Nuori pariskunta surmattiin ampumalla Kuopion Savilahdessa 1987

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Nuori pariskunta surmattiin ampumalla Kuopion Savilahdessa 1987

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Tämä oli joskus 1980-luvulla. Nuori pari oli autossa ja jossain lähirakennuksessa oli meneillään muistaakseni ryöstö. Tämä poika lähti sitten sinne katsomaan mitä siellä tapahtuu ja hänet murhattiin ja sitten myöhemmin tyttökin. Selvisikö nämä murhat koskaan?

Otsikkoon lisätty vuosiluku ja tekopaikkaa tarkennettu. Otsikkoa muokattu murha :arrow: surmattiin, Kyseessähän oli kaksi tappoa, ei murha kummankaan uhrin kohdalla. Surma on yleisnimenä henkirikokselle ja sitä käytin otsikossa.
-NILS-

fbi beat
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 9:54 am

kuopio

Viesti Kirjoittaja fbi beat »

jep,selvisi ja tekijät oli jonkun sortin hörhöjä.

villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Muistaako/tietääkö joku, missä kaupunginosassa tämä tapahtui ?

fbi beat
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 9:54 am

kuopio

Viesti Kirjoittaja fbi beat »

jep,savilahdessa tapahtui,tiedän porukan.

villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Tarkka paikka ?

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

1990 vuoden poliisi kertoo-kirjassa on kuva ammuslataamon alueelta ainakin..surmapaikan vieressä joku huutokaupparakennus.
Lainaus kirjasta:Pariskunta yllätti varasjengin jonka yksi jäsen 19-vuotias nuori mies "rambo"-tyyliin ampui uhrinsa syyttä ja aiheetta todeten myöhemmin kavereilleen"eipä tuo miltään tuntunut" :o

tietäjä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: La Touko 26, 2007 5:10 am

Viesti Kirjoittaja tietäjä »

Nuoret miehet /pojat olivat murtautumassa huutokauppakamarille, kun kundi tuli tyttöystävänsä kanssa naapuriin isän pajalle käymään.

Vartioimaan jäänyt poika olikin siirtynyt pajan puolelle tutkiskelemaan, ja ampui siellä kundin tämän tullessa sisälle.

Sitten hän ampui tytön autoon verstaan pihalle.

Kirjassa joka edellisessä viestissä mainitaan, on myös toinen juttu saman porukan toilailuista - jos muistan oikein, liittyi mm. ampuma-asevarkauksiin.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17030
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Hyvin vähälle huomiolle on jäänyt tämä(kin) murhenäytelmä tällä foorumilla. Porukka on viimeaikoina keskittynyt enempi kertomaan musiikkimieltymyksistään tai vastaaman erilaisiin testeihin kun pohtimaan surmatöitä ym. Tai jos jotain kerrotaan, niin pari riviä on max mihin kyetään, mm. "juu, tiedän tapauksen, eiks oo kauheeta" tms.

Kuopion kaksoisurma tapahtui 26.11.-87 Kuopion Savilahdessa Huutokauppakeskuksessa. Aiemmin päivällä oli ao. rakennuksessa pidetty huutokauppa ja paikalla yleisön seassa kavereineen ollut Mika Voutilainen päätteli, että Huutokauppakeskuksen omistaja jäisi suurine kassavarantoineen yöksi rakennuksen tiloihin, jolloin he ampuma-asein varustautuneina voisivat ryöstää omistajan. Tämä kuitenkin lähti yöksi kotiinsa Karttulaan ja Voutilainen kavereineen päätti tyytyä pelkkään murtokeikkaan.

Voutilainen ja uskolliset apulaisensa olivat hiipineet yöllä paikalle ja kavereiden mennessä keikalle hän jäi itse kytikselle huutokauppakeskuksen vieressä olevan metalliverstaan tiloihin. Paikalle saapui kuitenkin ao. verstaan omistajan poika tyttöystävänsä kanssa ja hän meni pahaa aavistamatta verstaaseen, jossa hän yllätti Voutilaisen. Tämä ampui paikalle tullutta päähän ja uhri kuoli heti. Rynnättyään ulos verstaasta Voutilainen huomasi pihalla olevassa autossa henkilön, joka oli saattanut nähdä hänet ja tunnistaa. Voutilainen riuhtaisi auton oven auki ja ampui kolmesti autossa istunutta naista ylävartaloon. Nainen kuoli heti.

Voutilaisen jäätyä kiinni paljastui myös monta muutakin rikosta: mm. erääseen aseliikkeeseen tehty noin 40 aseen varkaus selvisi samalla. Samalla noin kaksi vuotta aiemmin (16.10.-85) tehty ulosottoapulaisen kuolemaan johtanut pahoinpitely: Voutilainen oli tavannut uhrin kadulla, hakannut nyrkein ja potkinut. Lopulta vienyt lompakon ja rahat. Uhri oli kuollut kahdeksan päivän kuluttua.

Mika Voutilainen tuomittiin mm. kahdesta taposta, yhdestä kuolemantuottamuksesta 15 vuodeksi vankeuteen. Syyttäjä haki rangaistusta naisen osalta murhasta, mutta raastuvanoikeus ei ollut samaa mieltä. Korvauksia Voutilainen tuomittiin maksamaan n. 70 000 markkaa. Omaiset valittivat hovioikeuteen. Vaan kuinka siellä kävi?

Lähde Alibi 10/88.

Tästä joku varmaan jatkaa, mikäli Gallup ja Vapaa Keskustelu -osastolta ehtii poikkeamaan... :x

Mielestäni Mika Voutilainen kuuluisi loppuiäkseen vankilaan, sillä hän osoittaa täydellistä piittaamattomuutta niin muiden hengestä kuin ylipäätään mistään.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

McAbre
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2007 9:57 pm
Paikkakunta: Väli-Suomi

Viesti Kirjoittaja McAbre »

Melkoinen sosiopaatti miehekseen taitaa olla tämä Voutilainen, oletettavasti tehnyt itseään tunnetuksi Kuopion kaduilla jo teinivuosinaan. Vapautunut ko. tuomioista kaiketi jo yli kymmenen vuotta sitten.
Viimeksi muokannut McAbre, Ma Elo 27, 2007 2:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Rahaa on tullut ja sitä on myös mennyt"
-Albert Järvinen-

SecretService
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 10:16 pm

Viesti Kirjoittaja SecretService »

Ja vapautumisensa jälkeen on kunnostautunut edelleen rikollisella uralla.

Minney Magia
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia »

Tapauksesta en tiedä muuta kun sen mitä täältä olen lukenut, mutta todella PELOTTAVAA, että näitä "Mika Voutilaisia" liikkuu vapaana ihmisten keskuudessa! :shock:
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

Rusty
Sabrina Duncan
Viestit: 374
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:46 pm

...

Viesti Kirjoittaja Rusty »

En muista miten hovioikeus tuomitsi, mutta taisi olla jotain 15 vuotta määräaikaista. Voutilainen on tosiaan kunnostaunut myös Savilahden tapauksen jälkeen; riehunut uimarannalla puukon kanssa ja viillellyt auton renkaat sekä puukottanut ryyppykaveriaan josta joutui viimeisimmän kerran vankilaan, ehkä on jo vapautunut.

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1847
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Jossain huhuttiin, että kyseinen Voutilainen olisi myöhemmin joutunut itse henkirikoksen uhriksi. Ja ilmeisesti tätä alla olevaa juttua tarkoitettiin. Pystyykö kukaan kumoamaan tai vahvistamaan huhua?
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1218294

Paloittelusurmaaja halutaan pakkolaitokseen
14.8.2006 11:50
Kuopion käräjäoikeus tuomitsi 11 vuodeksi vankeuteen Janne Markus Räsäsen, 34, joka surmasi varkautelaisen miehen katkaistulla haulikolla ja paloitteli uhrin ruumiin. Tuomio tuli muun muassa taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Käräjäoikeus päätti, että tuomittu voidaan määrätä pakkolaitokseen. Lopullisesti asiasta päättää vankilaoikeus. Räsäsellä on rankka väkivaltarikostausta.

Henkirikos tehtiin viime maaliskuussa Kuopiossa. Käräjäoikeuden mukaan uhri oli houkuteltu Räsäsen asuntoon, jossa ampuminen tapahtui. Miehillä oli vanhoja riitoja keskenään.

Räsänen paloitteli ruumiin ja laittoi sen jätesäkeissä varastetun auton takakonttiin. Auto poltettiin samana iltana Kuopion Vaajasalossa.

Surmaaja velvoitettiin korvaamaan uhrin kolmelle omaiselle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 13 000 euroa.

Ruumiin siirtämisessä avustanut 39-vuotias kuopiolaismies tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Auton varastanut 23-vuotias kuopiolaismies sai 80 päivää ehdotonta vankeutta moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja kortitta ajosta. (STT)

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17030
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jahas! Savon Sanomien arkisto kertoi tähän IS:n juttuun nähden vielä, että surmansa saanut oli 42-vuotias ja juttu meni oikeudessa just niin kuin syyttäjä halusi.

Mutta toisaalta... suoli24 kertoo, että vuoden 2005 syksyllä tämä Mika Voutilainen oli 37-vuotias ja sai veitsen kanssa riehumisesta vuoden vankeutta, joten silloin kun tämä IS:n otsikoima verityö tapahtui "Voden" olisi pitänyt olla vankilassa, ellei sitten joku kukkahattutäti kohtuullistanut hänen tuomioitaan. Myös ikä ei täsmää.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0025798327

Ylläolevassa osoitteessa kirjoittaa Voutilainen "itse". No suoli 24:n tuntien...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

^^ Olisivatko noin kovat korvaukset omaisille menneet läpi, jos uhri olisi ollut koko ikänsä kiven sisässä istunut tapatappaja?
Every ship must sail a world.

Vastaa Viestiin