Norjan terrori-iskut 22.7.2011

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Lukittu
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Penkkimurheilija kirjoitti:Uhriluku Utøyalla viimeisten tietojen mukaan 80, mahdollisesti enemmän.

Voi taivas.
Ihan käsittämätöntä. Hiljaseks vetää. Yö mennyt istuessa vieressä kun mies puhuu puhelimessa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201107 ... 8_ul.shtml
Norjan poliisi: Ainakin 80 kuoli leirisaarella

Poliisi vahvisti kuolleiden lukumäärän hetki sitten tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin kuolleita kerrottiin olevan kymmenen.

Poliisin mukaan tilanne on edelleen epäselvä ja kuolleiden lukumäärä on vaarassa nousta edelleen. Osa ammuskelun uhreista on vakavasti loukkaantuneita.

Uutiskanava CNN:n mukaan loukkaantuneita olisi kaikkiaan 90. Norjalaisviranomaiset eivät vahvista tietoa, sillä sairaaloissa ei ole ollut aikaa kirjata kaikkia tietoja.

Nuoret pakenivat henkensä edestä

Ainakin 50 nuorta pakeni ampujaa uimalla, kun saarelle ilmestynyt poliisin virka-asuun pukeutunut mies avasi tulen väkijoukkoa kohti. Tämän jälkeen 32-vuotias oslolaismies eteni nuorten keskuudessa silmittömästi ampuen.

Leirikeskuksessa oli iältään 14-19-vuotiaita nuoria.

Pelastusviranomaiset etsivät pakoon pyrkineitä nuoria vedestä läpi yön. Kaikki ampumisesta haavoittuneet nuoret eivät ehtineet veteen saakka, vaan osa heistä löydettiin tuupertuneina kallioille rantaviivan välittömästä läheisyydestä.

Poliisi on ottanut iskuista epäillyn miehen kiinni ja kuulustelee häntä.
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja cyklon »

Osanottoni kaikille uhreille ja heidän omaisilleen ja läheisilleen.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Arlene »

tj_eme kirjoitti:Voi pitää varsin erikoisena sattumana, että samana päivänä ja aika lailla samoilla hetkillä tapahtuisi kaksi toisistaan riippumatonta tällasita tapahtumaa. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Pommi-isku lienee suunnattu Norjan poliittista johtoa vastaan. Olisin melko valmis uskomaan, että kyseessä ovat Norjan omat hullut, jotka käyttävät muslimiterroristi-ilmaisuja hämäyksen vuoksi. Muun muassa USA:ssa tapahtuneista isoista iskuista vain yksi on ulkomaalaisten tekosia ja listan muu kärki on kotimaisessa pidossa. Muistanette Timothy McVeigh'in?
tj-emelle pojot! Ja vielä ketjun alkupäässä.
Kyllä Timothy muistetaan. Timothy ei tosin toiminut täysin yksin. Kaveri oli jotain opuksia lueskellut ja seurannut Waco-episodia, ja kaikki tämä meni sekamelskaksi tyypin päässä.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Nämä ovat tekijän kirjoituksiksi varmistettuja kirjoituksia.

http://www.document.no/anders-behring-breivik/

Hän on siis äänekäs monikulttuurisuuden ja islamin vastustaja. Hän on omistautunut myös kommunismin/vasemmistolaisuuden vastustamiselle.
enpakerro
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 12:26 pm
Paikkakunta: Pkseutu

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja enpakerro »

Todella järkyttävä juttu. Pahimmalta tuntuu se, että saarella kuolleet ovat nuoria, ilmeisesti ikähaarukalta 14-19 :( Mä jotenkin toivon, että tällä ampujalla on jotain pahemman laatuisia mt-ongelmia.
Tuntuisi vielä pahemmalta, jos kyseessä olisi "vaan" persioonallisuushäiriöistä kärsivä, paha ihminen.
Mikä kusipää! :evil:
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Breivik on itse netissä sanonut olleensa norjalaisen maahanmuuttovastaisen Edistyspuolueen jäsen useita vuosia, mutta että ei ole enää.

Tässä lisää Breivikin taustasta (engl. kielinen):

http://hurryupharry.org/2011/07/23/onli ... d-extreme/
Viimeksi muokannut Siru83, La Heinä 23, 2011 9:03 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Kuva

Facebookista löytyi nopeasti haettuna neljä Anders Behring Breivikin profiilia. Se on kummallinen juttu, että ihmisillä on joka kerta taipumus purkaa järkytystään pilailemalla siitä. So much fun at summer camp, made lots of friends. Siinä on tilapäivitys yhdestä feikkiprofiilista.

Tässä on tietoa käsittääkseni hänen aidosta profiilistaan.

Tietoja käyttäjästä Anders
Well for starters im a big fan of Winston Churchill, Max Manus. I'm a pretty Right wing Conservative/Nationlist. I used to run a Sole Proprietorship, a farm known as Breivik Geofarm to the locals on norway. I attended Oslo Commerce School for most of my mid life. What more is there to say im a fun loving guy.

Kiinnostunut
Miehistä ja naisista

Parisuhdetilanne
Sinkku

EDIT. Onkohan sittenkään? Viimeisin tilapäivitys on tehty tunti sitten.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Oikeaan Facebook-sivuun on linkki keskustelun sivulla 7, mutta sivu on poistettu Facebookista.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Ei voi vähätellä Oslon keskustassa tapahtunutta räjähdystäkään. Oikeastaan ihmeellistä, ettei siellä käynyt pahemmin, kun ottaa huomioon sen romumäärän, mitä rakennuksista on lentänyt.

Video
Valokuvia

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Waja »

Mikä ihmeen ratas kundilla on murtunut...

Ei rikollista taustaa, ei psyykeongelmaista taustaa ja ikääkin on jo sen verran että paikka yhteiskunnassa oli jo löytynyt: Perus norjalainen.
Itsemurhaakaan tuskin on ajatellut, vaan totaalista kostoa vallitsevaa poliittista ilmapiiriä vastaan.
Vittu mikä toisinajattelija.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Johan sen illalla näki, että kymmenen kuollutta on reilusti alakanttiin...
devil_doll kirjoitti:Veikkaan tekijäksi äärioikeistoa ja "viesti" on todennäköisesti tyytymättömyys Norjan hallituksen nykypolitiikkaa kohtaan. (Tämä lienee turvallisuusasiantuntijoidenkin kanta tällä hetkellä.)
Tuota samaa minäkin - näin jälkiviisaasti sanoen - eilen illalla ennen levolle laskeutumista pohdin. Murheellista ja niin kovin surullista. Taas syyllistettiin rauhan uskontoa - ja jälleen kerran aivan turhaan.

Oletan, että syynsä tekoihin on tyytymättömyys Norjassa harjoitettuun politiikkaan; yltiösuvaitsevaisuuteen, prosentti bkt:sta (joka on Norjassa iso!) kehitysapuun ja siihen demokratian pahempaan muotoon - sosialidemokratiaan. Ehkä Norjan osallistuminen erilaisiin Nato-operaatioihin ja sitä kautta sotkeutuminen muiden maiden sisäisiin asioihin on myös aiheuttanut tekijässä voimakasta mielipahaa, joka on sitten nuo aiemmin mainitut seikat mukaan lukien purkautunut erittäin voimakkaasti.

Reagointinsa on kyllä kertakaikkiaan väärin. Tämä on ollut kosto sosialidemokratialle, joka nähdään myös eräänlaisena hyvinvointivaltion takuumiehenä. Moni yhdistää sanaan sosialidemokratia myös hyysäämiseen, ylenpalttisen suvaitsevaisuuden, äärimmäisen tasa-arvoisuuden ja loputtoman ymmärtämisen. Tekijän mitta täyttyi, mutta olisi mieluummin ampunut itsensä ja jättänyt vaikka kirjeen miksi päätyi tekoonsa. Ja minkä koki vääräksi norjalaisessa yhteiskunnassa.
-Tosin, tämä joukkoteurastus herättää enemmän huomiota ja oletan, että nyt asian tiimoilta viriää jos jonkinmoista keskustelua verrattuna vain yhden ihmisen omaehtoiseen ratkaisuun.

Norjaa on pidetty eräänlaisena hyvinvoinnin ja onnellisuuden mittarina. Tekijälle (ainakin hänelle) se ei riittänyt.

Tekijällä itsellään on ollut paha olla. Sosialidemokratia on aina ymmärtänyt rikoksen tekijää. On etsitty puoltavia syitä tekoon ja haluttu nähdä, että murhaajakin on ihminen kaikkine oikeuksineen. Nyt tuo ymmärtäminen on kovalla koetuksella.

Norjalainen yhteiskunta - tai millaiseksi se vuosien saatossa oli muuttunut - ei ollut tekijälle mieleen ja ehkä hänen kuulemisensa myötä saadaan lisää tietoa miksi hän päätyi tuohon kammottavaan ratkaisuun. Hän halusi tehdä kohteelle sitä kaikkein pahinta; surmata sosialidemokraattisen puolueen jäsenten lapsia. Oliko Oslon pommi-isku tarkoitettu surmaamaan sosdem poliitikkoja vai aiheuttamaan enemmänkin kauhua muistutuksena kuolevaisuudesta? Ehkä saamme siihenkin vastauksen. Oliko tekijällä tarkoitus surmata itsensä, mutta ei murhanhimossaan ehtinyt? Halusiko hän jäädä elävänä kiinni, jotta voi tuoda julki ajatuksiaan? Mitä hän mietti ampuessaan nuoria?

Hän saa maksimirangaistuksen, 21 vuotta vankeutta ja saanee myös lomaoikeudet siinä kuin muutkin vangit. Ei lainsäädäntöä voi muuttaa takautuvasti yhden ihmisen tekemän joukkomurhan takia. Lievät rangaistukset, vankilan hotelliolosuhteet yms. ovat nekin sosialidemokratian aikaansaannoksia.

Mutta mikä tulee muuttumaan Norjassa tämän jälkeen? Oletan, että ei mikään.

Suomessa tehtyjen iskujen; kouluampumisten, Myyrmannin pommin ja Sello-surman jälkeen poliitikot olivat naama muka-vakavina ja luvattiin yhtä sun toista muutosta; määrärahoja, kuntoutusta, lainsäädännön kiristymistä... Kuitenkaan mitään konkreettista ei tapahtunut, vaan lopulta asiat hautautuvat aina jonnekin. Mutta mitä siis voisi tehdä?

En minä tiedä.

Ääriryhmiä on aina ollut ja tulee olemaan. Ei niiden kieltäminen niitä poista. Mielenvikaisia on aina ollut. Ei heitä kaikkia saada ikinä suljettua pois yhteiskunnasta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Doctor Lecter kirjoitti:Hän halusi tehdä kohteelle sitä kaikkein pahinta; surmata sosialidemokraattisen puolueen jäsenten lapsia.
Doctor Lecter kirjoitti:Lievät rangaistukset, vankilan hotelliolosuhteet yms. ovat nekin sosialidemokratian aikaansaannoksia.
Hyviä pointteja. Parista lainauksestani tuli sellainen tunne, että hän suorastaan nöyryyttää sosiaalidemokraatteja. Ihan kuin pilkka olisi osunut omaan nilkkaan.
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Doctor Lecter kirjoitti: Hän saa maksimirangaistuksen, 21 vuotta vankeutta ja saanee myös lomaoikeudet siinä kuin muutkin vangit. Ei lainsäädäntöä voi muuttaa takautuvasti yhden ihmisen tekemän joukkomurhan takia. Lievät rangaistukset, vankilan hotelliolosuhteet yms. ovat nekin sosialidemokratian aikaansaannoksia.
Sosialidemokratiakin sallii mielenvikaisen pitämisen sairaalassa loppuelämän ajan... Tiedä vaikka tämäkään ei parantuisi ikinä...
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Johan Kaptens
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Su Tammi 04, 2009 10:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Johan Kaptens »

Onko norjankaverilla hampaankolossaan jotain sosiaalidemokraatteja, muslimeja vai maahanmuuttajia kohtaan ?
"Suomenruotsalainen, saamelainen ja romanikulttuuri
ovat vuosisatoja olleet osa suomalaista monikulttuurisuutta."
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Oslon keskustassa?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Marsalkka kirjoitti:Sosialidemokratiakin sallii mielenvikaisen pitämisen sairaalassa loppuelämän ajan... Tiedä vaikka tämäkään ei parantuisi ikinä...
Kunhan hänet ensin voidaan todistaa mielenvikaiseksi. Sain sellaisen vaikutelman, että tekijä on ympäristölleen vaarallinen, mutta sehän ei aina ole merkki ymmärrystä vailla olemisesta. Ja noiden analyysien tekoon tarvitaan demokraattisessa maassa aina puolueeton lausunto.

Meidän pitää muistaa joukkomurhaajan ihmisoikeudet :arrow: ruandalainen pappi. Emme saa antaa vihalle valtaa, vaan meidän on kaikin tavoin huolehdittava siitä, että joukkomurhaaja saa oikeudenmukaisen kohtelun ja hänen hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan huolehditaan niin tutkintavankeudessa, oikeudenkäynneissä ja - tuomiosta riippuen - joko sairaalassa tahi vankilassa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Lukittu