Työmaalla valtava räjähdys Espoon Matinkylässä 2012

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
murhavaari
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa

Viesti Kirjoittaja murhavaari »

Pirhonen kirjoitti:Minkähänlainen kuorma-auto on ollut kyseessä kun 136km/h kulkenut, noissahan pitäisi olla rajoitin joka sallii max. 88km/h nopeuden. No joku rajoittimen puuttuminen ei varmaan tämmösiä kavereita paljoa paina.
Esimerkiksi tarpeeksi vanha Mersun Sprinter kulkenee tuon verran ja painoa on tietyissä malleissa tarpeeksi kuorma-autoksi.
vanha ja väsynyt
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3852
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012071 ... 2_uu.shtml
Poliisilla on tiedossa, mistä heinäkuun alussa Espoon Matinkylässä sattunut räjähdysonnettomuus johtui.

Poliisi on saanut selville Espoon Matinkylän räjähdeturman syyn, muttei paljasta sitä. Tutkinnanjohtaja Minna Immonen perustelee ratkaisua sillä, että poliisi haluaa selvityksensä tueksi vielä asiantuntijalausuntoja.

Rakennustyömaalla Matinkylässä tapahtui toissa viikolla räjähdysturma, jossa loukkaantui useita ihmisiä. Kiviä sinkoili muun muassa asuntoihin ja läheiseen kauppakeskukseen.

Räjähdysjutusta on kuultu epäiltyinä useita henkilöitä. Louhintatyöstä vastannut ylipanostaja on vangittuna. Miestä epäillään räjähdyksen osalta työturvallisuusrikoksesta ja törkeästä yleisvaaran aiheuttamisesta.

Immonen kertoi maanantaina, että miestä epäillään nyt myös talousrikoksista, joiden suuruusluokka on tämänhetkisten tietojen mukaan muutamia satojatuhansia euroja. Rikosnimikkeet talousrikoshaarassa ovat ainakin törkeä velallisen epärehellisyys ja törkeä kirjanpitorikos.

Espoon poliisi arvioi, että esitutkinta kestää kuukausia.
On näemmä ihan kokovartalokonna tuo vangittu äijä.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... vapautettu

Julkaistu 03.08.2012 15:39

Espoon räjähdysturmasta vangittu vapautettu

Heinäkuun alussa Espoon Matinkylässä tapahtuneen räjähdysonnettomuuden vuoksi vangittu 37-vuotias mies on vapautettu.

Tutkinnanjohtaja Minna Immonen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo MTV3 Uutisille poliisin saaneen tutkinnan siihen vaiheeseen, ettei vangitsemiselle ole enää tarvetta.

– Niin sanottua sotkemisvaaraa esitutkinnan osalta ei enää ole, Immonen sanoo.

Tutkinta ei kuitenkaan ole vielä valmistunut kokonaan, sillä vangittuna olleen miehen lisäksi epäiltyjä on kymmenkunta, eikä onnettomuudelle voi osoittaa yhtä ainutta syytä.

Poliisi on pyytänyt muun muassa Geologian tutkimuskeskukselta ja armeijalta asiantuntija-apua kallioperään ja räjähteisiin liittyvissä asioissa. Myös Onnettomuustutkintalautakunta selvittää asiaa.

Vapautettu edelleen epäilty

Nyt vapautettua miestä epäillään muun muassa törkeästä yleisvaaran aiheuttamisesta ja räjähderikoksesta. Tapauksen tiimoilta poliisi epäilee miestä myös 12 muusta rikoksesta. Joukossa on muun muassa talousrikoksia.

Poliisi on informoinut aktiivisesti myös lupaviranomaista, joka myöntää panostajan pätevyyteen oikeuttavia lupia. Pirkanmaan aluehallintoviraston mukaan miehen luvan uudelleenkäsittelyssä harkitaankin todennäköisesti hyvin tarkkaan, voidaanko lupaa enää myöntää. Aiemmin lupaviranomainen kertoi MTV3 Uutisille, että kyse on myös elinkeinosta ja ammatista, minkä vuoksi lupaa ei oltu otettu aiemmin pois. Mies on tuomittu jo aiemmin räjähderikoksesta.

Peab Oy:n rakennustyömaalla sattuneessa räjähdyksessä loukkaantui seitsemän ihmistä. Räjähdyksen yhteydessä kivenmurikoita lensi muun muassa yli 200 metrin päähän Ison Omenan kauppakeskukseen ja lähitalojen ikkunoihin.

Tutkinta lähtee poliisilta sen valmistuttua normaalikäytännön mukaan syyttäjälle, jonka pitäisi saada asiakokonaisuus valmiiksi joulukuussa.

Asianomaiset saavat korvaukset vakuutusyhtiöiltä, jotka puolestaan suurella todennäköisyydellä penäävät korvauksia vastuussa olevilta tahoilta oikeusteitse. Epäiltynä ovat kaikki urakointiketjuun osallistuneet.

Mikko Niemelä
mikko.niemela(at)mtv3.fi
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... tomuudesta

Julkaistu 24.05.2013 09:26 päivitetty 09:31

Viidelle syytteet Espoon räjäytysonnettomuudesta

Espoon Matinkylässä 3.7.2012 tapahtuneesta räjäytysonnettomuudesta on nostettu syytteitä.

Kahta henkilöä syytetään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta ja seitsemästä törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta. Kolmea henkilöä syytetään työturvallisuusrikoksesta. Rakennusyhtiötä sekä louhinta-alan yhtiötä kohtaan esitetään yhteisösakkovaatimukset.

Onnettomuudessa loukkaantui seitsemän henkilöä. Useita huoneistoja, kerrostaloja ja liikekiinteistöjä sekä yli 20 autoa vaurioitui hallitsemattomassa räjäytyksessä. Räjäytyksessä suuri määrä kiviä sinkoutui laajalle alueelle, aina 250 metriä räjäytyspaikasta sijaitsevaan Kauppakeskus Isoon Omenaan saakka.

Saman louhinta-alan yrityksen räjäytystyömailla Hämeenlinnanväylän varrella Vantaalla oli jo ennen Matinkylän räjäytysonnettomuutta tapahtunut vuonna 2011-2012 neljä räjäytysonnettomuutta, joissa ihmisille oli aiheutunut vaaraa ja useita ajoneuvoja oli vaurioitunut.

Näiden tapahtumien osalta on nostettu useita henkilöitä kohtaan syytteitä muun muassa räjähderikoksista, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksista, vaaran aiheuttamisista ja työturvallisuusrikoksista.

(MTV3)
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3852
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013092 ... 1_uu.shtml
Keskiviikko 25.9.2013

Syyttäjä vaatii räjäytystyön johtajalle kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa Espoon Matinkylän räjäytysonnettomuudesta.

Räjäytyksestä vastanneen yhtiön 12:ta työntekijää epäillään lukuisista rikoksista, joista heille vaaditaan eripituisia vankeusrangaistuksia tai sakkoja. Lisäksi syyttäjä esittää louhintayhtiön tuomitsemista 30 000 euron yhteisösakkoon.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

- -

Räjäytystyön johtajalle langetettiin yhden vuoden ehdollinen rangaistus ja panostajalle viiden kuukauden ehdollinen rangaistus. Johtajan tuomiossa on mukana rangaistus myös Vantaan Kehäradan rakennustöissä sattuneista räjähdysonnettomuuksista.

Oikeuden mukaan Ison omenan räjäytystyön johtaja ei olisi saanut hyväksyä räjäytystä olematta itse paikalla ja laatimatta kirjallista räjäytyssuunnitelmaa. Vasta kaksi päivää työssä ollut panostaja ei puolestaan olisi saanut suorittaa räjähdystä ilman kirjallista suunnitelmaa.

Kaksikko tuomittiin muun muassa törkeästä yleisvaaran aiheuttamisesta sekä kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta. Tuomitut ovat kiistäneet valtaosan syytteistä.


Lähde: MTV
lumiaura
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 11:30 pm

Re: Työmaalla valtava räjähdys Espoossa 2012

Viesti Kirjoittaja lumiaura »

Mistähän eurot selviäisi kun ei uutisessa ole sanaakaan?
Vastaa Viestiin