Kymenlaaksolainen ammattisotilas sai tuomion seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7811
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kymenlaaksolainen ammattisotilas sai tuomion seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kymenlaaksolaisen ammattisotilaan seksuaalisesta kajoamista ja palvelusrikoksesta. Hänet tuomittiin yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.
Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksestä yhteensä 1 500 euroa korkoineen tekopäivästä alkaen.
Rikokset tapahtuivat elokuussa 2023 miehen vapaa-ajalla.

Mies kosketteli ilman lupaa
49-vuotias mies oli kosketellut oikeuden mukaan uhria väkisin maatessaan uhrin vieressä sängyssä. Uhri oli kieltänyt koskemasta ja siirtänyt miehen käden pois. Uhri oli myös vaihtanut sänkyä.
Mies oli seurannut uhria toiseen sänkyyn. Mies oli kertonut seksuaalisista haluistaan sekä puristanut uhrin reittä shortsien alta niin, että häneen oli jäänyt mustelma. Uhri oli sanonut oikeuden mukaan useaan otteeseen, ettei halunnut seksuaalista kanssakäymistä.
Uhri oli työntänyt miehen pois sängystä, jolloin mies vielä oli laskenut housujaan ja oli vetänyt uhrin päätä takaraivosta kiinni pitäen kohti sukupuolielimiään.
Käräjäoikeuden mukaan kysymyksessä oli teko, joka olennaisesti loukkasi asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Käyttäytymisvelvoite koskee myös vapaa-aikaa
Oikeus totesi, että mies rikkoi puolustusvoimia koskevan lain palvelusohjesäännön käyttäytymisvelvoitetta.
Oikeus katsoi palvelusohjesäännön koskevan miestä myös hänen vapaa-ajallaan. Miehen menettely oli oikeuden mukaan omiaan heikentämään luottamusta puolustusvoimille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.
Käräjäoikeuden päätöksestä voi valittaa hovioikeuteen eli tuomio ei ole lainvoimainen.

https://yle.fi/a/74-20084859
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7811
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Kymenlaaksolainen ammattisotilas sai tuomion seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Karjalan prikaatin kapteeni tuomittiin seksuaalirikoksesta
Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut Karjalan prikaatissa työskentelevän kapteenin seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta. Tuomittu mies asuu Kouvolassa ja on iältään 49-vuotias.

Uhrille korvauksia kärsimyksestä
Käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden ja 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
Hänet velvoitettiin maksamaan uhrille kärsimyksestä 1 500 euroa. Miehen tulee korvata valtiolle uhrin avustamisesta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut, yhteensä noin 3 300 euroa.
Tuomio ei ole lainvoimainen.

Ei raiskauksen yritystä
Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta ensisijaisesti raiskauksen yrityksestä ja toissijaisesti seksuaalisesta kajoamisesta. Mies myönsi syyllistyneensä enintään seksuaaliseen ahdisteluun.
Uhrin mukaan oraalinen sukupuoliyhteys oli lähellä tapahtua tilanteessa. Käräjäoikeuden mukaan näyttämättä on jäänyt, että uhrin kasvot olisivat olleet vain 10 senttimetrin päässä vastaajan housuissa olleesta sukuelimestä.

Kiisti palvelusrikoksen
Mies kiisti syyllistyneensä palvelusrikokseen, koska teko oli tapahtunut vapaa-ajalla.
Käräjäoikeus katsoi, että seksuaalinen kajoaminen on selkeästi ammattisotilaan vapaa-ajan käyttäytymistä koskevien säännösten vastaista riippumatta siitä, onko asianomistajana toinen sotilas vai siviilihenkilö. Oikeuden mukaan miehen toiminta on ollut omiaan heikentämään luottamusta Puolustusvoimille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Edelleen virassa Karjalan prikaatissa
Tuomittu kapteeni on edelleen virassa Karjalan prikaatissa. Karjalan prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mikko Saarelainen kertoo, että asiassa tehdään arviointimenettely, joka voi johtaa toimenpiteisiin.
Tuomittua kapteenia kuullaan menettelyn aikana. Menettely perustuu valtion virkamieslakiin ja Puolustusvoimien pääesikunnan ohjeisiin.

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/6716975
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7811
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Kymenlaaksolainen ammattisotilas sai tuomion seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Palkittu kapteeni tuomittiin seksuaalirikoksesta – Ei kuunnellut uhrin kieltoja
Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan kapteenin vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalisesta kajoamisesta ja palvelusrikoksesta.
Tilanne tapahtui elokuussa 2023. Kyseinen kapteeni on palkittu Suomen Leijonan ritarimerkillä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9ec0 ... e35bcb8aa5

Taas ritari toimi vähemmän ritarillisesti. Toinen vastikään tuomittu ritari oli tämä, Tikkakosken sadisti. Hänen rikoksensa oli törkeämpi, mutta niin oli hänen ritarimerkkinsäkin korkeampi (Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki).
Vaikuttaa nämä rikolliset keskittyvän tähän kapteeniportaaseen. Viime vuonna pitkän huumetuomion saanutkin oli kapteeni.
Vastaa Viestiin