Australia: 15-v syytteessä useista autovarkauksista - somessa rehentely lisää tuomion määrää

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Matti Ja Maija
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1305
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 11:32 am

Australia: 15-v syytteessä useista autovarkauksista - somessa rehentely lisää tuomion määrää

Viesti Kirjoittaja Matti Ja Maija »

"15-vuotiasta syytetään yli tusinasta autovarkaudesta – voi saada jopa tavallista kovemman tuomion erikoisesta syystä

KOLMEA teini-ikäistä syytetään useista autovarkauksista ja murroista Australiassa, mutta kahta heistä odottavat kolmatta kovemmat syytteet erikoisesta syystä.

Uuden Etelä-Walesin poliisi kertoo, että 18-vuotias mies sekä 15- ja 17-vuotiaat pojat pidätettiin Sydneyn luoteispuolella viime viikolla. Alaikäisistä nuorempaa syytetään 15 murrosta ja 14 autovarkaudesta, mutta samalla hänestä tuli ensimmäinen erään uuden lain tiimoilta syytteet saanut.

15-vuotias oli väitetysti nimittäin kehuskellut rikoksillaan sosiaalisessa mediassa, kertoo muun muassa Drive. Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa tämä on nykyään laitonta.

Maaliskuussa 2024 voimaan tulleet niin kutsutut ”post and boast”-lait tarkoittavat käytännössä sitä, että rikosten kuvaaminen sosiaaliseen mediaan ja ennen kaikkea niillä kehuskelu ovat erillinen rikos. Kyseinen 15-vuotias on ensimmäinen lakien pohjalta syytteet saanut.

Mikäli hänet todetaan syylliseksi, voi hän saada kaksi vuotta pidemmän tuomion, kuin mitä hän saisi pelkästään murroista ja autovarkauksista. Saman rikossarjan tiimoilta pidätetty 18-vuotias on toinen näiden lakien pohjalta syytteet saanut henkilö Australian historiassa. Kolmas osapuoli eli 17-vuotias sai osaltaan syytteet ainoastaan varkauksista ja murroista.

UUDET lait ovat osa Australian pyrkimyksiä taistella nuorisorikollisuutta vastaan.

Uuden Etelä-Walesin hallituksen tiedotteen mukaan lait on suunniteltu estämään tarkkaan ottaen toistuvaa nuorisorikollisuutta. Osavaltion päättäjien näkemys on, että rikoksia sosiaaliseen mediaan kuvaavat tai rikoksillaan siellä kehuskelevat aiheuttavat lisäharmia rikosten uhreille ja täten ansaitsevat myös kovemman tuomion.

– Ihmisillä on oikeus nukkua rauhassa sängyissään kotiensa rauhassa ja heidän ei pitäisi joutua kärsimään uudelleen traumoista ja pilkasta tai joutua nolatuksi sillä, että heitä koskevasta rikoksesta tehdään jotain sairasta ”viihdettä”, sanoo osavaltion oikeusministeri Michael Daley."..

Heh! Tukkualennusta olisi suomessa saanut tuomiosta.

https://www.is.fi/autot/art-2000010382521.html
Slava Ukraini! <3
multsi
Sabrina Duncan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: Australia: 15-v syytteessä useista autovarkauksista - somessa rehentely lisää tuomion määrää

Viesti Kirjoittaja multsi »

Hieno laki täytyy sanoa. Eipä ole tullut edes mieleen, mutta turha kai haaveilla, että tänne moista joskus saataisiin.
Paikalla
lonesjucca
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Heinä 26, 2023 9:26 pm

Re: Australia: 15-v syytteessä useista autovarkauksista - somessa rehentely lisää tuomion määrää

Viesti Kirjoittaja lonesjucca »

multsi kirjoitti: To Huhti 25, 2024 11:58 am Hieno laki täytyy sanoa. Eipä ole tullut edes mieleen, mutta turha kai haaveilla, että tänne moista joskus saataisiin.
Eihän täällä saada edes murhasta elinkautista aikaiseksi.
Vastaa Viestiin