Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen ammuskelu (ketju 1)

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

joey kirjoitti:tunnetusti paljon aktiivisia metsänkävijöitä, joilla luonnollisesti on useampi pyssy erilaisia tilanteita varten.
Tahankin lisamaininta etta niita aseita on useita metsastyslain(?) vaatimusten takia, eri elaimia varten pitaa olla erillaiset aseet.
Tosin joitakin kolmipiippuisia aseita, joilla voi kasittaakseni hoitaa kaiken metsastyksen suomessa, on saatavilla, mutta kalliiseen hintaan.

Sitten taas moni harrastuksessaan eteenpain (esim. .22 -> tehokkaampi, tai pistooli -> kivaari tms.) siirtyva ei valttamatta taysin luovu siita vanhasta aseesta vaan jatkaa myos harrastusta silla.
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Yksi asia, jota poliisi ei voi kertoa, mutta joka saisi tämän Saarta kuulustelleen poliisiin virheen oikeisiin mittasuhteiisiin, olisi tieto siitä, kuinka paljon poliisi joutuu tämän kaltaisissa asioissa nuoria kuulustelemaan. Kuinka tavallista tuonne nettiin ilmestyvä epäilyttävä materiaali on? Onhan siellä ainakin tiedotusvälineiden uutisoimat suorat uhkaustapaukset olleet.
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

Arthur Nebe kirjoitti:Joey: Varusmiehet ovat osallistuneet suuronnettomuuksien pelastus- ja raivaustoimiin koko itsenäisyyden ajan. Tosin 1980-luvun loppupuolella tehtiin jokin linjaus jolla kiellettiin toiminta ns. vaarallisissa tai psyykkisesti kuormittavissa kohteissa.

Esimerkiksi Koivulahden lentoturmassa 1961, Kuurilan junaturmassa 1957 ja mm. Lapuan patruunatehtaan räjähdyksessä 1976 varusmiehiä käytettiin jopa vainajien siirtämiseen. Tätä pidettiin täysin luonnollisena toimintana, vastasihan se henkiseltä vaativuudeltaan juuri niitä olosuhteita joihin varusmiehiä todella koulutetaan!
Muistelen varusmiesten noukkineen ruumiita upinniemen rannoilta estonian onnettomuuden jalkeen? Voin tietysti muistaa vaarinkin..
Mariella
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella »

Ymmärrettävästi kovin vähäsanaisia ovat poliisit olleet tästä aselupakytästä ja maanantaisesta kuulustelusta. Epäilen vain, että ratkaisun tehneellä poliisilla on vaikea yö edessä ja jos yhden toiveen saisi tulevasta toivoa, niin toivoisi ettei kukaan kysyisi asiasta mitään ja myöntäisi pitkän sairasloman.

Eiköhän ne melko diplomaattisen kertomuksen tästä anna piakkoin kuitenkin. Ja onhan se järjetön vastuu ja uskomaton tilanne, jossa virhearviointi oli kohtalokas. Ei kukaan silti ennustaja ole.

Poliisin toimintaa on kritisoitu järjettömän paljon tässä, kuin myös Jokelan tapauksessa. Tässä asiaa mustamaalaa tämä virhearviointi vielä kovin pahasti :?

Edit. Katjuskalla sama kuin itselläni mielessä. Paljonko niitä epäilyttäviä vihjeitä todellisuudessa selvitetäänkään, joista emme tiedä ennenkuin jotain tapahtuu?
Viimeksi muokannut Mariella, Ti Syys 23, 2008 11:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nerot hallitsevat kaaoksen
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Ehdotuksia tulevien ampumatapausten estämiseksi

Viesti Kirjoittaja ABC »

simppa kirjoitti: 2. Suomessa on liikaa aseita. CNN:llä on tällainen tieto tänään: "With 1.6 million firearms in private hands, Finland is an anomaly in Europe, lagging behind only the United States and Yemen in civilian
gun ownership, studies show." Eli aseet ovat koko pallolla yleisempiä vain aselakien tunnetussa peräkylässä Yhdysvalloissa ja Jemenissä. Olemme yksinkertaisesti takapajula; ase löytyy periaatteessa joka kolmannen suomalaisen käteen.
Mistäköhän esim. voisi johtua, että Suomessa on paljon aseita? Tuleeko mitään seikkoja mieleen...?
Every ship must sail a world.
Raid

Aanestys

Viesti Kirjoittaja Raid »

Etusivulle on laitettu aanestys liittyen kauhajoen traagista kouluampumista

Olisiko Kauhajoen kouluammuskelu voitu välttää?

www.murha.info

Aanestykseen liittyvat kommentit voi lahettaa sahkopostilla [email protected] otsikolla "kommentti aanestykseen"

RAID
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

ABC kirjoitti: Harva tulee ajatelleeksi, mutta kansalaisten aktiivinen ampumaharrastus on sitä paitsi iso osa Suomen puolustusvalmiutta.
ABC:lla pointti tassa, mutta huomioidaan myoskin etta amerikan tilanne on osittain peruja samasta syysta..
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Suomessa liikaa aseita..? Katsokaa Bowling For Columbine ja mietitään sitten uusiksi.Tai saattaa olla juu, mutta eipä sentään joka siviili asetta omista.
Repaleinen Päiväperho
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Pe Syys 05, 2008 11:35 am
Paikkakunta: Valhalla

Viesti Kirjoittaja Repaleinen Päiväperho »

Ehdotus säännöllisistä psykologin testeistä kaikille aseenhaltijoille Suomessa olisi todella hyvä. Ymmärrän sen että monelle täällä meillä metsästys on harrastus/terapia ja se että niitä aseita ruvetaan ottamaan pois ihmisiltä joilla on esim. uniongelmaa, hieman psyykkistä vaivaa tai vaikka liika alkoholinkäyttöä, tulee nostattamaan valtavan vastarinnan metsästäjien keskuudessa. Meillä täällä maalla näitä ihmisiä riittää, joihin myös allekirjoittanut lukeutuu. Se että välttämättä kaupungissa asuva nuori ei näe oikeaa asetta kuin vasta armeijassa/papan luona yms, meillä se pyssy on normaalia, niinkuin myös puukko. Pikku poikasesta lähtien ammutaan räksiä, että eivät syö marjoja, vuollaan 5v. kaarna veneitä. Muutama vuosi sitten kaikki aseet roikkui vielä olohuoneen seinällä, hirven/peuran sarvien vieressä, niitä siis esiteltiin tutuille, puhuttiin paljonkin niistä kahvipöydissä, jota vieläkin tehdään.
Enkä silti ole ollut ikinä suunnitelemassa tälläistä tekoa!!
Metsästys on vain niin suosittua Suomessa. Myös ehdotus varuskuntien sisällä olevien ampumaratojen käytöstä kuullostaa mielenkiintoiselta!
"Elämä on taidetta, taide elämää. Vain elämällä, joka on taidetta, on merkitystä."
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

Repaleinen Päiväperho kirjoitti:Ehdotus säännöllisistä psykologin testeistä kaikille aseenhaltijoille Suomessa olisi todella hyvä.
Jaahas, ja arvaas paljonko tuo maksaa? Ja kuka sen maksaa? Rehelliset aseenostajat? Veronmaksajat? Psykologien liitto olisi riemuissaan moisesta tulonlähteestä. Eikä psykologiset testit ole mikään vuorenvarma keino mihinkään tuollaisen estämiseen, päinvastoin, voipi tulla melkoisesti vääriä hälytyksiä ja missä on oikeusturva sitten?
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
Avatar
Yggdrasil
Jane Marple
Viestit: 1019
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Tää on kyl huvittavaa miten täälläkin jengi keuhkoo että porvarihallitus ei tee mitään. Se jos kommarit eli sdp muut vasemmistolaiset olis vallassa ei tapahtus senkää vertaa.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

markja kirjoitti:
Repaleinen Päiväperho kirjoitti:Ehdotus säännöllisistä psykologin testeistä kaikille aseenhaltijoille Suomessa olisi todella hyvä.
Jaahas, ja arvaas paljonko tuo maksaa? Ja kuka sen maksaa? Rehelliset aseenostajat? Veronmaksajat? Psykologien liitto olisi riemuissaan moisesta tulonlähteestä. Eikä psykologiset testit ole mikään vuorenvarma keino mihinkään tuollaisen estämiseen, päinvastoin, voipi tulla melkoisesti vääriä hälytyksiä ja missä on oikeusturva sitten?
Suostuisivatkohan kansanedustajat laskemaan hieman palkkojaan ja luopumaan matkoistaan edes hieman, siithän irtoaisi jo aika paljon rahaa.
hyeena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 6:36 pm

Viesti Kirjoittaja hyeena »

Noista psykologisista testeista tuli mieleen armeijan testit, jotka eivat tosin laadullaan haikaise, mutteivat vissiin ole kovin kalliita.
Sisaltavat siis tarkkaan valittuja kysymyksia jotka analysoidaan tietokoneella.
(Laadulla viittaa kysymyksiin tyyliin "Onko isasi kukkakauppias?", joka vaikuttaa minun kykyyni puolustaa maata miten?)
Eihan tuo kaikkia hulluja seulo, mutta ehka muutaman..
(Tosin armeijan testeissa joitakin vuosia sitten oli analyysissa pieni virhe, jos vastasi yhteen tiettyyn kysymykseen vaarin oli tuloksena automaattisesti hullu.)
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Aariel^Mitäpä luulet, että olisiko tuollaiset testit "vedenpitäviä"...

Ota myös huomioon, että tälläisiä ammuskeluja ei harrasta tyhmät, vaan hullut.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
Verstorben
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Verstorben »

Nostetaan alkoholiveroa. Tehdään viinasta kallista, saadaan juopot pois ja hieman massia valtiolle.
Lukittu