Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7733
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen Anton Laitisen kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä

Laitinen puukotti hengenvaarallisesti kaveriaan koulunpäättäjäisissä Kuopion Väinölänniemellä viime toukokuussa. Laitinen oli täyttänyt 18 vuotta vain pari päivää ennen vakavaa väkivallantekoa.
Laitinen ja puukotuksen uhriksi joutunut 17-vuotias kuopiolainen poika olivat tulleet yhdessä linja-autolla Kuopion keskustaan ja menneet Väinölänniemelle, jossa he olivat uhrin mukaan tavanneet kavereita ja pelailleet koripalloa.

Paini ei päättynytkään heti
Todistajan mukaan Laitinen oli haastanut kaveriaan tappelemaan ja oli myös tönäissyt häntä. 17-vuotias poika oli vastannut tilanteeseen lyömällä Laitista nyrkillä ja avokämmenellä päähän.
Kaksikko oli myös kaatunut maahan ja paininut siinä aikansa. Paini päättyi, kun useita mustelmia ja naarmuja saanut Laitinen nousi ylös ja uhrin mukaan potkasi häntä selkään.
Laitinen käveli tilanteesta sivummalle, missä oli hänen vaatteitaan. Muiden yllätykseksi hän käveli takaisin ja löi painikaveriaan monitoimityökalun veitsellä rintaan. Uhrin mukaan hän ei edes ehtinyt nähdä nyrkin sisällä ollut veistä.
Veitsen isku meni keuhkopussin läpi ja ulottui maksaan asti.

Ensihoitajat veivät uhrin kiireellisesti hoitoon ambulanssilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.
Laitinen pakeni paikalta, mutta poliisit saivat hänet myöhemmin yöllä kiinni Kuopion keskustassa.

Maksettava 5 500 euroa korvauksia
Oikeuden mukaan kahden nuoren tappelu oli jo päättynyt niin, että Laitisella olisi ollut jo tilaisuus lähteä pois paikalta. Hän kuitenkin meni rannalla olleiden vaatteittensa luo, haki taskusta monitoimityökalun ja puukotti sillä vielä kaveriaan.
Lääkärinlausunnon mukaan lyönti veitsellä oli ollut voimakas ja hengenvaarallinen.

Käräjäoikeus tuomitsi Laitisen vankeusrangaistukseen ja lisäksi maksamaan 5 500 euroa korvauksia uhrilla kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.
Lisäksi oikeus tuomitsi puukotuksen uhriksi joutuneen 17-vuotiaan pojan pahoinpitelystä nuorena henkilönä, koska hän oli lyönyt Laitista. Poika tuomittiin 30 päiväsakkoon, josta tuli maksettavaa 180 euroa.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3136215

15.10.2020 18:23

Yhdistetty kaksi saman henkilön tekemisistä kertovaa ketjua. Otsikko tekojen mukaan.
-NILS-
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7733
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Mieskaksikko viimeisteli rajun väkivallan karmean nöyryyttävästi – vain leikkaushoito pelasti uhrin

Mieskaksikko pahoinpiteli erittäin raa’asti kolmannen miehen viime elokuussa Kuopiossa. Oikeus määräsi uhrin henkilöllisyyden salaiseksi, sillä tekoon sisältyi myös rajua intiimiväkivaltaa.

Väkivallanteko tapahtui yksityisasunnossa, kun kaksikko hyökkäsi uhriksi joutuneen miehen kimppuun. Paikalla oli myös uhrin avopuoliso.
Mieskaksikko kaatoi uhrinsa maahan, hakkasi häntä useita kertoja nyrkeillä ja kyynärpäillä päähän. Miehet myös potkivat uhriaan pään alueelle ja vartaloon.
Lisäksi he pieksivät uhriaan ympäri kehoa biljardikepillä ja jakkaralla.

Avopuoliso yritti puuttua
Uhrin avopuoliso yritti keskeyttää väkivallan, mutta 21-vuotias esti puuttumisen väkivaltaisesti. Tämän jälkeen kaksikko jatkoi uhrinsa pieksemistä.
Uhrin avopuoliso juoksi ulos asunnosta soittamaan apua. Tällä välin mieskaksikko päätti nöyryyttää maassa tajuttomana makaavaa uhriaan kivuliaasti.
Pahoinpitelyn lopuksi he löivät biljardikepin uhrinsa peräaukosta sisään niin voimallisesti, että se puhkaisi suolen ja tunkeutui vatsaonteloon.
Väkivallan jälkeen poliisi otti mieskaksikon kiinni ja piti tutkintavankeudessa parin viikon ajan.

Hengenvaaralliset vammat
Uhri loukkaantui teossa hengenvaarallisesti. Hän sai kallonsisäisen verenvuodon, hänen maksansa repesi ja vatsan vammat vaativat leikkaushoitoa ja pitkäaikaisen avanteen.
Uhri selvisi hengissä ainoastaan leikkaushoidon ansiosta.
Oikeudessa mieskaksikko myönsi pahoinpitelyn mutta kiisti seksuaalirikoksen. Heidän mukaansa teolla ei ollut seksuaalista tarkoitusta.

Vuosia ehdotonta vankeutta
Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan Riku Jouko Petteri Kekäläisen törkeästä pahoinpitelystä 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.
21-vuotias Anton Petteri Laitinen sai törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä viisi vuotta ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta. Hänen rangaistustaan korotti aiempi jäännösrangaistus.
Oikeus määräsi kaksikon maksamaan uhrilleen kipu-, haitta- ja kärsimyskorvauksia yhteensä 19 500 euroa. Lisäksi 21-vuotias joutuu maksamaan perusmuotoisen pahoinpitelyn uhrille 500 euroa korvauksia.
Oikeus passitti molemmat tuomitut vankilaan suorittamaan tuomiotaan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... #gs.1hots2
Random
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Marras 06, 2023 3:11 pm

Re: Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Viesti Kirjoittaja Random »

998-Possu
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Loka 17, 2023 9:29 am

Re: Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Viesti Kirjoittaja 998-Possu »

Ei tuo ihan normaalia on tunkea toisen perseeseen tavaraa. Toki koko keissi on yhtä sekava ja sairas.
Paikalla
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1954
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Anton Laitinen, Kuopio: Tapon yritys 5/2020 ja törkeä väkivalta 8/2023

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6688046
Julmasta väkivallasta ehdottomat vankeustuomiot mieskaksikolle

Antti Launonen
Tänään 17:00

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi julmaa väkivaltaa uhriinsa kohdistaneet miehet ehdottomiin vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä. Hovioikeus piti pääosin voimassa käräjäoikeuden tuomion.

Väkivaltarikos tapahtui viime elokuussa Kuopiossa. Tuomioistuimet salasivat ratkaisussaan tapahtumat pääosin. Julkisista tiedoista käy ilmi, että kaksi miestä teki väkivaltaa uhrilleen muun muassa lyömällä häntä nyrkillä ja kyynärpäällä sekä potkimalla päähän ja vartaloon. Uhria myös lyötiin biljardikepillä ja tuolilla.

Lopuksi kaksikko työnsi biljardikepin uhrinsa peräaukkoon niin, että keppi meni vatsaonteloon saakka. Vamma vaati leikkaushoitoa ja oli syyttäjän mukaan hengenvaarallinen.

Syyttäjän mukaan jälkimmäinen teko oli erillinen rikos ja törkeä raiskaus. Sekä käräjä- että hovioikeus kuitenkin pitivät kokonaisuutta yhtenä tekona.

Tuomioistuinten mukaan kyse ei ollut seksuaalisesta teosta, jolloin kyse ei myöskään ollut raiskauksesta.

Riku Jouko Petteri Kekäläinen, 30, tuomittiin neljäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Anton Petteri Laitinen, 21, sai viiden vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Vastaa Viestiin