Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Veristi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 10:37 am

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Veristi »

^En väitä, ettetkö, Tara, olisi hyvin pitkälti oikeassa. Sukulaisten näkökulman huomioon ottaminen on minunkin mielestäni tärkeää. Toisaalta lähestyn asiaa ehkä enemmänkin siltä suunnalta, millaisia selityksiä sukulaiset - ja etenkin lapset - antavat nyttemmin Annelin teoille. Onhan tämä erityisellä tavalla vaikeaa myös läheisille: miksi näin tapahtui, olisiko jotain voinut tehdä toisin, jotta kaikki olisi saatu estetyksi? Ympäristön silmissä myös läheiset leimaantuvat tavalla tai toisella. Kiintoisaa olisi saada selville, millaisia selitysmalleja sukulaiset vastaavissa tilanteissa antavat asioille. Etsivätkö selityksiä - kuten täällä kyökissä - lapsuuden kokemuksista, psykologisista häiriöistä, olosuhteista vai mistä? Asiat ovat kuitenkin niin lähellä itseä, että tulee tarve tehdä ero minun ja Annelin välillä. Kulttuurimme tarjoamat selitysmallit ovat lisäksi niin rajalliset, että 'oikeaa' tai itseä tyydyttävää selitystä ei kenties koskaan edes löydy. Toipuminen edellyttää eheän minätarinan löytämistä. Toivottavasti löytyy.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Sukulaiseten kertomuksissa muutos Annelissa tapahtui tuolloin 2004, kuopuksen syntymän jälkeen.
Hänen vaatetuksensa ja ulkonäkönsä muuttui vähemmän huolitelluksi ja ymmärtääkseni kodin hoitokin jäi tuolloin heikommalle.

Väitän edelleen vahvasti, että kaikki liittyy hoitamattomaan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta johtuneeseen mielentilaan. Jotain on tuolloin korjaamattomasti mennyt vinksalleen ja aika on näemmä vain pahentanut tilannetta.
Onko lapsiin kohdistunut väkivalta voinut johtua siitä, että Anneli päänsä sisällä on kokenut Jukan ja LAPSET taakaksi itselleen ja esteeksi elämälleen?

Mikään oman äidin omiin lapsiinsa kohdistama väkivalta ei nimittäin ole terveen ihmisen tekosia.
Nuotio & Äreät Tiput
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja cicero »

Veristi kirjoitti:^En väitä, ettetkö, Tara, olisi hyvin pitkälti oikeassa. Sukulaisten näkökulman huomioon ottaminen on minunkin mielestäni tärkeää. Toisaalta lähestyn asiaa ehkä enemmänkin siltä suunnalta, millaisia selityksiä sukulaiset - ja etenkin lapset - antavat nyttemmin Annelin teoille. Onhan tämä erityisellä tavalla vaikeaa myös läheisille: miksi näin tapahtui, olisiko jotain voinut tehdä toisin, jotta kaikki olisi saatu estetyksi? Ympäristön silmissä myös läheiset leimaantuvat tavalla tai toisella. Kiintoisaa olisi saada selville, millaisia selitysmalleja sukulaiset vastaavissa tilanteissa antavat asioille. Etsivätkö selityksiä - kuten täällä kyökissä - lapsuuden kokemuksista, psykologisista häiriöistä, olosuhteista vai mistä? Asiat ovat kuitenkin niin lähellä itseä, että tulee tarve tehdä ero minun ja Annelin välillä. Kulttuurimme tarjoamat selitysmallit ovat lisäksi niin rajalliset, että 'oikeaa' tai itseä tyydyttävää selitystä ei kenties koskaan edes löydy. Toipuminen edellyttää eheän minätarinan löytämistä. Toivottavasti löytyy.
Sukulaisethan alusta asti ovat antaneet hyvin varovaisia lausuntoja Annelista, sellaisia joista huomaa kyllä että mieluisasta henkilöstä ei ole ollut kyse. Annelia on pidetty jo nuorena syrjään vetäytyvänä, ei erityisen suosittuna tyttönä joka ei jäänyt kovinkaan hyvin luokkatoverien mieleen. Joidenkin sukulaisten varovaisten mielipiteiden mukaan mukaan Anneli on ollut vähän "saamaton" koko ikänsä. Agressiivisuutta on myös jossain vaiheessa esiintynyt, olikohan isään liittyvien juttujen tiimoilta.

Tietenkin kohtuullinen agressiivisuus on teini-iässä ihan normaalia kellä vaan ihan jo hormoonitasapainon heittelyn vuoksi. Tosin mun mielestä mikään ei osoita että Anneli olisi jotenkin erityisesti agressioitunut vasta lasten syntymän myötä vaan se on jossain määrin ollut mukana koko aikuisajan. Joissakin kohtia se vain on tullut esiin ylipursuavan seksuaalisena käytöksenä ja selkeänä hieman hermostuneena päämäärättömyytenä. Kun edellinen suhde on ehtinyt alkuhuuman ohitse niin levoton mieli on etsinyt jo uutta jännitystä uuden seksisuhteen kera. Mehän emme tiedä kuinka monta hetken roihuavaa suhdetta Annelilla on ollut ennen Jukkaa , selkeästikään parisuhde ei ole Annelin mielestä poissulkenut muiden partnerien hankintaa.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Pardon
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 4:35 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Pardon »

Arvelen, että lasten kertomukset eivät surmaillan suhteen tuo kovin paljoa uutta. Jo häkepuhelusta ja vanhimman tytön käytöksestä sen aikana tiedämme, että siellä talossa ei muita ollut. Vaikka AA puhelimessa sellaista toki kovaan ääneen vihjaili.

Arvelen, kuten moni muukin täällä, että lasten kertomukset tuovat esille erityisesti sitä, että AA on kieltänyt heitä kertomasta jotain. Nämä muistot ovat surmaillasta erillisiä, mutta merkitsevät samalla että lasten kertomusten sisältöä voidaan tutkia uudelleen kautta linjan.

Arvelisin, että nimenomaan vanhin tytär on tässä keskeisessä roolissa. AA ei ole enää pystynyt kontrolloimaan, mitä tytär sisaruksilleen kertoo. Hän on minusta ainoa, jolta voi odottaa että hän pukisi sanoiksi tapahtumia joista ei oikeudenkäyntien yhteydessä ole tiedetty. En usko, että nuoremmilla sisaruksilla on siitä illasta juurikaan itsenäisiä havaintoja. Myöhemmistä kauheuksista kyllä.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan kyökkipsykologiaketju

Viesti Kirjoittaja Tara »

vastaus siirretty tuolta, Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Valhalla kirjoitti:
Teleksi kirjoitti:...Jollain tavalla Seppo on hirvittävän keskeisessä roolissa tässä ja tulee mieleen, että Anneli on todella katkera koko episodista (mitä en sinällään ihmettele yhtään) ja haluaa kostaa. Nyt jos Seppo nostetaan esiin tässä LSH-jutussa, niin joko se on vaan kostonhimoa tai sitten Seppo oikeasti liittyy koko tähän juttuun tavalla tai toisella, jota me emme tiedä.
...Ja toinen villi ajatus oli, että ehkä Seppo onkin jollain tavalla osallisena tässä. Tarkoittaisin nyt lähinnä niin, että jos Anneli olisi harrastellut lsh-juttuja edellisen poikaystävänsä eli taksarin kanssa, niin ehkä Anneli on saattanut hieman tunnustella maaperää Sepon suhteen. Jos Anneli haluaisi selvitää josko Seppo saattaisi olla kiinnostunut näistä asioista, hän olisi saattanut tehdä tai sanoa jotain tunnustelevaa, joka vihjaa hänen taipumuksistaan muttei kerro suoraan. Ja sitten Anneli katsoo miten Seppo reagoi. Jolloin Seppo voisi olla jutun todistaja tai jopa alulle panija.
No ensinnäkin Anneli ei järin katkerasti Seposta puhunut. Edes noin rivien välistä lukien. Päinvastoin kun puhe siirtyi Jukasta Seppoon niin koko olemus kirkastui katseen myötä. Ja puheetkin olivat enemmänkin kaipaavat. Sanoi pojankin tulleen hyvin juttuun peiteSepon kanssa.

Toisekseen lapset on oletettavasti piitkällä prosessilla terveysviranomaisten tuella analysoitu ja mikä Seppoon liittyy tuli varmasti sekin esille.

Mutta Sepon myötä on toki voitu joku palaneen käry näissä perheen ihmissuhteissa havaita ja poliisilla on mennyt sormi suuhun miten asiaan suhtautua kesken kaiken muun rikosprosessiin. No homma nytkähti sitten vasta Hovin jälkeen konkreettisiin näyttöihin lasten avauduttua. Olipa sitä saatettu veljeäkin poliisin toimesta briifatun, että mitä lapsissa seurata. Tai palautetta tulla sosiaaliviranomaisilta.
Minustakaan ei vaikuta katkeralta Seppoa muistellessaan, päin vastoin. 45 minuuttisessa MTV3:ssa silmät sädehtii ja pupillit tummenee, kasvoille nousee hymy! Tuolla noita on pohdittu, ketjussa Anneli medioissa. Vastaavaa eloisaa ilmehtemistä ei kyllä muilla Anneli-videoilla ole juurikaan nähty, vaan aina se vähän perusmutruinen suu ja ..no niin...

lainaanpa nappaamia kuvakaappauksia Annelin puhuessa Seposta:
Puhuessaan Seposta puhe on vuolasta ja ilmeet eloisat. 3 minuuttia.

20:04 Seppo.. :lol:
Kuva

20:24 -Se toinen oli vankilasta (kertoi miten oli tavannut Sepon jonkun tuttavankin..)
Kuva

21:12 ..-Mä olin sit kärsivällinen että kyllä se siitä..(Sepolla oli aamusella ollut erektio, mutta suihkuun oli kiiruusti mennyt..)
Kuva[/quote]

lisäys,kuvat suurempina on Anneli medioissa ketjussa sivulla neljä, aika kiinnostavia huomioita niillä ekoilla sivuillakin..kuka se huomasikaan ne laajentuneet pupillit, ulkosuomalainen!

Ketju jatkuu: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=24&t=12413 T. Mode
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Lukittu