Mies katosi 1993 - löytyi autoineen Päijänteestä 2004

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Mies katosi 1993 - löytyi autoineen Päijänteestä 2004

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Yhdentoista vuoden katoaminen selvisi 27.8.-04 kun Asikkalassa nostettiin auto 33 metrin syvyydestä Päijänteestä. Auton mukana löytyi myös sen kuljettaja. Poliisi oli helmikuusta -93 saakka etsinyt eri menetelmiä käyttäen vuonna -49 syntynyttä asikkalalaismiestä, jonka epäiltiin lähteneen autolla Vääksystä jäätä myöten ajelemaan kotiinsa Mustjärvelle.

Etsintään tuli uutta pontta huhtikuun -03 lopulla kun erään kalastajan verkko tarttui pohjaan ja sen mukana nousi pintaan muovikappale, joka oli peräisin auton puskurista.

Paikka merkittiin tuolloin muutaman kymmenen metrin tarkkuudella. Kesän aikana autoa ei kuitenkaan löytynyt. Vedenalaisiin etsintöihin erikoistunut Reino Savukoski paikallisti auton tutkan ja vedenalaisen kameran avulla elokuussa. Auto oli katollaan jyrkänteen seinämällä.

Lähde HS arkisto

Kadonnut oli siis auton sisällä, joten siitä lienee ollut vielä jotain jäljellä. Eivät kalat sun muut syöneet.

Aina on näemmä pitkään kadoksissa olleenkin löytymisestä toivoa olemassa. Kuten tämä ja se Rauman sammiojuttu osoittivat.

Toivottavasti tämä Savukoski jaksaa koirineen, veneineen ja kameroineen vielä pitkään olla hommissa. Rahoitus on kuulemma usein kiikun kaakun ja siihenhän voi osallistua pelastusveneen tuki ry:n kautta.

Otsikon antia terävöitetty
-NILS-
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

valtio vois kyllä vähän avittaa tälläisessä tapauksessa..mun mielestäni...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

Mikäköhän mahtoi olla kuolinsyy?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Spiidster kirjoitti:Mikäköhän mahtoi olla kuolinsyy?
Veikkaan vesimyrkytystä. :?
Spiidster
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 2:44 am
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Spiidster »

No joo oli ehkä tyhmä kysymys.. Ajatus ei taas oikeen kulje.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Eräänlainen ennätys Suomen oloissa lienee Pieliseen 1972 hukkunut nuorehko mies, joka naarattiin ylös 1999. Ruumis oli - yllättävää kyllä vielä melko ehyt, koko keskiruumiskin saatiin ylös kokonaisena, vaikka aikaa oli kulunut jo 27 vuotta.

Ruumiin löysi - kukas muu kuin Reino Savukoski.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Merope
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 12:04 pm

Viesti Kirjoittaja Merope »

^ Ohoh, tuohan onkin jo aika hyvin, ja antaa varmasti toivoa myös vanhempien katoamistapauksien omaisille. Osaatko Doc yhtään sanoa, minkä verran näitä pidempään(yli 5-10 vuotta) kadoksissa olleita on löydetty, ja millaisista olosuhteista? Tai antaa vielä jotain esimerkkiä vastaavista tapauksista? Koitin etsiskellä, kun asia rupesi kiinnostamaan, mutten harmikseni löytänyt. Kiinnostaisi myös tietää, että onko suurin osa tällaisista löytyneistä todella näitä järveen/jokeen/mereen ajaneita jotka löytyvät lähinnä autonsa ansiosta.
So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots...
into his head.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Merope kirjoitti:^ Ohoh, tuohan onkin jo aika hyvin, ja antaa varmasti toivoa myös vanhempien katoamistapauksien omaisille. Osaatko Doc yhtään sanoa, minkä verran näitä pidempään(yli 5-10 vuotta) kadoksissa olleita on löydetty, ja millaisista olosuhteista? Tai antaa vielä jotain esimerkkiä vastaavista tapauksista? Koitin etsiskellä, kun asia rupesi kiinnostamaan, mutten harmikseni löytänyt. Kiinnostaisi myös tietää, että onko suurin osa tällaisista löytyneistä todella näitä järveen/jokeen/mereen ajaneita jotka löytyvät lähinnä autonsa ansiosta.
Parahin Merope; Tämä on hyvin mielenkiintoinen aihe.

(Äsken kävin savuamassa tuolla Madeleine -osastolla. Parempi kuin koko Madde-case siirrettäisiin HuuHaa-juttuihin tai Bodomiin... :evil: )

Näitä kauan upoksissa olleiden tietoja voisi koota vaikka tähän osioon. En nyt muista enempiä; siitä olikin jo Patricia C:n kanssa jossain osiossa arvuuttelua, että joko Joensuussa tai Iisalmessa joku nuori mies oli autossaan 8 vuotta veden alla. Alle vuoden upoksissa olleista on kaiketi vielä jotain muutakin jäljellä kuin luut. Tuo 27 vuotta järvessä ollut oli yli 20 metrin syvyydessä ja siellä vesi on jo hyvin kylmää ja tuo kylmyys saattaa säilyttää uhria paremmin, mutta on paineen kanssa yksi syy, miksi ruumis ei enää nouse ylös.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Doctor Lecter kirjoitti:Eräänlainen ennätys Suomen oloissa lienee Pieliseen 1972 hukkunut nuorehko mies, joka naarattiin ylös 1999. Ruumis oli - yllättävää kyllä vielä melko ehyt, koko keskiruumiskin saatiin ylös kokonaisena, vaikka aikaa oli kulunut jo 27 vuotta.

Ruumiin löysi - kukas muu kuin Reino Savukoski.
*Savukoski löysi myös poliisi tv:ssäkin etsityn nuorenmiehen n. v.2003 jos en ihan väärin vuotta muista,oli hukuttautunut aivan joulun alla syntymäpäivänään(Pieliseen myös),jään alta sitten löytyi tammikuussa.

Tästäkin oli liikkeellä mitä hurjempia huhuja,totuus oli kuitenkin hyvin yksinkertainen ja tavallinen eli itsemurha.

Tässä katoamisaika ei ollut pitkä,mutta ei olisi löytynyt aivan heti ilman Savukoskea.
Totuus on tarua ihmeellisempää
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Reino Savukoskesta (103 kadonneen löytäjästä) on loistava artikkeli tämän päivän Länsi-Savo -lehdessä. Tässä katkelmia jutusta:

"Puruveden Hummonselälle hukkunutta Lassi Pennasta Savukoski on etsinyt jo kymmenen vuotta."

Apunaan etsinnöissä Savukoskella on Sonar-niminen labradorinnoutaja, jota mies vaalii kuin silmäteräänsä, ilman koiraa etsinnät tuottaisivat tulosta huomattavasti huonommin.

"-Edellinen koirani löysi kerran hukkuneen 52 metrin syvyydestä Näsijärveltä. Jos hukkunut uppoaa yli 20 metrin syvyyteen, ei ruumis nouse itsestään ikinä pintaan."

Etsintöjen varainhankinnasta: Vuonna 2007 laitteisiin ja toimintaan upposi 40 000 euroa, mutta tuloja oli vain 10 000 euroa. "-Tavallisena vuotena etsintäveneen tukiyhdistys saa kerättyä varat noin 70 prosenttiin toiminnan kuluista." Myös kadonneiden omaiset rahoittavat etsintöjä, tosin joskus suurista lupauksista huolimatta avustus jää saamatta. Tästä esimerkkinä artikkelissa mainitaan 200 000 markan sukat. Omainen oli luvannut ko. summan hukkuneen löytämisestä, 11 etsintäpäivän jälkeen hukkunut löytyikin, mutta kiitoksena Savukoski sai vain joulukortin ja sukkaparin...

"Nyt voisi jo hellittää, kun joskus asetettu sadan löydetyn tavoite on saavutettu. Töitä kuitenkin riittää, sillä kotikulmillakin on yhä kateissa viisi 90-luvulla kadonnutta. Lassi pennasen lisäksi löytäjäänsä odottavat parikkalassa kadonnut Ulla Mielonen, Savonlinnasta Punkaharjulle liftatessaan hävinnyt Anita Höglund sekä Savonlinnassa kadonneet Ismo Falck ja Asko Innanen."

Eipä voi kuin ihailla Savukosken paneutumista työhönsä (vuodesta 1993 ollut työkyvyttömyyseläkkeellä rajavartiostosta) ja toivottaa Sonar-koiralle "hyviä hajuja" 8)

Lähde: sanomalehti Länsi-Savo 2.3.-08 artikkeli, toimittajana Sanna Keskinen

Tässä vielä linkki toiseen artikkeliin, jossa kerrotaan Savukosken työstä (Stakesin Dialogi-artikkeli "Vesien vapaaehtoisilla ei ole palkkapäivää")

http://dialogi.stakes.fi/FI/arkisto/2006/6/sivu/4.htm

ja vielä linkki etsintävene-Elmerin tukisivuille:

http://www.etsintavene.net/

EDIT: korjasin tuon vuosiluvun oikein, kiitos tarkkaavaisuudesta, VoDKa :wink:
P.S. Me muutes tunnetaan henk.kohtaisesti tuo Elmeri-veneen kuljettaja.
Viimeksi muokannut maija turjukka, Su Maalis 02, 2008 1:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

maija turjukka kirjoitti:Eipä voi kuin ihailla Savukosken paneutumista työhönsä (vuodesta 19930 ollut työkyvyttömyyseläkkeellä rajavartiostosta) ja toivottaa Sonar-koiralle "hyviä hajuja" 8)
Pakko ihailla, jos tulevaisuudesta tulee etsimään tämän päivän ruumiita. Ehkä vuonna 19930 on jo keksitty jotain uusia laitteita näiden kuolleiden etsimiseen, joten sen vuoksi on löytänyt niin monia? :wink:

No ei vaan, tosissaan. Tuntuisi, ettei valtio siihen kuolisi jos tosissaan avustaisi tuossa. Minusta nuo summat ei näytä ihan maata kaatavilta, varsinkaan kun miettii miten valtio upottaa himopaljon tyhmempiinkin juttuihin älyttömiä summia.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Mata Hari
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 10:06 pm

Re: Mies katosi 1993 - löytyi autoineen Päijänteestä 2004

Viesti Kirjoittaja Mata Hari »

Savukosken apuri, labradorinnoutajanarttu Sonar, ansaitsisi isäntänsä kanssa turvatun rahoituksen toiminnalleen.
Vastaa Viestiin