Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Ross Sullivan
Axel Foley
Viestit: 2054
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Jasonnn kirjoitti: La Touko 25, 2024 12:07 pm
Ross Sullivan kirjoitti: La Touko 25, 2024 12:03 pm
Jasonnn kirjoitti: La Touko 25, 2024 11:45 am Sen tarkemmin emme tiedä miten tekijä on pyörinyt ja kuinka kauan ennen tekoa.

Kytiksellä missä? Tekijän näkökulmasta katsoen pitäisi saapua tekopaikalle hieman ennen oletettua uhrin saapumista. Tarkkailla ympäristöä onko edes mahdollista tehdä tekoa.
:
Niin, Rikospaikassa kerrotaan, että olisi pyörinyt alueella menen edestakaisin päämäärättömästi. Suunnitelmallinen tekijä ei toimisi huomiota herättävästi ja yrittäisi minimoida sen, että tulee noteeratuksi ennen tekoa.
No mihin menisit kerrostalon pihassa ettei sinua huomattaisi, kumminkin siten ettei se ole outoa/näkisit ympäristön ja voit olla tekemättä tekoa jos ympäristö ei sitä salli?
En menisi ainakaan kerrostalon pihaan pyörimään päämäärättömästi. En toki valitsisi noin huonoa tekopaikkaa muutenkaan.
Hapetun ketoneiksi
Ross Sullivan
Axel Foley
Viestit: 2054
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

JasseHames kirjoitti: La Touko 25, 2024 12:43 pm Hienoa, jos on saatu mahdollisen tekijän DNA talteen. Poliisilla tosin ei liene tässä tapauksessa mitään erityistä syytä olla kertomatta, että on tehty DNA-löydös. Jos taas kyse on mahdollisen tekijän vaatteiden kuidusta, niin sitten poliisilta löytyy jonkinlainen syy olla kertomatta tarkemmin asiasta, sillä se voi vielä elätellä toiveita, ettei tekijä ole hävittänyt/tuhonnut teossa käytettyjä vaatteita.

Vaikka kyseessä todennäköisesti on sekopää, niin teossa käytetyn astalon hän on sentään ymmärtänyt ottaa mukaansa ja/tai piilottaa niin, ettei poliisi löydä sitä. Tesoman murhan tekijä taas ei selkeästi ymmärtänyt, että henkirikoksissa poliisi suorittaa todella tarkkaa etsintää rikospaikan lähialueella.

Oma arvaukseni on, että tekijän käyttämiä vaatteita ei ole enää saatavilla rikostutkintaan ja sama koskee astaloa. Poliisin tietenkin täytyy ajatella huomattavasti optimistisemmin, ja olisi tietenkin erinomaisen mahtavaa, jos olisin väärässä.
" niin teossa käytetyn astalon hän on sentään ymmärtänyt ottaa mukaansa ja/tai piilottaa niin, ettei poliisi löydä sitä"

Erikoinen ajatus, että poliisin etsintä"harava" olisi täydellinen.
Hapetun ketoneiksi
Ross Sullivan
Axel Foley
Viestit: 2054
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

JasseHames kirjoitti: La Touko 25, 2024 12:19 pm
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Touko 24, 2024 4:24 pm Viittasin tilastotieteen osaamisella taitoihin, joita olet varsin ansiokkaasti esitellyt JSM-ketjussa. Taustamuuttuja saattaa olla sinulle alkuun liian vaikea asia, mutta aloittaisit ihan sillä, että selvittäisit mitä tarkoittaa otos ja otoksen edustavuus.

Horinasi menee aina vaan sekavammaksi, mutta suosittelen jatkamaan JSM-trollausta JSM-ketjussa sitten kun kuukautiskivut helpottavat. Jos kehität jonkin hauskan olkiukon, niin lupaan siihen vastata, mutta ihan perustrollaaminen ei valitettavasti enää motivoi. Olen toki edelleen sitä mieltä, että JSM on hyvin todennäköisesti myytti.
Minkälainen otos sinulla oli kyseessä, kun totesit ihan tässä ketjussa, etteivät yksityisen puolen terapeutit kirjaa Kantaan mitään? Siljan merikapteeni ja Finnairin lentokapteeni ovat tietenkin sisältyneet mutta otokseen lienee tarvittu ainakin vartijakaveri, jonka kanssa olette painineet kotisi lattialla karjuen niin, että naapurit ovat saaneet performanssista aivan toisenlaisen käsityksen.

Nyt kun edustavuus tuli puheeksi, niin mitäs sitten tehdään, kun kaksi tutkimusta, joissa sinänsä on molemmissa ollut edustava otos, ovat tuloksineen ristiriidassa? Tällaista tapahtuu vähän väliä esimerkiksi lääketieteessä ja varsinkin silloin, kun otoskoko on jäänyt jostakin syystä pieneksi/pienehköksi. Joku saattaisi alkaa miettimään, löytyykö eroille selitystä taustamuuttujista: onko tutkimusten otoksissa populaatiota suurempi/pienempi osuus korkean verenpaineen omaavia, keskimääräistä enemmän diabeetikkoja (tällaista hyvin mahdollisesti sattuu, jos otoskoko on jäänyt pieneksi), ovatko tutkittavat testattu samoina vuorokauden tai vuodenaikoina yms. Jatkossa pyrittäisiin sitten suunnittelemaan tutkimuksen tekeminen siten, että mahdollisten taustamuuttujien vaikutus pystytään vakioimaan tai muuten huomioimaan analyysissa. Joku suuruusharhainen taas valitsee ennakkokäsityksiään tukevan tutkimuksen tuloksineen ja ryhtyy apinan raivolla karjumaan sen oikeellisuudesta vedoten otoksen edustavuuteen.
Käsittääkseni ketjussa olisi tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, eikä jostakin ohi aiheen menevästä yksityiskohdasta. Sinulla on mennyt koko OmaKanta-keskustelu täysin yli hilseen. Annoin muutaman esimerkin tapauksista (terapeutit eivät ainoa esimerkki), joissa kanta ei ole varmastikaan aina ja kaikissa tapauksissa täydellinen. Tavallaan ihailen luottoasi viranomaisiin ja tietojärjestelmiin, joten kuvittele kaikessa rauhassa että kaikenmaailman tietojärjestelmät ovat täydellisiä. Tosin lapsellisuutesi ei taida rajautua pelkästään koskemaan viranomaisia ja järjestelmien kaikkivoipaisuutta. Kung fu -puheesi ovat nimittäin todella huvittavia, mutta älä nyt helvetissä luule, että Kung Fu toimisi esim. kadulla. Siljan merikapteenilla on käsittääkseni usean vuoden otos arvioidessaan suomalaisten tippumisia mereen. Usein ihan känninen dorkuus ja halu pelleillä johtavat kuolemaan, eikä minfolaisten suosima sarjamurhaaja. Tästä voidaan toki väitellä sopivassa ketjussa, jos löytyy tutkimusnäyttöä puolesta tai vastaan.

Ehkä sinun ei kannata apinan raivolla takertua suuruusharhaisuuteesi. Ottaisit tavoitteeksi aina joka esim. viidennessä viestissäsi keskustella ketjun aiheesta? En jaksa näin väsynyttä ripulia kommentoida enää jatkossa.

"niin mitäs sitten tehdään, kun kaksi tutkimusta, joissa sinänsä on molemmissa ollut edustava otos, ovat tuloksineen ristiriidassa? Tällaista tapahtuu vähän väliä esimerkiksi lääketieteessä ja varsinkin silloin, kun otoskoko on jäänyt jostakin syystä pieneksi/pienehköksi. Joku saattaisi alkaa miettimään, löytyykö eroille selitystä taustamuuttujista: onko tutkimusten otoksissa populaatiota suurempi/pienempi osuus korkean verenpaineen omaavia, keskimääräistä enemmän diabeetikkoja (tällaista hyvin mahdollisesti sattuu, jos otoskoko on jäänyt pieneksi), ovatko tutkittavat testattu samoina vuorokauden tai vuodenaikoina yms. Jatkossa pyrittäisiin sitten suunnittelemaan tutkimuksen tekeminen siten, että mahdollisten taustamuuttujien vaikutus pystytään vakioimaan tai muuten huomioimaan analyysissa. Joku suuruusharhainen taas valitsee ennakkokäsityksiään tukevan tutkimuksen tuloksineen ja ryhtyy apinan raivolla karjumaan sen oikeellisuudesta vedoten otoksen edustavuuteen."

Sekava jorinasi menee aina vaan sekavammaksi. Tutkimuksen laatuun vaikuttaa usea asia ja tutkimusmenetelmä on niistä vain yksi. Lääketieteen tutkimuskykysi on eittämättä erittäin vahva, kun esim. väität että lapsuuden traumaattiset kokemukset ja/tai häiriöt selittäisivät ihmisen älykkyyttä sitä lisäävästi aikuisiällä tmsp. :mrgreen:
Hapetun ketoneiksi
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9314
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

peteme kirjoitti: La Touko 25, 2024 1:37 pm Oliko se mahdollisuus poissuljettua, että tekijällä olis ollut joku kulkuväline parkissa ja juoksikin siihen ja ajoi pois.
Ei kai se mitenkään poissuljettua ole, että asiaan liittyisi jokin alueella noihin aikoihin ollut/liikkunut ajoneuvo? Onko missään kerrottu tarkemmin, kenen sekin ajoneuvo oli, johon tämä toisen postinjakajan toiseen rappuun päästämä kaveri murtautui ennen poistumistaan taksin kyydillä pois Myyrmäestä?
huppuhiiri
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 1:48 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja huppuhiiri »

Ross Sullivan kirjoitti: La Touko 25, 2024 11:22 am
Nyt alkaa näyttää varmasti siltä, että tekijän ja uhrin välillä ei ole ollut mitään ennakkoyhteyttä. Suunnitelmallinen tekijä ei pyöri päämäärättömästi alueella, vaan olisi kytiksellä.

Tekijä lienee joku alueen pirivietereistä. Piripsykoosissa tehnyt teon ja kenties jälkeenpäin katunutkin, mutta kovassa huumemaailmassa "elämä" jatkunut entiseen tapaan.
Kyllähän täällä liki päivittäin osuu silmiin jos jonkunlaista haahuilijaa. Perheen kesken vitsillä kommentoidaan epämääräisiä liikkujia "tuolla menee taas yksi potentiaalinen murhaaja". Varsinkin yöaikaan kulkijoihin kiinnittää huomiota. Valvon usein myöhään ja yllättävän herkästi sitä ikkunoista rekisteröi liikkujat, erityisesti edes kerrostalokyttäämättä. Veikkaan, että silminnäkijä 1 on vastaava yökukkuja. Sellainen huomio vielä, että murhatalon tyyppisistä taloista ei kovin ylhäältä näe kurottelematta pihalle oven läheisyyteen, pitää asua suht alhaalla. Parvekkeet ovat murhatalossa toisella puolella kuin murhapaikka, mutta jos sattuisi istumaan parvekkeella vaikka tupakalla, yöllä pienetkin risahdukset kuuluvat hyvin.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2447
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Ross Sullivan kirjoitti: Ma Huhti 15, 2024 11:04 pm
RL11/6 kirjoitti: Ma Huhti 15, 2024 5:49 pm
Jasonnn kirjoitti: Ma Huhti 15, 2024 5:19 pm telarista tulee automaattisesti vaarallisen esineen hallussapidosta tuomio josta maximi on vuoden vankeutta.
Polkupyörän vaijerilukko vastaa ulottuvuudeltaan teleskooppipamppua ja sen lukkoon lukittautuva osa tkp:n kärkeä. Kantamisesta yleisellä paikalla ei tule edes sakkoa, eikä poliisipartio voi käytännössä sanoa mitään, vaikka se olisi näkyvillä ja kantaja kahden promillen humalassa. Myös U-lukko on mielenkiintoinen asekäytössä.
Se, että poliisilla olisi heikkolaatuinen kuva tekijästä on yhtä totta kuin väite tkp:stä.
Mikä se astalo sitten on, jos ei tkp?
Ross Sullivan
Axel Foley
Viestit: 2054
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »



Voi olla tkp, mutta voi olla olematta. Veikkaan, että olisi sellainen astalo, joka on tarttunut jostain "matkaan".
Hapetun ketoneiksi
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4248
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Arvatakseni murha-aseena ei ollut tkp vaan pikemminkin tekko. Tekijä on saattanut kuvitella olevansa esimerkiksi ninjutsun taitaja.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Ehtivä
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ehtivä »

Olisiko voinut nakata astalon Mätäojaan? Tosin se jää kyllä päinvastaiseen suuntaan mitä pakomatka.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2447
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

LexVeritas kirjoitti: Ti Touko 28, 2024 3:07 pm Arvatakseni murha-aseena ei ollut tkp vaan pikemminkin tekko. Tekijä on saattanut kuvitella olevansa esimerkiksi ninjutsun taitaja.
Kyllä sinä intin kahvilipun tästä ansaitset.

Suomessa animeaseilla on oma käyttäjäkuntansa. Kyseisen aseen käyttökouluttajista en tiedä, mutta eräs rikostaustainen kusarigaman osaaja on viihtynyt kaapelitehtaalla pitkään. Jos pevekki on hänelle alkanut maistumaan ja kiloja on lähtenyt reilusti, sopii hän tekijäksi.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1680
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Ehtivä kirjoitti: Ke Touko 29, 2024 2:49 am Olisiko voinut nakata astalon Mätäojaan? Tosin se jää kyllä päinvastaiseen suuntaan mitä pakomatka.
Emme tiedä tekijän pakoreittiä varmuudella. Teko paikalta nähty poistuvan Louhelan asemaa kohti. Käytännössä mahdollista että mennyt mm. Alikulun kautta radan toiselle puolelle.
Black Dahlia
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Marras 16, 2020 12:11 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Black Dahlia »

Minulla on mielessä mahdollinen tekijäehdokas ja ilmoitin asiasta poliisille nähtyäni Rikospaikan jakson. Kyseinen henkilö on kyllä tehnyt rikoksia aiemminkin joten uskon että poliisi on jo tutkinnan alkumetreillä selvittänyt hänen menemisensä murhan aikoihin. Kyseessä siis juurikin huumeita rankasti käyttänyt ja Myyrmäessä asunut harhainen henkilö joka muutenkin sopii tekijästä annettuihin tuntomerkkeihin.
muumimamma99
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Tammi 17, 2021 8:45 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja muumimamma99 »

Olen miettinyt lukeeko mahdollinen murhaaja minfon keskustelua. Tai joku joka tietaa tapauksesta mutta syysta tai toisesta ei rohkene kertoa tietojaan. Joten kokeillaanpa (ja minfon modit nayttivat vihreaa valoa talle kun olin heihin yhteydessa): Jos jollakin (murhaaja mukaanluettuna) on tietoa joka suoraan edesauttaa murhaajan kiinnisaamisessa JA tuomitsemisessa (siis, tarvitaan todisteita), niin ilmottaudu tassa ketjussa tai yv:ssa. Olen valmis neuvottelemaan (erittain) hyvasta rahallisesta korvauksesta, ja murhaajan ilmiantaessa itsensa korvaus menee hanen nimeamalleen henkilolle. (Anteeksi skandien puuttuminen tekstista nappaimiston takia).
Ross Sullivan
Axel Foley
Viestit: 2054
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

muumimamma99 kirjoitti: Pe Touko 31, 2024 6:52 am Olen miettinyt lukeeko mahdollinen murhaaja minfon keskustelua. Tai joku joka tietaa tapauksesta mutta syysta tai toisesta ei rohkene kertoa tietojaan. Joten kokeillaanpa (ja minfon modit nayttivat vihreaa valoa talle kun olin heihin yhteydessa): Jos jollakin (murhaaja mukaanluettuna) on tietoa joka suoraan edesauttaa murhaajan kiinnisaamisessa JA tuomitsemisessa (siis, tarvitaan todisteita), niin ilmottaudu tassa ketjussa tai yv:ssa. Olen valmis neuvottelemaan (erittain) hyvasta rahallisesta korvauksesta, ja murhaajan ilmiantaessa itsensa korvaus menee hanen nimeamalleen henkilolle. (Anteeksi skandien puuttuminen tekstista nappaimiston takia).
Tämä on hyvä ja kannatettava idea lähtökohtaisesti. Pitäisikin perustaa yleisemmin jokin säätiö/yhdistys, joka jakaa olennaisista vinkeistä palkkioita. Jos olisi rekisteröity esim. yhdistys, joka tosiasiallisesti jakaisia aina vuosittain lahjoituksia rikoksen selvittämisiin liittyen, niin ihmiset luottaisivat varmasti järjestelmään.

En ole ihan varma trollaako muumimamma ja, jos trollaa niin miksi? Kuvitellaan arvon Muumimamma99 että olisi henkilö, jolla olisi jokin hyvä vinkki. Miksi hän luottaisi tarjoukseesi?

Jos olet siis ylipäänsä tosissasi, niin pyytäisin sinua avaamaan asiaa ja sitä mitä tarjoat.
Hapetun ketoneiksi
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4248
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

RL11/6 kirjoitti: Ke Touko 29, 2024 6:27 am
LexVeritas kirjoitti: Ti Touko 28, 2024 3:07 pm Arvatakseni murha-aseena ei ollut tkp vaan pikemminkin tekko. Tekijä on saattanut kuvitella olevansa esimerkiksi ninjutsun taitaja.
Kyllä sinä intin kahvilipun tästä ansaitset.

Suomessa animeaseilla on oma käyttäjäkuntansa. Kyseisen aseen käyttökouluttajista en tiedä, mutta eräs rikostaustainen kusarigaman osaaja on viihtynyt kaapelitehtaalla pitkään. Jos pevekki on hänelle alkanut maistumaan ja kiloja on lähtenyt reilusti, sopii hän tekijäksi.
Hei thanks.

Uhri (tai tekijä) saattaa tuoda mieleen animen mutta tarkoituksenain oli viitata laajemmin nyrkkirautaan.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
Vastaa Viestiin