Jack Morren murha. Helsinki Malmi 1996

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Queen Candy
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 6:18 pm

Jack Morren murha. Helsinki Malmi 1996

Viesti Kirjoittaja Queen Candy »

Morren tapaus. Onko kellään tietoja tästä?

otsikkoa muokattu
t:mode

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Jack Daniel Morre löytyi joskus kymmenisen vuotta sitten auton takakontista hengettömänä. Taisi olla nikkelimyrkytys, joka tämän aikaisen poismenon aiheutti. Mies kuului alamaailmaan ja joutui välienselvittelyjen uhriksi. Jotain taisi olla vassauksista ja ohivedoista kysymys, tai niiden erilaisista tulkinnoista. Tekijä jäi muistaakseni kiinni muutaman viikon päästä.

monk
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 11:20 am
Paikkakunta: Mansester

Viesti Kirjoittaja monk »

Eikös Morre ollut kuolinhetkenään lomilla vankilasta? ja häntä ruvettiin etsimään koska loma luonnollisesti loppui... korjatkaa jos olen väärässä. :roll:
Kuin hullua kuristaisi;)

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jack D. Morre, 33, löydettiin varastetun Saab 900:n takakontista. Auto löytyi ihan normaalilla poliisin partioreissulla. Toinen pollareista ajoi auton laitokselle ja vasta siellä autoa lähemmin tutkittaessa selvisi, että takapaksissa on raato.

Poliisi sai selville Morren teloituspaikan, joka oli eräs teollisuushalli ja vaikka teon teettäjää ei saatu kiinni, niin tekijäksi osoittautunut Jari Judin sai teosta muistaakseni elinkautisen. Teon teettäjää ei ole kait saatu selville vielä tähän päivään mennessä.

Morre oli ihan suomalainen. Oli käynyt jossakin vaiheessa nimenvaihtotoimiston kautta. Hiukka eksotiikkaa peliin...

Juttu löytyy jostain Pollari-kirjasta. Jos joku jaksaisi sen siirtää lyhenneltynä tänne, niin a´vot.

EDIT: typo
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ti Heinä 15, 2008 6:17 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1848
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Tällaisia vanhoja uutisia löytyi googlettamalla:
Kaksi vangittu takakonttisurmasta Helsingissä
Kaksi henkilöä on vangittu henkilöauton tavaratilasta Helsingissä löytyneen Jack Daniel Morren surmasta epäiltynä.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi teosta epäiltynä helsinkiläisen miehen ja naisen tiistaina. Mies on ennestään poliisin hyvin tuntema.

Juuan avovankilasta lomalle päässyt Morre löydettiin ammuttuna Helsingin Tapulikaupungissa 19. tammikuuta. Surmattu oli varastetussa henkilöautossa.(STT)

HS - Kaupunki - 24.1.1996 - 250 merkkiä - 1. painos

Takaluukkumurhan uhrin liikkeitä jäljitetään
Helsingin Sanomat Helsingin rikospoliisi jäljittää ns. takaluukkumurhan uhrin liikkeitä. Poliisin selvitysten mukaan Jack Daniel Morre, 33, tuli Helsinkiin viikko sitten keskiviikkona kello 16.30 junalla Joensuusta.

Morre (entiseltä nimeltään Jukka Alakurjenluoma) löydettiin ammuttuna Saabin takaluukusta Tapanilan K-raudan pihalta viime perjantaina aamupäivällä Helsingin Tapulikaupungissa.

"Hän oli ollut kuolleena useita tunteja", komisario Kari Tolvanen rikospoliisista sanoo. Sen tarkempaa kantaa poliisi ei halua kuolinhetkeen ottaa.

Poliisi pyytäkin yleisöltä tietoja Morren liikkeistä keskiviikkoiltana ja torstaina. Samoin poliisi on kiinnostunut samassa junassa matkustaneiden tiedoista.

Morre oli väliportaan amfetamiinikauppias. Hän istui Juuan avovankilassa huumekaupasta saamaansa tuomiota ja pääsi keskiviikkona lomalle.

Poliisi epäilee tekoa rikollisten välienselvittelyksi.

HS - Kaupunki - 23.1.1996 - 250 merkkiä - 1. painos

Tapulinkaupungista surmattuna löytynyt oli vankilomalla Rikos liittynee huumerikostaustaan
Helsingin Sanomat Helsingin Tapulinkaupungista surmattuna löytynyt Jack Daniel Morre, 33 , (ent. Alakurjenluoma), oli surman sattuessa lomalla Juuan avovankilasta. Poliisi pitää mahdollisena, että rikos liittyy Morren huumerikostaustaan.

Morre löytyi varastetun Saab-merkkisen auton tavaratilasta perjantaina. Auton löysi poliisipartio. Morre oli surmattu ampumalla.

Poliisi pyytää tietoja Morren liikkeistä ja autosta, josta surmattu löytyi. Morre oli lähtenyt vankilomalle Juuan avovankilasta Pohjois-Karjalasta keskiviikkona 17. tammikuuta ja noussut Joensuuhun lähtevään linja-autoon kello 8.45. Tämän jälkeen hänestä ei ole saatu havaintoja.

Morre on saattanut jatkaa matkaa Joensuusta kello 10.15 Helsinkiin lähtevällä junalla.

Musta Saab Combi 900 -merkkinen auto, rekisteri BKV-975, oli varastettu Tapanilasta Päivöläntieltä keskiviikkoillan ja torstain välisenä yönä. Siitä, kuinka kauan auto seisoi löytöpaikassa, ei ole varmuutta. Poliisin määritelmän mukaan Morre oli löydettäessä ollut kuolleena useita tunteja.

Morre oli 182 senttiä pitkä ja hoikka. Hiukset olivat vaaleat ja lyhyet. Hänellä oli yllään punainen college-takki, jossa valkoiset hihat ja selässä valkoisin kirjaimin teksti Teddy Sweat.

Morre on tuomittu 90-luvulla useita kertoja. Kaksi kertaa tuomio on annettu törkeästä huumausainerikoksesta.
Itselleni jäi mieleen, että tuomittu oli aika pienikokoinen ja yhtenä todisteena hänen syyllisyydestä esitettiin se, että auton etuistuin oli vedetty varsin eteen. Siitä pääteltiin, että autoa ajanut henkilö oli todennäköisesti pienikokoinen.Jäi myös mieleen, että JDM oli surmattu kosketuslaukauksella.
Viimeksi muokannut vasikka, Ma Elo 06, 2007 4:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

McAbre
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre »

Morren originaali nimi oli muistaakseni Jari Ylikurjenluoma.

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1848
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Sinne päin, Jukka Alakurjenluoma. Jotenkin minustakin tuo Jari kuulosti niin tutulta, että olisiko etunimet olleet Jari Jukka, vaikka tuossa uutisessa löytämästäni uutisesta pelkästä Jukasta puhutaankin.
McAbre kirjoitti:Morren originaali nimi oli muistaakseni Jari Ylikurjenluoma.

tzeer
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 5:20 pm

Viesti Kirjoittaja tzeer »

Paras uusi identiteetti johon olen törmännyt on ehdottomasti Mike Soldier, joka otti osaa Riihimäen vankilakapinaan jokin aika takaperin. Maistraatissa menee ilmeisesti läpi mikä tahansa.[/quote]

eikös se oo jack soldier?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä Morren surmaaja Judin. Hän muistaakseni oli joskus karannutkin vankilasta, mutta en muista oliko se ennen JDM:n listimistä vai sitä ennen. Pidettiin vaarallisena.

Mitäs muuta kuin mömmöjä tämä JDM alias Alakurjenluoma oli rötöstellyt ja oliko jo loppusuoralla kun avovankilassa oli lusimassa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

vasikka kirjoitti: Itselleni jäi mieleen, että tuomittu oli aika pienikokoinen ja yhtenä todisteena hänen syyllisyydestä esitettiin se, että auton etuistuin oli vedetty varsin eteen. Siitä pääteltiin, että autoa ajanut henkilö oli todennäköisesti pienikokoinen.
Vautsivau.Hienosti päätelty poliisilta 8)

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin sanomat 14.2.1997 kirjoitti:Jari Judinin elinkautinen huumesurmasta pysyi hovissa

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa 34-vuotiaalle Jari Ilari Judinille tuomitun elinkautisen vankeusrangaistuksen huumevelkoihin liittyvästä murhasta. Oikeuden mukaan Judin teloitti reilu vuosi sitten Jack Daniel Morren jonkun toisen henkilön toimeksiannosta. Judin kiisti teon koko oikeudenkäynnin ajan. Morren ruumis löydettiin varastetun Saabin takaluukusta 19. tammikuuta 1996 Helsingin Tapulikaupungista. Poliisipartio huomasi varastetun auton sattumalta.

Doomraiser
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Elo 09, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Doomraiser »

JJ oli myös muistaakseni vanki-lomalla. Eiks JJ ollut mukana Huopalahden kioski selkkauksessa joskus 80luvun lopussa tai sinne päin ,jos joku muistaa tapausta niin voi selventää lisää itse en enää muista oikeen mitään kyseisestä tapauksesta.

Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Oliko niin, että tämä Jari Judin oli/on alunpitäen Kannelmäen poikia?

Jack Morren murhasta oli myös pidätettynä pitkään eräs toinenkin, jo väkivaltaisesti kuollut henkilö.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kannelmäkitaustaa en tiedä. Judin istui taposta ja huumerikoksista saamaansa tuomiota kun hän kesäkuussa -90 karkasi yhdessä vankitoverinsa TS:n kanssa Sörkän vankilasta. Judin oli paennut jo aikaisemmin ja tuolla reissullaan hän surmasi Helsingin Huopalahdessa kioskiyrittäjän.

Tällä jälkimmäisellä karkureissulla hän ei ehtinyt kauaa olla, sillä poliisin karhuryhmä nappasi hänet ja TS:n eräästä kerrostaloasunnosta Järvenpäässä.

Judinin seuraava reissu siviilissä taisi olla sitten jo loma ja silloin hän surmasi Jack Daniel Morren ex Jukka Alakurjenluoman.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Jack Morre oli päässyt Hesarin uutisiin jo vuonna 1993:

Helsingin Sanomat 11.5.1993: Vanki karkasi Riihimäellä

RIIHIMÄKI-Muurin ulkopuolella rakennustöissä ollut vanki pääsi maanantaina karkaamaan Riihimäen keskusvankilasta. Pako sattui aamupäivällä. Poliisi epäilee, että luottovankina pidetyllä karkurilla oli lähistöllä apuri tai apureita. Karannut Jack Morre (ent. Alakurjenluoma) on tuomittu huumausaine- ja ampuma-aserikoksista. 1962 syntynyt Morre on kotoisin Järvenpäästä. Hän on 182 senttiä pitkä, ruskeatukkainen ja vartaloltaan hoikka. Yllään hänellä oli vankilan työhaalari, vihertävä. . .

-----------------------------------------------------------------------------------------

Murhahetkellä Morre oli lomalla Juuan avovankilasta.

Vastaa Viestiin