Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1420
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Yritin hakea sopivaa otsikkoa, jonka alle tämän laittaisin; tämän sopivampaa en löytänyt.

Naisethan pitävät - elleivät suorastaan rakasta - tekemiensä lainvastaisuuksien jälkeen maamme oikeuskäytännän mukaisista vankeustuomioista. Minä saan sellaisen vaikutelman, että rangaistusta ei kärsitä, ei edes suoriteta, vaan nautitaan. Tällainenko on rikoksen jälkeen saatu rangaistus, jolla pitäisi olla myös muille kansalaisille ns. pelottava vaikutus? Epäilen syvästi.

Tänään tv:ssä: Ulkomaalainen Mona, 74, istuu kiitollisena telkien takana Suomessa – ”Ihan kuin asuisin tavallisessa talossa”
Mona nähdään Linna-sarjan kakkoskauden uusissa jaksoissa.



https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a ... 94a43faf9b
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Avatar
McCall
Neuvoja-Jack
Viestit: 537
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 9:35 pm

Re: Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Viesti Kirjoittaja McCall »

Iltalehti 11.4.2024 / https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... 2f1c224ff4

Kapellimestari Hannu Lintua syytetään rikoksesta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vahvistaa Iltalehdelle, että kapellimestari Hannu Lintua syytetään huumausainerikoksesta.

Kapellimestari Hannu Lintua, 56, syytetään huumausainerikoksesta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vahvistaa tiedon Iltalehdelle.

Hannu Lintu.jpg
Hannu Lintu.jpg (54.71 KiB) Katsottu 754 kertaa

Hakemus on tullut vireille 12. maaliskuuta. Tietojen mukaan rikos olisi tapahtunut marraskuussa Vantaalla. Kapellimestari on tapauksen ainut vastaaja, eli toisin sanoen muita henkilöitä ei syytetä rikoksesta.

Lintu on toiminut Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina vuosina 2013-2021. Tällä hetkellä hän toimii Suomen kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina.

Linnun entinen kumppani professori Pekka Mattila kuoli 45-vuotiaana tammikuussa. Pari piti yhtä 17 vuotta, kunnes he erosivat vuonna 2023. Mattila työskenteli Aalto-yliopistossa markkinoinnin professorina. Hänet nimitettiin tehtävään noin vuosi sitten viisivuotiskaudelle.

Iltalehti tavoitti Linnun assistentin, joka kertoi heidän kommentoivan asiaa myöhemmin. Lintu ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa Iltalehdelle. Taiteellisen ohjelmansa mukaan Lintu on parhaillaan työmatkalla Berliinissä.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1958
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010391033.html
Poliisi ihmettelee kokaiinin korkeita hintoja Suomessa – rikolliset tekevät kovia voittoja


Levityksen siirtyminen kaduilta nettiin on tehnyt käytöstä ja myynnin aloittamisesta aiempaa helpompaa nuorille, sanoo Helsingin poliisin rikostarkastaja.

Keskusrikospoliisi julkaisi maanantaina kuvan rikollisryhmän kuljettamasta kokaiinista. Kuva: Keskusrikospoliisi
Jecaterina Mantsinen STT
28.4. 8:34

Suomen huumemarkkina on poliisin mukaan kasvanut voimakkaasti viime vuosina, eikä aineiden vyörylle näy loppua.

Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin tässä kuussa kansainvälisestä ryhmästä, jonka epäillään lennättäneen kokaiinia Suomeen pienlentokoneella. Tutkinnassa takavarikoitiin lähes sata kiloa huumeita.

Ensi kuussa Helsingin käräjäoikeuden on määrä antaa tuomionsa ruotsalaiseen Dödspatrullen-rikollisverkostoon liittyvästä huumejutusta, jossa poliisin mukaan Suomeen tuotiin muun muassa rekoilla 350 kiloa huumeita.

Suomen tilanteessa on tiettyjä erityispiirteitä, joiden takia ulkomaalaiset toimijat pitävät markkinaa kannattavana. Helsingin poliisin rikostarkastaja Kimmo Sainio viittaa ensiksi kasvaneeseen käyttäjämäärään.

Esimerkiksi kokaiinin käyttö on THL:n jätevesitutkimuksen mukaan lisääntynyt huomattavasti Suomen suurissa kaupungeissa. Käytön lisääntyminen menee käsi kädessä saatavuuden helpottumisen kanssa.

”Aiemmin piti tuntea joku henkilö kadun kulmalta. Nyt myynti tapahtuu sovellusten myyntiryhmissä, missä se on räjähtänyt käsiin. Huumeet ovat helposti saatavilla etenkin nuorille, jotka ovat synnynnäisiä puhelinten käyttäjiä”, Sainio sanoo STT:lle.

Uusille toimijoille tuli huumemarkkinalla tilaa, kun poliisi putsasi laajassa Greenlight-operaatiossa pois pelistä merkittävän osan perinteisestä järjestäytyneen rikollisuuden kentästä.

”Maahantuontimarkkina on auennut uusille toimijoille. Kun yhdistää sen, että käyttö on laajentunut ja markkina on auki, se tarkoittaa, että tulee uusia toimijoita markkinoille.”

Huumekaupan tekijäportaan muutos on tehnyt rikostorjunnasta aiempaa vaikeampaa. Aiemmin poliisi tunsi suhteellisen hyvin toimijat, jotka Suomessa vastaanottivat huume-erät levitykseen. Nyt maahantuojilla ei usein ole kiinteää sidosta Suomeen.

”Ne tekevät toimenpiteensä salakuljetusta varten ja poistuvat sitten maasta. Se tuo ihan omat haasteensa maahantuonnin paljastamiseen. Myös rahavirrat menevät ulkomaille”, jolloin niiden seuraaminen on entistä vaikeampaa.

Suomi kiinnostaa ulkomaisia toimijoita myös korkeiden voittojen takia.

”Kokaiini nostaa päätään ja on suosittu aine viikonloppuisin etenkin Helsingissä. Sen katukauppa-arvo on suuri verrattuna muuhun Eurooppaan.”

Sainio sanoo, että Suomessa kokaiinigramma maksaa yli sata euroa, keskimäärin 120–130 euroa. Muualla Euroopassa grammasta saa 60–80 euroa.

”Se on erikoista, että lisää ainetta on tullut markkinoille, mutta hinta ei ole lähtenyt putoamaan. Lakipistettä ei ole vielä saavutettu.”

Levityksen siirtyminen kaduilta nettiin ei ole pelkästään tuonut huumeita nuorten käyttäjien saataville. Se on tehnyt myös huumekauppaan lähtemisestä nuorille aiempaa helpompaa ja houkuttelevampaa.

Sainio sanoo, että esimerkiksi huumaavia Xalol-tabletteja myydään ulkomailta 20 sentin kappalehintaan. Suomessa niistä saa jopa kaksi euroa kappaleelta.

”Niitä kauppaamalla aika nuorikin pääsee mukaan bisnekseen ja saa helposti paljon rahaa. Tämä voi tuottaa halun tehdä vielä enemmän rahaa”, mennä kovempiin aineisiin ja ottaa isompia riskejä.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5189
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Mikä ihmeen selaimen suosikkien korvike tästä ketjusta on tullut?

Lainauksia ja linkkejä ilman sanan puolikastakaan. Eikös tollaset voisi laittaa talteen kukin omiin selainten kirjanmerkkeihin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin