Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Mantua kirjoitti:Oletetaan että sisko on koittanut soittaa Karoliinalle ennen katoamisilmoitusta. Onko Karoliina ensin vastannut ja sanonut jotain suuntaa-antavaa, josta sisko osannut odottaa kotiin, ja kun sisko myöhemmin koittanut tavoittaa, ei Karoliina ole enään vastannut? Eli tästä aikavälistä pystyy ehkä etäisyyttä jonka kävellen mahdolisesti taittanut arvailemaan.
Poliisin tiedotteista on kyllä saanut sen kuvan että ei ole mitään havaintoja tuon klo 2.30 jälkeen, ei edes puhelua. Sama vastaus aiempaan spekulointiisi että olisi soittanut ohjeita. Hyvä kysymys onkin sitten että miksi ei soittanut ohjeita tai siskolle ja kertonut että on eksynyt. Yksinkertaisin selitys lienee ettei tajunnut, humala, väsymys, pieni pelästyminen skootterin kanssa niin ei siinä välttämättä tajua sitä helpointa vaihtoehtoa eli puhelinta. Tai kenties ei kehdannut? Uskoi vakaasti että löytää kotiin tai juhlapaikalle takaisin eikä tarvitse mitään soitella. Tai jos Karoliina kaatui itsekin ja puhelimesta vaikka pimeni näyttö? Vaikka puhelin oli päällä tiistaihin asti niin ei se tarkoita että se oli täysin ehjä tietenkään.
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Tulihan se sieltä :( Vahvassa tai keskivahvassa humalassa. En yhtään ihmettele kavereita, jos ovat tuon halunneet peittää. Toisaalta sekin kertoo vastuuntunnottomuudesta. Eikö järkikin jo olis sanonut, että jos on selvästi päissään, niin ei lasketa mihinkään mopolla keskellä yötä.
Aika säälittäviä kavereita, kun ovat vielä yrittäneet peitellä tuota. Kantaavat seurauksia lopun ikäänsä.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
laululintu
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Touko 04, 2011 10:28 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja laululintu »

Sergei kirjoitti:
laululintu kirjoitti:Minusta ei ole ollenkaan mahdotonta, että KK olisi joutunut ulkopuolisen nappaamaksi.
Yleensä näihin sieppauksiin liittyy jonkinlainen suunnitelmallisuus. Miksi tekijä vaanisi paikalla, missä ei tuohon aikaan takuulla liiku kukaan. Eikä ketään voi paikalle odottaakaan. Ja ylipäätään koko alue vaikuttaa laajemmin rauhalliselta. Ei nuorten biletyspaikkoja, kuten vaikkapa keskustan alueella on, jos viitataan tapaus Räisäseen. Tietenkin kaikki on mahdollista. Ja humalan sekä paikallistuntemuksen puutteen vuoksi epävarmasti kulkeva nuori neito on houkutteleva kohde. Silti se vaatisi hitonmoista kohtaloa että sieppaaja olisi kaatumispaikalla vastassa. Ja edes tuntemattomalla alueella jahdattu skootterityttö tuskin kurvaisi tuonne "ei minnekään".
En itsekään usko siihen, että häntä olisi vaanittu kyseisellä paikalla, mieleen tulee vaan vanha sanonta " väärässä paikassa väärään aikaan", jos tämmönen ois tapahtunut niin uskoisin että ois silkkaa sattumaa
Musta ei ole valkoista. Ja valkoinenkin voi paljastua valheeksi.
delila
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja delila »

Taisi humalatila olla vahvan puolella, se selittäisi tavaroiden unohtumisen, ja vilkun jäämisen päälle. Pahimmilalanhan Karoliina on kiskaissut jonkun snapsin vielä ennen lähtöä, ja humala on vaan pahentunut matkalla. Joka sinänsä selittäisi sitäkin, että on päässyt noinkin pitkälle, mutta sitten pamauttanut lähes talon pihassa aitaan, ja jättänyt skootterin ja kamat levälleen sinne.

Hittolainen, ei se tyttö kertakaikkiaan voi olla kaukana skootterin löytöpaikasta!
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Sergei kirjoitti: Silti se vaatisi hitonmoista kohtaloa että sieppaaja olisi kaatumispaikalla vastassa. Ja edes tuntemattomalla alueella jahdattu skootterityttö tuskin kurvaisi tuonne "ei minnekään".
No jos nyt oletetaan, että Karoliina on kuitenkin pystynyt kävelemään, niin tuskin hän tuntemattomassa paikasso on lähtenyt ainakaan metsään kulkemaan vaan yrittänyt takaisin sinne isolle tielle (oliko Nokiantie). Siinä sitten kävellyt jonkunmatkaa hoiperrellen ja luultavasti joku on isolla tiellä kulkenut tuohonkin aikaan yöstä ja nähnyt tytön.
Ei häntä kaapattu ainakaan skootteripaikalta, jos siis ylipäätään kaapattiin.

Mutta on kyllä äärimmäisen huonoa tuuria, ettei jakaja ehtinyt nähdä tyttöä. Kauanko tuolta Likolammenkadun päästä kävelee alas isolle tielle?
Viimeksi muokannut Kyllikki S, Ma Elo 08, 2011 9:27 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Totuus
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Laitanpa nyt vielä pulusta tuon saman uutisen, sisältö pääosin sama mutta hieman eri sanoin osittain.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/il-po ... 72136.html
Iltalehden mukaan 15-vuotiaan kadonneen Karoliina Kestin ystävät peittelivät Kestin humalatilaa tai suojelivat selustaansa.
Tampereella kadonneen 15-vuotiaan Karoliina Kestin kaverit valehtelivat poliisille. Kavereiden mukaan Kestillä oli saattaja, kun hän lähti kotimatkalleen 30. päivä heinäkuuta, uutisoi Iltalehti maanantaina.

Lehden mukaan Kestin ystävä väitti ensin poliisille matkanneensa tytön kanssa alkumatkan. Myöhemmin kävi ilmi, että Kesti lähti kotimatkalle yksin.

- Karoliina on ilmeisesti lähtenyt sieltä vahvassa tai keskivahvassa humalatilassa, ja he ovat halunneet hieman peitellä sitä tai suojella omaa selustaansa - ikään kuin häntä olisi saatettu, tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi kertoi Iltalehdelle.

Poliisin mukaan alue oli kestille niin vieras, ettei hän osannut liikkua siellä yksin. Eksyminen on luultavasti syynä siihenkin, että Kesti päätyi Likolammenkadulle.

Lehden mukaan poliisi kuuli sunnuntaina Kestin lähipiiriä ja henkilöitä, jotka ovat olleet tyttöön yhteydessä jollakin tapaa. Etsintöjä jatketaan, mutta niiden aikataulua katsotaan päivä kerrallaan.
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Sergei kirjoitti:Useassa kommentissa ihmetellään miten huoltoyhtiö on ollut valppaana aidan korjaamisessa. Tuskin onkaan. Talonmies on todennäköisesti pientaloalueella joku talon asukkaista, joka saa muodollista palkkaa töistään. Mopoja ja fillareita lojuu kesäisin vähän missä sattuu, etenkin jos vieressä on vielä joku nuorten kokoontumispaikka. Ei tuo nyt mitenkään kummalliselta toiminnalta kuulosta, että skootteri siirretään ja vauriot korjataan. Etenkin jos skootteri on asukkaiden tiellä, on itsestään selvää että se siirretään.
Juu. Ei todellakaan ollut kummallista toimintaa.

Harvalle varmaan tuossa tilanteessa tulisi mieleen, että tässä on nyt katoamis/rikospaikka. Paitsi muutamalle jälkiviisaalle...
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Sergei
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 10:18 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Sergei »

Kyllikki S kirjoitti:No jos nyt oletetaan, että Karoliina on kuitenkin pystynyt kävelemään, niin tuskin hän tuntemattomassa paikasso on lähtenyt ainakaan metsään kulkemaan vaan yrittänyt takaisin sinne isolle tielle (oliko Nokiantie). Siinä sitten kävellyt jonkunmatkaa hoiperrellen ja luultavasti joku on isolla tiellä kulkenut tuohonkin aikaan yöstä ja nähnyt tytön.
Se vähän riippuu. Todennäköisesti kuitenkin noin kuten sanoit. Täytyy kuitenkin muistaa että tuo Nokiantiekin näyttää olevan suurelta osin keskellä "ei mitään". Toiseen suuntaan mennessä "ei mitään" jatkuu. Toiseen suuntaan mennessä taas asutus vilkastuu jonkin matkan ajaksi. Liikenne on kuitenkin varmaan ihan nollatasoa tuohon aikaan. Asutusta ei Villilän jälkeen juuri näytä olevan ja moottoritie on monille Nokian suuntaan meneville se luontevampi vaihtoehto. Metsään tuskin lähtisi hortoileilemaan, ellei sitten ole hyvin valaistu ja juuri tuolla kohdalla opasviitat joiden kilometrilukema houkuttelee "oikaisemaan".
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Noin tunti tuosta aitaan ajamisesta on Tampereella alkanut hämärä ja valoisemmaksi on muuttunut. Pimeään metsään jos on kävellyt, niin helposti alkaa ympyrää kiertämään. Oli sitten pyrkinyt joko takaisin tai kotiin päin, niin voi olla aika kaukanakin. Nyt vaan pitäis tietää miten on nautiskellut illan aikana. Oliko promillet nousussa vai laskussa ? Silti tuntuisi, että puoli tuntia on kävellyt ja normaalista kävely vauhdista pois ainakin puolet, niin siinä alkaisi raja olemaan missä voisi olla.
Mutta toisaalta....olisiko tosiaan, että voisi piilotella jonkun luona ? Mopo olisi karannut muutenkin käsistä, kuin aitaan ja pelkää nyt vähän kaikkea. Ihan mahdollista, vaikka ei todennäköistä.
Ikävä kyllä uskon tuon humalan vuoksi, että löytyy matkalta kotiin tai matkalta bile paikkaan.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
rosecrux
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 6:29 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja rosecrux »

Kunhan alkavat naarata lähintä vesistöä eli Likolampea, sieltä se onneton löytyy kaislojen seasta. Johan se on nähty, että kännissä kadonneet löytyvät (liian) usein vedestä.

Jo odotan, milloin repeää kukkahattumyrsky viinan välityksestä alaikäisille...
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Mä olen sitten varmaan pahimman laatuinen kukkahattu täti, koska en ymmärrä miten 15-vuotiaille hommataan alkoholia, eikä valvota heidän toimintaansa. En ymmärrä 15-vuotiaan vanhempia, jotka jättävät lapsensa esim. viikonlopuksi yksin kotiin. En ymmärrä kavereita, jotka päästävät toisen kännissä ajamaan skootterilla. Enkä ymmärrä 15-vuostiasta joka kännää ja ajaa sitten skootterilla. Enkä ymmärrä nuoria, jotka näin vakavassa tilanteessa valehtelevat poliisille. En vaan ymmärrä, tässä saa aika moni mennä itseensä ja tiukasti!
Sergei
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 10:18 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Sergei »

rosecrux kirjoitti:Jo odotan, milloin repeää kukkahattumyrsky viinan välityksestä alaikäisille...
Saa se revetäkin. Pentujen ei kuulu ajella aamuyöstä skootterilla kännissä. Ja sama pätee kyllä keskusta-alueiden pussikaljateinijuoppoihin (mikä sanahirviö). Tässä tapauksessa kyse on 15-vuotiaasta LAPSESTA, monesti kyse on 12-vuotiaasta LAPSESTA. Kyllä sitä ehtii täysi-ikäisenäkin törttöillä. Pahoittelen taas aiheen ohitse menemistä. Tai ei sikäli ohi menemistä, että on ihan varma että ennustuksesi "kukkahattumyrskystä" toteutuu tämän tapahtuman seurauksena. Riippumatta siitä mikä lopputulos on tapahtuman selviämisessä.
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Tuli vielä mieleen, että jossain jutussa todettiin vähän kryptisesti viimeisestä havainnosta. Jotain sen suuntaista, että "varsinaisesti" ei ole havaintoa kello 2.30 jälkeen. Joka saattaisi viitata siihen, että Karoliina on soittanut jollekulle? Tai tekstannut? Tai sitten on vahvistamaton havainto tai jotain?
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Kyllä tästä saa kaikki kukkahattu ja viherpeukalo tädit puhuakkin. Bileissä ei mitään vikaa ja viinaakin on aina juotu alaikäisenäkin, mutta se yksi pitäisi aina porukassa olla, joka pystyy olemaan vähemmällä juomisella ja katsomaan perään. Jos nyt yksi semmoinen olisi ollut, niin uutiset olis ehkä toisenlaiset.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Kadonnut Karoliina Kesti, 15v. Tampere -2011

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Ei se, että "aina on juotu alaikäisenä viinaa" ole mikään syy hyväksyä sitä tai katsoa oman lapsensa juomista läpi sormien. Aina ihmisiä on murhattukin, eikä se tee siitä yhtään oikeutettua!!!! Minusta ne vanhemmat, jotka hokevat, että "ainahan alaikäiset ovat juoneet" ja "kaikki muutkin juovat" käyttävät näitä hokemia vain oman vastuunsa pienentämiseen. Ei tartte pitää rajoja kun kaikki muutkin ja aina ovat tehneet niin. Minun lapseni eivät juoneet alaikäisinä ja se oli heille ihan ok. Ei heistä tullut epäsosiaalisia luusereita tai mitään. He kävivät pippaloissa ja äiti haki heidät sielä - sillä ehdolla mentiin. Ja kuskattiin kaveritkin, jos nämä kyytiä tarvitsivat. Ja meni monta vuotta että meidän mökillä käytiin aika vähän, kun teinit eivät halunneet mennä ja meillä oli se politiikka, että täysi-ikäisyyteen asti toinen vanhempi on kotona viikonloppuisin - ihan varmuuden vuoksi. Yllättävää oli, että tämä huolenpito koettiin loppuviimeksi turvallisena ja kaverit olivat kateellisia kun "teidän porukat välittää teistä".
Lukittu