Koirista vääntö

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Kosminen
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: La Elo 02, 2008 7:55 pm
Paikkakunta: Pellon laita

Viesti Kirjoittaja Kosminen »

Mike Manner kirjoitti:
Kosminen kirjoitti:Esim. kyllä isommassa koiraporukassakin leikitään alempiarvoisen aloitteesta. Mitä tommosesta tulee kun koiralta viedään kaikki oma-aloitteisuus?
Mutta arvaa vaan leikitäänkö, jos ylempi arvoinen on sitä mieltä, että on esim. mukavampi nuoleskella pallejaan tms. juuri sillä hetkellä.
Ja isommassa susi- tai koiralaumassa ylempiarvoiset voi tehdä ihan kaikesta toiminnasta lopun, jos sattuuvat vaan tulemaan sille tuulelle, siinä ei alempiarvoiset vingu koiraoikeuksiensa perään, vaan nielee osansa mitään mutisematta.
Siinä ei viedä alempiarvoisen aloitekykyä, vaan päätetään mitä kukakin milloinkin tekee jos asiat menee niin, että ne alkaa vituttamaan hierarkiassa ylempänä olevaa yksilöä.

Tosin tuo Rattuksen esimerkki meni hiukan yli sen osalta, että siitä sai kuvan, että alempiarvoinen vaan istuu ja odottaa ohjeita, mutta se ei ilmeisesti ollut tarkoitus...?
No eipä leikitä ei, jos ylempiarvoinen sen päättää. Mut se ei tee sitä joka kerta. Siinä mun pointti. Ehkäpä Rattus ei tarkoittanut kirjaimellisesti noin mitä kirjoitti mut niin sen tajusin :lol:
Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla huonona esimerkkinä.
*Pygmi*
Rattus
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 8:57 am

Viesti Kirjoittaja Rattus »

Mike Manner kirjoitti:Tosin tuo Rattuksen esimerkki meni hiukan yli sen osalta, että siitä sai kuvan, että alempiarvoinen vaan istuu ja odottaa ohjeita, mutta se ei ilmeisesti ollut tarkoitus...?
Ei kyllä koirat saa olla koiria, eiköhän ne muuten olis jo lähteny nosteleen huonosta suhteesta :) .

Mutta kyllä tarkotin mitä sanoin. Ja kun kyse oli nimenomaan johtajuuden näyttämisestä. Voisin väärinkäsitysten välttämiseksi nyt sitten korjata, että asiat tapahtuu omistajan aloitteesta, ei koiran vaatiessa (eli pyytäessä). Vai vahvistaako omistajan johtajuutta jotenkin sitten antaa koiralle periksi sen käskiessä (vaikka haukkumalla) omistajaa leikkimään? Tai antaa koiran änkeä syliin vaatimaan silityksiä?
Mikäs pomo se sellainen on, joka ottaa alempiarvoiselta käskyjä vastaan? Kun on johtajuus kunnossa, niin ei koira mitään vaadi/riskaa/käske, eli omistaja määrää. Ja tästä pääsemme taas siihen mistä lähtikin, että tällä tavalla "alistamalla" pystyy näyttämään paremmin kaapin paikan, kuin johtajan etuoikeuksilla (kuka kulkee ovista ensin ja muut ... :roll: ). Ja vielä kerran selvennys, se oli arvojärjestyksen näyttäminen, pelkällä orjuuttamisella ei kumppanuutta rakenneta.

Ehkä toin aiemmin asian ilmi aika kärjistetysti -anteeksi-, mutta oon niin kurkkua myöten täynnä niitä rakkeja, jotka saa omistajan vahvistuksella vaatia puremalla ihan kaiken ja just nyt heti.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Koiranpennut pelastivat 3-vuotiaan hengen
12.12.2008 13:08

Koiranpennut pitivät metsässä yli vuorokauden harhailleen pojan lämpimänä.

Halifaxissa Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa asuva kolmevuotias Jaylynn Thorpe "hävisi" viime perjantaina lastenhoitajaltaan.

Poika lähti harhailemaan kahden koiranpentunsa kanssa läheiseen metsikköön ja eksyi. Jaylynnin perhe ja sukulaiset etsivät vimmatusti poikaa, mutta tuloksetta.

Vasta seuraavana päivänä kolmevuotias löytyi puun alta istumassa pennut painautuneina kehoaan vasten. Lapsi ei sanonut sanaakaan.

- Hän vain nosti käsiään sen merkiksi, että oli valmis lähtemään, Jaylynnin löytänyt Jerry Gentry sanoi.

Poika oli selvinnyt kahdeksanasteisesta pakkasyöstä koiranpentujen antaman lämmön avulla.

- Pennut pitivät minut lämpiminä, kolmevuotias selitti myöhemmin äidilleen.

KATRIINA MÄKELÄ
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200812 ... 4_ul.shtml
Every ship must sail a world.
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Hitto että vihaan ihmisiä jotka ei tajua pitää koiransa hihnaa lyhyellä kun toinen koira/koiria tulee vastaan, edes silloin kun vastaantuleva koira haukkuu raivokkaasti ja on sen näköinen että askelkin tänne niin syön sut. Vihaan myös ihmisiä jotka pitää koiraansa vapaana jotka EI tottele käskyä. Ja erityisesti vihaan sellaisia idiootteja jotka tekee molempia *RÄYH* Hitto että teki mieli kirvata sille akalle muutamia sanoja mutta hillitsin kuitenkin jotenkin kielenkäyttöni. Siihen että koirani olisi sitä purrut oli hänen reaktionsa "ahaa".
:evil:
Nanika ga tooku matteiru to
Rattus
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 8:57 am

Viesti Kirjoittaja Rattus »

^Hei kannattaa muuten, jos vieras koira meinaa tulla liian lähelle, niin puhua suoraan sille koiralle eikä omistajalle. Näin vaan vinkkinä :) .
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Viesti Kirjoittaja Clyde »

^Joo mä sitä koiraa siinä hätyyttelin, onneksi uskoi ja lähti kauemmas. Kauheeta ajatella jos se olisi ollut aggressiivinen, koiralle tai vaikka minulle kun siinä sitä hätyyttelin :?
Ärsyttää tuollainen käyttäytyminen aikuiselta ihmiseltä ja kun juuri vartti ennen tuota sanoin että kannattaa vähän kattoa miten koiraansa pitää..
Nanika ga tooku matteiru to
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

Rattus kirjoitti:^Hei kannattaa muuten, jos vieras koira meinaa tulla liian lähelle, niin puhua suoraan sille koiralle eikä omistajalle. Näin vaan vinkkinä :) .
Tai ilmoittaa sen ohjastajalle, että tällä minun koiralla on kuonopunkkeja (tai vaikka pevisa, ts. joku eksoottiselta kuulostava "sairaus"), eli ei varmaan kannata päästää lähemmäs... :wink: :lol: :D
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

^Ja jos sattuu omistamaan koon 46 maihinnoususaappaan, sen kanssa samaa kieltä puhuu useimmat koirat ja omistajat... :twisted:

Olinpa kerran metsälenkillä koira vapaana, kun pusikosta rynni kaksi vapaana olevaa labbista. Komensin oman kiimassa olevan narttuni käskyllä "sivu" ja kytkin hihnaan. Kun toinen labbiksista huudostani huolimatta alkoi astumaan istumassa ollutta koiraani, eikä labbisten omistajia näkynyt latasin täysillä pysäytyspotkun astuvan labbiksen lapaan. Koiran heitettyä parit sivukuperkeikat julmetun ulvauksen säestämänä se lähti karkuun ja toinen perässä ja minä molempien perässä huutaen vuoronperään rivouksia niille, sekä omalle koiralle istu. 50-100 metrin päässä metsästä vastaan tuli juosten keski-ikäinen pari, joka näytti aivan kauhistuneilta ja joiden taakse koirat menivät minua piiloon.
Katsoin hetken niitä luultavasti totaalisen hullulta näyttäen ja sanoin sillä lailla liiotellun rauhallisesti että, "kannattaisi pitää koirat kiinni jos ne ei muuten pysy hanskassa" ja kävelin takaisin oman koirani luokse. :twisted:

Ikinä en enää nähnyt kyseisiä koiria metsässä, edes hihnassa. Eikä muuten koirani ärissyt muille koirille kanssani, vaikka toisten taluttajien kanssa saattoi äristäkin. Tosin se nyt oli sellanen helppo lällykkä.
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Viesti Kirjoittaja Clyde »

MotiivitOn on tainnut käyttää koiransa kouluttamiseen oikeasti aikaa; kiimassa oleva narttu jonka luo juoksee uroksia ja pysyy silti hanskassa. *peukku*
Mulla on kyllä maihinnoususaappaat ja camot mutta ilmeisesti pitäisi niitä pitää myös lenkillä mukana ;)

Oma koira kun karkasi kesällä kun hihnan lukko napsahti irti ja juoksi lähellä olevan koiran luo niin kyllä minä ainakin pyytelin anteeksi moista. Mutta tuo eilinen tapaus oli jo omalla käytökselläänkin niin ärsyttävän oloinen että ei tosikaan..

Täällä näkee joskus koiria irti, kerran säikähdin jo kun vastaan tuli nainen ison koiransa kanssa, rotua en muista, joka juoksi omistajan edellä. Meinasin jo naiselle huutaa että laita koirasi kiinni mutta vähän ennen kuin olivat meidän kohdalla omistaja sanoi koiralle seis, käveli sen viereen ja sanoi vierellä ja niin ne kävelivät meidän ohi, minä katsoen ihannoivasti. Kun ne olivat meidät ohittaneet sai koira taas lähteä omistajastaan kauemmas mutta se ei tullut meidän perään kuten jotkut koirat tapaa tehdä hihnassakin..

Itse toivon että oma koira olisi parin vuoden päästä jo sen verran rauhoittunut että silloin kuulisi ne käskytkin. Kyllä se nytkin niitä kuuntelee vaikka tulisi toinen koira vastaan mutta ei silloin kun se saa juosta irti ja näkee toisen koiran. :roll:
Nanika ga tooku matteiru to
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Viesti Kirjoittaja serialist »

^mekin odotellaan, että toi meidän ipana vähän rauhoittus (iän myötä toivottavasti joskus.:D). Se on vieläkin niin utelias kaikkea kohtaan ja kaikki on kivaa ja jännää, että täytyy vain koittaa kohdistaa sen energia johonkin muualle. Nopea ja innokas on oppimaan kyllä, ainoa paljon kehitettävä juttu on nimenomaan tuo keskittymiskyky. Ei se ihan kamala ongelma ole, kyllä koira tajuaa kuinka käyttäydytään koulutuskentällä jne. mutta siellähän sitä ensin harjotellaan ja nostetaan rimaa erilaisiin tilanteisiin. Eiks ne näin ole? :)
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

serialist kirjoitti:ainoa paljon kehitettävä juttu on nimenomaan tuo keskittymiskyky. Ei se ihan kamala ongelma ole, kyllä koira tajuaa kuinka käyttäydytään koulutuskentällä jne. mutta siellähän sitä ensin harjotellaan ja nostetaan rimaa erilaisiin tilanteisiin. Eiks ne näin ole? :)
Koiran keskittymiskyky ja "turnauskestävyys" kehittyy iän myötä, koira on aikuinen vasta (rodusta riippuen) 1v.9kk. - hiukan reilu 2v. ikäisenä.
Koko homma tosin lähtee hallinnasta ja nuoren koiran ollessa kyseessä, kannattaa miettiä objektiivisesti sitä, että mitä koiralta voi kohtuudella vaatia.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Viesti Kirjoittaja serialist »

Mike Manner kirjoitti:
serialist kirjoitti:ainoa paljon kehitettävä juttu on nimenomaan tuo keskittymiskyky. Ei se ihan kamala ongelma ole, kyllä koira tajuaa kuinka käyttäydytään koulutuskentällä jne. mutta siellähän sitä ensin harjotellaan ja nostetaan rimaa erilaisiin tilanteisiin. Eiks ne näin ole? :)
Koiran keskittymiskyky ja "turnauskestävyys" kehittyy iän myötä, koira on aikuinen vasta (rodusta riippuen) 1v.9kk. - hiukan reilu 2v. ikäisenä.
Koko homma tosin lähtee hallinnasta, mutta nuoren koiran ollessa kyseessä, kannattaa miettiä objektiivisesti sitä, että mihin koira kohtuudella kykenee.
Siis ehdottomasti! En ala vaatimaan mahdottomia. Vaan ensin harjotellaan rauhassa ja pikku hiljaa aletaan vaatimaan enemmän kun näyttää siltä, että koira on hiffannu jutut yms.

Nyt se tosin saapi rauhottua nelisen vkoa kun etutassussa on pieni murtuma ja se on tietty kipsattu. Treeneihin mennään kyllä, mutta siellä harjotellaan jotain pieniä juttuja tuon jalan takia. Ei juoksemista ja vouhotusta vaan malttia ynnä muuta mitä voi tehdä paikallaan.
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Clyde, eikö koirasi koskaan saa tervehtiä lenkillä vastaan tulevia muita koiria?
Onko sinulla siihen joku järkevä syy?

Meidän koiralle aamu- ja ilta lenkit on ilmeisen tärkeitä ja se ilahtuu vimmatusti, kun tapaa ''ystäviään'' matkalla. Vällillä ketään ei osukkaan reitille ja koira tähyää surkeana ympärilleen.

Minä puolestani en voi sietää epäsosiaalisia koiran omistajia, jotka marssittavat piskinsä suu supussa ohi muiden koirien ja koiraihmisten ja järjestäin nuo koirat kuitenkin reagoivat vastaantulijaan.

Juuri nuo epäsosiaalisiksi kasvatetun koirat ovat niitä, jotka takuuvarmasti purevat muita koiria ja räyhäävät mnkä kerkiävät.
Ovat oppineet sen isänniltään ja emänniltään: vastaantulija = vihollinen.

Miksi?
Nuotio & Äreät Tiput
serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Viesti Kirjoittaja serialist »

MissHolmes kirjoitti:Clyde, eikö koirasi koskaan saa tervehtiä lenkillä vastaan tulevia muita koiria?
Onko sinulla siihen joku järkevä syy?

Meidän koiralle aamu- ja ilta lenkit on ilmeisen tärkeitä ja se ilahtuu vimmatusti, kun tapaa ''ystäviään'' matkalla. Vällillä ketään ei osukkaan reitille ja koira tähyää surkeana ympärilleen.

Minä puolestani en voi sietää epäsosiaalisia koiran omistajia, jotka marssittavat piskinsä suu supussa ohi muiden koirien ja koiraihmisten ja järjestäin nuo koirat kuitenkin reagoivat vastaantulijaan.

Juuri nuo epäsosiaalisiksi kasvatetun koirat ovat niitä, jotka takuuvarmasti purevat muita koiria ja räyhäävät mnkä kerkiävät.
Ovat oppineet sen isänniltään ja emänniltään: vastaantulija = vihollinen.

Miksi?
Jos koira ei saa hihnassa olla kosketuksissa muiden koirien kanssa, useasti on kyse johtajuuden näyttämisestä ja koiran paikan näyttämisestä tai kouluttamisesta. Itse emme anna koiramme mennä muiden koirien luo, saatikka päästä muita koiria lähelle, kun se on kytkettynä. Näin koira tajuaa, että vapaana saa telmiä ja hihnassa keskitytään aivan muuhun. Hihna käyttäytyminen sekä ihmisten/koirien ohittaminenkin sujuu vaivattomammin kun ei tarvitse jokaisen luokse pysähtyä. Mikäli tulee tosi tuttu koirakaveri pihassa hihnassa vastaan niin sitten saa nuuhkaista mutta muuten ei. Koulutuksessakin on tuttuja koiria, joiden kanssa vapaana saa leikkiä mutta ennen koulutusta tai koulutuksen aikana lähellekään ei saa mennä, vain siksi että jaksaa keskittyä yms. Koulutuksen jälkeen saapi pojat sitten telmiä keskenään. :) Vapaana leikitään, hihnassa ei. Ja nartun, jolla on juoksut, pitäisi ehdottomasti pitääkin kiinni hihnassa eikä päästäkään muita lähelle!

EDIT: Ei se tarkoita, että koira on epäsosiaalinen jos se ei hihnassa ollessaan saa olla kosketuksissa muiden koirien kanssa. Epäsosiaalinen koirasta tulee jos omistaja _suojelee_ sitä hihnassa muilta koirilta. =) (yksi esimerkki, syitä ja tapoja on monia kuinka koirasta saadaan epäsosiaalinen, mutta toivon ettei täällä moisia niksejä jaeta koskaan.)
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Omasta mielestäni koiran ei tarvitse olla sosiaalinen. Tietääkseni koiran villit sukulaisetkaan eivät ole erityisen sosiaalisia vieraita lajinsa edustajia kohtaan. BH-kokeen läpäisevä sosiaalisuuden taso riittää varsin hyvin harrastekoiralle. Työkoiran ei mielestäni tarvitsisi olla edes niin sosiaalinen.

Jos koira on hanskassa, se ei pure kuin tarvittaessa. Ja edelleen olen sitä mieltä, että tarvittaessa koiran tuleekin purra. Sehän varmaankin on sitten vain munani pienuutta... :D

Ja kyllä, olen itse epäluuloinen kaikkia potentiaalisia uhkia kohtaan. Enkä edes halua tutustua koiraa lenkittäessäni vieraisiin ihmisiin tai koiriin. Kentällä voi tutustua toisiin vastuullisiin koiranomistajiin, joiden kanssa voi sitten sopia erikseen hetket, jolloin koirat saavat peuhata keskenään (ja tämä ei tapahdu ikinä koirakentällä)!

Ja juoksussa oleva narttu voi kyllä olla vapaana, jos se on hallinnassa. Eli myös yllättävässä kohtaamistilanteessa ongelmitta kutsuttavissa omistajansa luokse, jotta se saadaan kytkettyä. Kuten omassa esimerkissäni kerroin. Koirani oli istumassa sivullani ja hihnassa ennen kuin vieraat koirat ehtivät juosten luoksemme..! Missä silloin oli vieraiden koirien omistajat? Oliko tilanteen kehittymisessä jotenkin vaikuttavana tekijänä se, että oma koirani oli vapaana noin 5-10metrin etäisyydellä minusta (huom. vierailla koirilla etäisyys omistajiin täytyi olla vähintään 100-200metriä)?

Vaikka koira olisi vapaana (siis kytkemättömänä), se ei missään nimessä tarkoita sitä että se huitelee missä sattuu. Keskieuroopassa ammattikoirille opetetaan seuraaminen irtikytkettynä siten, että koira voi liikkua muutamien metrien etäisyydellä omistajasta, kunhan kontakti säilyy omistajaan. Tämä on erityisen kätevää huume- ja räjähde-etsintään erikoistuneilla koirilla.

Ja vielä kysymyksiä, kuinka estetään vieraiden kytkemättömien koirien pääsy oman koiran lähelle, jos vieraita koiria on useampi ja huuto (huudan muuten melko kantavalla äänellä...) sekä uhkaava käytös (osaan kyllä senkin) ei tuota toivottavaa vaikutusta? Pippurisumutetta tai asetta ym. kättäpidempää en kanna lenkillä.
Entä mihin perustuu ajatus, että omaa koiraa ei tule suojella vieraiden koirien hyökkäyksiltä?
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-
Lukittu