Hyvinkään ammuskelu 2012: 2 kuoli 7 loukkaantui

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Entie auttaako tämä teidän profilointiin???
Olen jotan 5-6v joutunut lastenkotiin koska äiti joutui mielisairaalaan ja ero tullut iskän kanssa ja hän ei sillai ollut kiinnostunut, nooooooh. Ala- ja yläasteella sain kokea kiusaamista sen aikaisesta ylipainosta. N. 15v teen kioskimurtoja sun muuta ja 1/2v pois koulusta, sitten poikakotiin... Armeijan lopetin kesken sekä amiksen.

En kylläkään halua ketään tappaa vaan hyppään vaikka aurajokeen kamun perään.
Aina kyllä tiesin mikä on oikein tahi väärin.

Potentiaalinen sarjamurhaaja olen kylläkin historialtani :P

Sori, puol OT.
Killer Loop
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Ti Loka 25, 2011 8:48 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Killer Loop »

Waakku kirjoitti:Entie auttaako tämä teidän profilointiin???
Olen jotan 5-6v joutunut lastenkotiin koska äiti joutui mielisairaalaan ja ero tullut iskän kanssa ja hän ei sillai ollut kiinnostunut, nooooooh. Ala- ja yläasteella sain kokea kiusaamista sen aikaisesta ylipainosta. N. 15v teen kioskimurtoja sun muuta ja 1/2v pois koulusta, sitten poikakotiin... Armeijan lopetin kesken sekä amiksen.

En kylläkään halua ketään tappaa vaan hyppään vaikka aurajokeen kamun perään.
Aina kyllä tiesin mikä on oikein tahi väärin.

Potentiaalinen sarjamurhaaja olen kylläkin historialtani :P

Sori, puol OT.
Sinä et olekkaan elänyt tuota virtuaalisesti vaan se on ollut arkitodellisuutta. Ennen mekin roikuttiin puissa ja leikittiin kaikenlaisia hulluja leikkejä oikeasti ja niissä myös sattui oikeasti ja joskus todella kipeää. Jos oltiin aiheutettu kaverille tuskaa ja mielipahaa niin anteeksi pyydettiin, siitä piti viimeistään isä tai äiti huolen. Opittiin asiat heti kantapään kautta. Vastuu omista teoistaan oli kannettava heti. Ei ollut virtuaali-/pelimaailmaa jossa voit tappaa, kiduttaa ja kiusata toisia joutumatta millään tavalla harkitsemaan tekoasi etukäteen tai edes ajattelemaan anteeksipyyntöä teon jälkeen. Virtuaalitodellisuutta kun elää esim. 10v iästä tuonne 18v ikään niin on aivan tasan varmaa että käyttäytyminen on täysin erilaista kuin jos olisi elänyt lapsuuden leikit oikeasti. Virtuaalimaailmassa ei opita rajoja. Peleissä ei ole anteeksipyyntöpakkoa tai minkäänlaisia katumusharjoitusosioita vaan kaikki on tehty helpoksi. Mitä enemmän tapat sen voimakkaammaksi tulet. Tämäkin on OT, mutta mielestäni liittyy aika läheisesti näihin "nuorisoampujiin".
Sairas vääns sairas vääns, evripati nous tät sairas vääns....
Sultana
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Loka 23, 2009 6:25 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Sultana »

Jo koululaiset, siis alaluokkalaiset, tietävät oikeutensa. Opettajalle sanotaan hyvinkin suorasti, että sä et saa tehdä niin tai näin koska se on laitonta tms. Eipä olisi tullut minun kouluaikanani meleenkään sanoa opettajalle tuolla tavalla. Jonkinlainen kunnioitus auktoriteetteja kohtaan on täysin kadonnut. Koulu on monessa asiassa voimaton, erityisesti jos vanhemmista ei saa vetokaveria tilanteeseen, vaan sieltä huudellaan törkeyksiä opettajalle ja sanotaan, että opettaja valehtelee. Lapsista kasvaa itsekeskeisiä aikuisia. Onneksi on paljon tavallisiakin lapsia ja järjellä varustettuja aikuisia (jotka eivät sano, että opettaja valehtelee vaan ottavat härkää sarvista ja selvittävät tilanteen lapsensa kanssa, vaikka se kuinka ikävää olisikaan tai joita ei pelota, vaikka lapsi joskus suuttuu vanhemmille). Suomen nuoret voivat huonosti, ainakin huonommin kuin aikaisemmin. Siihen yhdyn minäkin.

Olisi todellakin aika jo tehdä asialle jotakin. Koulupsykologien ja -kuraattorien panosta tarvittaisiin enemmän. Meillä koulussa n. 700 ala- ja yläluokkalaista. Psykologi on koululla yhden päivän viikossa ja kuraattori samoin. Usein samalle päivälle on merkitty oppilashuoltoryhmät ja myös erilaiset palaverit vievät ko. henkilöiden aikaa. Oppilaille aikaa jää molemmilla ehkä 3h viikossa. Asiakkaita saattaa olla jonossa kymmeniä. Yksi kerta käyntiä ei useimmille riitä, mutta viikottaiset käynnit eivät tule kysymykseenkään kuin ihan harvojen kohdalla. Koska aikaa ei yksinkertaisesti ole. Myös terveydenhoitaja on kiireinen, hän on koululla 3 päivää viikossa. Suurin osa ajasta menee terveystarkastusten tekoon ja oppilaille on varattu päivittäin 30min vastaanottoaikaa. Siellä saattaa olla 10 lasta jonossa. Kukapa sinne haluaa mennä jonottamaan, että saa kertoa th:lle asiansa ja sitten odottaa taas viikkoja, että pääsee uudelleen th:n vastaanotolle juttelemaan tai sitten jopa kuukaudenkin, että pääsee koululääkärin vastaanotolle. Tilanne on huono, ainakin täällä, yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista. Toivottavasti monissa kunnissa tilanne on toinen. Moni lapsi oireilee jo alaluokilla, mutta on paljon opettajasta kiinni, että millaista apua lapselle haetaan ja kuinka aktiivisesti. Varhainen puuttuminen on avainsana. Nyky-yhteiskunnassa se vaan meinaa unohtua kaiken tärkeämmän ja kiireellisemmän alla. Toivottavasti nämä erittäin ikävät tapaukset avaavat vihdoin päättäjien silmiä. Jotakin on tapahduttava!
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

nalle_natunen kirjoitti:
Spekultantti kirjoitti:Luule vaan hölmöksi,nam ;) Tarkoitin täsmälleen sitä mitä kirjoitin. Koska onhan tämä nyt jo vanha saatana suoraan sanoen, että on nähty Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki, ja aina vaan saivarrellaan, että ei nyt ainakaan naulapommeja, metsästysaseita, puukkoja, kirveitä, pistimiä jne. saa rajoittaa, kun joku harrastaa näitä ja kuinka ne ovat pohjimmiltaan vaarattomia. Mutta onko ne...?!

Mikä tässä muukaan auttaa, kuin täydellinen asennemuutos, kun vähemmät keinot eivät riitä. Norjassa alettiin heti pääministeriä myöten puhua ns. pehmoisia välittämisestä ja hyvän voittamisesta Breivikin tekojen jälkeen. Pitäisikö meidänkin kokeilla, vaan jäädäänkö vielä odottelemaan seuraavaa joukkomurhaa (jossa voit olla uhrina jo sinä, minä tai meidän läheiset)?

Jos joukkosurma olisi tehty miekoilla tai paistinpannuilla, niin ei siinä auttaisi pää kallellaan todistella, että ei miekat ja paistinpannut ole vaarallisia. Vaan kertakaikkiaan yleinen kansalaismielipide pitäisi kääntyä miekoilla ja paistinpannuilla mätkimistä vastaan.

Pointtini on siinä, että meille ampuma-aseista on tullut niin arkisia, että me ei enää tajuta kuinka vaarallisia ne ovat, ja niitä on Suomessa liikaa. Jotain tarttis tehdä, ja tämä olisi yksi ehdotus sinne päin.

Mitäpä ite ehdotat?
Mielestäni tässä sekoitetaan nyt ihan totaalisesti aseet ja niiden kontekstit. Aseilla on hyödyllisyysaspekti esim. metsästyksessä ja muissa vastaavissa harrastuksissa. Se, että joku mokoma nyt varastaa isänsä aseen ja ampuu ihmisiä on aivan eri kontekstia. En nyt tiedä osaanko ilmaista pointtiani, mutta yritän sanoa, että aseet eivät ole absoluuttisesti pahuuden välineitä. Yleensä esineen vaarallisuus/hyödyllisyys muuttuu käyttötarkoituksen yhteydessä. Sama koskee paistinpannuja ja vaikka kengännauhoja, jotka nekin ovat potentiaalisesti vaarallisia. Ampuma-aseet eivät ole arkisia siten kuin vaikka paistinpannu, mutta ei niistä mitään myyttisiä tappovälineitäkään saa tehdä.

Mielestäni aselakien muutokset eivät puutu syihin, vaan pelkästään seurauksiin. Älkää nyt sitä aselakia tai aseiden saatavuutta ruvetko rämpläämään siellä ministeriössä, vaan laittakaa nekin tutkimusresurssit vaikka nuorten mielenterveyspalveluihin! En sano, että kukkahattutätien pitäisi nyt iloita pehmeiden arvojen voittamisesta; realisti pitää olla ja hyväksyä se, että kaikki ihmiset eivät ole empatiakykyisiä ja ihmisrakkaita.

Spekultantin viittaama "yleinen mielipide" on jo nyt väkivaltaa ja surmia vastaan. Vai ovatko kaikki paistinpannutappajia? Minäkin käytän paistinpannua päivittäin, muttei mieleeni ole silti juolahtanut laittaa ukkoa kylmäksi sillä. Yksittäistapaukset ovat asia erikseen, eikä niiden takia pidä koko kansaa alkaa hyysäämään. Eli jos jollain on tarvetta tappaa aseella/keittiöveitsellä/myrkyllä/käsin niin auttakaa HÄNTÄ yksittäistapauksena. Eikös tällainen täsmähoito ole kustannustehokkaampaakin? :roll:

Sama asia alkolukon kanssa. Jokainen suomalainen ei ole alkoholin väärinkäyttäjä, mutta silti jokaiseen autoon ehdotetaan alkolukkoa. Eikös sekin ole resurssien hukkaamista siinä missä aselain muutos?
Yritänkin tässä haastaa, että onko välttämätöntä enää metsästää, tarvitaanko aseita ihan oikeasti näin paljon? Esi-isät ovat elättäneet perheensä metsästyksellä, ja isoisät tappelivat itsenäisyyden puolesta sodissa. Iso kiitos heille. Mutta nyt minä haastan luopumaan ajatuksesta, että vielä nykyäänkin pitäisi olla joka kodissa kaapillinen pyssyjä.

Neuvoloita, psykologeja ja kouluterkkareita tarvitaan, ja sinne lisää määrärahoja, mutta ei rahat riitä ikinä palkkaamaan joka lapsen viereen hoitajaa huolehtimaan, ettei tämä pimahda. Kun aseita ei olisi niin helposti saatavissa, ja ampumaurheilua ja -harrastusta yleensä pidettäisiin sopimattomana, niin olisi joukkosurmat vähempänä.

Vielä 1950-luvulla esim. tupakointia pidettiin itsestään selvänä ja jopa terveellisenä, mutta niin ne on vaan saatu kaappeihin kaupoissa, eikä savuttelu ole todellakaan enää mitenkään hienoa. Eikös se ole ihan virallinen tavoite, että vuoteen 2050 Suomessa olisi luovuttu kokonaan tupakoinnista?

Sama tavoite ampuma-aseille, ja muille joukkotuhovälineille, kuten räjähteet.

Paistinpannulla ja puukolla saa tuhoa hitaammin aikaan, uhrit ehtivät pakoon, jos jollakulla pimahtaa.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Killer Loop kirjoitti:
Waakku kirjoitti:Entie auttaako tämä teidän profilointiin???
Olen jotan 5-6v joutunut lastenkotiin koska äiti joutui mielisairaalaan ja ero tullut iskän kanssa ja hän ei sillai ollut kiinnostunut, nooooooh. Ala- ja yläasteella sain kokea kiusaamista sen aikaisesta ylipainosta. N. 15v teen kioskimurtoja sun muuta ja 1/2v pois koulusta, sitten poikakotiin... Armeijan lopetin kesken sekä amiksen.

En kylläkään halua ketään tappaa vaan hyppään vaikka aurajokeen kamun perään.
Aina kyllä tiesin mikä on oikein tahi väärin.

Potentiaalinen sarjamurhaaja olen kylläkin historialtani :P

Sori, puol OT.
Sinä et olekkaan elänyt tuota virtuaalisesti vaan se on ollut arkitodellisuutta. Ennen mekin roikuttiin puissa ja leikittiin kaikenlaisia hulluja leikkejä oikeasti ja niissä myös sattui oikeasti ja joskus todella kipeää. Jos oltiin aiheutettu kaverille tuskaa ja mielipahaa niin anteeksi pyydettiin, siitä piti viimeistään isä tai äiti huolen. Opittiin asiat heti kantapään kautta. Vastuu omista teoistaan oli kannettava heti. Ei ollut virtuaali-/pelimaailmaa jossa voit tappaa, kiduttaa ja kiusata toisia joutumatta millään tavalla harkitsemaan tekoasi etukäteen tai edes ajattelemaan anteeksipyyntöä teon jälkeen. Virtuaalitodellisuutta kun elää esim. 10v iästä tuonne 18v ikään niin on aivan tasan varmaa että käyttäytyminen on täysin erilaista kuin jos olisi elänyt lapsuuden leikit oikeasti. Virtuaalimaailmassa ei opita rajoja. Peleissä ei ole anteeksipyyntöpakkoa tai minkäänlaisia katumusharjoitusosioita vaan kaikki on tehty helpoksi. Mitä enemmän tapat sen voimakkaammaksi tulet. Tämäkin on OT, mutta mielestäni liittyy aika läheisesti näihin "nuorisoampujiin".
Tosiaan skidinä oltiin paskat housuissa kun tehtiin pahaa naapurille ja se oven takana, sillo oli se vastuu edes sillä tavalla että tiesi miksi teki väärin. ja varmaa samaa 80-lukua ollaa molemmat elätty.
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

poikkeus kirjoitti:
Spekultantti kirjoitti:Olisi ollut todella hieno esimerkki, jos ammunnan olympiavoittajakin olisi ilmoittanut televisiossa luopuvansa lajista. Ettei halua enää olla esikuvana lajissa, jossa tapetaan ihmisiä. Sen sijaan hän kiharat järjestyksessä vähätteli, että kyllähän aseita saa koska vaan Ladan takakontista Helsingin toreilla. Eli ei mennyt jakeluun, pointtia ei ole edelleenkään ymmärretty..
No hieman näin OT:na: Kukas osaa nimetä YHDENKÄÄn ampumaurheilussa mitalin voittanutta??? Veikkaan että aikas pieni osa aikuisista (lapsista/nuorista puhumattakaan). Ei ole ihan ykköslajina noissa urheiluruuduissa....
No siis tämä satumäkelänummela tai mikä se oli, joka räiski pyssyllä viime tai toissa olympialaisissa kultamitalin. Lisäksi joku suomussalmelainen mies, jonka nimen olen jo unohtanut, voitti hopeaa 2000-luvulla olympialaisissa. Minusta on kyllä kiusallista, että tämä koulu- ja kaupunkiammuskeluiden luvattu maa menestyy myös -yllätysyllätys- ammunnassa olympialaisissa!

Ja hiihtäähään se sinänsä nätti tyttö, Kaisa Mäkäräinenkin, pyssy selässä jossakin ampumahiihtokinkereissä. Aseet sulatettaviksi, ja urheillaan ihan muuten vaan.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3783
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Kun minä olin nuori, niin silloinkin oli todella paskoja teinejä, minä yksi niistä: Oli jo jengejä jne... Lehtiinkin jouduttiin välillä ja jotkut kuoli huumeisiin tai muuhun minun kaveripiiristä.

Silti musta tuntuu että nyt on kyllä tullu ihan uusi sukupolvi, jossa on kyllä "pojasta polvi pahentunut".

Aivan tajuttoman lyhytjänteistä porukkaa, elämä mitatan Big Brotherin tuotantokausissa kouluvuosien sijaan, tai itse asiassa mitään elämää Facebookin ja muun virtuaalimaailman ulkopuolella ei olekaan...

Ja kun siihen ulkomaailmaan törmää, niin reaktioista saamme luke iltapulun etusivulta....

Kattelen tässä just JIM D:n "Matkalla kiven sisään", missä kuvataan jenkkien "scrared straight" ohjelmaa.
Eli ongelmanuoret laitetaan ihan oikeaan vankilaan, tutustumaan millainen elämä sitten tulevaisuudessa odottaa kun sekoilut on sekoiltu.

Vastaava homma tarvittaisiin kyllä tännekin: Olisi sopinut itselleni myös siinä 15 v. iässä :lol:
Lisäksi tarvittaisiin kokonaisvaltainen kohdennettu nuoriso-ohjelma, mutta kaikenlaistahan sitä tässä maailmassa tarvittais mutta ei saada.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Spekultantille ja muille jotka vaativat aseiden ja ampumaurheilun vähentämistä / kieltämistä:

Ongelma nyt vaan ei ole se, että aseita on saatavilla. Ongelma on se, että keskuudessamme elää (yhä enemmän?) yksilöitä, jotka päättävät hoitaa oman päänsä sisäiset ongelmat tappamalla muita kanssakulkijoita. Kun tarve tähän kasvaa tarpeeksi suureksi, löytyy myös keino. Keino voi olla ase, puukko, paistinpannu, auto, kylpyamme, tyyny, tulitikut ja niin edelleen. Keino löytyy kyllä, kun tarve on tarpeeksi vahva.

On siis niin kaksinaismoralistista alkaa syyttää asetta eikä sitä ihmistä, joka asetta hallitsee.
All is pretty.
- Andy Warhol
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3783
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Gladys kirjoitti:Spekultantille ja muille jotka vaativat aseiden ja ampumaurheilun vähentämistä / kieltämistä:

Ongelma nyt vaan ei ole se, että aseita on saatavilla. Ongelma on se, että keskuudessamme elää (yhä enemmän?) yksilöitä, jotka päättävät hoitaa oman päänsä sisäiset ongelmat tappamalla muita kanssakulkijoita. Kun tarve tähän kasvaa tarpeeksi suureksi, löytyy myös keino. Keino voi olla ase, puukko, paistinpannu, auto, kylpyamme, tyyny, tulitikut ja niin edelleen. Keino löytyy kyllä, kun tarve on tarpeeksi vahva.

On siis niin kaksinaismoralistista alkaa syyttää asetta eikä sitä ihmistä, joka asetta hallitsee.
Kyllä se aseiden saatavuus on nimeenomaan ongelma.
Ja se että niitä voivat tavalla tai toisella saada haltuunsa sellaiset jotka eivät niitä hallitse, eivät edes itseään.

Vai paistinpannulla.... Olet tainnu pelata liikaa "postal" - peliä.
Miltähän se olis näyttänyt kun Jokelassa Auvinen olisi yrittänyt "killing spreetä" teflon pannu kädessä , Sig Sauerin sijaan?

Entisenä asehulluna toteaisin että aseet pois siviileiltä ja paskat siitä jos jonkun hieno harrastus menee pilalle: Etsiköön uuden.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Madame*Fate
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Tammi 05, 2011 1:06 am

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Madame*Fate »

marokon_kauhu kirjoitti:Kun minä olin nuori, niin silloinkin oli todella paskoja teinejä, minä yksi niistä: Oli jo jengejä jne... Lehtiinkin jouduttiin välillä ja jotkut kuoli huumeisiin tai muuhun minun kaveripiiristä.

Silti musta tuntuu että nyt on kyllä tullu ihan uusi sukupolvi, jossa on kyllä "pojasta polvi pahentunut".

Aivan tajuttoman lyhytjänteistä porukkaa, elämä mitatan Big Brotherin tuotantokausissa kouluvuosien sijaan, tai itse asiassa mitään elämää Facebookin ja muun virtuaalimaailman ulkopuolella ei olekaan...

Ja kun siihen ulkomaailmaan törmää, niin reaktioista saamme luke iltapulun etusivulta....

Kattelen tässä just JIM D:n "Matkalla kiven sisään", missä kuvataan jenkkien "scrared straight" ohjelmaa.
Eli ongelmanuoret laitetaan ihan oikeaan vankilaan, tutustumaan millainen elämä sitten tulevaisuudessa odottaa kun sekoilut on sekoiltu.

Vastaava homma tarvittaisiin kyllä tännekin: Olisi sopinut itselleni myös siinä 15 v. iässä :lol:
Lisäksi tarvittaisiin kokonaisvaltainen kohdennettu nuoriso-ohjelma, mutta kaikenlaistahan sitä tässä maailmassa tarvittais mutta ei saada.
Eikös jossain YLEn kanavalla tullut aikoinaan ohjelma "Kakola", missä nimenomaan oli sama konsepti kuin tuossa yllä mainitsit? Varmaankin toimiva konsepti, mutta mitattiinkohan hyöty katsojaluvuissa kun ei siitä ole sittemmin kuulunut...
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Gladys »

marokon_kauhu kirjoitti: Kyllä se aseiden saatavuus on nimeenomaan ongelma.
Ja se että niitä voivat tavalla tai toisella saada haltuunsa sellaiset jotka eivät niitä hallitse, eivät edes itseään. ...
Vai paistinpannulla.... Olet tainnu pelata liikaa "postal" - peliä. ....
Entisenä asehulluna toteaisin että aseet pois siviileiltä ja paskat siitä jos jonkun hieno harrastus menee pilalle: Etsiköön uuden.
Väitätkö tosissasi, että ongelman ydin on aseiden saatavuus? Että tämäkin ampuminen johtui siitä, että aseita oli (lukitussa kaapissa) saatavilla? Kun ihminen tuntee tarvetta tappaa, hän kyllä löytää siihen keinon. Paistinpannulla ei tehdä joukkomurhaa, mutta kyllä silläkin voi mäiskiä kolme ihmistä kuoliaaksi. Ja paistinpannu nyt vaan oli eräänlainen esimerkki, jos et ymmärtänyt pointtia :)

Enkä itse pelaa mitään pelejä. Enkä metsästä. Enkä käytä aseita.
All is pretty.
- Andy Warhol
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3783
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Gladys kirjoitti:
marokon_kauhu kirjoitti: Kyllä se aseiden saatavuus on nimeenomaan ongelma.
Ja se että niitä voivat tavalla tai toisella saada haltuunsa sellaiset jotka eivät niitä hallitse, eivät edes itseään. ...
Vai paistinpannulla.... Olet tainnu pelata liikaa "postal" - peliä. ....
Entisenä asehulluna toteaisin että aseet pois siviileiltä ja paskat siitä jos jonkun hieno harrastus menee pilalle: Etsiköön uuden.
Väitätkö tosissasi, että ongelman ydin on aseiden saatavuus? Että tämäkin ampuminen johtui siitä, että aseita oli (lukitussa kaapissa) saatavilla? Kun ihminen tuntee tarvetta tappaa, hän kyllä löytää siihen keinon. Paistinpannulla ei tehdä joukkomurhaa, mutta kyllä silläkin voi mäiskiä kolme ihmistä kuoliaaksi. Ja paistinpannu nyt vaan oli eräänlainen esimerkki, jos et ymmärtänyt pointtia :)

Enkä itse pelaa mitään pelejä. Enkä metsästä. Enkä käytä aseita.
Nykyinen kenttäkaheleiden määrä yhdistettynä suureen aseiden määrään on se yhdistelmä millä näitä tulee.
Auvinen, se kauhajoen kaheli ja nyt tämä on kyllä sen verran vässyköitä että ilman tuliaseita ei olisi jotain kännipuukotusta pahempaa koskaan tullut.

Minulla on kokemusta aseista ja asehulluista enemmän kuin haluaisin ja lisäksi tuttavapiiristä löytyy ihmisiä jotka ovat tunteneet tämän hyvinkään rassukan.
Näin he ovat kuvailleet tätä kaveria; Rassukkavässykkä jolla on päässä ollut ongelmaa.
Sitten on pölitty isin aseet...

Vähän samanlainen kuva minulla on Auvisestakin ja siitä kauhajoen ampujasta.

Myyrmannin pommittaja ja Breivik on ainuita ketkä vaivautui tekemään kunnon pommin ja Breiviikkikin surmasi suurimman osan uhreistaan luvalllisilla aseillaan.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Rosabel
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Marras 08, 2010 6:54 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Rosabel »

Chili kirjoitti: Jos tappaja on ollut hoidossa puoli vuotta yhdeksännellä luokalla, niin varmasti hänellä lääkitys on päällä vieläkin. Yhdeksäsluokkalainen on kai 16-vuotias - vai kuinka? Silloin hoitojaksosta olisi vain 2 - 3 vuotta aikaa.

Suljetulla osastolla Lastenlinnassa. Sieltä ei pääse kotonaankaan käymään. Oman perheeni kokemuksesta tiedän, että hoitojakso on sillä osastolla 6 kk mittainen.

PS. Oma tyttöni sai juuri kevätodistuksen keskiarvosanaksi hiukan yli yhdeksän. Ja hoidosta on aikaa viitisen vuotta. Lääkitys on yhä päällä ja jos sen jättää pois, niin oireilu alkaa viikon sisällä.
miten voit sanoa että varmasti hänellä lääkitys on päällä vieläkin? eikö lääkityksen lopettaminen ole ihan henkilökohtaista?
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Gladys kirjoitti:Spekultantille ja muille jotka vaativat aseiden ja ampumaurheilun vähentämistä / kieltämistä:

Ongelma nyt vaan ei ole se, että aseita on saatavilla. Ongelma on se, että keskuudessamme elää (yhä enemmän?) yksilöitä, jotka päättävät hoitaa oman päänsä sisäiset ongelmat tappamalla muita kanssakulkijoita. Kun tarve tähän kasvaa tarpeeksi suureksi, löytyy myös keino. Keino voi olla ase, puukko, paistinpannu, auto, kylpyamme, tyyny, tulitikut ja niin edelleen. Keino löytyy kyllä, kun tarve on tarpeeksi vahva.

On siis niin kaksinaismoralistista alkaa syyttää asetta eikä sitä ihmistä, joka asetta hallitsee.
Kyllä tässä on nyt molemmat moraalit pelissä, eli kun olisi vähempi aseita saatavilla, niin hulluilla olisi vähemmän välineitä joukkomurhaan.

Vaikka kuinka mietin, niin en keksi yhtään välttämätöntä syytä miksi esim. minulla pitäisi olla pyssy kaapissa. Jos olisin metsästäjä, niin nyt voisin luopua harrastuksesta, jos se osaltaan vähentäisi riskiä, että tulevaisuuden mielenterveyspotilaat alkavat räiskiä kun syystä tai toisesta iskee ns black out.
The Mentalist
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Kesä 21, 2011 1:15 am

Re: Hyvinkään keskustassa ammuskeltiin - ainakin yksi kuollut?

Viesti Kirjoittaja The Mentalist »

Mitenkähän se haavoittunut naispoliisi jakselee... Toivottavasti parantuu.
Vastaa Viestiin