Vaimo palasiksi, ruumis matkalaukuissa mereen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Mun kokemusteni mukaan on aikoja, jolloin kannella ei liiku porukkaa. Ja onhan niitä kansia monta ja sopukoita ynnä muita nurkkia. Lisäksi lämpötila ja tuuli saattaa karkottaa kansilla kyyräilevät lämpimämpiin paikkoihin.

tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

R&K kirjoitti:tiputtiko laukut samalla matkalla vai tekikö peräti useamman reissun? painoakin kasseilla lienee ollut, että olisi luullut huomiota herättävän.
Ehkä pakastamisessa kysymyksessä oli pakastekuivaus? no ei vais, tuskinpa. Jos ei vaimo ollut pahemman luokan vitamiini- tms addikti, varmasti ovat laukut painaneet -ehkä jopa isännän omaatuntoa. Mutta ehkäpä raavas mies heiveröisen naisen jaksaa kantaa laukuissa paloina. En tosin tiedä oliko mies raavas vai ei :P

...Spekulointi siis jatkukoon.
Matkailu avartaa, koppihoito kaventaa...

Danny-boy
Armas Tammelin
Viestit: 85
Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 9:45 am

Viesti Kirjoittaja Danny-boy »

Nyt on kyllä kuluneet 20 vuotta sillä tapaa tehneet tehtävänsä ettei jaksa muistaa tarkemmin näitä tapahtumia. Meillä täällä Keski-Suomessa tämä aihe tulee aina kyllä puheeksi lähinnä jossain kahvipöytäkeskusteluissa (onpas herkullinen puheenaihe...) mutta kukaan ei täysin tarkkaan tätä enää muista. Sen verran kyllä, että lihakauppias oli kyllä riski mies.

Eikö kellään olisi noita vuosien 1986-87 aikaisia Alibi-lehden vuosikertoja, missä kyllä oli tästä juttua? Jonkinlainen referaatti koko jutusta tuntuisi olevan paikallaan mikä voisi valaista tuota ruumiin hävittämisvaihetta?
"Jos tahtoo jotain sydämestään, sen voi saavuttaa"

Tex Willer
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Elo 31, 2007 11:18 am

sviitti tai commodore-tason hytti

Viesti Kirjoittaja Tex Willer »

ja kauppias olisi saanu heittää laukun suoraan oman hytin parvekkeelta eikä kukaan olisi huomannut mitään tosin en tiedä oliko siihen aikaan vielä noita omia parvekkeita tarjolla.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Danny-boy kirjoitti:Eikö kellään olisi noita vuosien 1986-87 aikaisia Alibi-lehden vuosikertoja, missä kyllä oli tästä juttua? Jonkinlainen referaatti koko jutusta tuntuisi olevan paikallaan mikä voisi valaista tuota ruumiin hävittämisvaihetta?
Tämä rikos paljastui vuodenvaihteessa -86/87. Kiivaasti etsin omista Alibeista tuota juttua, mutta ei vielä ole löytynyt. Laiva oli Viking Sally. Samalla laivalla tapahtui julma ja häikäilemätön verityö kesällä -86 Reijon Hammarin ja tämän silloisen impyeen toimesta.

Viking Sally, vuodesta -90 Silja Star, sittemmin Wasa Kings ja lopulta Estonia, joka upposi syksyllä -94.

Jos löytyy, niin teen referaatin tästä matkalaukkusedästä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mielenkiintoinen mutta perin vähälle huomiolle jäänyt aihe, josta olisi syytä keskustella lisää. Mies, oliko lempinimensä Allu, piti kait jotain kioskia jossain vaiheessa?

Näitä Jyväskylän surmia sun muita juttuja on "sisäpiiri" pohtinut hyvinkin ansiokkaasti, olisiko jollain teistä lisää muistikuvia tapaukseen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Doctor Lecter kirjoitti:Mielenkiintoinen mutta perin vähälle huomiolle jäänyt aihe, josta olisi syytä keskustella lisää. Mies, oliko lempinimensä Allu, piti kait jotain kioskia jossain vaiheessa?

Näitä Jyväskylän surmia sun muita juttuja on "sisäpiiri" pohtinut hyvinkin ansiokkaasti, olisiko jollain teistä lisää muistikuvia tapaukseen?
Minulla on tästä joitain muistikuvia, kun silloinen työtoveri oli Jyväskylästä kotoisin ja piti sinne tiiviisti yhteyksiä. Mies oli kuulemma varannut matkan jo reilusti etukäteen ja vaimoa oli jotenkin kidutettu ennen tappamista, oliko vedetty auton perässä köytettynä, muistelen. Rouva oli työpaikallaan puhunut miehestään, että "se on niin omituinen". Muuta en nyt ainakaan tähän hätään muista.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Eipä ole oikein lisättävää tähän asiaan. Muistelisin että pariskunta asui Keljon kaupunginosassa ja olivat ns hyvätuloisia. Ihmetystä herätti kovasti, että mies kävellyt matkalaukkujen kanssa pokkana laivaan. Lisäksi muistan elävästi erään vanhemman pariskunnan. Heillä kun tuli kinaa, niin mies heitti muijalleen aina että turpa kiinni tai tulee Vuohelaiset :D

Ruumista ei ilmeisesti löytynyt ikinä, mutta mies itse tunnusti tekosensa.

Ingrid
Harjunpää
Viestit: 315
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid »

Kyselinkin tuolla testipuolella tästä samasta tapauksesta. Tällä miehellä oli tosiaan pikkuruinen kauppa Vaasankadun alapäässä. Kävin siellä usein pikkutyttönä, mummolani oli aika lähellä.
Kauppias ei ollut vielä ennen surmatyötäänkään kovin herttainen ilmestys, verenpunainen suikka päässä ja samanvärinen essu... :shock: Hurrrr, näin jälkeenpäin on jäänyt melkoisen värisyttävä muisto koko jutusta.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

^ Vieläköhän tuo suikkapää tallailee JKL:n katuja? Alkaa olee kyllä aika vanha ukko jo, jos hengissä?

McAbre
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre »

Ingrid kirjoitti:Tällä miehellä oli tosiaan pikkuruinen kauppa Vaasankadun alapäässä.
Muistatko minkä alan kauppa, päivittäistavaraa vaiko jotain erityisempää? Oliko kenties Vaasan- ja Vapaudenkadun kulmassa vai vielä alempana?
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

Ingrid
Harjunpää
Viestit: 315
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid »

^ Kauppa oli melkein Vaasankadun ja Hannikaisenkadun kulmauksessa, vanhan ortopediasairaalan yläpuolella olevan monirappuisen asuintalon alapäässä (olisikohan osoite ehkä Vaasankatu 4?), nyt siinä paikalla on matonkudinliike tai islamilainen rukoushuone, en muista enää tarkalleen, kummassa noista vierekkäisistä tiloista kauppa oli.

Ostin muistaakseni ainakin karkkia siitä kaupasta, joten lienee ollut jonkinlainen sekatavaraliike. Myöhemmin surman paljastuttua puhuttiin paljon "lihakauppiaasta", mutta en kyllä usko, että minulla olisi ollut asiaa lihakauppaan niin pienenä :D

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kait se on taas laskeuduttava kansan tasolle ja ojennettava rikka rokkaan... Ei tämä(kään) juttu muuten etene 8)

Tutkimusaineistossa viidennen alaryhmän muodostavat Itämeren matkustajalaivoilta kadonneet. Aikaisemmin Itämeren matkustajalaivat ovat olleet näkyvästi esillä siksi, että huomattava osa kadonneiden henkilöiden itsemurhista on tapahtunut Itämeren laivoilla. Vaikka on ilmeistä, että henkirikokset ovat laivoilla suhteellisen harvinaisia, tätä mahdollisuutta ei ole syytä kategorisesti sulkea pois. Tarjoavathan laivat hyvän tilaisuuden henkirikoksen uhrin hävittämiseen. Seuraavassa tapauksessa tätä on käytetty suunnitellusti hyväksi. Itse henkirikos on tosin tapahtunut maalla, mutta ruumis on hävitetty heittämällä se Ruotsin laivalta mereen:

Ilmoittaja kertoi, että hänen vaimonsa oli lähtenyt työpaikaltaan vanhainkodista ja sanonut menevänsä kotiin. Ilmoittaja oli ollut tavanomaiseen aikaan klo 21.17 vaimoaan vastassa autolla, mutta oli saanut vanhainkodista kuulla, että vaimo oli lähtenyt jo aikaisemmin. Vaimo ei ole tullut kotiin, eikä hänestä ole kuulunut mitään. Vaimon olisi pitänyt mennä seuraavana aamuna aamuvuoroon, mutta työpaikallekaan hän ei ole ilmoittanut poissaolosta. Ilmoittaja on tiedustellut myös sukulaisilta ja tuttavilta, mutta hekään eivät ole kuulleet kadonneesta.

Kyseinen katoaminen paljastui sittemmin henkirikokseksi. Ilmoittaja oli surmannut vaimonsa tämän työpaikan läheisyydessä. Surmaamisen jälkeen ilmoittaja oli käynyt vaimon työpaikalla tiedustelemassa vaimoaan saadakseen alibin ja tehnyt katoamisilmoituksen. Ilmoittaja oli paloitellut vaimon ruumiin, kuljettanut sen autolla Turkuun, pakannut matkalaukkuihin ja heittänyt matkalaukut laivalta mereen.

Henkirikoksen syynä oli miehen sairaalloinen mustasukkaisuus. Katoamisen jälkeen lavastaminen paljastui nopeasti. Noin kolme viikkoa katoamisen jälkeen ilmoittaja pidätettiin epäiltynä henkirikoksesta. Lavastuksen nopeaa paljastumista auttoi se, että muutama kuukausi ennen henkirikosta uhri oli ottanut yhteyttä poliisipäivystykseen ja pyytänyt poliisia paikalle rauhoittamaan miestään. Pariskunnan kotiin tulleelle poliisipartiolle vaimo oli kertonut, että mies oli käyttäytynyt omituisesti ja uhkaavasti. Mies oli mm. alkanut kiertää pöytäliinaa vaimon kaulan ympärille.


...tekijä on tuomittu henkirikoksesta, vaikka vainajaa ei ole löydetty. Näyttö rikoksesta on kuitenkin saatu (verijäljet autossa yms.).

Teksti sellaisenaan (pl. 1. rivi) kirjasta Kadonneet ihmiset (KRP 1996).

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Eräs entinen työtoverini oli ollut k.o. naisen kanssa samassa työpaikassa vanhainkodissa. Myös tuona kyseisenä iltana.
Mies oli tosiaan tullut käymään työpaikallakin ja ollut kovasti "huolissaan".
Totuus paljastui sitten todella myöhemmin. Työkaverit tietenkin olivat kovin kauhuissaan.
Jälkikäteen muistellen mies oli ollut NIIN NIIN huolissaan. Soitellut lähiradioonkin katoamisilmoituksen. Vissiin oikein vetosi radion kautta vaimoaan palaamaan kotiin..
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

tzeitel
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 10:53 pm

Re: Vaimo palasiksi, ruumis matkalaukuissa mereen

Viesti Kirjoittaja tzeitel »

Terve! Ensiksi kiitos että olette kasanneet tänne tälläisen jutun. Juttu kiinnostaa mua erityisesti siksi että Vuohelainen on/oli mulle sukua, mummon veli. Itseäni kovasti kiinnostaa tämä, lähinnä siksi että tästä ei yksinkertaisesti puhuta meidän perheessä. Äiti on jonkinverran jotain asiasta joskus maininnut, mutta en tiedä mitä kaikkea on jättänyt kertomatta ja mitä on lisännyt lisää. Mulle on kerrottu, että Aimo oli mieleltänsä sairas, skitsofrenikkokin jopa, en sitten tiedä että onko tämä faktaa, vai onko sillä yritetty "selitellä" ja "puolustella" tätä hirmutekoa. On kuulemma uhannut aikoinaan myös siskonsa eli mun mummon henkeä. Tietääkö kukaan, onko Aimo hengissä enää? Oliko heillä lapsia? Oon yrittänyt hienovaraisesti kysellä mun isältä, jonka eno Aimo on, mutta vastaukseksi en saa muutakun että "tästä ei puhuta". Mummoltani en tohdi kysyä. Olisin kiitollinen, jos jostain löytyisi vielä tietoa!

Vastaa Viestiin