Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Miss Holmes #1 kirjoitti: Ke Huhti 24, 2024 11:31 pm Lapsuutta ja kokemuksia perheen tapahtumista voi vain arvuutella.
Ainakaan ihan perusperhe ei isän videoiden perusteella ja Tikkasen omista ajatuksistaan nuorempana päätellen ole ollut kyseessä.
Boheemi, luova isä, joka ehkä inspiroi Tikkastakin haaveilemaan katusoittajan urasta.
******

Tiedän puolisoita, jotka ovat niin homofobisia, että vaimon naispuolisen ystävän halauskin voidaan tulkita ’seksuaaliseksi’.

Jotenkin luulen, että pettäminen oli Tikkasen päässä.
Ajatus tutkijoille syntyi löydetystä salaisesta kansiosta, mutta mitään näyttöä ei löytynyt mikä olisi tukenut olettamaa.
Tikkanen itsekin kieltänyt, vaikka teot puhuvat toista.
Harvoin mustasukkainen ihminen asiaa myöntää. Edes itselleen.

Sen sijaan syy surmaan voi olla tuossa aiheettomassa mustasukkaisuudessa. Jos päässä on vellonut pakonomainen uskomus, on voinut syntyä ajatus, ettei kukaan muukaan sinua saa.
Sen myöntäminen puolestaan tarkoittaisi motiivia ja tahallisuutta.
On ajat muuttuneet. Vuosikymmeniä sitten, ennen sotaa otetuissa vanhoissa kuvissa nuoret opiskelijanaiset kulkivat hyvin luontevasti käskynkkää. Sittemmin sitäkin alettiin karastaa ja alkoi herätä aiheettomia epäilyjä. Eikä tarvitse. mennä kauas taaksepäin kun homoseksuaalisuutta pidettiin sairautena, jota hoidettiin olikohan mm. söhköshokeilla?, Ns. eheytysterapia ainakin mainitaa.

"Mies- tai naisparien harjoittama seksi oli vuosina 1894–1971 rikoslain kieltämää toimintaa. Sakkorangaistus ei tullut kyseeseen, vaan tuomio oli joko ehdollista tai ehdotonta vankeutta, jonka pituus oli enimmillään kaksi vuotta. Suomessa ehdittiin tuomita yhteensä yli 1000 miestä ja noin 50 naista ennen homoseksuaalisuuden dekriminalisointia vuonna 1971.

Lakiin säädettiin vuonna 1971 kuitenkin pykälä, jonka mukaan "julkinen kehottaminen haureuteen toisen samaa sukupuolta olevan kanssa" tuli rangaistavaksi.[6] Homoseksuaalisen toiminnan paljastuminen työnantajalle saattoi myös johtaa työntekijän irtisanomiseen. Homoseksuaalisuus oli listattu Suomessa psykiatriseksi sairaudeksi aina vuoteen 1981. "
1981 tautiluokitus uudistui, silloin jäi pois luokituksesta.

*****

On se voinut olla jnkl alitajuista isän ikävää tuo alitajuntaansa? psykoosissa työntynyt ajatus ryhtyä katusoittajaksi. Olihan täkana pitkät lääketieteen opinnot ja tulevaisuus auki.

Ainahan se mustasukkaisuus on "päässä", mielessä sumentamassa mieltä - oli sille perusteita tai ei.

Kyllä mustasukkaisuudesta löytyi näyttöä, oli todettu että mustasukkaisuutta on ollut, mutta ei jostain syystä motiiviksi riittänyttä. Onko T väittänyt, ettei olisi ollut yhtään mustasukkainen. En ole vielä lukenut välituomiosta Tn todistelua, mutta luulisin hänen voineen myöntää olleensa mustasukkainen - siis esim. mormaalin mustasukkaisuuden puitteissa.

Kyllä siitä salatusta kansiosta on jotain näyttöä mustasukkaisuuteen liittyen löytynyt:

"[i]Kun sitten käy ilmi, että vaimolla on ollut *** ***, on se ollut selvästi epäillylle erityisen haavoittava/loukkaava ja nöyryyttävä kokemus.

Vaikuttaa selvältä, että epäilty on kärsinyt siitä, että vaimolla on ollut *** *** ***."
[/i]

Aiheellinen vai aiheeton mustasukkaisuus? Kuka määrittää, milloin henkilö "ei saisi" olla mustasukkainen. Mustasukkaisuus on sisäsyntyinen, subjektiivinen tunne, jolla taitaa olla paljon taustatekijöitä - sen suhteen, miksi henkilö alkaa kokea mustasukkaisuutta.

Oikeuspsykologi teki mustasukkaisuuden osalta arvion. Luulen, että mustasukkaisuutta on käsitelty myös mt-tutkimuksessa.

Oikeuspsykologi:
"Nämä tekijät (pitkäaikaiset mielialanvaihtelut, itsetunto-ongelmat, jotka epäilty on liittänyt masennukseen, tarkkaavaisuushäiriöoireisiin, ja jopa autistisisiksi ajattelemiensa häiriöihin) yhdessä huonommuuden ja epäoikeudenmukaisuuden ja katkeruuden tunteiden unteiden kanssa ovat voineet muodostaa motiivin siten, että pariskunnan välinen vuorovaikutus on eskaloitunut yhteentörmäykseen (sammandrabbning):"

>>> Tuossa mainitaan pitkäaikaiset mielialan vaihtelut, josta voisi kuvitella ainakin useamman vuoden ajan - sitä masennusta ja välissä oireettomia jaksoja.

"Loppuyhteenvedossa oikeuspsykologi toteaa mustasukkaisuuden osalta: T:llä on ollut parisuhteessa oletettua mustasukkaisuutta, mutta onko se ollut epätavallista / erikoista (extraordinärt) mustasukkaisuutta vai ei, ei oikeuspsykologi voinut ottaa kantaa."

Oikeuspsykologin Duodecimin artikkelissakin esittämän mustasukkaisuuden kolmen eri asteen osalta luulisin Tn kohdalla olevan kyse 2) Epänormaali mustasukkaisuus, joka aiheuttaa psyykkisiä häiriöitä, kuten pelkoa ja masennusta.

- mutta siihen ei pitäisi liittyä muita psyykkisiä oireita, kuten persoonallisuudenhäiriöitä, psykoottisia sairauksia tai lääkkeiden väärinkäyttöä.

- Tähän liittyen ei T:llä ollut esitutkinnan aikana tiedossa onko persoonallisuushäiriötä vai ei. Siihen saadaan vastaus mt-tutkimuksesta. Jos on, toisivatko julkisuuteen? On tapauksia, tai ainakin yhdestä olen lukenut, jossa on tuotu, kyseessä oli mustasukkaisuudesta johtunut parisuhde-tappo.

- Psykoosin kertaallen sairastanut 2000. Psykoottiselta kuulostanut kertomansa oire syksyllä -22. Väittämänsä mukaan teon hetkellä psykoosissa samoin pidätettäessa. Aurorassa ainakin 3 ensimmäisen vrk aikana psykoottisia oireita -> yhtenä perusteena pakkohoitopäätökselle. Tuon jälkeen ei ilmeisesti enää, Vanhan Vaasan sairaalaan siirrettyä (en ole tarkistanut, oliko enää tuolloin).

- Oikeudessa todettu, ettei olisi ollut ennen tekoa eikä sen jälkeen psykoosissa.

- Lääkkeiden väärinkäyttöä T:llä ollut jo pitkään.

Syy surmaan voinee olla aiheellisessa tai sitten aiheettomassa mustasukkaisuudessa. En oikein ymmärrä, miksi tässä tapauksessa maallikosta varsin selvältä motiivilta vaikuttavaa mustasukkaisuutta ei oikeus hyväksynyt.

T oli ehkä ensimmäisen kerran ottanut esille löydöksensä niistä salatuista kansioista. Tuonut ilmi melko pitkään sisälleen patoamansa epäilyt (5.10 ehkä löytänyt). Riita eskaloitunut. T käy kiinni Victoriaan ja vahvempana saa tämän alistettua. Ei pysty raivon vallassa lopettamaan yhteen iskuun, ei vaikkei V pysty enää puremaan tai yrittämään muutakaan. Uhri kuolee. Jos en saa pitää sinua, ei sinua saa kukaan muukaan. Alkaa jälkien raivaaminen ja näytelmän kehittäminen.

T on myöntänyt aiheuttaneensa Vn kuoleman, mutta hänen mukaansa kyseessä oli vahinko. Kaikki surmasta ja sen jälkeisista kertomansa on valhetta ja sen on oikeuskin käsittääkseni todennut. Vahingolle ei tarvitse motiivia, ei edes mustasukkaisuudesta.
Lakritsa
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ti Joulu 27, 2022 3:07 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Lakritsa »

Mustasukkaisuus ei välttämättä ollut "aiheetonta". Mitä, jos Rooben kuvailema "ikävä tapahtuma" oli vaimolta löytynyt sukupuolitauti?
Win-V
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Touko 15, 2023 10:00 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Win-V »

Missä muodossa tämä "vaimolla oleva [redacted]" oli esitetty ruotsiksi? Koska jos kyseessä tosiaan on vaikka juuri V:n spekuloitu biseksuaalisuus, niin en usko, että se olisi esitetty että "V:llä on biseksuaalisuutta", vaan että "V on biseksuaali".
Ammattimainen lurkkaaja.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Lakritsa kirjoitti: To Huhti 25, 2024 11:40 am Mustasukkaisuus ei välttämättä ollut "aiheetonta". Mitä, jos Rooben kuvailema "ikävä tapahtuma" oli vaimolta löytynyt sukupuolitauti?
JOS olisi yllättäenlöytynyt vaimolta sukupuolitauti, niin siitä olisi pitänyt ilmoittaa muille partnereille, myös aviomiehelle, jotta asianmukaiset näytteet tulisi otettua eikä enää levittäisi tautia.

- Luulen, että tuo olisi ollut epätodennäköinen juttu vaiheessa, jossa olleet kihloissa yhteensä sen 5 kk ajan. Kihlajaiskuvassa näkyy onnellinen kihlapari. Tapahtuma siis jkv ennen vihkimistä 7/-21. Mutta ei ajatus ihan mahdoton ole, kun ihan pikkujutusta ei ole ilmeisesti ollut kyse, kun sitä ei olisi voinut salata.

Miten heillä mahtoi mennä avioliiton alkuaika sen 19.8.21 mereenajon jälkeen? Luulen, että V on voinut olla todella aiheestakin epäluuloinen Tikkasta kohtaan. Epäilen, etteivät keskenäänkään keskustelleet tapahtumasta jälkikäteen.

Tn sairauden (masennus ahdistuksen kera) alkaa vähitellen pahenemaan jopa niin, että hoitava psykiatri päätyy kokeilmaan 2-suuntaisessa käytettävää lääkeyhdistelmää loppuvuonna -21. Lähti kokeilemaan, vaikka oli hoitosuhteen alussa joutunut teilaamaan diagnoosin, kun ei maniajaksoista mainintoja. Oliko ajatellut hypomaniajaksoja olleen. Hoitokokeilu olisi voinut selvittää asiaa, mutta se tyssäsi T lopetettua tuon lääkeyhdistelmän.

Vuoden 2022 kulun tiedämme melko tarkkaan Tn osalta, mutta emme Vn osalta muuta kuin syksystä -22 jotain. Jos olivat hankkineet kesähuvilan ja veneen vihkimisen (7/22) jälkeen, eivät sitä ehtineet ehkä kovin paljon käyttää.

JOS V:llä olisi ollut avioliiton ulkopuolinen suhde niin epäilen sen alkaneen ehkä syksyllä 2022. Ehkä sen lohduttajan tarpeen myötä. V:llä oli kait sitten työpaikan muuttoon liittyen ollut pitkiä päiviä töissä. Jos V:llä ollut jonkin tasoinen suhde, olisi se ollut mielestäni olosuhteet huomioon ottaen ihan ymmärrettävä, mutta ei aviomies toki sitä ymmärrä eikä hyväksy -siis JOS edes ollut suhde.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Win-V kirjoitti: To Huhti 25, 2024 11:51 am Missä muodossa tämä "vaimolla oleva [redacted]" oli esitetty ruotsiksi? Koska jos kyseessä tosiaan on vaikka juuri V:n spekuloitu biseksuaalisuus, niin en usko, että se olisi esitetty että "V:llä on biseksuaalisuutta", vaan että "V on biseksuaali".
1) Kun sitten käy ilmi, että vaimolla on ollut *** ***, on se ollut selvästi epäillylle erityisen haavoittava/loukkaava ja nöyryyttävä kokemus.

2) Vaikuttaa selvältä, että epäilty on kärsinyt siitä, että vaimolla on ollut *** *** ***."


Nämä molemmat lauseet ovat siis kohdassa, jossa oikeuspsykologi käsittelee mustasukkaisuutta.

>>> 1) Tähän vielä edeltävä lausekin ruotsiksi:

På detta tyder den misstänkes grubblerier, där han känner sig otillräcklig i jämförelse med sin livsleda, sociala och energiska hustru.
Detta att hustrun sedan framkommer att hon haft *** ***, har uppenbarligen upplevts som speciellt sårande och förnedrande.

>>> 2) Det förefaller andå klart, att den misstänkte har lidit av att hustrun har haft *** *** ***.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Duodecimin (2007;123(19):2375-80) artikkeli 17 vuoden takaa vaarallisuusarvioista. Tässä itse asiassa ollaankin Tikkasen omalla alueella, kun väitöskirjassaan nimenomaan tutkittiin riskiä rikoksen uusimiseen. Jutussa mainitaan Tn väitöstyön ohjaajan M. Virkkusen tutkimukset serotoniini-aineenvaihduntaan liittyen.

Tn väitöskirja julkaistiin 2 vuotta tuon jutun jälkeen 2009. Siinä se löydöksenä se väkivaltageeni MAOA ja sitä ounasteltiin yhdeksi lisämahdollisuudeksi tutittaessa riskiä rikoksen uusintaan. Onkohan se otettu sittemmin käyttöön. Jos oikein muistan tuo geeni lisäsi riskiä uusinta-rikoksen tekemiseen 13%:lla.

Geenistä erillinen julkaisu samana vuonna: "Effects of MAOA-genotype, alcohol consumption, and aging on violent behavior
Tikkanen, R., Sjöberg, R., Ducci, F., Goldman, D., Holi, M., Tiihonen, J. & Virkkunen, M., 2009, julkaisussa: Alcoholism: Clinical and Experimental Research. 33, 3, s. 428-434 7 sivua.
Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu

Tn väitöskirja "Predictors of violent reconvictions and mortality among impulsive alcoholic violent offenders: a prospective study
Tikkanen, R., 2009, Helsinki: [R. Tikkanen], 70 sivua"

Duodecimin juttu;
Vaarallisuuden arviointi - Missä tilanteissa ja miten väkivaltaisuuden vaaraa arvioidaan Suomessa

Jutun lopussa:
"Ennen 1.10.2006 voimaan tulleita säädöksiä Suomessa tehtiin muutamia yksittäisiä oikeuspsykiatrisia vaarallisuusarvioita vuosittain harkittaessa vaarallisten rikoksenuusijoiden sijoittamista pakkolaitokseen. Arviot käsiteltiin vankilaoikeuksissa (Paanila 2004). Uusien säädösten myötä arvioiden määrä moninkertaistuu, mutta tutkimus- ja hoitojärjestelmämme ei ole valmistautunut vaarallisuusarvioiden lisääntymiseen. Myös arvioiden tieteellisen taustan tuntemus on puutteellista. Tuomioistuimille tehdyn kyselyn tulosten mukaan vaarallisuuden arvioinnin menetelmät ovat vieraita käräjä- ja hovioikeuksien tuomareille (M. Eronen, Vanhan Vaasan sairaala, henkilökohtainen tiedonanto). Tutkimusten mukaan vaarallisuusarviot ovat parhaimmillaankin vain kohtalaisen luotettavia käsiteltäessä vaarallisuutta väestötasolla. Yksilön vaarallisuusarvioiden reliabiliteetti on huonosti tunnettu tai peräti heikko (Hart ym. 2007). Tuomioistuimet ja oikeuspsykiatrista työtä tekevä terveydenhoitohenkilökunta tarvitsevat lisätietoa vaarallisuuden arvioinnista, ja yksilötason arvioiden luotettavuudesta tarvitaan enemmän tutkimusta."
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 12:33 pm ...
1) Kun sitten käy ilmi, että vaimolla on ollut *** ***, on se ollut selvästi epäillylle erityisen haavoittava/loukkaava ja nöyryyttävä kokemus.

2) Vaikuttaa selvältä, että epäilty on kärsinyt siitä, että vaimolla on ollut *** *** ***."

....
Detta att hustrun sedan framkommer att hon haft *** ***, har uppenbarligen upplevts som speciellt sårande och förnedrande.

>>> 2) Det förefaller andå klart, att den misstänkte har lidit av att hustrun har haft *** *** ***.
.....
Olisiko ollut esim. raskauden keskeytys?
MLV
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 10:47 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja MLV »

Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 11:36 am
Syy surmaan voinee olla aiheellisessa tai sitten aiheettomassa mustasukkaisuudessa. En oikein ymmärrä, miksi tässä tapauksessa maallikosta varsin selvältä motiivilta vaikuttavaa mustasukkaisuutta ei oikeus hyväksynyt.
Mikä sitten on mustasukkaisuutta. Teon taustalla voi olla myös vallan ja kontrollin halua, kostoa loukatuksi ja/tai nöyryytetyksi tulemisen tunteesta. Teko voi olla myös pitkään harkittu, vaikka olisikin ns. lähtenyt käsistä liian äkkiä ja väärässä paikassa ...

RT on kertonut niin paljon satuja, että totuutta on vaikea löytää.
Primum non nocere
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

skoune kirjoitti: To Huhti 25, 2024 4:28 pm
Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 12:33 pm ...
1) Kun sitten käy ilmi, että vaimolla on ollut *** ***, on se ollut selvästi epäillylle erityisen haavoittava/loukkaava ja nöyryyttävä kokemus.

2) Vaikuttaa selvältä, että epäilty on kärsinyt siitä, että vaimolla on ollut *** *** ***."

....
Detta att hustrun sedan framkommer att hon haft *** ***, har uppenbarligen upplevts som speciellt sårande och förnedrande.

>>> 2) Det förefaller andå klart, att den misstänkte har lidit av att hustrun har haft *** *** ***.
.....
Olisiko ollut esim. raskauden keskeytys?
Milloin ajattelisit sen olleen. Tarkoitatko sitä jotain Tn ikäväksi kokemaa tapahtumaan, joka ollut ennen naimisiin menoa, "… mutta siitä huolimatta heidät oli vihitty 22.7.2021?

JOS olisi ollut ja jos kyseessä olisi ollut Tn ja Vn yhteinen sikiö joko silloin tai JOS sellainen olisi ollut myöhemmin heidän ollessaan naimisissa, niin sehän olisi ollut heidän yhteinen surunsa.

JOS mahdollinen raskaus olisi alkanut mahdollisesta sivusuhteesta ja raskauden keskytys olisi jostain syystä tehty, niin eihän T olisi välttämättä tuossa tilanteessa tullut tietämään, että kyse ei ollut hänen …

Noiden lauseiden piilotettuihin sanoihin ei kokonaisuuteen istu raskaudenkeskeytys, ruotsiksi abort, tuossa on 2 sanaa salattu.
Kyse on myös ollut jostain, jonka T on kokenut loukkaavana ja nöyryyttävänä - toki, JOS epäilemäsi raskauden keskeytys olisi ollut ja isa joku muu ja T siitä tiedon saanut.

Mitkä lienee toisessa kohdassa nuo 3 sanaa.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

MLV kirjoitti: To Huhti 25, 2024 4:40 pm
Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 11:36 am
Syy surmaan voinee olla aiheellisessa tai sitten aiheettomassa mustasukkaisuudessa. En oikein ymmärrä, miksi tässä tapauksessa maallikosta varsin selvältä motiivilta vaikuttavaa mustasukkaisuutta ei oikeus hyväksynyt.
Mikä sitten on mustasukkaisuutta. Teon taustalla voi olla myös vallan ja kontrollin halua, kostoa loukatuksi ja/tai nöyryytetyksi tulemisen tunteesta. Teko voi olla myös pitkään harkittu, vaikka olisikin ns. lähtenyt käsistä liian äkkiä ja väärässä paikassa ...

RT on kertonut niin paljon satuja, että totuutta on vaikea löytää.
Niinpä, se Duodecimin artikkeli mustasukkaisuudesta kannattaa lukea. Mustasukkaisuus voinee ilmetä nimenomaan puolison elämän hallinnan haluna (vallan haluna) ja tarpeena kontrolloida mm. puolison menemisiä, puheluja, puhelimen sisältöjä, kuitteja jne. JOS noissa salatun kansion tiedoissa on esim. viitteitä siihen, että V olisikin avioliiton aikana ihastunut johonkin muuhun.

Ja JOS se olisi johtanut alkavaan tai vähän pidemmälle menneeseen suhteeseen, niin on todennäköistä, että T on ehkä saanut siitä tietoa aikaisintaan 5.10, jolloin tehnyt ensimmäisen kolmesta kuvien siirroista Vn vanhalta puhelimelta omalleen, niin hänen jo aiemmin ollut jnkl herkkyys mustasukkaisuuteen olisi voinut alkaa jasvamaan isompaan mittasuhteeseen. Lisää tietoja T on saattanut saada marraskuun lopulla tekemiensa kahden kuvien siirron myötä, ja taas vettä myllyyn.

En usko Tn alkaneen suunnitella vaimon surmaa esim. siinä vaiheessa, kun on nähnyt mahdolliset epäilyttävät jutut ja googlaillut henkilöä X, ehkä 5.10. T oli oman vointinsa suhteen ilmeisesti syys - lokakuussa heikoimmillaan. Hän oli yksin, "syrjäytyneenä" kotona 4 seinän sisällä noin 21.9. alkaen. Sellaisessa tilanteessa asiat voivat saada hyvinkin isoja mittasuhteita.

JOS noissa kuvissa jne on ollut epäilyttävää, niin olisi luullut hänen uskaltavan ottaa asian esille Vn kanssa. Voihan se olla, että joku asia johti "kivan illan" jälkeen jstk syystä riitaan, jossa T tuonut epäilyksensä esille.

Jos teko olisi ollut suunniteltu, niin todella, todella huonosti olisi suunnitellut. Varsinkin, jos pitkään, pidempään suunnittelisi, niin luulisi suunnitelleen ihan toisella tavalla.

T on valehdellut ihan kaiken henkirikoksen aikaisista tapahtumista ja sen jälkeisistä tapahtumista aina pidätykseen asti ja edelleen Auroran sairaalassa jatkanut. Toivon ja luulen, että mt-tutkimuksessa ovat saaneet totuuden selville. Vaikka T on noin valehdellut ihan kaiken, henkirikokseen liittyen, en silti usko, että hän muuten valehtelisi kaikissa asioissa. On se mahdollista, mutta hyvin vaikeaa olisi.

Olen nähnyt sivusta, miten syvän haavan puolison pettäminen voi jättää ihmiseen. Se ei parane yli kymmenessä vuodessa, varsinkaan, jos hlö ei ota vastaan tarjottua terapiaa.
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 4:48 pm
skoune kirjoitti: To Huhti 25, 2024 4:28 pm
Talvi24 kirjoitti: To Huhti 25, 2024 12:33 pm ...
1) Kun sitten käy ilmi, että vaimolla on ollut *** ***, on se ollut selvästi epäillylle erityisen haavoittava/loukkaava ja nöyryyttävä kokemus.

2) Vaikuttaa selvältä, että epäilty on kärsinyt siitä, että vaimolla on ollut *** *** ***."

....
Detta att hustrun sedan framkommer att hon haft *** ***, har uppenbarligen upplevts som speciellt sårande och förnedrande.

>>> 2) Det förefaller andå klart, att den misstänkte har lidit av att hustrun har haft *** *** ***.
.....
Olisiko ollut esim. raskauden keskeytys?
Tarkoitatko sitä jotain Tn ikäväksi kokemaa tapahtumaan, joka ollut ennen naimisiin menoa, "… mutta siitä huolimatta heidät oli vihitty 22.7.2021?


... sehän olisi ollut heidän yhteinen surunsa.


Mitkä lienee toisessa kohdassa nuo 3 sanaa.
No, mutta. Vastasin sun edelliseen viestiisi enkä kopioinut kaikkea. Olen mustannut ne kohdat mihin viittaan.

Niin, oli kyse siitä ikävästä tapauksesta parin alkuseurustelun alkuaikoina, mutta huolimatta siitä ikävästä tapauksesta, josta RT loukkaantui Vlle, niin he silti menivät naimisiin myöhemmin.

Tarkoitin sitä, että jos V olisi tehnyt sen XXX XXX RTn tietämättä heidän yhteiselle Xlle. Niin totta ihmeessä mies olisi siitä loukkaantunut, mutta siitä huolimatta menivät naimisiin.

Miten se XXX XXX olisi ollut yhteinen suru, kun RT ei olisi tapahtumasta saanut tietää...

Ja tässä olisi tuo 3. sana ollut ehkä "tuo".

Ja ruotsiksikin voi asian sanoa kahdella sanalla ja jos on kolme, niin kyseessä on ilmeisesti "denna" tai vastaava.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »



Joo, tarkoit, että V olisi tehnyt raskaudenkeskeytyksen kertomatta T:lle (heidän yhteiselle …). Ei se tietenkään olisi ollut yhteinen suru, jos T ei olisi saanut tietää Vn tehneen … Mutta mistäpä T olisi sen jälkikäteen saanut tietää … .

Tässä on tietysti spekua spekun päälle. Mutta yksi teoria on tuokin, kun JOS noin olisi ja T olisi saanut jostain tietoonsa, niin totta kai kuka tahansa mies olisi tuollaisessa tilanteessa loukkaantunut.

Ei se Tn ikäväksi kokema tapahtuma ole ilmeisesti ollut mikään pikkujuttu.
Avatar
Miss Holmes #1
Christopher Lorenzo
Viestit: 1627
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Se, että vaimo sitten paljastaa, että hänellä oli *** ***, on ilmeisesti koettu erityisen loukkaavana ja nöyryyttävänä.

>>> 2) Näyttää aivan selvältä, että epäilty on kärsinyt, koska vaimolla on ollut *** *** ***.

__________
….oli ikävä exää

….kaipuu vanhaan elämään

__________
….epäilyksiä avioliitosta

…..ollut epävärma avioliitosta

_________
….miettinyt eroa

….epäilyjä heidän suhteestaan

————
Liian pitkä työpäivä, ei jaksa miettiä ruotsiksi, koska ei ole äidinkieleni.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Ulrica
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Huhti 23, 2024 12:36 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Rietu kirjoitti: To Joulu 29, 2022 6:57 pm
B€st kirjoitti: To Joulu 29, 2022 11:37 am
Oppenheimer kirjoitti: To Joulu 29, 2022 11:27 am
Vuosina 1955–1965 Slioorin suuri arvohuoneisto Ullanlinnassa toimi taiteilijoiden, diplomaattien, politiikan ja liike-elämän edustajien, älymystön sekä muiden seurapiirihenkilöiden kohtauspaikkana.
Slioorin laajaan tuttavapiiriin kuuluivat muun muassa Pentti Saarikoski, Alpo Jaakola, Lauri Leppänen, George de Godzinsky, Kullervo Linna, Olavi Virta, Armo Hormia, Rakel Wihuri, Viktor Lebedev, Hertta Kuusinen ja Jussi Lappi-Seppälä. Vuosina 1960-1962 Slioor oli naimisissa pitkäaikaisen ystävänsä juristi Kalevi Nietosvaaran kanssa, ja vuonna 1962 hän esiintyi Teuvo Tulion lyhytelokuvassa ''Se alkoi omenasta'',
S 152 Rietu toi tiedon Ullanlinnan Tabe Slioorista.Hän oli mielenkiintoinen henkilö. Voisi olla myös niinkin, että uhrille Ullanlinnassa asuminen oli tärkeämpää kuin syytetylle. Tabe ja uhri pitivät kuullun perusteella seurapiireistä. Pitivätkö myös molemmat rinnakkaissuhteista?

Kaiken kaikkiaan laaja salaus asiassa liittynee uhrin henkilökohtaiseen elämään, mitä ei haluta avata tarkemmin.
Talvi24
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: To Helmi 01, 2024 5:03 pm

Re: Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Viesti Kirjoittaja Talvi24 »

Välituomiosta tietoja, joita ei ehkä ole ollut aiemmin ketjussa.

Uhrin lapsia oli kuulusteltu 20.12.22. Tässä muutamia tietoja. Lasten kertomuksistaan huokuu hätä, mikä heillä oli äidin kadottua.

Vn poika, kantaja B

Oli kotiutunut. armejasta to 15.12, isä hakenut juna-asemalta. Oli yhteydessä äitiin Wa:lla. Kaikki vaikuttanut normaalilta. To iltana ei tapahtunut mitään erityistä.
Pe 16.12. aamulla heräännyt, kuullut isältä, että äidin työpaikalta oltu yhteydessä, kun äiti ei ilmestynyt töihin. Isä pyytänyt soittamaan T:lle. T ei vastanniut, vaikka kantaja soitti monta kertaa.

Sisko ollut ystävän luona lähempänä Helsinkiä, hän oli lähtenyt heti koulusta ystävän kanssa.
Poika oli Kauniaisissa isän luona.

Kantaja mennyt asunnolle illalla. Äiti edelleen kateissa. Kantaja oli ajatellut kaikkia mahdollisuuksia. Oli mennyt isän ja äidin kahden ystävän kanssa asunnolle. Äidin veli tullut myös paikalle. Soittivat ovikelloa, mutta T ei avannut ovea. Menivät sisälle omilla avaimilla.

Asuntoon mentyä tuli T heitä vastaan makuuhuoneesta. Sanoi "Oj, olipa ihanaa, että sain vihdoin nukuttua." T ei vaikuttanut yhtään huolestuneelta. Kello oli noin 19-20. He menivät olohuoneeseen ja yrittivät puhua Tn kanssa.

Vn veli käveli asunnon läpi, huomasi mh:n maton puuttuvan.
He ajattelivat Vn ehkä saaneen sairauskohtauksen ja kaatuneen.

Tunnelma oli ollut outo (konstig), painostava ja T oli käyttäytynyt oudosti. T oli sivuuttanut? (ignorerad) heidät.
T oli hämmentynyt (yr), eikä vaikuttanut huomaavan / huomioivan ketä asuntoon oli tullut, ja oli kestänyt pitkään ennen kun hän tervehti hej.
Vaikutti siltä, kuin T tuskin ymmärsi, mitä sanottiin, mutta ei ollut uskaltanut katsoa ketään silmiin.

Kantaja oli katsonut asunnon läpi. Jälikäteen oli miettinyt, ettei ollu käynyt parvekkeella.
Pyykkikone oli pyörimässä, se oli outoa, koska T tuskin oli itsekseen pessyt pyykkiä aiemmin.
T tyhjensi joskus tiskikoneen, mutta harvoin.
Perheessä kävi siivooja j.t. viikko (tämän mukaan näin eikä joka viikko).
Joskus T saattoi ulkoiluttaa koiraa.

Kantajalla oli omat käsipainot omassa huoneessaan. T:llä omat käsipaino, joita kantaja ei muista nähneensä.

Kantaja tavannut Tn ensimmäisen kerran keväällä 2020 pääsiäisenä.
Tikkanen oli sen jälkeen alkanut vierailemaan Raatimiehenkadulla yhä useammin, kunnes muutti sinne kokonaan kesällä 2020. Olikin muuttanut jo tuolloin eikä vasta 2021 alkuvuodesta.

Kantaja tavannut Tikkasta j.t. viikko. Oli tavannut myös Tn lapsia. He olivat olleet Tn luona j.t. viikko. Heillä oli oma huone. Piti mennä sen huoneen läpi päästäkseen vanhempien makuuhuoneeseen. Sen lähempää suhdetta Tn lapsiin ei ollut.

>>> T ja ex-vaimo ilmeisesti päässeetkin alun hankaluuksien jälkeen sopuun lasten asumisjärjestelyistä, kun vuoroviikkoasuminen olikin ollut. T ollut samalla tavalla lähivanhempi kuin ex- vaimonsakin. Ehkä yhteishuoltajuudestakin päässeet yhteisymmärrykseen.

>>> Vn poika toteaa, ettei sen lähesempää suhdetta ollut Tn lasten kanssa. Olisiko ollut niin, että lapset olleet vuorotellen YN ja Vn lapset Raatimiehenkadulla.

He eivät olleet keskustelleet kantajien asumisjärjestelyistä, mutta hän olisi voinut asua ilmaiseksi äidin luona. Kantaja opiskelee nyt, asuu isän luona. On ollut raskas vuosi ja *** tapahtumista on ollut paljon juttuja mediassa. Kantaja ei tykkää Tn selityksistä. Ensin T surmasi äidin ja ***.

Äidin veli on aina puhunut paljon äidin kanssa puhelimessa, se on ihan ymmärrettävää. Kantajat olivat *** *** ja oli paljon käytännön asioita yhdessä hoidettavana.

>>> Pojan armejan päättyminen to 15.12. ei tässä todistelussaan nouse millään tavoin erikoiseen asemaan.
Vastaa Viestiin