Rikoskirjallisuus, elokuvat, sarjat, dokumentit, podcastit yms

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kärsinyt_
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Suomalaista rikoskirjallisuutta..?

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ »

En ainakaan löytänyt juuri tällaista ketjua, mutta jos tällainen todella on saapi poistaa... :mrgreen:

Siis haluaisin kerätä yhteen kirjoja jotka faktapohjaisesti käsittelevät rikoksia/kertovat tunnetuimmista rikoksista, myös tositarinaan perustuvat romaanit kiinnostaisi.
Ja Suomalaisia pitäisi olla...

Olen ainakin saanut sellaisen käsityksen että tällaisia kirjoja jonnin verran löytyy, mistä? Se on toinen juttu... :roll:
Olen jo huomioinut että löydön saattaisi tehdä vaikka kirpputorilta, mutta tarpeeksi kiinnostavan voisi ostaa.

Kuvakin olis aina plussaa.... :roll: :mrgreen:
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!

Salander
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Loka 28, 2009 2:39 pm
Paikkakunta: Castellum

Re: Suomalaista rikoskirjallisuutta..?

Viesti Kirjoittaja Salander »

Noita Hannes Markkulan Bodom kirjoja ainakin näyttäis olevan saatavilla lähes mistä tahansa nettikirjakaupasta. esimerkiksi Adlibriksestä.. Onhan Markkula kirjoittanu aika paljon muitakin rikoskirjoja mutta niitä ei näyttänyt olevan niin helposti saatavilla.
Ja sitten on tietysti noi Pohjolan poliisi kertoo kirjat.. Kai niitä jostain saa tilattua, mutta omani (ovat 1980-1990 luvuilta) olen ostanut kirppiksiltä. :)
"The darkest place is under the candlestick"

Kylli
Perry Mason
Viestit: 3546
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomalaista rikoskirjallisuutta..?

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Esim:
Jorma Palo: Bodomin arvoitus, Matti Paloaro&Jorma Palo: Luottamus tai kuolema, Jorma Palo: Nils Gustafsson ja Bodomin varjo
Taavi Kassila&Matti Markkanen: Volvorosvo, samojen tekijoitten Kameleontti (Volvo-Markkasen tarina).
Armas gerdt: Petrin matka Myyrmanniin
Teemu Keskisarja: Suomen ainoa sarjamurhaaja, Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus
Kalev Talvinen: Mikkelin Pamaus, Kuka antoi tappokäskyn?
Tony Latva: Totuus Heinojen murhasta
Aake Jermo: Murha ei vanhene koskaan
Lauri Janhunen: Sellaista vankia ei ole
Risto Juhani: Torsti Ossian Koskinen syyllinen-syytön
Hannes markkula: Kuusi suomalaista murhaa, saman tekijän Suomalainen murha 1953-1990 sekä Murha rikostoimittajan silmin
Hannu J. Ahonen: Henki lähti -suomalaisia henkirikoksia ( http://www.murha.info/blog/comments.php ... 617-180429 )

PPK-sarja on jokaisen harrastajan perushakemisto :wink: . Parhaiten ja huokeimmin löytyy tosiaan kirppiksiltä. Täälläkin niitä on myyty, laita ilmoa vaikka Divari-ketjuun.

Meinasitko nimenomaan vain ja ainoastaan suomalaisia teoksia (ja tapahtumia) vai käyvätkö suomennokset?

EDIT: löytyy myös Pop-kirjat ky:n Rikosvuosi -kirjat (en tiedä kuinka monena vuonna ko. kirjanen ilmestyi, itsellä ainakin 1982 ja 1983), saman julkaisijan Kyllikki Saaren arvoitus, ja tietysti Alibin Kohutuimmat rikokset -sarja...
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...

Saga
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Suomalaista rikoskirjallisuutta..?

Viesti Kirjoittaja Saga »

Teemu Keskisarja: Suomen ainoa sarjamurhaaja, Juhani Adaminpojan rikos ja rangaistus
Keskisarjalta on tänä syksynä ilmestynyt uusi kirja, "Vääpeli T:n tapaus - ja muita kertomuksia suomalaisesta terrorista.". Erittäin mielenkiintoinen selvitys 1900-luvun alun veritöistä Suomessa.

Kärsinyt_
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Loka 06, 2010 3:21 pm
Paikkakunta: EP (/Tampere)

Re: Suomalaista rikoskirjallisuutta..?

Viesti Kirjoittaja Kärsinyt_ »

^Voii kiitos Kylli reippaasta listasta, hyvä alku... :wink:
Hannu J. Ahonen: Henki lähti -suomalaisia henkirikoksia
Tätä olenkin jo silmäillyt tuolta blogin uumenista, kuulostaa kiinnostavalta.
Kiitos ja Anteeks, risa aita!

- Tervetuloa maailmaan, täällä pärjätä saa omillaan! -

Sääliä saa kuka vaan, mut kateus pitää ansaita!

Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

Kun oli esim. kauhuelokuva-ketju, niin tehdään ketju kirjoille. En löytänyt ainakaan haun avulla sellaista. Eli mikä kirja tai useampi on säväyttänyt tai muuten tehnyt vaikutuksen ja haluat sitä suositella muillekkin.

Itse luin vastikään kirjan Saddam Husseinista ja hänen lähipiiristään. Suosittelen kovasti tätä teosta. Kirjan on kirjoittanut yli 20 vuotta Saddamin henk.koht. lääkärinä ollut Ala Bashir ja teoksen nimi on Saddamin Uskottu.

Tässä linkki kirjan arvosteluun: http://www.turkku.com/2005/tammi-17_2005.html

Myös vastikaan luin(luen siis todella paljon)Al Caponen elämänkerta-kirjan nimeltään Al Caponen Elämä ja Maailma. Erittäin loistava teos. Kertoo todella tarkasti ja hyvin Chicagon alamaailmasta. Mukana kaikki merkittävät henkilöt siltä ajalta. Poliitikot,poliisit ja tietysti roistot. Kirja käy läpi kaiken Alin tulosta New yorkiin ja kuolemaan Miamissa. Jokaisen aiheesta kiinnostuneen pakko-hankinta.

Tietysti listalla on oltava myös Hobitti ja Taru Sormusten Herrasta-trilogia. Nämä tuskin esittelyjä kaipaa. Kirjoittaja J.R.R Tolkien. Mainittakoon, että kirjat on muodostuneet Ilta-saduista, joita Tolkien keksi lapsilleen. Kalevalasta on otettu tiettyjä juttuja kirjoihin ja haltia-kieleen varsinkin. Vaativat mielikuvitusta, eli ei minusta sovellu tosikoille.

Edward Bunker ja hänen koko tuotanto on pakko lukemista kaikille alan harrastajille. Varsinkin Konnakoulu, joka on oma elämänkerta on loistava teos. Hänet varmaan palstan lukijat tuntevatkin.

Myös William S. Burroughsin Nisti on mukavaa luettavaa ja Jim Carrollin Koripallopäiväkirjat on loistava.

Tässä muutamia. Kertokaa omia kirja elämyksiänne.
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado

Sasse75
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 4:48 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja Sasse75 »

Ehkä suurimman vaikutuksen muhun on tehnyt kirja Phoolan Devi - Bandit Queen (suomeksi Minä, Phoolan Devi).

Phoolan Devi syntyi Pohjois-Intiassa ja eli elämänsä alkuvuodet Uttar Pradeshin köyhässä osavaltiossa. Perhe kuului mallah-kastiin ja oli äärimmäisen köyhä. Perhe joutui työskentelemään niska limassa saadakseen itselle elantonsa. Lapsuutta varjostaa tieto siitä, että Phoolanin isälle kuuluva maa on omittu Phoolanin sedälle ja myöhemmin tämän serkulle. Sedän perhe kiusaa ja halveksii ja Phoolanin perhettä, etenkin hyväntahtoista ja nöyrää isää, joka opettaa lapsilleen, että näiden on aina toteltava ylempiään, niin kuin hän itse tekee. 11-vuotiaana Phoolan naitetaan vaikutusvaltaisen serkkunsa painostuksesta kolme kertaa vanhemmalle miehelle, joka osoittautuu sairaaksi sadistiksi. Miehen talossa asuessaan Phoolan elää käytännössä orjan asemassa: hänelle lankeavat kaikki työt, ja mies raiskaa hänet kerran. Lopulta Phoolan karkaa. Tuskallisten neuvottelujen jälkeen Phoolan palaa miehensä luo muutamaa vuotta myöhemmin, mutta mies passittaa hänet takaisin kotikyläänsä. Kylässä kaikki halveksivat Phoolania; ihmisten mielestä hän ei voi olla hyvä ihminen, jos aviomies ei häntä halua. Koko perhe joutuu kyläläisten kiusan kohteeksi ja heidän on vaikea löytää töitä. Ongelmia seuraa myös ylemmän kastin jäsenten ahdistellessa Phoolania seksuaalisesti, ja tämä johtaa lopulta raiskaukseen. Eikä se jää ainoaksi kerraksi: tekoon syyllistyvät myös poliisit. Lopulta Phoolan joutuu rosvojoukon, dacoitien, kaappaamaksi. Monien vaiheiden ja kärsimysten jälkeen hän nousee rosvojoukon johtajaksi, pelätyksi rosvokuningattareksi joka maksaa lopulta takaisin sortajilleen, ryöstää rikkailta ja antaa köyhille.
Kirja osaa järkyttää, se on nyt ainakin todettava ensi alkuun. Kuvaukset siitä, miten Phoolan ja hänen perheensä joutuvat raatamaan päivästä toiseen saadakseen edes jotain syödäkseen ovat jo sinänsä varsin surullisia ja tekevät lukijan masentuneeksi. Mutta kun mukaan tulee vielä inhottavampia elementtejä, kuten Phoolanin pakkonaittaminen kolme kertaa vanhemmalle miehelle, lukija kauhistuu. Etenkin se, miten mies ei kohtele lapsivaimoaan tasavertaisena, vaan pitää tätä piikanaan, jonka voi raiskata miten huvittaa, saa lukijan sekä kauhistuneeksi että raivostuneeksi. Avioliitto ei todellakaan ole mikään unelmien täyttymys, etenkin kun se on solmittu Phoolanin ollessa 11.
Kirja opettaa lukijalleen jotain olennaista myös poliisista ja esivallasta. Länsimaisissa hyvinvointiyhteiskunnissa ihmisille hoetaan jo varhaimmasta lapsuudesta asti fraasia: ”Poliisi on ystävä.” Länsimaisessa näkökulmassa poliisi ja esivalta pyritään näkemään ennen kaikkea auttajina ja hyväntekijöinä. Kehitysmaissa ja köyhyydestä kärsivillä alueilla asia on usein toisin. Phoolan Devi kuvaa, miten poliisia lähinnä pelätään tai vihataan, koska poliisit syyllistyvät käsittämättömiin julmuuksiin keskellä arkea. Jo yllä mainitut raiskaukset eivät ole kirjassa poliisilta mikään erikoisuus, päinvastoin. Phoolan Devi kertoo, että poliisista on vain luonnollista raiskata pidättämänsä alhaiseen kastiin kuuluva nainen, jos tämä on vain mahdollista. Eipä poliisi muutenkaan mikään ystävä näytä olevan: pidätysajat ilman oikeudenkäyntiä ovat todella pitkiä, ja joukolla tapahtuvat pahoinpitelyt luonnollisia. Poliisin rooli näyttää ensisijaisesti olevan rikkaiden ja ylhäiseen kastiin kuuluvien etujen puolustaminen. Näin Phoolan Devi näyttää, miten ihmiset joutuvat sellaisiin tilanteisiin, joissa keinot jäävät vähiin. Ainoaksi keinoksi jää tuolloin vastaaminen väkivallalla.
Kirja kuvaa myös monia muita epäoikeudenmukaisuuksia: alhaisten kastien sorrettua asemaa velkojien ja tilanherrojen puristuksessa ei voi kuin kauhistella. Samaan aikaan lukija huomaa tuntevansa palavaa raivoa sorrettujen puolesta. Herää myös kysymys, voiko tällaisia kirjoja oikeastaan edes lukea, kun ne vetoavat lukijaan niin syvällä tunteellisella tasolla.
Kirja kertoo myös, hivenen yllättävää kyllä, toivosta ja paremmasta tulevaisuudesta. Monien vaiheiden jälkeen Phoolan Devi valitaan Intian parlamenttiin jossa hän puhuu köyhien ja naisten puolesta.
Surullista kyllä, tälläkin tarinalla lopuksi oli onneton loppu. Phoolan Devi murhattiin vuonna 2001.

http://syke.vuodatus.net/blog/2514786
"Every saint has a past. Every Sinner has a future."

Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Rikoskirjallisuus, DVD:t ja YouTube -linkit sekä vinkit

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

Talvi- ja Jatkosodasta kirjoittaa tosi hyvin Lehväslaiho ja kirjoja on noin 20kpl:tta. Kirjat on suurimmaksi osin sissi ja kaukopartio-tarinoita ja kaukopartio mies itse kirjailijakin on ollut. Erittäin sujuvaa ja kaunistelematonta tekstiä. Mainittikoon teos, joka ei esittelyjä kaipaa. Väinö Linnan Tuntematon Sotilas. Se pitäisi kaikkien Suomalaisten lukea esim. ylä-asteella.

Kotiteollisuus-bändin nokkamies Jouni Hynynen on kirjoittanut kirjan Rakkaudella, Hynynen. Erittäin viihdyttävä ja "hynysmäinen" teos, jota voi lämpimästi suositella muillekkin, kuin kys. bändiä diggaaville. Musiikki-puolen kirjoista tulee heti mieleen Hanoi Rocksin elämänkerta ja Andyn Sheriffi Mccoy. Mötley Cruen Törkytehdas on viihdyttävä ja myöskin 50 Centin Get Rich or Die Tryin' kertoo 50Centin alkuvaiheista ja se ei ole ollut mikään helppo. Crack-kokaiinin myynnillä hän ansaitsi elantonsa ja kivikkoinen oli nykyisin miljardeja tienaavan miehen alkutaival. Mutta uskoi musiikkiinsa ja onneksi uskoi, sillä sai tehtyä sillä rahaa ja jätti crackin myynnin pois kuvioista.

Lemmy Kilmisterin Lemmy - Omaelämäkerta kannattaa myös lukea. Kertoo sekä Lemmystä ja Motorheadista. Onhan näitä paljon. Listasta tulisi liian pitkä, jos kaikki tai edes osan suosikeistani luettelisin. Yksi vielä silti mainittakoon. Hunter S. Thompsonin legendaarinen Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa sekä Suuri Hainmetsästys. Tämä Gonzon isä kirjoittaa tosi mielenkiintoisesti ja naulaa lukijan kirjan eteen siihen saakka, kun kirjat on luettu kannesta kanteen.

Ne jotka sattuvat innostumaan mainitsemistani kirjoista, niin olisi kiva saada palautetta kyseisistä kirjoista. Unabomberista on vissiin kirjoitettu kirja? Onko hyvä ja minkä tyylinen? Sen lukeneet/lukenut voisiko kertoa lyhyesti. Kiitos!
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado

jegorsi
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 12:18 pm

Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja jegorsi »

Suomalainen naisvankila on karu paikka, mutta niin ovat usein rikoksetkin, joista naiset lusivat.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/k ... edia=77963

Terveisin

Sirpa Jegorow
Toimittaja/YLEn Elävä arkisto

Kivireki
Sofia Karppi
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Loka 11, 2011 3:13 pm
Paikkakunta: Mierontie 666, Hunninko 420247

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja Kivireki »

Jotenkin osaan kuvitella että dokkarissa valitetaan ku vankilassa on niin vaikeaa hoitaa siviilijuttuja. Kurjaa kun ei lapset halua tavat ku tappoi niiden isän jne. Ja sit osa dokkaria kuvataan ku naiset tekee käsitöitä. Jos olen väärässä ni sit olen, myönnän kyllä jos niin käy.
bibo ergo sum

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Nuo kaksi keskimmäistä haastateltua on kyllä pelottavia tapauksia. Luulenpa, että eivät viimeistä kertaa vankilassa. Eka ja vika haastateltu ehkä tuosta vielä pääsevät selvimmille vesille. Sen verran vielä tolkuissaan ovat.

Kivireki on oikeessa. Kyllä siinä yksi käsitöitä teki ja vankilahan on tietty ihan *ittu paikka. Homettakin varmaan ja jotkut vartijat on *ittupäitä. Yhyy. :mrgreen:
Yksi tosin kehui, että nauroi vankilassa 1,5 vuotta putkeen, että on kivaakin ollut.

Hirveän vihamielisiä muita naisia kohtaan pari noista (ne keskimmäiset)
Toiset naiset nähdään lähinnä lutkina ja huorina....hui! :shock:

StrayBullet
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 6:12 pm

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja StrayBullet »

tolla nuorella akalla on aivovaurio tai sitten on ryyneillä pumpattu tuollaiseksi zombiksi. Monet aivoinfarktista hengissä selvinneet joilla aivoihin on tullut vaurioita puhuu ja elehtii aivan samoin.

Rudy
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Marras 16, 2011 6:34 pm
Paikkakunta: Susiraja

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja Rudy »

Tää oli oikeasti kamalaa katsottavaa. Jotenkin hirveän ahdistunu fiilis jäi, ei tuolta enää kovin helposti takaisin normaalielämään päästä, ainakaan tämä Eve. Melko rankka rikostausta ja selkeästi myönsi että parempi olla suljetulla ettei pääse mitään kenellekään tekemään.
When God created a man, She was only kidding.

joli
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 12:53 am
Paikkakunta: satakunta

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja joli »

olikos se eve tämä suomen vaarallisin puukkokuningatar? jutut oli yhtä pöyhkeitä ja samaa näköäkin oli?

T.Tulppu
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 10:15 pm

Re: Naisia kaltereiden takana

Viesti Kirjoittaja T.Tulppu »

Itseänikin kiinnostais kuulla lisää tästä Evestä, oli senverran hurjan oloinen täti! :shock:

Vastaa Viestiin