Kilon amfetamiinia ja kilon marihuanaa hankkinutta kotkalaista "Katujendallaajaa" uhkaa vuosien vankeus

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7811
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kilon amfetamiinia ja kilon marihuanaa hankkinutta kotkalaista "Katujendallaajaa" uhkaa vuosien vankeus

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Kotkalainen mies osti levitettäväkseen kilon amfetamiinia, kilon marihuanaa ja ainakin 78 ekstaasitablettia. Mies ehti myydä tai luovuttaa eteenpäin osan aineista, kunnes poliisi pani pisteen laittomalle toiminnalle.

Kymenlaakson käräjäoikeus käsitteli tapausta keskiviikkona ja antaa päätöksensä myöhemmin.
Syyttäjä vaatii hieman yli 20-vuotiaalle kotkalaismiehelle noin neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.
Kotkalaiselle amfetamiinia ja marihuanaa luovuttaneelle alle 20-vuotiaalle porvoolaiselle miehelle syyttäjä esittää noin neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeutta. Hänen tuomioonsa sisältyisi täytäntöön pantava osa miehen aiemmasta ehdollisesta vankeusrangaistuksesta.

Rattikäry kokaiinia veressä
Syyttäjän mukaan miehet olivat keskustelleet huumeiden myymisestä Telegram- ja Signal-viestintäsovelluksissa. He olivat lisäksi tavanneet Kotkassa sopiakseen kaupankäynnistä.
Kotkalaismies esiintyi keskusteluissa muun muassa nimellä "Katujendallaaja", porvoolainen esimerkiksi tunnuksella "Batman".
Amfetamiini- ja marihuanakauppoja koskevien törkeiden huumausainerikosten lisäksi kotkalaista syytetään perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, joka liittyy mieheltä takavarikoituihin ekstaasitabletteihin. Syyttäjä katsoo miehen hankkineen tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä 78 ekstaasitablettia myynti- tai levitystarkoituksessa.
Käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta kotkalaista epäillään hänen jäätyään kiinni henkilöauton ratista kokaiinia veressään. Ampuma-aserikoksessa kyse on sadan patruunan hallussapidosta.
Porvoolaismiehen syytelistaan lukeutuu omaan käyttöön tai välitettäväksi tarkoitetun hasiksen hallussapitoa koskeva huumausainerikos. Tähän syytekohtaan kotkalaismiehellä ei ole kytköstä.

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/6712110