Tanska: (Entinen) puoliso tappoi viiden lapsen äidin 2008

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Tanska: (Entinen) puoliso tappoi viiden lapsen äidin 2008

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Aika vähän juttuja tanskalaisista tapauksista, joten aloitetaanpa varsin ikävällä jutulla, jota on kutsuttu Tanskan viime vuosien yhdeksi julmimmista surmista.

Kuva

Tiistaina, 2008-09-02, tapettiin 36-vuotias Anne Pedersen ystävättärensä (49-vuotias Renate Nielsen) asunnossa etelä-Jyllandin Sommersted'ssä. Hovioikeudessa teosta tuomittiin uhrin entinen aviomies (35-vuotias Lars Bo Pedersen) ja kaksi muuta miestä (Kent Lauritsen ja Michael Laursen Priess) 14 vuoden vankeusrangaistuksiin. Uhrilta jäi viisi lasta, joista kolme oli yhteisiä tekijän kanssa.

Uhri oli hakeutunut turvaan ystävättärensä asuntoon, sillä AP pelkäsi miestään, jonka kanssa hän ei enää asunut yhdessä. Uhrilla oli uusi poikaystävä, ja LBP oli mm. puhelinhäiriköinyt kumpaakin. Tekijä oli lisäksi käynyt kaksi viikkoa aikaisemmin uhrin työpaikalla ja uhannut tappaa tämän. Aviomies oli ehdonalaisessa kahden vuoden vankeustuomiosta, jonka tämä oli saanut mm. ryöstöstä.

Keskiyöllä 1. ja 2. päivä syyskuuta LBP vieraili paikallisessa ravintolassa Sommersted'issä. Puoli neljän aikaan LBP ja kaksi muuta miestä (KL ja MLP) lähtevät hakkaamaan RN:n asunnon ovea. RN nousee ja aukaisee oven miehille, jolloin miehet tunkeutuvat sisään, ja sitovat RN:n kädet takaa ja sänkyynsä. Tämän jälkeen, miehet tunkeutuvat uhrin huoneeseen ja puukottavat tämän kuoliaaksi 48:lla puukoniskulla. Tosin uhri ehtii vielä itse soittamaan kännykällään hätäkeskukseen, mutta oli kuollut ennen kuin poliist saapuvat paikalle.

Klo 05.06 onnistuu RN vapautumaan siteistään, ja hälyttää myös poliisit paikalle. Klo 06.45 poliisi pidättää tekijän tämän omasta asunnosta. Samana päivänä klo 15.55 poliisi pidättää teosta toisen miehen (35) ja keskiviikkona klo 11.45 kolmannen miehen (34). Kaikki tekijät ovat paikallisia.

Kuva

Kuva
[Uhria kannetaan pois talosta]
Det var ikke meningen, at hun skulle dø. Hun skulle bare skræmmes og have en lærestreg, sagde Lars Bo Pedersen i retten
"Ei ollut tarkoituksena, että hänen piti kuolla. Häntä piti vaan peloitella ja antaa opetus." sanoi Lars Bo Pedersen oikeudessa.
Men ingen af de tre mænd har vedkendt sig ansvaret for kvindens død.
Yksikään kolmesta miehestä ei ole tunnustanut vastuutaan naisen kuolemasta.
I retten mente Lars Bo Pedersen, at det især var de to kammerater, der havde slået kvinden, mens han selv holdt øje med den veninde, de havde bagbundet i værelset ved siden af. Men han indrømmede dog, at også han havde slået - med knytnæver og med et glasskår i hånden.
Oikeudessa LBP väitti, että todellisuudessa hänen kaksi kaveriaan olivat naisen surmanneet, hänen itsensä olleen pitämässä silmällä ystävätärtä, joka oli siis sidottuna viereisessä huoneessa. LBP myöntää toki, että hän myös löi uhria, mutta ainoastaan nyrkeillä ja kädessä olleella lasiesineellä.
Modsat har Kent Lauritsen og Michael Laursen Priess sagt under retssagen, at det var Lars Bo Pedersen, som ville have, at de gik hen til Annes lejlighed, og at de havde forsøgt at tale ham fra det.
Oikeuskäsittelyn aikaan ovat KL ja MLP väittäneet päinvastaista. Juuri LBP oli halunnut mennä Annen luo, ja he olivat kovasti yrittäneet estää LBP:tä sinne menemästä.
Kent Lauritsen har erkendt, at han har 'stukket kvinden et par flade', mens Michael Laursen Priess har forklaret, at han mest stod vagt ...
KL on tunnustanut, että hän on pistänyt naista pari kertaa, kun taas MLP on selittänyt olleensa mukana enimmäkseen vahtina ja tulleensa sisälle asuntoon vasta myöhemmin ja näki silloin LBP:n olevan yltä päältä verissään ja makaavan sängyssä uhrin maatessa lattialla.

Käräjäoikeus tuomitsi kolmikon 12 vuoden vankeusrangaistukseen 2009-08-07. Hovioikeus kovensi sen 14 vuoteen 2010-01-28. Hovioikeus oli päätöksestä yksimielinen.

Oikeus pitää surman motiivina tekijän sairaalloista mustasukkaisuutta.

LBP aikoo valittaa hovioikeuden tuomiosta korkeimpaan oikeuteen, sillä:
Lars Bo Pedersen kalder det justitsmord, at han er dømt for drabet på sin kone, Anne Pedersen.

»Jeg er kendt skyldig i byretten og landsretten ud fra ingen konkrete beviser og dømt i forening. Det er jo det rene justitsmord at dømme sådan ...
LBP kutsuu oikeusmurhaksi sitä, että hänet on tuomittu vaimonsa, Anne Pedersen, surmasta.

Minut on tuomittu syylliseksi sekä käräjä- että hovioikeudessa ilman, että yhtään konkreettista todistetta minua vastaan olisi esitetty. Tuomio on sellaisenaan puhdas oikeusmurha ...

Jeg føler mig utrolig dårligt behandle
Tunnen itseni tulleen erittäin huonosti kohdelluksi.

Kuva

Facebook

Google Maps

Lähde: TV2 ja Jydske Vestkysten
Viimeksi muokannut Wincentius, Ti Helmi 23, 2010 10:59 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Tanska: Entinen mies tappoi viiden lapsen äidin 2008

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Voisko tuon otsikon muokata muotoon vaikkapa "ex". Entinen mies kuulostaa ihan sukupuolileikkauksen tehneeltä, niitäkin kun tulee kokoajan enemmän ja enemmän uutisiin.
Nanika ga tooku matteiru to
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Tanska: Entinen puoliso tappoi viiden lapsen äidin 2008

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Mies muutettu puolisoksi.

Siitä miehen entisyydestä (ex-yydestä?) on tanskalaisissa jutuissa hieman horjuvaa linjaa, joissakin puhutaan juurikin ex-puolisosta (ekskone/eksmand), ja toisissa pelkästään aviomiehestä (ægtemand). Tulkitsen asian niin, että he olivat vielä virallisesti naimisissa, mutta asuivat erillään, eli avioero oli meneillään vaikkakaan ei vielä lainvoimainen.
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Vastaa Viestiin