Eveliina Lappalaisen surma. Imatra 14.11.2000

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Hexan
Agentti Scully
Viestit: 671
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 9:14 pm

Re: nonnih

Viesti Kirjoittaja Hexan »

aga kirjoitti:
cicero kirjoitti:
ööh kirjoitti:Mitä tarkoitat ettei käytös naisia kohtaan ole asiallista? Mutta olen miettinyt että saattais tositilanteessa tulla näillä lynkkausuhoojilla vellit pöksyyn jos kohtais tämän Martikaisen. Vankila kuitenki rikollisten "korkeakoulu". Ei oo ollu muutako aikaa nostella punttia yms.
jaa, mistäs niin päättelet...kyllä aika moni vankilahemmo on kohdannut väkivaltaa kaltereiden ulkopuolellakin....muutenkin tuollaiset naistenhakkaajat on yhtä syvältä kuin lasten raiskaajat...moni mies lähtee kyllä lynkkausreissulle melko helposti kun kohteena on jommankumman ryhmän edustaja...
Ai? Ajattelisin itse naisten olevan aikuisia eli omaavan aikuisen arvostelukyvyn ja osaavan siis paremmin valita seuransa, toisin kuin lapset? Vai ovatko naiset tunteellisia hölmöjä mielestäsi, joita johdattelee hassut tunteet ennemmin ja järjen ja älyn olevan aika kaukana mielen toiminnasta eli ovat kuin lapsia? Loppuuko feminismi ja tasa-arvo siihen, kun miesmäinen, "tasa-arvoinen" käytös johtaa ikäviin seurauksiin? :o

Ai niin, ja multa ei ainakaan heru paljon paskaakaan sääliä naisihmisille, jotka ihastuvat väkivaltaiseen ja viinaan menevään mieheen ja sitten jälkeen päin itkevät, että se olikin väkivaltainen ja viinaan menevä mies.. huvittava ja surullinen ilmiö sekin. :P Mutta, kuten sanotaan, sitä niittää mitä kylvää...
Ei ihmisen otsassa lue että "oon pieksenyt naisia entisissä suhteissani". Jossain pikkukylillä voi olla tieto millainen ihminen on ollut edellistä kumppania kohtaan mutta ei aina sielläkään kun näitä asioita salaillaan. Suurin osa elää kaupungeissa joissa kaikki kumppaniehdokkaat ovat uusia tuttavuuksia, ja moni asia paljastuu vasta pitkän tuttavuuden tai yhteen muuttamisen jälkeen.
benz. tolu. mtbe tame etbe xyl. hex. sex.

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Surman vuosipäivä tänään. Jos Eveliina olisi saanut elää, olisi hän nyt 23-vuotias... Kuva haudalta muutaman viikon takaa:

http://img10.imageshack.us/img10/671/20 ... haudal.jpg
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja otus »

maija turjukka kirjoitti:Surman vuosipäivä tänään. Jos Eveliina olisi saanut elää, olisi hän nyt 23-vuotias... Kuva haudalta muutaman viikon takaa:

http://img10.imageshack.us/img10/671/20 ... haudal.jpg
Joo´o ja jossain se Otto poika,( ex Martikainen? ) edelleen vain nauttii elämästään.., jospa se karman koura joskus vielä luimurin tavoittaa..

Ps: Tervetuloa takaisin maija :)
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Anile
Martin Beck
Viestit: 770
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:30 am

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja Anile »

Wikipediassa sanotaan näin:
Martikainen sai korkeimmalta oikeudelta valitusluvan. 22. kesäkuuta 2004 korkein oikeus palautti käräjäoikeuden asettaman seitsemän vuoden tuomion taposta. Korkeimman oikeuden mielestä teko ei täyttänyt murhan tunnusmerkistöä. Se katsoi teon kyllä olleen tahallinen, mutta ei vakaasti harkittu. Sitä ei myöskään voi korkeimman oikeuden mukaan pitää rikoslaissa tarkoitetulla tavalla erityisen raakana ja julmana.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Martikainen tuomittiin korvaamaan Eveliina Lappalaisen vanhemmille ja toiselle sisarelle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 35 000 euroa. Eveliinan isä ja äiti saivat kumpikin 14 000 euroa sekä sisko 7 000 euroa. Lisäksi Martikainen velvoitettiin korvaamaan asianomistajille hautajaiskuluina 6 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 6 000 euroa sekä valtiolle oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen kustannuksena ja todistajapalkkioina yhteensä runsaat 826 euroa. Yhteensä korvauksia määrättiin 47 826 euroa. Eveliina Lappalaisen vanhemmille oikeudenkäynnit tulivat maksamaan 50 000 euroa heidän hävittyään asiansa korkeimmassa oikeudessa.[3]
En ymmärrä mistä tuo 50 000 maksettavaa Eveliinan omaisille oikein muodostuu. Tai siis eikö tuomittu aina maksa kaikki oikeudenkäyntikulut? Ja eikö korkeinpaan oikeuteen valittanut juuri Martikainen joten miksi omaiset maksaisivat hänen oikeudenkäyntikulunsa vai onko tuo 50 000 omaisten oikeudenkäyntikulut korkeimmassa oikeudessa? Voisiko joku olla ystävällinen ja selittää? Luin oikeuden päätökset mutta niissä ei sanottu korvauksista tai oikeudenkäyntikuluista mitään.

Frogley74

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

Sherlock kirjoitti:Mielestäni tämäkään ikävä tapahtuma ei saa painua unholaan:

Eveliina Lappalainen löydettiin surmattuna Imatralta v. 2000.
14 kk. myöhemmin surmaajaksi paljastui Eveliinaa vuotta vanhempi henkilö Otto Aleksi Martikainen.

Otto Martikainen tuomittiin v. 2002 Imatran käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdystä taposta 7 vuodeksi vankeuteen.

Tuomio nousi hovioikeudessa samana vuonna 9 vuodeksi vankeutta.

Martikainen sai valitusluvan korkeimpaan oikeuteen, jossa tuomio palautettiin käräjäoikeuden aikaisemmin määräämäksi 7 vuodeksi vankeutta.

Ensikertalaisena Martikainen joutuu suorittamaan rangaistuksestaan puolet.

Martikainen vapautui ehdonalaiseen vankeuteen kesällä 2005.

Hän tulee suorittaneeksi koko rangaistuksen vuonna 2009.


Lisää aiheesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Otto_Martikainen
aivan naurettava tuomio 3,5v murhasta !
en tunne tapausta tarkemmin mitä lappeenrannan lehdist+keltaisist lehdist lukenu.
toivottavast ei koskaan saa töitä. en uskalla sanoo mitä moisest ajatellen.
saunaan taa mielellään

Frogley74

Re:

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

Sara kirjoitti:Minä myös peesaan edellisiä. Teko oli käsittämätön, mutta tekijä on rangaistuksensa kärsinyt. Annetaan mahdollisuus normaaliin elämään.
Onko mielestäsi kaveri suorittanut murhasta 3,5v jälkeen. ?? mielestäni 10v vähintään eikä sekään mielestäni riitä. Eveliinan murha oli raukkamainen ja turha.

Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Damien »

Frogley74 kirjoitti:Onko mielestäsi kaveri suorittanut murhasta 3,5v jälkeen. ?? mielestäni 10v vähintään eikä sekään mielestäni riitä. Eveliinan murha oli raukkamainen ja turha.
Taposta.Ja oikeus katsoi sen riittäväksi.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

Frogley74

Re:

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

kahvitar kirjoitti:Minäkin olen kuullut niitä huhuja, että Eveliina olisi ollut vähän sellainen "ylimielinen" ja "vittumainen" joidenkin koulukavereiden mielestä. Helsingin Sanomissahan oli ennnen surman ratkeamista juttu, johon oli haastateltu samassa koulussa olevia oppilaita ja he aika vihamielisestikin kommentoivat Eveliinaa. Lisäksi Eveliina oli kohtuullisen varakkaasta perheestä (isä kertoi haastattelussa kuinka joskus vei tyttöä autolla kouluun niin piti jättää ennen koulua pois, ettei hienosta autosta tule sanomista), matkustelivat (mm. Kreikan matkan piti olla marraskuussa 2000) jne. Eveliinalla oli myös poikaystävä ja vieläpä venäläinen. Helposti tällaiset asiat aiheuttavat kateutta ja monia varmaan ärsytti koko Eveliina.

Nämä eivät kuitenkaan ole minkäänlaisia puolustuksia Oton teolle. Sairas on mieleltään jos noin vain käy itseään 30 kg kevyempään tyttöön kiinni syrjätiellä.

Vielä sellainen asia muistui mieleen, että kuulusteluissa Otto oli sanonut, että kotiin tultuaan oli toivonut, että tyttö olisi jäänyt eloon siitä hakkaamisesta. Siinä vaiheessa ei siis ainakaan omien sanojensa mukaan tiennyt vielä kuolemasta vaan vasta seuraavana päivänä koulussa, jossa ilmoitettiin Eveliinan kuolleen.
Tämäkö "ylimielisyys oikeutti murhaan vittu naurettavaa ! luin loppuun sun viestin mut kunnioittasit edes omaisia ennenkun kirjotat

Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Damien »

Frogley74 kirjoitti:Tämäkö "ylimielisyys oikeutti murhaan vittu naurettavaa ! luin loppuun sun viestin mut kunnioittasit edes omaisia ennenkun kirjotat
Luehan nyt tapauksesta hieman vielä lisää ennen kuin itse kirjoitat.
Ja miksi surmaajalle ei pitäisi koskaan antaa töitä vaikka on tuomionsa kärsinyt?
Että voisi loisia loppuikänsä veronmaksajien rahoilla?Kummallinen ajatusmalli.. :roll:
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Anile kirjoitti:
---Vankeusrangaistuksen lisäksi Martikainen tuomittiin korvaamaan Eveliina Lappalaisen vanhemmille ja toiselle sisarelle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 35 000 euroa. Eveliinan isä ja äiti saivat kumpikin 14 000 euroa sekä sisko 7 000 euroa. Lisäksi Martikainen velvoitettiin korvaamaan asianomistajille hautajaiskuluina 6 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 6 000 euroa sekä valtiolle oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen kustannuksena ja todistajapalkkioina yhteensä runsaat 826 euroa. Yhteensä korvauksia määrättiin 47 826 euroa. Eveliina Lappalaisen vanhemmille oikeudenkäynnit tulivat maksamaan 50 000 euroa heidän hävittyään asiansa korkeimmassa oikeudessa.


En ymmärrä mistä tuo 50 000 maksettavaa Eveliinan omaisille oikein muodostuu. Tai siis eikö tuomittu aina maksa kaikki oikeudenkäyntikulut? Ja eikö korkeinpaan oikeuteen valittanut juuri Martikainen joten miksi omaiset maksaisivat hänen oikeudenkäyntikulunsa vai onko tuo 50 000 omaisten oikeudenkäyntikulut korkeimmassa oikeudessa? Voisiko joku olla ystävällinen ja selittää? Luin oikeuden päätökset mutta niissä ei sanottu korvauksista tai oikeudenkäyntikuluista mitään.
Valittivatko Lappalaisen vanhemmat hoviin? Tavallaan he sitten hävisivät juttunsa (murhatuomion) KO:ssa. Tämä on omaa päättelyäni, ei välttämättä totuus.

Itse menetin jo vuosia sitten uskoni siihen, että oikeudessa jaetaan oikeutta. Siellä vain tulkitaan lakia ja voi niitä, jotka syystä tai toisesta (ilman omaa syytään) oikeusjuttuihin osallisiksi joutuvat. Voittajia ovat usein ainoastaan asianajajat.

Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja Damien »

Mariacka kirjoitti:Valittivatko Lappalaisen vanhemmat hoviin? Tavallaan he sitten hävisivät juttunsa (murhatuomion) KO:ssa. Tämä on omaa päättelyäni, ei välttämättä totuus.
Jep.Siis vanhemmat veivät hoviin ja "voittivat".Martikainen sitten vuorostaan valitti korkeimpaan
ja tällä kertaa "voitti" itse.Kovat silti nuo kulut olivat.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

Frogley74

Re:

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

anneli1 kirjoitti:Miten tää Otto-poika selvisi noin vähällä tuomiolla, ei mahdu mun ajatusmaailmaani. Noin julman teon tekijä on vaarallinen muille aina, ihan sama, että oli ns nuori teon tehdessään. Väkivaltaan taipuvainen psykopaatti, ei sen kummempi hyysäyksen kohde, eli mentäiskö jo totuuden alkujuurille?

Tämä kirjoitus tarkoittaa sitä, että teko oli murha ja siihen syyllistynyt on tuomittava murhasta, siihen Suomen yleensä rikollisia suosiva lainlainsäändäntökin antaa mahdollisuuden.

Nyt tuomioluvun yhteydessä rallatettiin, ettei teko ollut riittävän pitkäkestoinen aiheuttaneekseen kärsimystä ym. kuka uskoo?

Mitään arvoa sille, että vanhemmat menettivät lapsensa väkivaltaisen häiriytyneen hullun toimesta, ei todellakaan annettu. Olihan tekijä opettajan lapsi, eihän opettajan perhe voi olla ns huono perhe??
Oon samaa mieltä Otto Martikaisen olisi pitänyt istua täys tuomio ! ei tollanen murha voi olla vahinko!
Jooo antaa vaan kaverin opiskella. Miten eveliiina opiskelee !! naurettavalla tuomiolla kaveri selvis

papillon
Perry Mason
Viestit: 3635
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 12:12 pm
Paikkakunta: Ei kenenkään maa.

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja papillon »

Mielestäni tuo peruste että teko ei osoittanut oikeuden mielestä erityistä raakuutta ja julmuutta, oliko niin ettei tappaminen kestänyt tarpeeksi kauan vai miten se oli, on perusteena naurettava.
Kun kundi tappamalla tappaa hennon pimun, se on aina erityistä raakuutta ja julmuutta vaativa teko.
Sillä sipuli.
Maallinen oikeus tuli tuohon tulokseen, ja poika on lusimisensa lusinut.
Mutta ei tuo ainakaan minun oikeustajuuni mahdu, oli mimmi sitten millainen tahansa.
Mitään lieventävää en tuossa näe.
- Sanos muuta ja älä muuta sano!

Frogley74

Re: Älä milloinkaan?

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

loneliness kirjoitti:
Ranta-Suutari kirjoitti:
Mutta jos tosiaankin on tämä oikea Martikainen, niin tuskin ainakaan kovin helposti hommia saa; siis vaikka miten hyvä ammatti olisi? Ihmisten muisti on pitkä ja ei sitä kovin helposti kukaan murhamiehiä palvelukseensa ota? Toteutuu tämä vanha sananlasku, "kerran murhamies, aina murhamies?"
Ei tuosta Eveliinan murhasta enää ole julkisuudessa paljoa hehkutettu. Veikkaan, että 90 % kansasta ei yhdistä nimeä Otto Martikainen mihinkään murhaan, vaan pitää hemmoa normaalina työnhakijana sen tilanteen mahdollisesti ollessa edessä opiskelujen päätyttyä.
ei liity sun kommenttiin mitenkään. Työhaastattelussa kysytään missä olit 2002-2005 ?
Veikkaatko ett otto vastaa juu olin tuomittuna murhasta ! varmaan saa duunin

Frogley74

Re: Eveliina Lappalaisen surma

Viesti Kirjoittaja Frogley74 »

Annie W kirjoitti:Suomi24:lle joku oli linkittänyt tällaisen levynkannen:

http://rateyourmusic.com/release/ep/grunt/dead_beauty/

Toivottavasti ovat kysyneet luvan kuvan käyttämiseen...

Tuskin ovat kysyneet ! Meininki alkaaa todella sairasta ! Toivottavasti joku vetää oikeuteen kyseisen yhtyeen. Eveliinan haudalla tanssimista lähinnä. oikeusjutun paikka saman tien !!

Vastaa Viestiin