Thaimaalainen HIV-nainen Kuopiossa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Thaimaalainen HIV-nainen Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Täällä on keskusteluja HIV-miesten tekosista, mutta en löytänyt tästä HIV-naisesta aihetta. Naisen nimeä ei tietävästi ole julkisuudessa mainittu, johtuen siitä että hän sai rangaistuksensa ehdollisena.

Tämä kyseinen thaimaalaisnainen muutti Suomeen vuonna 1995 ja meni myöhemmin avioon itseään huomattavasti vanhemman suomalaismiehen kanssa. HI-virusta kantanut nainen oli oman kertomansa mukaan vuoden 1996 alun jälkeen suojaamattomassa yhdynnässä viiden henkilön kanssa, joista yksi oli nainen.

Juttu lähti purkautumaan helmikuun 1998 lopussa Kuopion yliopistollisen sairaalan tiedotusvälineille lähettämästä tiedotteesta. Infektiolääkäri Camilla Jokinen epäili useiden ihmisten altistuneen hi-virukselle ja kehotti kaikkia parin viime vuoden aikana Kuopiossa suojaamattomissa seksisuhteissa olleita menemään hiv-testiin. Poliisi pääsi thaimaalaisnaisen jäljille omien tutkimustensa perusteella ja 37-vuotias epäilty pidätettiin 6.3.1998. Kuulusteluissa nainen pystyi yksilöimään kumppaniensa henkilöllisyydet.

Tapausta käsiteltiin kaksi päivää suljettujen ovien takana, ja jutun oikeudenkäyntiaineisto julistettiin salaiseksi 40 vuodeksi. Johtava kihlakunnansyyttäjä Hannu Susitaival luki naiselle Kuopion käräjäoikeudessa kolme syytevaihtoehtoa: neljä tapon yritystä tai vaihtoehtoisesti neljä törkeän pahoinpitelyn yritystä tai viisi vaaran aiheuttamista.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen viidestä vaaran aiheuttamisesta 27.5.1998. Oikeuden mielestä nainen ei muun muassa kielivaikeuksien takia ymmärtänyt, minkä riskin hän hiv-positiivisena aiheuttaa kumppaneilleen suojaamattomissa yhdynnöissä.

Nainen ja syyttäjä tyytyivät käräjäoikeuden ratkaisuun. Ehdollisen vankeustuomion koetusaika päättyi 31.12.2000.
aamu
Sofia Karppi
Viestit: 414
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 10:11 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja aamu »

Saivatkohan uhrit tartuntaa? Toivottavasti eivät. Kivoja noi tuontivaimot...Se on se kun ei suomalaiset kelpaa. Onneks löytyy "parempaa" muista maista :shock:
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5189
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

En itsekään jaksa lähteä haulla hakemaan, mutta on todellakin Minfossa ollut jo tästä naisesta juttua aiemmin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
BK
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: La Huhti 05, 2008 4:45 am

Viesti Kirjoittaja BK »

aamu kirjoitti:Saivatkohan uhrit tartuntaa? Toivottavasti eivät. Kivoja noi tuontivaimot...Se on se kun ei suomalaiset kelpaa. Onneks löytyy "parempaa" muista maista :shock:
No muistaakseni tässä tapauksessa oli lähinnä ihmiskaupasta tai siihen rinnastettavasta toiminnasta, eli avioliitto vanhan ukon kanssa oli parittajien järjestämä juttu naisen saamiseksi maahan ja sitten hän kielitaidottomana ja kouluttamattomana oli riippuvainen ko. porukasta ja partnerit olivat siis prostituoidun asiakkaita.

En tiedä voiko puhua uhreista, jos nykytietämyksen aikana on suojaamattomassa yhdynnässä seksityöläisen kanssa.

Em. seikoista johtuen oikeuskin antoi aika paljon lievemmän tuomion, kuin muissa HIV:n levittämistapauksissa.

Näin muistan itse lukeneeni silloin, kuin tapaus oli tuore - korjatkaa, jos olen väärässä.
Vastaa Viestiin