KUIDUT

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Vareksenpoikanen
Agentti Scully
Viestit: 662
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Lack Ops kirjoitti: Ti Huhti 16, 2024 1:06 pm Ilmeisesti ruskeaa kuitua oli siis ovenkarmeihin kiinni jääneissä lasinpalasissa ja jopa siinä lattialle pudonneessa verhossa? Mitäs jo se esine, jolla ikkunaa rikottiin, oli alkuvaiheessa kääritty ruskeaan kankaaseen äänen vaimentamiseksi? Siinähän sitä olisi pölissyt lasin mukana myös huoneiston puolelle ja sen vuoksi sitä ei juurikaan ollut Lahden kynsien alla, koska hänen kätensä ei ollut tekemisissä alkuvaiheissa suojatun astalon kanssa?
Tämä on hyvä huomio.
Vaasan hovioikeus 2015, on käsitellyt kuitujen siirtymistä.
Mikäli teoriassasi on perää niin ei niitä kuulukaan löytyä muualta kuin vain ikkunan rikkomispaikan läheltä. "Äänenvaimennin" on pölissyt.

Ottaen huomioon vielä sen että sisällä oleva lämmin ilma alkaa virrata ulos rikotun ikkunan yläosasta ja ulkoa tuleva kylmä ilmavirta ikkunan alaosasta sisään ja tuo tullessaan ikkunaan jääneitä kuituja sisälle. Ilmavirta, jota poliisi tai oikeus ei huomioi.
230. Rikoskemisti AP on kertonut kuitututkimuksista ja kuitujen siirtymisestä käräjäoikeuden tuomioon kirjatulla tavalla (s. 34–35). AP:n mukaan kuidut voivat siirtyä kankaan kosketuksesta toiseen kankaaseen, esineeseen tai ihoon tai siten, että ilmassa on runsaasti kuituja, jotka siirtyvät tätä kautta tutkittavaan kohteeseen. Ruskeankirjavien tekokuitujen osalta ei voida tehdä varsinaisia päätelmiä siitä, miten kuidut ovat siirtyneet takkahuoneen materiaaleihin. Kuitujen määrien perusteella voidaan kuitenkin arvioida sitä, millä tavalla kuitujen siirtyminen on tapahtunut. Siirtyminen on tapahtunut joko voimakkaan kontaktin seurauksena tai siten, että luovuttava tekstiili on voimakkaammin "pölissyt" ilmassa. Isot kuitumäärät viittaavat voimakkaaseen ja pitkäkestoiseen kosketukseen. AP on arvellut, että ruskeankirjavat tekokuidut ovat peräisin sekoitekankaasta, joita käytetään kylpytakeissa ja collegevaatteissa. Kuitututkimusten yhteydessä oli hankittu useita erilaisia tekstiilejä. Kuitujen lähde oli jäänyt selvittämättä. Jos ulkovaatteissa on kiiltävä pinta, irtoaa niistä huonosti kuituja. Sitä seikkaa, että ruskeankirjavaa tekokuitua ei ole ollut edellä mainituin tavoin Anneli Auerin T-paidassa, AP on kertonut Anneli Auerin kertomus tapahtumainkulusta huomioon ottaen oudoksuvansa.
Vastaa Viestiin