Raija Muukkosen murha - Espoo 1987

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
mikodeus
Sofia Karppi
Viestit: 436
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:51 pm

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja mikodeus »

aa elikkä joku sekoileva pikkunisti joka tappoi pilleripäissään ryöstökeikalla naisen!

Tähtityttö
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Pe Loka 10, 2008 1:33 pm

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja Tähtityttö »

Espoon Muuralassa yli 20 vuotta sitten tapahtunutta verityötä puitaneen seuraavaksi hovioikeudessa.

Elinkautiseen vankeuteen tuomittu 43-vuotias mies on ilmoittanut käräjäoikeudelle, ettei aio tyytyä tuomioonsa.

Käräjäoikeuden mukaan täydessä ymmärryksessä ollut mies murtautui kivijalostamon toimistotiloihin ja surmasi ylitöihin jääneen toimistopäällikön.

Surmaaminen tapahtui raa'alla tavalla. Naista myös raahattiin paikasta toiseen, ja syyttäjän mukaan tapahtumien yhteydessä kassakaapista katosi muutamia tuhansia markkoja sisältänyt lipas.

Espoon käräjäoikeus aloitti murhajutun käsittelyn viime talvena ja antoi ratkaisunsa aiemmin tässä kuussa.

Miestä on epäilty teosta vuosia, ja hän on eri yhteyksissä kertonut surmanneensa naisen. Oikeudessa hän kuitenkin kiisti koko ajan syyllisyytensä, väheksyi ja selitti aiempia puheitaan.
http://www.iltalehti.fi/espoo/2009092810323149_eo.shtml

viikate
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: Su Kesä 17, 2007 9:22 pm

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja viikate »

Yllätyskäänne! Muuralan murhaaja tyytyi tuomioonsa
19.11.2009 10:51

Yli 20 vuotta sitten tapahtuneesta ns. Muuralan murhasta elinkautistuomion saanut Hannu Rissanen, 43, on perunut valituksensa hovioikeuteen ja tyytyy tuomioonsa.

Yllättävä ilmoitus on kirjattu Espoon käräjäoikeuteen, josta vahvistettiin Ilta-Sanomille Rissasen mielen muuttuminen.

Rissanen sai tuomionsa vuoden 1987 murhasta syyskuun puolivälissä tänä vuonna. Vähän myöhemmin hän ilmoitti valittavansa tuomiosta hoviin. Nyt hän on peruunnut tuon ilmoituksen.

Oikeus totesi, että Rissanen oli tunkeutunut Muuralassa sijaitsevaan teollisuusrakennukseen, jossa työskenteli ylitöissä talouspäällikkö Raija Muukkonen. Ilmeisesti murtomies koki tulleensa häirityksi, jonka vuoksi hän surmasi Muukkosen erittäin raa´asti. Tämän jälkeen hän varasti rakennuksesta erilaista omaisuutta ja pakeni.

Keskusrikospoliisi otti selvittämättömän henkirikoksen uuteen tutkintaan runsas vuosi sitten. Tämä johti Rissasen pidätykseen ja lopulta tuomioon.
Hannes Markkula

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Eli juttu on nyt sitten ihan virallisesti selvitetty. Hyvä näin. Jälleen osoitus siitä, ettei murha vanhene koskaan eikä tekijä ole koskaan turvassa.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Modet voivat kai vihdoin siirtää tämän selvitettyihin henkirikoksiin...

http://www.iltalehti.fi/espoo/2009112010637134_eo.shtml

Muuralan vanha murha sai sinetin, tuomittu istuu elinkautisen

Perjantai 20.11.2009 klo 13.01

Yli 20 vuotta vanhasta Espoon Muuralan murhasta elinkautiseen tuomittu mies tyytyykin tuomioonsa

Espoon käräjäoikeudesta kerrottiin perjantaina, että mies ei jättänyt hovioikeudelle osoitettua varsinaista valitusta määräajassa. Aiemmin hän oli ilmoittanut, ettei aio tyytyä tuomioon.

43-vuotiaan miehen mielen muuttumisesta kertoi alun perin Ilta-Sanomat.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies murtautui kivijalostamon toimistotiloihin vuonna 1987 ja surmasi ylitöihin jääneen toimistopäällikön.

Surmaaminen tapahtui raa'alla tavalla muun muassa kilojen painoista kiskopyörää käyttäen. Naista myös raahattiin paikasta toiseen, ja syyttäjän mukaan tapahtumien yhteydessä kassakaapista katosi muutamia tuhansia markkoja sisältänyt lipas.

Miestä on epäilty teosta jo vuosia sitten, ja hän on eri yhteyksissä kertonut surmanneensa naisen. Oikeudessa hän kuitenkin kiisti koko ajan syyllisyytensä, väheksyi ja selitti aiempia puheitaan.

strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Minä olen tässä pohtinut sitä DNA-jälkeä, joka löytyi rikospaikalta. Poliisi ainakin oletti sen kuuluneen murhaajalle, koska vertaili tuomitun Hannu Rissasen ja erään toisen miehen DNA-profiileja siihen. Ei täsmännyt kumpikaan. Tämä DNA asia jäi ikään kuin ilmaan leijumaan, eikä jäljen jättäjästä ole vieläkään tietoa. Onko joku lukenut tapauksen käräjäpöytäkirjat ja osaisi kertoa mistä jälki löytyi, ja oliko kyseessä hius, veritahra vai mikä?

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

strangelove kirjoitti:Minä olen tässä pohtinut sitä DNA-jälkeä, joka löytyi rikospaikalta. Poliisi ainakin oletti sen kuuluneen murhaajalle, koska vertaili tuomitun Hannu Rissasen ja erään toisen miehen DNA-profiileja siihen. Ei täsmännyt kumpikaan. Tämä DNA asia jäi ikään kuin ilmaan leijumaan, eikä jäljen jättäjästä ole vieläkään tietoa. Onko joku lukenut tapauksen käräjäpöytäkirjat ja osaisi kertoa mistä jälki löytyi, ja oliko kyseessä hius, veritahra vai mikä?
Minä olen tässä pohtinut sitä DNA-jälkeä, joka löytyi rikospaikalta. Poliisi ainakin oletti sen kuuluneen murhaajalle, koska vertaili tuomitun Hannu Rissasen ja erään toisen miehen DNA-profiileja siihen. Ei täsmännyt kumpikaan. Tämä DNA asia jäi ikään kuin ilmaan leijumaan, eikä jäljen jättäjästä ole vieläkään tietoa. Onko joku lukenut tapauksen käräjäpöytäkirjat ja osaisi kertoa mistä jälki löytyi, ja oliko kyseessä hius, veritahra vai mikä?
DNA-todisteet ymmärretään usein väärin. Tuossakin huoneessa on käynyt kymmeniä, kenties satojakin ihmisiä toimittamassa asioitaan. Useista heistä jää esim. kosketus-DNA:ta paikalle. Jollakin voi olla joku haava sormessa, ja veripisara voi pudota lattialle. Se on voinut tulla paikalla myös jälkeenpäin esim. pelastustyöntekijöiden käydessä paikalla (tuohon aikaan heiltä tuskin on verinäytteitä jne. otettu sen poissulkemiseksi). Löytyneellä DNA:lla täytyy olla jotain todistusarvoa, ennen kuin sillä on mitään merkitystä. Yksittäisellä DNA-jäljellä aika harvoin on. Ei rikoksen selvittäminen sitä tarkoita, että jokainen paikalla ollut DNA-jälki pitää selvittää, eikä yksi selvittämätön DNA-jälki saa estää oikeuden toteutumista. Omasta mielestäni esim. Ulvilan tapauksessa halon päässä ollut DNA-jälki on täysin merkityksetön.

Tuomittu on vaarallinen ja erittäin väkivaltainen mies ja sietää olla kiven sisällä pitkään.

Punamusta
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 8:47 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Punamusta »

Ellen ihan erehdy, tätä elinkautisvankia haastateltiin tänään Yle Puheessa. Nimeä ei mainittu mutta yksityiskohdat ja ryöstömurhan ajankohta sopivat. Haastattelijana Arman Alizad, ohjelma tulee käsittääkseni tänään illalla uusintana ja myöhemmin Yle Areenaan.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Punamusta kirjoitti:Ellen ihan erehdy, tätä elinkautisvankia haastateltiin tänään Yle Puheessa. Nimeä ei mainittu mutta yksityiskohdat ja ryöstömurhan ajankohta sopivat. Haastattelijana Arman Alizad, ohjelma tulee käsittääkseni tänään illalla uusintana ja myöhemmin Yle Areenaan.
Linkki tässä: http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2200915 (elinkautisvangin osuus alkaa 34:23 paikkeilla).

Tuntomerkit täsmäävät Hannu Rissaseen. Riihimäen vankilassa istuva haastateltava kertoo istuvansa vuonna 1987 tehdystä ryöstömurhasta, jossa yritettiin varastaa rahaa liikkeen kassakaapista, mutta työntekijä oli sattunut paikalle kohtalokkain seurauksin. Haastateltava väittää tosin olevansa syytön veritekoon. Poliisi on hänen mukaansa juoninut tuomion häntä vastaan.

Haastateltava spekuloi menevänsä vapautumisen jälkeen eläkkeelle. Hän suunnittelee myös pysyvänsä päihteistä ja rikoksista erossa.

spiderman83
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 9:56 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja spiderman83 »

Voi, voi. Myöntäisi tekonsa kuin mies eikä syyttäisi poliiseja. Toivottavasti ei vapaudu ikinä.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Olisi myös valittanut hoviin jos koki tuomion vääräksi. Ilmeisesti tämä ukko ei kehtaa myöntää katuvansa tekojaan millään tavalla, tätä raukkamaista tekoa ilmeisesti katuu, kuten haastattelussa myönsi, katui jonkin verran sitäkin että oli ilmeisesti epähuomiossa varastanut vanhemman rouvan lompakon eli ei halua kuitenkaan kohdistaa väkivaltaa naisiin tai vanhuksiin ja siksi kiistää, ilman muuta syytön olisi valittanut, mitään hävittävää ei siinä olisi ollut.
Strangelove totesi joskus (muistaakseni tässä ketjussa) että ei valittanut hovioikeuteen koska ei halunnut olla asian kanssa enää missään tekemisissä.
Haastattelusta (ja henkilöstä muutenkin) saa sellaisen kuvan että todellakin toivon hovioikeuden linjan muuttuneen tiukemmaksi kun tämän taparikollisen vapauttamista harkitaan, onhan se nähty miten nuo laitostuneet herrat (ja neiditkin usein) juhlivat vapautumista, esimerkkeinä Pasi Räty, Terhi Tervashonka (nyk. Tukio), Tommi Nakari, Reijo (nyk. Andreas) Hammar (taitaa kohta vapautua tapon yrityksestä saamastaan tuomiosta vai onko jo vapaana..), Michael Maria Pentholm (entinen Jukka Torsten Lindholm) ja Jarmo "Kanaali" Koskista eli Roi Vatajaa unohtamatta, näitähän riittäisi.
Valjakkala (nykyinen Fouganthine) on kuulemma sen verran heikossa kunnossa että miehen elinpäivät (toivottavasti) on kohta luettu.
Nyt kyseessä oleva Rissanen on aivan samaa sarjaa, jopa vaarallisempi kuin osa mainitsemistani, järjettömän väkivallan käyttöön riittää annos piriä (ehkä ei tarvitse sitäkään aina) ja sitten voi tapahtua mitä vain ja kelle vain.
Ei ole vapaudessa nyt eikä koskaan tuon miehen paikka, ei varmasti muuta tapojaan ainakaan kun/jos siviiliin pääsee, täytyy vain toivoa että on siviiliin päästessä sen verran ikää ja sairauksia että viikatemies korjaa tavalla tai toisella ja luulisi näille käveleville aikapommeille löytyvän vapautumisen jälkeen joku laki että suoraan linnasta mielisairaalaan, löytyihän se laki Jammullekin, miksi ei näille..

tuuttimörkö
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Elo 16, 2015 3:10 am

Re: Raija Muukkosen surma

Viesti Kirjoittaja tuuttimörkö »

strangelove kirjoitti:Minä olen tässä pohtinut sitä DNA-jälkeä, joka löytyi rikospaikalta. Poliisi ainakin oletti sen kuuluneen murhaajalle, koska vertaili tuomitun Hannu Rissasen ja erään toisen miehen DNA-profiileja siihen. Ei täsmännyt kumpikaan. Tämä DNA asia jäi ikään kuin ilmaan leijumaan, eikä jäljen jättäjästä ole vieläkään tietoa. Onko joku lukenut tapauksen käräjäpöytäkirjat ja osaisi kertoa mistä jälki löytyi, ja oliko kyseessä hius, veritahra vai mikä?
Ainakin Iltalehden mukaan kyseessä oli veri, mutta kenen? Hienoa joka tapauksessa, kun vanhat jutut selviää.

http://www.iltalehti.fi/espoo/200812108742604_eo.shtml

"Vertailunäytteet on saatu Raija Muukkosen villapaidasta. Pahasti vereytyneestä paidasta löytyi uhrin oman veren lisäksi verta myös pieniä määriä "tuntemattomaksi jääneeltä mieshenkilöltä."

Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Osku »

Sikäli mikäli Hannu joskus siviiliin pääsee niin voi aika yksinäistä olla. Sukulaisistakin kun suurin osa on välit aikoja sitten katkonut. Siskonsa tiedän häneen aktiivisesti yhteyttä pitävän, mutta ilmeisesti ei juurikaan kukaan muu.
Itse olen Hannusta ja hänen menneisyydestään kuullut paljonkin tarinoita ja ei niiden perusteella voi kenestäkään kovin tervettä ihmistä kasvaa.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Kyllä tämä Muukkosen surma on jotenkin erityisen vastenmielinen tapaus.

Rissanen tiesi surmasta asioita, yksityiskohtia, joita ei olisi voinut tietää, ellei olisi paikalla ollut. Hän oli mm. impannut liimaa surmapaikalla. Rissasella on joku ihme vietti puhkoa uhriensa silmät. Raija Muukkosenkin silmät oli puhkottu ja Rissanen oli yhdessä vaiheessa tunnustanut puhkoneensa ne saksilla.
Se oli kammottavaa, että Rissanen oli kietonut sähköjohdon Raijan kaulan ympärille ja vedellyt sitten tätä johdosta kiinni pitäen perässään pitkin kaksikerroksista toimistotilaa.
Tässä jutussahan oli sekin, että sisätiloihin oli jäänyt tekijän veriset kengänjäljet, mutta ulkona olleissa kengänjäljissä ei enää verta ollutkaan. Melko kylmähermoinen tyyppi, kun on ilmeisesti pessyt kenkänsä ennen poistumista.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Raija Muukkosen surma Espoo v. 1987

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Ailar kirjoitti:Se oli kammottavaa, että Rissanen oli kietonut sähköjohdon Raijan kaulan ympärille ja vedellyt sitten tätä johdosta kiinni pitäen perässään pitkin kaksikerroksista toimistotilaa.
Nyt meni ihan höpöttämiseksi taas sulla.Missä ihmeessä tuommosta on sanottu/lukenu?
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Vastaa Viestiin