Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Hyvä ike, onneksi edes yksi poliitikko suomessa yrittää pysyä selvillä venäjän tilanteesta. Sehän on selvää ettei venäjällä demokratia kummoisestikaan toimi...
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Niin, jos ajatellaan tuota edellä kuvatun venäläispuolueen maansa valloitusta, niin ei se kyllä kovin demokraattiselta vaikuta, mutta Katainen on asiasta toista mieltä:
Katainen: Venäjän johtajajärjestelyt eivät ongelma Suomelle

25.9.2011 17:38

STT

Venäjän johdon uudelleenjärjestelyt eivät pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mielestä ole Suomelle ongelma. Kataisen mukaan sekä nykyinen presidentti Dmitri Medvedev että jälleen presidentiksi pyrkivä Vladimir Putin ovat olleet hyviä yhteistyökumppaneita maallemme.

Katainen arvioi Venäjän vallanvaihdossuunnitelmia pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa sunnuntaina.

Kataiselta kysyttiin, onko Venäjä demokratia. Hän vastasi viittaamalla Medvedevin äskettäiseen puheenvuoroon, jonka mukaan Venäjä tarvitsee modernia puoluerakennelmaa ja nykyistä vahvempaa oikeuslaitosta.

"Venäjä on demokratia siinä mielessä, että siellä käydään vaaleja ja siellä on demokraattiset rakenteet", Katainen sanoi.

Hän listasi naapurimaan kehittämisen kohteiksi demokraattiset vapaudet, kansalaisvapaudet ja puoluelaitoksen.

Katainen korosti, että venäläisten omat arviot demokratian tilasta ovat samansuuntaisia.

http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+Ve ... 5545901728
Aika uskomatonta jos - kuten edellä käy selville, niin Venäjän ko. Suomen kokoomuksen sisarpuolue on jo konsultoinut Kiinan kommunistista yksipuoluejärjestelmän toimivuudesta yms., että näistä lähtökohdista sitten pinnistettäisiin Kataisen mukaan yht äkkiä kehittämään demokratiaa ja kansalaisvapauksia?!

Tässä tulee taas todella vahvasti esille, että miten puheet ja teot ovat ristiriidassa, mutta tällä kertaa ne eivät koskien Suomea, vaan Venäjän tilannetta, mikä tilanne - kuten Katainen aikaisemmin tänään julkaistussa haastattelussa on ilmaissut - on hänelle varmasti hyvin tuttu, koska kertoo, että Suomi on tehnyt paljon yhteistyötä ko. puolueen eli Venäjän kanssa.
Europomot suunnittelevat salaa varaslähtöä

Julkaistu: 10:07

Euroopan pysyvä vakausrahasto saattaa ryhtyä toimiin jo vuotta suunniteltua aiemmin. Uutistoimisto Bloomberg kertoo saaneensa haltuunsa asiakirjoja, jotka paljastavat euroalueen virkamiesten selvittävän pysyvän vakausrahaston ottamista käyttöön jo vuonna 2012.

Euroalueen valtiovarainministeriöiden virkamiehet pitävät ensi viikolla kokouksen, jonka asialistalta löytyy suunnitelma muuttaa nykyinen väliaikainen vakausrahasto ERVV pysyväksi EVM:ksi jo ensi vuonna.

Alun perin pysyvän vakausrahaston EVM:n oli tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2013 heinäkuussa.

Bloombergin tiedot kertovat vasta suunnitelmista.

Nykyisen ERVV:n rakennetta muutettiin heinäkuussa, ja muutokset ovat nyt hyväksyttävinä euroalueen hallituksilla. Osa jäsenmaista joutuu hyväksymään muutokset parlamenteissaan Suomen tapaan.

Tällä hetkellä arvioidaan, että ERVV:n hyväksyminen tapahtuisi lokakuussa. Euromaiden siunauksen antaminen on hidastunut, sillä osassa rahaliiton jäsenmaista on herännyt vahva euroavun vastainen keskustelu.

Suomessa ERVV:n uudet säännöt on kytketty Kreikalle myönnettävän hätälainan antamiseen. Suomen hallitus on ilmoittanut vaativansa vakuuksia omalle lainatakauksen osuudelleen.

Muualla euroalueella keskustelua on herättänyt itse ERVV, joka saa heinäkuun muutosten myötä uusia valtuuksia. Rahastolle kaavaillaan esimerkiksi oikeutta ostaa euromaiden joukkovelkakirjoja yksityisiltä sijoittajilta, ja rahasto saisi toimia myös maissa, jotka eivät olisi vielä pyytäneet apua kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:lta tai EU:lta. Kolmas merkittävä muutos olisi ERVV:n oikeus tukea suoraan jäsenmaiden ongelmiin ajautuneita pankkeja. Tähän tukeen ei tarvittaisi erillistä pyyntöä pankin kotimaan hallitukselta, toisin kuin nykyään.

ERVV:n muutoksia on perusteltu Suomessa ja muualla sillä, että tällä hetkellä Euroopan keskuspankki EKP toimii jo uuden ERVV:n lailla. Muutoksella euromaiden keskinäinen tukeminen alistettaisiin parlamentaariselle valvonnalle, eli jäsenmaiden hallitukset joutuisivat kantamaan poliittisen vastuun suostuessaan tukitoimiin.

Oppositio on vastustanut ERVV:n muutoksia, koska ne lisäävät euroalueen yhteistä vastuuta toisten itsenäisten valtioiden taloustoimista.

Suomessa eduskunta äänestää ERVV:n muutosten hyväksymisestä ensi viikolla. Valtiovarainvaliokunta esitti tällä viikolla sopimuksen hyväksymistä. Vastaan olivat oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset. Hallituspuolueet tukevat muutoksia.

Väliaikaisen ERVV:n ja pysyvän EVM:n merkittävin ero on siinä, että pysyvä vakausrahasto sallii yksityisille sijoittajille lankeavat suorat luottotappiot.

Väliaikaisen ERVV:n päätavoite on ollut eurooppalaisten pankkien luottotappioiden kirjaaminen. Tappioiden pelätään johtavan ketjureaktioon, joka aiheuttaisi maailmanlaajuisen finanssilaman.

Bloombergin uutisoima varaslähtö tarkoittaisi, että sijoittajien suorat tappiot tulisivat mahdollisiksi jo ennen vuotta 2013.

http://www.uusisuomi.fi/raha/116090-eur ... araslahtoa
Tuosta edeltä tulee hyvin selville tämä, että rahasto lainaisi rahaa vaikka koko maailmalle, ja me olisimme menneet tämän ERVV:n kautta takaamaan näitä lainoja.
Rahastolle kaavaillaan esimerkiksi oikeutta ostaa euromaiden joukkovelkakirjoja yksityisiltä sijoittajilta, ja rahasto saisi toimia myös maissa, jotka eivät olisi vielä pyytäneet apua kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:lta tai EU:lta. Kolmas merkittävä muutos olisi ERVV:n oikeus tukea suoraan jäsenmaiden ongelmiin ajautuneita pankkeja.
Mutta mitäpä sanotte uutisen tästä kohdasta:
Suomessa eduskunta äänestää ERVV:n muutosten hyväksymisestä ensi viikolla. Valtiovarainvaliokunta esitti tällä viikolla sopimuksen hyväksymistä. Vastaan olivat oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset. Hallituspuolueet tukevat muutoksia.
Tämän päivän tietojen mukaan tuo summa, jota olisimme takaamassa olisi noin 2 biljoonaa, ja sitähän voi rahasto ihan itse nostaa mielensä mukaan tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi, niin ja tietysti takaajina vain Suomi ja nämä pari AAA-luokan jäsenmaata.

Mitenkähän käy meidän sähköisen äänestyksemme kanssa eduskunnassa?! Vaatisin nykyisen tiedon valossa, että näin vakavasta asiasta on äänestettävä sähköisten järjestelmien sijasta suljetulla, valvotulla ja visusti vahditulla lippuäänestyksellä.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Eikä tässä vielä kaikki. Tilanne vain pahenee, ja nyt kiskotaan todenteolla petoa luolasta. Ymmärrättekö te ihmiset, että mitä tämä merkitsee? Nyt viimeistään kiinnostaisi tietää, että missä ovat fyysisesti ne Suomen kultaharkot. Eräässä lehdessä asiasta olikin jo informoitu, ja mainittu, että Suomen Keskuspankki kyllä tietäisi missä ne ovat, mutta ei suostu kertomaan. Jos näin sanotaan, niin ne kultaharkot siis eivät ole enää Suomen Keskuspankissa, ja EKP:n hallussahan on paperi, jossa on Liikasen nimi ja sopimus kultaharkkojen myyntiin - olihan jostakin hankittava myös rahat, joilla näitä velkakirjoja pystyttiin ostamaan, vai?
Miljardiriski pinnan alla

Sunnuntai 25.9.2011 klo 22.49

Eduskunta on myöntänyt riskilainoja velkaisille euromaille jo 2,7 miljardia. Harva tietää, että Suomen Pankin kautta on mennyt toinen mokoma.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen istuu EKP:n neuvostossa, jossa kriisimaiden velkakirjojen tukiostoista on päätetty.

FAKTA

Tonni per pää

Kreikalle kahdenkeskistä lainaa 890 miljoonaa euroa.

Irlannille lainaa ERVV:n (Euroopan rahoitusvakausväline) kautta 760 miljoonaa euroa.

Portugalille lainaa ERVV:n kautta 1 070 miljoonaa euroa.

Näistä tulee yhteensä 2 720 miljoonaa euroa.

Sen lisäksi euroalueen ulkopuoliselle Islannille on annettu lainaksi suoraan 160 miljoonaa euroa.

Kun mukaan otetaan vielä Suomen osuus EKP:n "roskalainoista" (noin 2 600 miljoonaa euroa), olemme antaneet lainaksi noin tuhat euroa jokaista suomalaista kohti.

Euroopan keskuspankki (EKP) aloitti runsas vuosi sitten kriisivaltioiden Kreikan, Irlannin ja Portugalin velkakirjojen ostot, koska ne eivät saaneet enää markkinoilta riittävästi rahoitusta.

"Velkakirjaohjelman" ilmoitettiin olevan "epätavanomainen toimi", sillä rahaliiton perussääntöjen mukaan keskuspankki ei saa tukea vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita (artikla 18.1).

Tukiostoiksi näitä hankintoja on nimitetty siksi, ettei EKP ole vaatinut keskuspankkirahoitukselleen luotettavia vakuuksia. Määräyksistä piittaamatta vakuudeksi on kelpuutettu jopa roskalainoiksi luokitellut Kreikan valtion velkakirjat.

Käytännössä nämä EKP:n päättämät operaatiot on pantu täytäntöön euromaiden keskuspankeissa. Myös Suomen Pankkia koskee sama vakuusvaatimus. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen istuu EKP:n neuvostossa.

2,6 miljardia

Viime elokuussa tukiostot laajennettiin koskemaan myös kriisin partaalla olevien Italian ja Espanjan valtioiden velkakirjoja, joita EKP on ostanut jälkimarkkinoilta "markkinahintaan". Minkä maan velkakirjoja on ostettu ja kuinka paljon, sitä EKP tai Suomen Pankki eivät kerro. Vain yhteissumma on julkinen tieto.

Elokuun lopussa EKP:n tukiostojen yhteissumma oli paisunut jo noin 143 miljardiin euroon.

Suomen Pankin ja siis viime kädessä Suomen osuus tuosta vastuusta ja riskistä on 1,8 prosenttia eli noin 2,6 miljardia euroa. Se on osapuilleen saman suuruinen kuin eduskunnassa tähän mennessä päätetyt euromaiden tukipaketit.

Nämä miljardivastuut ja -riskit Suomelle on otettu "EKP:n neuvoston jäsenen Erkki Liikasen päätöksillä - ilman, että eduskuntaa on asiasta edes informoitu"
, SP:n entinen viestintäpäällikkö Jouko Marttila piikitteli Ylen Ykkösaamun radiokolumnissaan (30.8.).

http://www.iltalehti.fi/talous/20110925 ... 6_ta.shtml
Ja juuri Erkki Liikanen valittiin Suomen Pankkin jatkoajaksi. Siis HALOO tietääkö kukaan siellä Suomen johdossa enää mistään mitään, tai haluaako tietää edes, kun on kansa joka vain maksaa ja maksaa välittämättä yhtään mistään! No, sitä saa mitä tilaa.

Onko ihmisiltä kadonnut todellisuudentaju kokonaan?! Ymmärrättekö kuinka paljon tämä on rahaa, ja samaan aikaan on koko ajan suomalaisille syötetty, että ei voida enää hoitaa edes vanhuksia, kun maa on niin rutiköyhä, että vanhustenkin on pakko elää hoidon puutteessa ja nähdä laitoksissa nälkää.

--------------------------------------------

Eivät suotta johtaneet ne ilmestyskirjan pedon jäljet sinne EKP:iin.

EXTRA "Suuria tappioita tulee"

Eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) myöntää, ettei eduskuntaa ole kuultu, kun Suomen Pankin (SP) varoja on pantu likoon muun muassa Kreikan tukemiseen.

- Kyllä se on ihan totta. Ne päätökset on tehty Euroopan keskuspankkijärjestelmässä itsenäisesti.

Pankkivaltuusto on EKP:n ja SP:n operaatioissa vain keskustelukumppani ja informaation saaja, ei päätöksentekijä.

- Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja sen osana Suomen Pankin riippumattomuutta poliittisesta päätöksenteosta on haluttu korostaa, Zyskowicz selittää eduskunnan olematonta roolia.

Ja jos huonosti käy, lasku tulee kuitenkin Suomen veronmaksajille?

- Joo, jos huonosti käy... Ensi vaiheessa Suomen Pankille kuuluu osa EKP:n tappioista. Ja jos oikein huonosti käy, ja jos Suomen pankin tase ei kestäisi (tappioiden suuruutta), silloin se viime kädessä on suoraan veronmaksajien piikissä eli Suomen valtion pitää huolehtia sen rahoittamisesta.

- Tällainen skenaario edellyttäisi jo aikamoista katastrofia.

- Se skenaario ainakin on jo selvä, että EKP:lle ja sitä kautta myös Suomen Pankille tulee suuria tappioita ainakin Kreikan valtion papereista, joita niillä on vakuutena.

Entä jos euro eli rahaliitto hajoaisi?

- Se voisi käsittääkseni tarkoittaa lähinnä sitä, että Kreikka jättäytyisi euron ulkopuolelle voidakseen devalvoida valuuttansa. Joka tapauksessa euro ja EKP muilta osin jatkaisivat toimintaansa kuten ennenkin.

Entä jos rahaliitto purkautuisi kokonaan?

- Sellaista vaihtoehtoa ei ole olemassa ainakaan näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa, Zyskowicz vakuuttaa.


TIMO HAKKARAINEN
[email protected]

Niin, että eduskuntaa ei ole kuultu, ja kun ei kuulla, eikä kukaan kerro, niin sitten voidaan tehdä ihan mitä lystää. Mistä suomalaiset maksavat eduskunnalle ja ministereille ja presidentille palkkaa? Oletteko miettineet siellä eduskunnassa ja hallituksessa? Ja ellette ole, niin olisi korkea aika miettiä. Niin, että ne konnat onnistuivat vetämään rahaa vielä keskuspankkien kauttakin ohitse maiden parlamenttien. On tämä varsinaisen kiero systeemi ja varsinainen jättipuhallus.

Pikku hiljaa kansanedustajat ja ministerit ovat ajaneet itsensä ja heitä on ajettu sellaiseen suohon, että he ovat vain lisänneet valheita ja sirkusta peittääkseen jälkiään, ja nyt heille sitten onkin turvallisempi vaihtoehto diktatuuri kuin demokratia. Niinkö?

Tässä alkaa aika käymään vähiin.

Minun mielestäni nyt ei pidä kenenkään enää uskoa Suomen Keskuspankin tai Erkki Liikasen selityksiä, että "joo kyllä se kulta jossakin on, mut ei me kerrota, vaikka kyllä me tiedetään". Kyseessä on n. 41 tonnia kultaa ja Suomen kansan omaisuutta. Kaikki muu onkin jo poliitikkojen toimesta menetetty. Tuo on se perusturva, jolla tästä nyt vielä voidaan selvitä - ellei sitäkin ole jo myyty. Kyllä nyt on aika laittaa vastuuseen tekemisistään ne henkilöt, joille vastuu kuuluu!
"En ole koskaan nähnyt Euroopan päättäjiä näin pelokkaina"

Euroopalla on kuusi viikkoa aikaa ratkaista euron kriisi, julisti Ison-Britannian valtiovarainministeri George Osborne aiemmin viikonloppuna. Ja nyt EU-johtajilla alkaa olla iso hätä.

"En ole koskaan nähnyt Euroopan päättäjiä yhtä pelokkaina kuin näin heidät Washingtonissa viime viikolla", kirjoittaa Financial Timesin kolumnisti Wolfgang Münchau.

http://www.talouselama.fi/uutiset/quote ... ot/a692113
Pelkoon varmasti on todelliset syytkin, kun selviää, että kyseessä oli vain tyhjät numerot ja pelottelu, joilla keinoilla kavallettiin eurooppalaisten ihmisten omaisuutta - aivan samoin kuin pankkikriisin aikaan Suomessa 90-luvulla - ja kun juuri kun on jäämässä Euroopan laajin ja mittavin järjestäytyneen rikkollisuuden mätäpaise nimeltä EU kiinni suoraan rysän päältä. Enpä yhtään ihmettele, että viikonlopun Yhdysvaltain kokouksessa oli niin suuri määrä ministereitä Suomesta presidenttimme johdolla. Moniko haki poliittista turvapaikkaa?
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Edellä oleva väittämä, että EU on järjestäytyneen rikollisuuden pesäpaikka ei ollut solvaus, vaan väitin sitä tosiasiaksi. Olen käynyt lävitse EU-johtajien mafiayhteyksiä, mutta nyt tuli mieleeni vielä tällainen henkilö EU:sta kuin virolainen Siim Kallas.
Kallasia alettiin tutkia 1997 sadan miljoonan kruunun kavaltamisesta, kun valtion pankki Põhja-Eesti Pank sijoitti keskuspankista lainaamansa 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Sveitsiin vuonna 1993, mutta kahdeksan miljoonaa katosi tietymättömiin. Kallas piti syytteitä poliittisena ajojahtina ja ne kaatuivat oikeudessa.
Ja tällaisen palkkioviran hän sitten sai:
Kesän 2004 vaaleissa Siim Kallas valittiin Euroopan parlamenttiin. Kallas toimi Barroson komissiossa vuosina 2004–2009 Viroa edustavana komissaarina vastuualueinaan hallinto, tilintarkastus ja petosten torjunta. Vuoden 2009 vaalien jälkeen Kallas jatkoi Barroson komission liikennekomissaarina.[1]
Tiedot wikilinkistä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Siim_Kallas
Alethes doksa meta logu
visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti: .....
kaksi edellistä Sirpan viestiä ( EKP:n toimivallan ylityksestä ja Siim Kallasen toimista Eestissä 90-luvulla
.....
Ensinnäkin: huomasin tämän ketjusi vasta nyt, alettuani etsiä mihin viittasit "Suomen kohtalonhetket - Edes HS ei uutisoi tästä!" ketjussa"

Sinulla ion todella hyviä huomioita - olemme todellakin todistamassa taas uutta "vuosisadan puhallusta".... "Vuosisadan huijauksilla" on toki jo hyvin vanhat traditiot - alkaen jostain WW2 toimista ja jatkuen mm. Entisen Neuvostoliiton oligarhiaksi muuttamisesta, Sorosen Thaimaan "puhdistuksen", Suomen pankkituki , Entisten NL-tasavaltojen ja Argentiinan kansallisomaisuuden "yksityistämisestä" kansainvalisille keinottelijoille, Baltian kiinteistökuplan rahoituksesta, 2008 talouskriisin "tukitoimiin"... jne.jne.
Eikä ketään noihinkaan puhalluksiin syyllistynyttä ole missään tuomittu.
Globalisaation myötä nuo puhallukset vain kasvavat aina suuremmiksi ja suuremmiksi.

Itse olen noita seurannut kiinostuneena, saatuani kunnolla näpeilleni "Suomen pankkituki" keissin käsikirjoituksen toteutuessa 90-luvulla. Silloin kuvittelin naiivisti, että kyllähän nyt joku valtiomies tuon huijaukseksi huomaa ja viheltää pelin poikki ... mutta ei kuulunut vihellyksiä siinä, eikä noissa muissakaan mainitsemissani tapauksissa... ja pieniäänistä on arvostelu nytkin vaikka EU:n kansalaisten taskuja käännetäänkin taas kerran nurin.

Olemme tavallan itsekin syyllisiä noihin "kupliin", koska joka kerta kun suostumme "tappioden" kansallistamiseen annamme lisää pelimarkkoja keinottelijoille. Mitä enemmän heillä on varallisuutta, sitä suurempia kuplia onnistutaan puhaltamaan ja sitä enemmän korvaamme heidän "tappioitaan" seuraavan kuplan yhteydessä.
Karkeasti ottaen voisi sanoa että nyt aiheutettu "luottokriisi" on aikaansaatu niillä rahoilla, jotka keskuspankit syöttivät keinottelijoille 2008-kriisin "lieventämiseksi".

Onhan uutisoinnissa ollut tämän "euro-kriisin" aikana pieniä totuuden jyviäkin. On esim. aika yleisesti myönnetty että tukitoimilla nimenomaan "ostetaan aikaa" - ei kyllä sitten mainittu sitä, että se on tarpeen, jotta "tappiot" ehditään siirtää yksityisiltä julkisiksi. Juuri sitähän EKP tekee noilla suorilla "tukiostoillaan". Viimeisen vuoden aikana on vastuut siirrettykin suurimmalta osaltaan EKP:lle. Ja EKP:n vastuut ovat meidän vastuullamme - ei siitä mihinkään pääse.
Laitontako ? - tottakai se on laitonta, mutta mutta.... "HÄTÄTILA", "HÄTÄTILA", "HÄTÄTILA" - huudot ovat kaikuneet jo niin kauan, että voidaan väittää ettei muuta keinoa vaan ollut - heheh- EKP:n porukka julistetaan varmaan pian oikein kansallissankareiksi.

Suunitelma on alun alkaenkin se, että Kreikka ajautuu vararikkoon, siitä seuraa herkullisen kakun jakaminen kun Kreikan valtionomaisuus "yksityistetään" pilkkahintaan (A'la Argentiina, Baltia jne.)
Olemmekin seuraamaassa vähintään kaksiosaista näytelmää, jonka ensimmäinen näytös "pelimerkkien jako (seuraavaa näytöstä varten) " alkaa olla lopuillaan...

EDIT:
En malta olla lisäämättä tähän linkkiä tänään IL:ssä ilmestyneeseen artikkeliin

"Meklari suorassa lähetyksessä: Olen unelmoinut lamasta vuosia"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201109 ... 4_ul.shtml

Siitä saa aika hyvän kuvan siitä, miten monella tavalla asioihin voidaan suhtautua.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Aivan totta - tässä edellä on tämänhetkinen tilanne pääpiirteittäin. Ja se miten se on luotu.
Itse olen noita seurannut kiinostuneena, saatuani kunnolla näpeilleni "Suomen pankkituki" keissin käsikirjoituksen toteutuessa 90-luvulla. Silloin kuvittelin naiivisti, että kyllähän nyt joku valtiomies tuon huijaukseksi huomaa ja viheltää pelin poikki ... mutta ei kuulunut vihellyksiä siinä, eikä noissa muissakaan mainitsemissani tapauksissa... ja pieniäänistä on arvostelu nytkin vaikka EU:n kansalaisten taskuja käännetäänkin taas kerran nurin.
Miksiköhän ei kuulu arvostelua tai miksi kukaan ei ole viheltänyt peliä poikki?

Vastaus on kaiketi hyvin selvä - he ovat mukana tässä taskujen nurin käännössä. Nämä asetelmathan jaettiin jo Suomen pankkikriisin aikana, jolloin jättimittavat pankkituet siirtyivät kätevästi rakennusliike Nopan ja Hakan kautta Ruotsiin sekä veroparatiisisaarille. Sieltä ne rantautuivat kaatuneen Neuvostoliiton jälkeisen tilanteen vauhdittamana Jukosin öljyrahojen kanssa Espanjan Costa del Solille peseytyen laittomiin rakennus/korruptio/maankäyttöhankkeisiin kytkeytyen viimeisen oikeudenkäynnin mukaan 16 eri mittavaan järjestäytyneen rikollisuuden vyyhtiin sisältäen ihmiskauppaa, kiristystä, palkkamurhia, murhia, seksuaalirikollisuutta, huumekauppaa ja laitonta asekauppaa.

Putsausoperaation nimi oli Ballena Blanca - Valkoinen Valas, joka pyörähti käyntiin 2005 Marbellassa tapahtuneilla 12 suomalaisen pidätyksellä.

Tästä seurasi korruptoituneen mafiajohtoisen (Jesus Gil) Marbellan kaupungintalon kaatuminen, mittavat putsaukset, jotka ovat edenneen ja laajenneen vuosi vuodelta. Nyt on vuorossa myös suomalaisiin kytkeytyvä Estepona, jossa mm. poliisipäällikkö johti alueen huumekauppaa.

Vasta viime talven aikana saatiin Costa del Solilla jonkinlaiseen päätökseen tuon Valkoisen Valaan tuomiot - todennäköisesti erittäin valkoivasti kuitenkin.

Pääsyytetty oikeudenkäynnissä oli suomalainen Voutilaisen pariskunta, joka oli aloittanut bisneksensä oudosti ilman vastiketta siunaantuneella rahalla Ruotsista käsin.

Tässä perustietoja:
General News

The Marbella connection Montse Martín

A new court ruling allows us to examine some of the links between the money-laundering gang in Marbella and other criminal organisations

The partial raising of the sub judice order by a Marbella judge in the so-called ‘White Whale’ money-laundering case has given us a glimpse into some of the links between the Marbella gang and their colleagues abroad. Readers will remember the arrest of a prominent Marbella lawyer and about fifty other people seven months ago, which made headlines all over Europe, followed by the seizure of 251 properties all over the Costa del Sol, including two complete residential developments in La Línea de la Concepción and Manilva, two motor launches, small aircraft and 42 top-of-the-range cars and motorbikes (Rolls Royce, Ferrari, Porsche and Mercedes). The police operation unravelled a network of companies run from the Marbella offices of lawyer Fernando del Valle, through which, it is alleged, more than 250 million euros had been laundered over recent years.
So far, police investigations point to a vast crime network involving at least sixteen different gangs throughout Europe and North Africa, their activities ranging from drugs and arms dealing to prostitution, kidnapping, international fraud, tax evasion, murder and contract killings.

The case has been sub judice up to now, but the partial raising of this order gives us some idea of the extent of the Marbella connection, reaching to Britain, Finland, Sweden, Turkey and Tunisia. It is known, however, that the police are still investigating the links with the Yukos oil company, and with criminal gangs in France, Holland, Russia, Israel and other countries.

TURKEY-TUNISIA

Drug trafficking

Arrested in a shoot-out

According to the police, three of the companies run from the offices of Fernando del Valle in Marbella, Silverkey Properties, Gates Investments and Fun Fair Investments, served to launder money gained from the trafficking of hashish. The foreign connection here was with a Tunisian named Sophiane Hambli, a known drug trafficker arrested in San Pedro de Alcántara during a shoot-out last year. Hambli was on the run from the French police, after having escaped from prison in France, where he was serving time for drug trafficking and other crimes. The laundering of this drug money, it appears, was being done through the Silverkey Properties and Garden Gates Investments companies, and Hambli worked closely with his father-in-law, Mabrouk Chebicheb, who was also detained in the Marbella operation, and his wife. The other company run from Del Valle’s office, Fun Fair Investments, was allegedly linked to Ghali Lamrani and Jamal Zegzaoui, two Moroccans wanted by various police forces for their membership of a cocaine trafficking gang. They had been arrested in the possession of three thousand kilos of cocaine and a thousand kilos of hashish. The Marbella companies had allegedly been used to launder 720,000 euros of illicit gains by this gang.

BRITAIN

Fraud

The circuits fraud

Police investigators in the United Kingdom helped uncover the links between British criminals and the White Whale case in Marbella. The British police were investigating the Eprom Fraud, which is expected to have involved as much as 800,000 euros. They investigated what happened to this money, gained through a fraudulent scheme by which the owners of Jade Technologies Limited, Harvey Levin and his wife, were selling pre-paid electronic circuits to unsuspecting customers at exceptionally low cost. Jade Technologies thus accumulated a fortune with the sale of components that their customers never saw, the components never being manufactured. In the traditional way that this type of business is done, the vast profits were allegedly transferred through an Australian company to the Egremont Corporation, represented in Spain by Fernando del Valle, who in turn transferred them to the Duconte Holdings and Gainford Corporation, also run from the Marbella office. The principal shareholder of the Gainford Corporation was Harvey Levin.

sweden

Tax evasion

Cheating the state

The main character at the other end of the Swedish connection was a Finn named Aimo Veikko Voutilainen. At the time of his arrest as part of the White Whale network, he was owner of a company called AV-Projeckti Service, which, although legally registered in Finland, carried out all its commercial activities from Sweden. The business of the company was the provision of services during holiday periods, but while it existed, the company paid no taxes and employed nobody, which was suspicious, to say the least. Despite this unusual company structure, it earned more than eight million euros between 1994 and 1998, for services that were offered but never delivered. Aimo Veikko Voutilainen was sentenced by a Swedish court to four years in prison, for evasion of taxes and various other financial crimes.

The fraudulent Swedish company, it was discovered by the police in both countries, had been dealing directly with the companies managed by the Del Valle office in Marbella, through a Swiss property company named Rebeca Estates. Its Marbella representatives were listed as Aimo Veikko Voutilainen and Fernando del Valle, and the investigations revealed the link between Del Valle’s office and the financial crimes in Sweden.

finland

Drug trafficking and tax fraud


Expensive tastes

The Spanish tax authorities first began to take an interest in the professional activities of businessman Aki Johannes Kujala, and began to suspect his involvement in the White Whale case, when he declared his annual income at only 50,000 euros, while living a life of luxury and expensive style. The 41-year-old Finn, a resident on the Costa del Sol, had already been investigated by the police for money-laundering and financial crimes in his own country on various occasions, and had been convicted by a Finnish court in 1997.

Kujala held shares in a total of 21 companies, ranging from a gymnasium to real estate and audio-visual businesses. He lived a fast life-style, both figuratively and literally, owning a number of luxury cars, including Ferraris and top-of-the-range Mercedes, and was also the owner of a luxury yacht. He owned a 50 per cent stake in Gestierra, a company partly owned by Francisco Calle, brother-in-law of the former mayor of Manilva, Pedro Tirado, who was jailed two weeks ago on various counts of fraud. The Finnish connection was through a company called Royal Marbella Estates, to which the mayor of Manilva had sold his signature on a re-zoning order, favourable, of course, to the company in question. Aki Johannes Kujala had purchased a number of plots on the land which was later re-zoned.

Kujala’s partner in the Marbella gymnasium was Italian Luigi Protani, who was wanted by the Italian police for drug trafficking, and who had been arrested in Spain in 2001 and subsequently handed over to the Italians for his involvement in an international drug ring. Protani has been in prison in Rome since 2003, convicted of having taken part in the sale of 200 kilos of Venezuelan cocaine to an Italian gang.

The police also discovered that another partner in the gymnasium was Moroccan Ghali Lamrani, who lived in the same building as Kujala. Lamrani has since ended up in a Moroccan prison for his part in a drugs deal in which 350 kilos of cocaine were seized by Dutch police in Rotterdam port. Lamrani’s name was also linked to the Fun Fair Investments and Gavaid Corporation companies run by Fernando del Valle.

Lamrani was also in partnership with another Moroccan, Otham Soussi, who was tried and convicted of money-laundering, tax evasion and smuggling by the Audiencia Nacional (Central Criminal Court) in Madrid in 2002. Police investigators found that the Aki Kujala companies were paying out more than they were taking in, and could not account for the origin of this money, much of which was coming from abroad. But apart from their questionable business practice, there was also the direct relationship, both as partners and on a personal level, between them and the Marbella money-laundering network.



© Copyright Diario SUR Digital, S. L.
Contacts - Legal notice - Privacy policy - Web advertising - Webmaster - Letters to the editor

Tässä oikeudenkäynnin tuloksia:
Spain's largest money laundering case came close to collapse

By h.b. - Mar 31, 2011 - 12:14 PM

Only five of the 19 accused in the 'Ballena Blanca' case have been found guilty, with the main accused, the Chilean lawyer, Fernando del Valle, sentenced to six years in prison


Spain’s largest ever money laundering case has come close to collapse after the phone taps used were declared to be null and void.

The Second Hall of the Málaga Provincial Court, presided by Magistrate Federico Morales, has found only five of the 19 charged in the ‘Ballena Blanca’ case guilty as a result and found the other 14 not guilty.

The judge read out part of the sentence on Thursday, in which the rest of the preliminary questions placed by the defence were thrown out, and which condemns the man at the centre of the allegations, the Chilean Marbella-based lawyer, Fernando del Valle, to three years, three months and a day in prison, for the crime of continued money laundering, as well as handing him a fine of 1,503,146.37 €.

De Valle has also been found guilty of a crime against Hacienda, which has resulted in three years in prison and the payment of another fine of 1,096,912.70 €. He has also been ordered to pay compensation of 342,785.22 €. The prison sentences will be added together to create six years.

The drug trafficker, Sophiane Hambli has also been sentence to prison for three years, three months and day and ordered to pay a fine of just over 1.5 million € again for continued money laundering.

Another of the accused, Dolores León, has been ordered to pay 30,000 € and has a year’s prison sentence, while the Finish businessman, Aimo Veikko Voutilainen has been given three years, three months and a day’s jail, and fined 1,378,339.65 €, again for money laundering. His wife Maria gets the same punishment.

All 14 others accused the case, including two notaries, have been found not guilty.

The ‘Ballena Blanca’ case began on March 15 2010, five years after the start of the police operation saw the arrest of some 50 people of different nationalities. The judges have needed more than three months to decide the sentence, given the case’s complexity.

The prosecutor had asked for a 37 million € fine for Fernando del Valle, and in the last session of the court hearing in December his lawyer had said his client would be found not guilty, as the accusation was ‘the fruit of an agreement between the police, the prosecutor and the judge’.

Del Valle was found guilty of designing an international network of companies to avoid paying tax in Spain, with connections to Turkey, Algeria, Finland, Sweden, Iran, France and Morocco, with the prosecutor considering that 12 million € had been laundered in this way. Del Valle participated in 194 foreign companies, most of them constituted in Delaware in the United States and the rest in financial havens such as Gibraltar, Isle of Man, Panama and the Virgen Islands.


Read more: http://www.typicallyspanish.com/news/pu ... z1ZC9bU3JN


Tässä edellä on sellaiset kuviot, joita ei taida yhdenkään suomalaiset aivot ymmärtää, että miten valtavan isosta asiasta on ollut kyse, mutta tämä on se mikä Suomesta nyt maailmalla tiedetään, ja mistä suomalaisilla ei ole ollut aavistustakaan, ja joka on koko syntyneen tilanteen perusta.

Tilanteen juoni lienee se, että Suomen pankkitukirahoilla, siis suomalaisten maksamilla, jotka siirtyivät hyvin menestyvän järjestäytyneen rikollisuuden taskuihin, rahoitettiin sellaiset kuviot Costa del Solilla - joista vain mitätön jäävuoren huippu näkyy edellä.

Kun putsaukset aloitettiin, ne kaatoivat ensin Madoffin ja laajenivat siitä sitten Euroopan puolelle. Nyt tämän saman jengin lonkerot järjestelivät kriisillä itselleen mahdollisuuden netota tämä menetettämänsä hyöty takaisin, ja tällaista jälkeä syntyy, kun järjestäytynyt rikollisuus, liike-elämä ja politiikka lyövät kättä päälle.

Toisin sanoen: suomalaiset eivät ole syyllisiä nykyiseen tilanteeseen ainoastaan luodun Ecofinin kautta, jota johti menestyksekkäästi pääministerimme käyttäen jo Suomen pankkikriisissä hyvin toiminutta rahankaappausmetodia, vaan koko tämä roska, paska ja maailman tilanne on jopa luotu suomalaisten pankkitukirahoilla.

Sitä mukaa, kun tilanne pahenee, myös sensuuri lisääntyy ja sitä kevyemmäksi käy uutisointi Suomen tiedotusvälineissä - se on nyt jo niin ilman kevyttä, että ihan hirvittää miten lähellä lopullista rysähdystä olemme. Nämä edellä olevat mahtavat kuviot ovat niin suuret, että niitä ei pystytä edes suomalaisille suomenkielellä kertomaan.

Muistutan nyt edelleen siitä totuudesta, joka myös on ollut vaikea suomalaisten ymmärtää: talvella 2008 vain muutaman kuukauden sisällä sanotaan kolmen Suomen korkeimman valvontaviranomaisen tehneen itsemurhan: poliisiylijohtaja Salmisen, supon ex-päällikkö Nevalan ja poliisiylitarkastaja Välkin, jonka itsemurhaviesti löytyy jostakin tästä ketjusta.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Lisäys edelliseen rahanpesu ja itsemurha-asiaan. Kyseinen poliisiylitarkastaja Välkin viesti ei ollutkaan tässä ketjussa, vaan WinCapita -ketjussa "muut rikokset". Mutta se kuului näin:
Viimeisessä yhteydenotossa Välkin viesti oli hänen omin sanoin: "Näin suurta korruptiota ei voi selvittää julkisesti, etenkin kun asiaan on sotkeutunut korkea-arvoisia poliisiviranomaisia.". "Asia on pyrittävä selvittämään poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan kautta, vaikka tilanne olisi kuinka vakava." "Salaiseksi luokiteltavat asiakirjat, jotka koski jättimäistä rahanpesua ajanjaksolla 1999-2007 olisi nyt toimitettava sisäministeriöön.". Sisäministeriö päättäisi asiasta koskevasta lehdistötilaisuudesta.

Myös Mikkelin kriisikokouksessa viime syksynä vieraillut poliisiylijohtaja Mikko Paatero oli asiasta samoilla linjoilla.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Sitä on tänään äänestetty voimaan kaikkea mahdollista, joista eräs EU-meppi totesi, että olemme nyt virallisesti EU:n alamaisia, ja tämä on taas syventävä askel kohti liittovaltiota.

Tuossa lausunnossa ei ole päätä eikä häntää. Jos meillä on ollut vastoin Lissabonin sopimusta pysyvä presidentti Van Rompuy jo talvesta 2009, niin me olemme olleet alamaisia jo aika kauan, ja se mitä on äänestetty - sillä ei ole mitään tekemistä liittovaltion kanssa, vaan diktatuurin. En tiedä, että hämäävätkö nämä henkilöt tahallaan, vai ovatko itse niin tietämättömiä, mutta onhan heillä nyt varmaan siellä EU:ssa ihan hyväpalkkaiset toimet ja hyvät edut.

En halua näitä uutisia edes linkittää.

Niin, poliitikot haluavat siirtä oman valtansa Brysselin diktatuurille?! Miksi ihmeessä - jutussa ei ole mitään logiikkaa. Syynä voisi olla peittely, mutta sekin alkaa mennä jo liian pitkälle. Pitkällä juoksulla tästä toiminnasta he eivät voi kuvitella pysyvästi hyötyvänsä. Hyötyminen on siis poislaskettu motiivi. Tässä vaiheessa en usko enää myöskään tietämättömyyteen.

Jäljelle jää vain yksi vaihtoehto. Heitä kiristetään, ja tuon kiristämisen on oltava sellaista, jota ei pystytä kansalle sanomaan. Vaihtoehtoja on yksi muistaen Fukushiman. He ovat onnistuneet ottamaan haltuunsa ydinvoimalat, tai heidän sormensa ovat jonkun muun vastaavan laukaisimen päällä, jota totuutta ei eurooppalaisille/suomalaisille voida kertoa. Tätä olen kyllä ounastellut jo pitkään, eikä tässä auta muu kuin seurata, että mihin nämä voimasuhteet menevät.

Japanin tsunamionnettomuuden jälkeen tuli Euroopassa varsinainen häly, ja kaikissa maissa juoksivat viranomaiset tarkistamassa ydinvoimaloitaan ja useita suljettiin. Eikö kukaan ihmetellyt, että miksi yht äkkiä koko Eurooppa ryhtyi pelkäämään tsunamia.

Jo vuodenvaihteessa sisäministeriö antoi tiedotuksen, kun EU-iskujoukot laitettiin hälytystilaan Suomessa, että kansalaisten sieto- ja kestokyvyn täytyy pitää tapahtui mitä tahansa, ja kyllähän tässä koitetaan kestää, vaikka usko meinaa loppua kaiken tarkoitukseen.

Kyllähän se tavallisen kansalaisen näkökannasta oli aivan uskomatonta, että EU:n myötä aukaistiin rajat rikollisten liikkua, ja internetin ja yhdistyneiden linjojen myötä tilanne vain paheni, eikä ole mikään salaisuus, että hallitus ehti meillä pikavauhtia tekemään lakeja, jotka hyödyttivät järjestäytynyttä rikollisuutta. Tuli uutinen poliisilta, että Viron suunnalta tulee Suomeen rikollisia 100 henkilön päivävauhtia, sekä viimeisenä KRP:n tiedotus, että järjestäytynyt rikollisuus on soluttautunut Suomeen joka tasolle.

Tässä olemme. Itselleni on käsittämätöntä, että tämän on annettu tapahtua. Käsittämätöntä suomalainen ahneus ja moraali. Kuten edellä on edesmenneen poliisiylitarkastaja Välin jättämä viesti jättimäisestä rahanpesusotkusta ja korruptiosta, johon on sotkeutuneina korkea-arvoisi poliisiviranomaisia - niin mitä muuta voimme tulevaisuudelta enää odottaa kuin nyt tämän vallitsevan tilanteen.

Toinen asia on, että päästänkö tästä irti, vai onko meidän tulevaisuutemme ja lasten tulevaisuus elää järjestäytyneen rikollisuuden ehtojen mukaan.

Uskon, että Suomessa ja Euroopassa on voimia, jotka yrittävät taistella tilannetta vastaan, ja meidän muiden osana on sitten vain odottaa ja sopeutua ja toivoa parasta.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Olen huomannut, että ihmiset kulkevat ikään kuin janalla, ja vasta historiankirjoissa kootaan tapahtumia ja katsotaan niiden yhteyksiä toisiinsa, niin muistuttaisin jo tässä vaiheessa, että tuohon syksyyn, jolloin oli lautaskiista, Vanhasen lautakasa, Anneli Auerin pidätys, ja EPP:n Van Rompuyn nimittäminen pysyväksi EU-presidentiksi ja aloitti Suomessa Poliisihallitus, osui myös Suomessa sikainfluenssa epidemia, joka on todettu ihmisen laboratoriossa kehittämäksi.

Miksi vain Suomessa ja Ruotsissa on todettu narkolepsiaa - sitä on kysytty. Suomessakin sairastui yli 100 lasta, ja kun olen asiaa tutkinut, on selvinnyt, että kyseinen aine vaikuttaa vain määrättyyn geeniperimään, ja vahingollisesti, muihin genotyyppeihin (mikä oikea sana tässä sitten onkin) sillä ei ole edes merkitystä. Toisin sanoen ei suojaa miltään.

Ennen kuin Suomessa ryhdyttiin rokottomaan ko. aineella koko kansaa, luin espanjankielellä, että Glaxo Smith on ilmoittanyt rokotteen olevan" muy peligroso" eli "hyvin vaarallinen" (uutinen toisella palstalla), ja näin ollen sillä ei rokotettu, mutta vain 5 päivää tämän ilmoituksen jälkeen Suomessa päätettiin rokottaa koko kansa, ja näitä rokotuksia jatkettiin vielä seuraavana kevääseen. Puhuttiin jopa uusintarokotuksista.

Kun olemme tässä tilanteessa, on vain järkevää asettaa kyseenalaiseksi usko viranomaisiin, ja muistaa tämä asia jatkossakin, olkoon sitten kyse rokotuksista, lääkkeistä tai mistä muista annetuista ohjeista tai määräyksistä tahansa.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tästä se alkaa. Valta pitää saada yksiin käsiin! On keskitettävä, muut hidastelevat! Muut ovat tiellä. ME TEHTIIN SE POJAT - EI OLISI USKONUT, hihkuu Barroso. Ja minä kauhistelen.
Julkaistu: ke 28.09.2011 klo 20:17| Päivitetty: to 29.09.2011 klo 00:07| Ulkomaat

Barroso: EU:n rahaliittoa pitää täydentää talousliitolla


Euroopan unionin komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso höykytti tänään puheessaan EU-johtajia heidän tavastaan hoitaa talouskriisä. Barroso piti rajun puheensa europarlamentaarikoille Strasbourgissa ja haastoi EU-johtajat kohtaamaan Euroopan historian kovimman haasteen.

EUobserverin mukaan Barroson mielestä EU:n tämän hetken päätöksentekotapa ei toimi. Sen sijaan EU tarvitsee tiiviimpää liittoutumista.

- Meidän pitää mennä pidemmälle. Meidän täytyy viimeistellä rahaliittomme talousliitolla, Barroso sanoi puheessaan.

- Oli harhaluuloa ajatella, että voisimme käyttää yhteistä valuuttaa yhtenäisellä markkina-alueella, ja samaan aikaan pitää yllä kansallisia tapoja hoitaa taloutta ja budjetteja. Yritetään välttää sitäkin harhaa, että meillä voi olla yhteinen valuuttaa yhteismarkkina-alueella ja hallitustenvälistä päätöksentekoa, Barroso latasi.

EU:n parlamentti hyväksyi tänään kuusikohtaisen lakipaketin, jota Barroso viime vuonna kutsui EU:n liittoutumisen ”hiljaiseksi vallankumoukseksi”. Barroson mukaan EU:n pitää mennä vielä pidemmälle. EU-komissio aikoo esitellä lähiaikoina esityksiä, joilla taloudenpitoa keskitettäisiin entisestään.


Barroson mukaan on ehkä välttämätöntä muuttaa EU:n sopimuksia ja hylätä yksimielinen päätöksenteko.

- Meidän pitänee harkita pidemmälle meneviä muutoksia. Ajattelen myös rajoituksia, joita yksimielinen päätöksenteko aiheuttaa. Nyt matkamme tahdin sanelee hitain päätöksentekijä.


http://www.nelonen.fi/uutiset/kaikki/ul ... usliitolla
Minua inhotaa nämä puheet "Barroso höykytti EU-johtajia", koska hän on yksi heistä, ei ole muita; Sarkozy, Merkel, Berlusconi, Van Rompuy, Katainen ja pari muuta, mutta näillä puheilla annetaan asioista tietämättömälle kuva kuin kyseessä ei olisi yksi ja sama jengi.

Jos sanotaan, on hylättävä yksimielinen päätöksenteko, silloin hylätään demokratia.
Barroson mukaan on ehkä välttämätöntä muuttaa EU:n sopimuksia ja hylätä yksimielinen päätöksenteko.

- Meidän pitänee harkita pidemmälle meneviä muutoksia. Ajattelen myös rajoituksia, joita yksimielinen päätöksenteko aiheuttaa. Nyt matkamme tahdin sanelee hitain päätöksentekijä.
Mihinkähän meillä on kiire? Ei ole enää kaukana Hitlerin elkeet.
Euroopan unionin komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso höykytti tänään puheessaan EU-johtajia heidän tavastaan hoitaa talouskriisä. Barroso piti rajun puheensa europarlamentaarikoille Strasbourgissa ja haastoi EU-johtajat kohtaamaan Euroopan historian kovimman haasteen.
Ja nyt jos koskaan - toivokaa sydämestänne, että olen väärässä. Koskahan lähtee ensimmäinen juna "paratiisiin", jokohan esitteet on painettu? Millekähän ryhmälle on varattu ensimmäiset matkat?
Alethes doksa meta logu
visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

Sirpa kirjoitti:
Minua inhotaa nämä puheet "Barroso höykytti EU-johtajia", koska hän on yksi heistä, ei ole muita; Sarkozy, Merkel, Berlusconi, Van Rompuy, Katainen ja pari muuta, mutta näillä puheilla annetaan asioista tietämättömälle kuva kuin kyseessä ei olisi yksi ja sama jengi.

Jos sanotaan, on hylättävä yksimielinen päätöksenteko, silloin hylätään demokratia.
Medialla on nykyisin hyvin arveluttava tapa uutisoida asioista, käytetään asiaan soveltumattomia käsitteitä ja luokituksia. Se kuka mihinkin joukkoon kuuluu, jätetään kertomatta.
Parhaita esimerkkejä ovat "markkinatalousvoimat", jolla voidaan uutisesta riippuen tarkoittaa mitä tahansa ryhmää alkaen mailman kaikista kuluttajista aina yhteen keinottelijaan asti.
Toinen mielestäni tahallaan väärin käytetty määritelmä on "sijoittajat". Haluaisinpa todellakin tietää, miten voidaan esim. tietää niinkin suuren ja sekalaisen ryhmän "mielipide" asioista.

Uutiset muuttuisivat todella paljon, jos lukijat vaatisivat täsmällistä tietoa ja yleistämisestä luopumista. Mutta ehkäpä se vanha sanonta: "Liika tieto on pahasta" on kuitenkin totuus ?

Sirpa kirjoitti:
Barroso kirjoitti:Barroson mukaan on ehkä välttämätöntä muuttaa EU:n sopimuksia ja hylätä yksimielinen päätöksenteko.

- Meidän pitänee harkita pidemmälle meneviä muutoksia. Ajattelen myös rajoituksia, joita yksimielinen päätöksenteko aiheuttaa. Nyt matkamme tahdin sanelee hitain päätöksentekijä.
Niinpä - otetaan keinotekoisesti aikaansaatu "ongelma", jonka taustoja meille ei kerrota ja tarjotaan "ratkaisuksi" liittovaltio-polkua, mutta, mutta:
Kukaan ei ole vaivautunut selvittämään mitä "positiivista" sillä todellisuudessa saavutettaisiin.
Pelkkää MUTU:a myydään paniikkiin ajetuille eurooppalaisille.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Puhut asiaa jälleen. Olen jo pitkään kiukutellut tuota samaista tapaa puhua joukoista tai laitoksista tyylillä "verotoimisto teki päätöksen". Talo, huone tai virasto ei todellakaan tee päätöksiä, vaan ihminen tai ihmiset, mutta ko. tavalla voidaan pakoilla vastuuta, eikä tuo pakoilu ole tuntunut kovin paljon kansaa häirinneen.

Seuraava vaihehan on ruokapulalla pelottelu, jota tullaan syyttämään mellakoinnin aiheuttajaksi, ja melkakat pystytään - siis pitämään rauha yllä - vain estämään ryhtymällä eliminoimaan ihmisiä. En vielä ole saanut selville, että miten tuo toteutetaan. Merkit viittaavat tällä hetkellä vahvasti lääketeollisuuteen.

Lopulta jäljelle jäävät vain ne yksilöt, joista on järjestelmälle hyötyä.

Meni pitkään, kun mietin, että mikä hitsin yhteys voi olla maanpetosrikoksella vuodelta 2004 asti ja suomalaisten sähköisesti yhdistettävällä potilas/sairaustietokannalla. Seurasin 2000-luvun alussa Kelaa koskevien lakien uudistusta. Lopetin seuraamisen siinä vaiheessa, kun Halonen allekirjoitti voimaan lain, joka ylitti Suomessa jo poliisivaltuudetkin - eli Kela sai oikeuden lähes kaikkeen mm. puhelimien salakuunteluun verukkeella, ettei "tukia vaan käytetä väärin."

Kukaan ei ole vain halunnut, ymmärtänyt tai uskaltanut kajota penkomismielessä ko. laitokseen, mutta väitänpä, että se todellinen sylttytehdas löytyy sieltä suunnalta.
Alethes doksa meta logu
visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

New York Timesissa oli pari päivää sitten artikkeli Princetonin Yliopistossa työskentelevän taloustieteilijä Angus Deaton tutkimuksesta: "The Financial Crisis and the Well-Being of Americans"

"The Toll of Politics on Well-Being"
http://economix.blogs.nytimes.com/2011/ ... ef=economy

Pari osuvaa kohtaa:
With Americans’ confidence in government at historic lows, it may not be surprising to learn that people are so fed up with politicians and politics that even talking about them makes people feel worse about their lives
When the pollsters asked questions about respondents’ plans to vote, their preferred candidates, their approval ratings of the president’s performance and whether the country was headed in the right direction, the respondents reported increased levels of stress and anger.
“People appear to dislike politics and politicians so much that prompting them to think about them has a very large downward effect on their assessment of their own lives,” Mr. Deaton reported. In fact, he wrote, “the effect of asking the political questions on well-being is only a little less than the effect of someone becoming unemployed.
Hm - taitaa olla niin että ihmiset näkevät kyllä totuuden, mutta välttävät asioiden ajattelemista, ettei oma mieliala kärsisi.
Tuo antaisi toivoa siitä, että jossain vaiheessa kuulemme globaalisti: "Kiitti, mulle riiti ! "
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ainakin nykyisestä tilanteesta, kun olen jutellut ihmisten kanssa, vanhempien tosin, jotka ovat elämää nähneet jo usealta vuosikymmeneltä Suomessa, niin kokevat suurta voimattomuuden tunnetta pystyä vaikuttamaan mihinkään. Jos he ovat lapsuutensä eläneet mm. sota-ajalla, ja sen jälkeisenä pula-aikana, niin heille eivät asiat ole ollenkaan niin varmoja, pysyviä tai itsestään selviä, etteikö jotakin todella pahaa tässä tilanteessa voisi vielä tapahtua, mikä lisää tuota kauhistumsisen tunnetta entisestään.

Nuorempi väki on sitten luultavasti välinpitämättömämpää, ja elää illuusiossa siitä, että eihän mitään todella kamalaa voi tapahtua - aiva kuin ruususen unta. Todellisuudessa, kun katsomme Euroopan historiaa 2000 vuoden ja ylikin - perspektiivistä, niin ei tälle tilanteelle, jossa nyt olemme, sieltä historiasta kyllä löydy kovin miellyttäviä tulevaisuuden kuvia.

Niin, tuo globaali "kiitti mulle riitti!" -ajatus... Tai olen sitä miettinyt. En pysty ymmärtämään mitenkään muuten tuota vimmaa saada kaikki, koko maailma, maapallo yhden hallituksen alle (joka ei enää ole mikään salaliittoteoria vaan totuus) kuin ahneuden ja vallanhalun, joka on puettu johonkin naiiviin rauhanpakettiin. Todellisuudessa tehdään kuten ennenkin Euroopan historiassa - ja koko maapallon - samaa maiden valtausta (EPP,) monopolijärjestelmiä ja muiden aineellisen hyvän kaappauksia - on moraaliittomuutta ja rikollisuutta - sekä edellä Barroson puhumia yhteenliittymiä, joita nyt pitäisi jostakin merkillisestä syystä lisätä vain entisestä, ja kiiruhtaa, ja luopua demokratiasta, kun yhdessä päättäminen hidastaa.

Hidastaa mitä, mihin olemme menossa tällä kiireellä?
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ihmisen elämällä ei enää ole mitään merkitystä, se on kohde ja koko ihminen on vain kohde jollekin, ja tuon nimi on hyöty.

Informatiota ei tuoteta enää tiedottamismielessä, vaan hyötymisen kannalta. Nettisivut ovat täynnä mainoksia, mitä enemmän klikkaat, sitä enemmän joku hyötyy ja saa rahaa. Mitä räväkämpi Auer-otsikko, sitä varmemmin klikataan. Elämä on puettu vaatteisiin, kauneusleikkauksiin, meikkeihin, joita markkinoijat mainostavat - sinulle luodaan elämää, jota ilman et voi olla - kuluta, kuluta, osta, osta - sitähän se on. Turhuuden markkinat.

Poliitikoista on tullut liike-elämän lobbareita aina EU:ta myöden, direktiivejä tehdään sen mukaan, kuka lobbaa mitäkin ja kuka hyötyy mistäkin. Tutkitusti EU:ssa on ollut helppo voidella päätöksentekoa rahalla. Ja joku tienaa, ja toinen sujauttelee ruskeita kirjekuoria taskuunsa. Sitä se on ollut Suomessakin, eikä politiikka tai lainsäädäntö ole enää aikoihin liikkunut likikään ihmisen elämää muuten kuin jonkun hyötymismielessä, minkä kertoo jo sana hirviö "Valtion tuttavuus ohjelma", johon vedoten tätä on voitu tehdä. Tällaiselle rakennelmalle on luotu puitteet jo kauan sitten. Ja ihan jonkun hyötymistarkoituksessa - pääministeritkin saavat palkkiovirkoja toimiensa jälkeen liike-elämän palveluksesta, johan tämäkin kertoo tilanteen.

Olen ihmetellyt, että mitä sen pitää tuottaa, mieten sairaaloista tulee liikelaitoksia, joiden hyöty lasketaan rahassa, eikä parantuneissa potilaissa. Mutta näin se vain on. Ja tähän on tultu.

Se on jokaisesta yksilöstä itsestä kiinni, että miten menee tuohon rumbaan mukaan, tai oma mietintä, että onko pakko mennä. Mutta joka tapauksessa se sanelee tämän päivän maailman menon ja globaalisuuden.

Jos sanotaan - nyt riitti! - on sanottova sitten - nyt riitti - myös kaikelle tuolle, eikä nypittävä kuin rusinoita pullasta, ja ymmärrettävä elämä arvona sinänsä, eikä hyötymisen tai pätemisen kautta.

Se siis edellyttää koko arvomaailman muutosta - miten moni siihen olisi edes valmis?!
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin