Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7733
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

SISÄ-SUOMEN poliisi tutkii epäiltyä törkeää vapaudenriistoa ja lapsikaappausta. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina 38-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä rikoksista.
Rikosten epäillään tapahtuneen Nokialla 29.9.2023–26.3.2024.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin vangitsemisasiaa viimeksi maaliskuun 13. päivä. Tuolloin käräjäoikeus määräsi naisen vangittavaksi heti tavattaessa.

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000010356130.html
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7733
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Sisä-Suomen poliisi tuli asiasta julki ennen iltayhdeksää perjantaina 12. huhtikuuta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisilaitoksesta kommentoi, että lapsikaappauksella tarkoitetaan rikosta, jossa lapsen huoltaja vie lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten tai jättää lapsen palauttamatta Suomeen. Vapaudenriistoa taas voidaan epäillä silloin, kun uhri eristetään vakiintuneesta elinympäristöstään, eikä lapsen tahdonmuodostus ole vielä iän ja kehitystason perusteella itsenäistä.
Naisella on ollut yhteishuoltajuus lapseen. Naisen epäillään vieneen lapsen ulkomaille lapsen huoltoa koskevia oikeuksia loukaten.
– Poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi asiaa tällä hetkellä enempää, sekä vedoten asianomistajana olevan lapsen nuoreen ikään ja uhrin suojeluun, sanoo Laakso.

https://viranomaisuutiset.fi/poliisi-ju ... pauksesta/
Late6
Theo Kojak
Viestit: 1175
Liittynyt: Su Joulu 27, 2020 11:01 pm

Re: Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Viesti Kirjoittaja Late6 »

Kauanpa sai lapsi olla kaapattuna jos tuo tekoaika pitää paikkansa
janita
Jane Marple
Viestit: 1015
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Poliisi tutkii epäiltyä lapsikaappausta Nokialla

Viesti Kirjoittaja janita »

Late6 kirjoitti: Su Huhti 14, 2024 8:21 pm Kauanpa sai lapsi olla kaapattuna jos tuo tekoaika pitää paikkansa
Prosessi on hidas. Ensin täytyy tehdä oikeusministeriölle ilmoitus lapsikaappauksesta kaikkine liitteineen. Sitten OM selvittää onnistuuko palautus vapaaehtoisesti ja jos ei, asia pitää laittaa ko.maan tuomioistuimessa vireille ja niihin tuppaa olla lähes vastaavat jonot kuin Suomessakin. Toi Nokian juttu oli jopa nopea palautus.

Lapsikaappaukset yleistyy sitä mukaa kuin monikulttuuriset suhteetkin. Vanhemmat ei rakkaudenhuumassaan tajua, että perustaessaan perheen maahan x, niitä lapsia ei eron sattuessa voi viedä mukanaan vanhemman omaan kotimaahan noin vaan.

Tiedän yhden tapauksen, jossa eurooppalainen äiti toi ilman isän suostumusta lapsensa Suomeen tavattuaan suomalaisen miehen. Tässä tapauksessa lasta ei palautettu, koska isä oli jättänyt saapumatta oikeudenkäyntiin. Sama nainen on lisääntynyt suomalaisen miehen kanssa, eronnut ja avioitunut sittemmin kotimaassaan asuvan miehen kanssa ja haluaisi nyt sekä tämän jo kerran kaappaamansa että Suomessa syntyneen kanssa muuttaa sinne ja tätä veivataan käräjillä. Tuskin saa lupaa, mutta ei ole mitenkään varmaa etteikö tekisi sitten saman jo uudelleen minkä on esikoisensa kohdalla tehnyt.

Ennakkoon näitä ei oikein voi välttää, koska jos lähdöstä ei ole konkreettista näyttöä, ei voi lapsen passiakaan kieltäytyä antamasta, koska ainahan vanhemman kotimaahan saa lomalle matkustaa...
Vastaa Viestiin