Enkeli-Elisan tapaus

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja ABC »

Esitettyjen todisteiden perusteella on selvää, että mitään 15-vuotiasta, vuonna 2011 itsemurhan koulukiusaamisen vuoksi tehnyttä Elisaa ei ole ollut olemassa. Jos "Elisa" onkin mielenterveysongelmainen 17-vuotias Elias, on jo kyse valheesta ja petoksesta. Tai jos jossain joskus jonkun entisen koulukiusaajan lapsi on tehnyt itsemurhan jouduttuaan itse kiusatuksi, se ei millään tavalla todista Vettenterän tarinoita oikeaksi ja/tai oikeutetuksi.

Tämä tapaus aiheuttaa sen, että jatkossa kaikkia omilla nimilläänkin esiintyviä koulukiusattuja tullaan epäilemään, ellei heillä ole esittää oikeudessa pitäviä todisteita siitä, että kiusaaminen on todella tapahtunut. Näin Vettenterä on sissimarkkinoinnillaan kääntänyt kiusaamisasian käsittelyn julkisuudessa kiusaajien eduksi.

Paheksun erityisesti sitä, että Vettenterä on ilman mitään asiaankuuluvaa koulutusta, tai edes kurssitusta, tai edes faktapohjaisia tietoja koulukiusaamisesta ja nuorten itsemurhista käynyt "luennoimassa" kouluissa kiusaamisesta ja esiintynyt asiantuntijana, vaikka todellisuudessa ainoa asia, josta hänellä voi olla mitään asiapohjaista tietoa, olisi saattanut olla omakohtainen kiusatuksi joutumisen kokemus. Itsemurhista ja kiusatuksi joutuneiden nuorten psykologiasta hänellä ei ole mitään kompetenssia puhua! Mielestäni koulut ovat asettaneet masentuneet oppilaansa vaaraan antaessaan tämän naisen levittää romantisoitua kiusaamis-itsemurhafantasiaansa ja näiden koulujen olisi syytä nyt vaatia vahingonkorvauksia Vettenterältä.
Every ship must sail a world.

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Piti olla kommentoimatta, mutta pakko kommentoida ABCn juttuun. Että joku, joka itse on ollut koulukiusattu, ei voisi puhua koulukiusauksesta? Ja milläköhän perusteella?


Ja millä ilveellä saat petoksen aikaiseksi, jos kuollut olikin 17 vuotias poika?


Blogia aloitettaessa oli varmasti ensijaisena pitää nimi ja kuolinpäivä valheellisena, ja ihan syystä.

Täällä esimerkiksi kysellään todella häiritseviä kysymyksiä surevilta ystäviltä ja perheeltä kuolleesta tytöstä:
https://www.facebook.com/groups/310058716078/

Tyttö siis kuoli pudottuaan porraskuiluun. Ymmärrän täysin jos vanhemmat eivät ole halunneet paljastaa mitään, näitä on paljon muitakin, ihan hakemalla löytyy.
There are no crimes behind enemy lines

debbie

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja debbie »

Ihanan tervejärkinen ja suora kommentti ABC:lta. Kasvatusalan ihmisenä olen erittäin samaa mieltä. Mutta haloo myös media, missä oli terveen kriittinen asenne? Vaikka aihe onkin tunteisiin käyvä, pitäisi uskaltaa olla tarkka ja tutkia vähän asioita.

debbie

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja debbie »

Reza, kun mainitsit tuon porraskuiluun heittäytyneen tytön.. niin hän on täysin todellinen tapaus. Sen voin vaikka minä todistaa. Todellinen nuoren ihmisen itsemurha ei tarvitse mitään kuorrutusta, se on kauhea asia.

Juuri siksikin tuntuu pahalta, että jonkun täytyy sepittää tarinoita. Todellisuus on aina tarua ihmeellisempää, niin hyvässä kuin pahassa.

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

debbie: ei tässä mitään kuorrutusta ole. Eivät hekään mainosta itsemurhaa, ja tässä voi olla samantapainen sillä erotuksella, että vanhemmat eivät halua itseään julkisuuteen, joten eivät myöskään tytärtään. Mutta haluavat puhua kiusaamisesta/kuolemista.
There are no crimes behind enemy lines

Saga
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Ti Marras 18, 2008 2:49 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Saga »

Rezah kirjoitti:Jos on seurannut blogia, niin kyllä sieltä kävi selväksi että ne eivät ole aitoja. Kirjassa on käsittääkseni jokin vihkosivu, joka on aito , olisko myös itse mintun blogissa. Ne on tehty yleisöä ja kirjaa varten.
Rezah kirjoitti:Sen lisäksi, että on moneen kertaan kerrottu aitojen ja epäaitojen päiväkirjasivujen luonteesta
Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen mitään viitettä siitä että nuo skannatut sivut eivät olisi aitoja, eikä niiden ole tarkoituskaan olla.
Rezah kirjoitti:tässä on nyt puurot ja vellit sekaisin, kun ei tiedetä onko tuolle tekstianalyytikolle annettu alkuperäiset päiväkirjan sivut, vaiko ne minttiksen kirjaa/blogia varten tekemät. Vettenterä ei kai ole kiistänyt tehneensä niitä MUUTAMIA sivuja kirjaa ja blogia varten
Hesarin palkkaama tekstianalyytikko on käyttänyt aineistonaan ainoastaan noita netissä jakelussa olleita sivuja.

Edelleenkään, en ole löytänyt yhtään viestiä tai muuta lausuntoa jossa Vettenterä olisi sanonut että osa "päiväkirjasta skannatuista sivuista" on tehty pelkästään kirjaa varten.

Jos näin olisi, miksi Vettenterä ei heti sanonut sitä kun tuo Hesarin juttu ilmestyi? Eli vastannut, että tekstianalyytikon käyttämä aineisto on virheellinen lähtökohta, koska sivut eivät ole aitoja "Elisan" tekstejä, mikä on ollut yleisessä tiedossa?
Rezah kirjoitti:debbie: ei tässä mitään kuorrutusta ole.
Tässä nimenomaan on kaikenlaista epämiellyttävää ja täysin tarpeetonta kuorrutusta. Jos lähtökohtana on ollut jonkun teini-ikäisen kiusaamisen takia tekemä itsemurha, miksi juttua on pitänyt vääntää "mediaseksikkäämmäksi" esim. keksimällä tarina siitä että tytön isä on ollut nimenomaan Mintun koulukiusaaja aikoinaan (mikä alkaa näyttää entistä epätodennäköisemmältä, jos tämän teini-ikäisen kuolema onkin tapahtunut jopa vuosia aiemmin kuin on aiemmin väitetty)? Miksi on pitänyt perustaa "teini-ikäisen isän pitämä blogi" joka itse asiassa ei nähtävästi olekaan sitä mitä väitetään?

Itse en tunne itseäni huijatuksi sillä olin tapauksesta lukenut ainoastaan Iltalehdestä yhden jutun pari kuukautta sitten; itse blogeihin tai nettisivuihin en ollut tutustunut.

Mutta minusta sillä toden totta on väliä, elämmekö yhteiskunnassa jossa fakta ja fiktio on täysin okei sotkea iloisesti keskenään mössöksi, josta ei mitenkään pysty erottamaan mikä on mitä.

Jos tämä Elisa -tapaus on oikein ja hyväksyttävää siksi, että asia itsessään on niin tärkeä, niin mihin vedetään raja? Kuka saa valehdella omien tarkoitusperiensä saavuttamiseksi?

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Aika monikin valehtelee omien tarkoitusperiensä vuoksi, sinäkin joskus ;)


Keskustelu tuolla toisaalla käy kuumana mm. siitä, miten minttis on jo vuonna 2010 kirjoittanut tarinan isästä, joka ottaa yhteyttä vanhaan kiusattuunsa, koska oma lapsensa pulassa.

a) olisiko tämän luokan ketkutuksen tehnyt kirjailija niin typerä, että jättäisi sen harjotelma-esseensä näkyviin ja paljastaisi?

b) miksi kaikkea katsotaan niin takaperin? Ehkä tuo kurssin harjoitelma on ollutkin Elisasta, paljon riisutummin ja lyhyesti. Elisa on voinut kuolla jo ennen vuotta 2011; 2008, 2009.....

http://www.jossainkaukana.net/arkisto/j ... ivana1.htm

Tai sitten kirjalija vaan on täysin ulalla ja ulapalla, sekin vaihtoehto tietysti on, aika monienkin mielestä.
There are no crimes behind enemy lines

Avatar
Teresa Banks
Frank Drebin
Viestit: 389
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Eiköhän tää ollut tässä.
http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/ ... inkit_ja_f
Keskusteluketju otsikolla Enkeli-Elisa / Minttu Vettenterä - kootut linkit ja faktat.

Toivottavasti Vettenterä saa apua ja tukea eikä jää yksin hortoilemaan seuraajiensa buustaamana.
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Teresa Bankskin minnfolle tyypilliseen tapaan vaan lätkii linkkejä eikä vaivaudu edes vähän selvittämään totuudenperää. Onerva ja psykoblogi (jossain-nn) ovat SS:n blogeja, ja hän n tämän omilla kolmannella blogillaan kertonut tällä viikolla.

Kyseessä on kaksi naista, jotka etäisesti tuntevat toisensa (talokauppojen tiimoilta), molemmat tykkäävät blogata, useita blogeja, molemmilla on eläimiä ja molemmilla jonkin luokan häiriötä välillä :D

Kyllä, joskus sattuma on näinkin todellinen, mutta SS on kyllä ihan oikea, ja eri henkilö kuin minttis.

Jos lukee noita vanhoja blogeja, niin SSn blogi jossain-nn on perustettu vasta 2009/07. SS on siis ottanut melkein samanlaisen nimen kuin minttiksin blogi. Eli SS matkii tässä minttistä.

Sitä en tiedä, mikä SSn vanhan blogin päivämäärä on ollut, mutta "elän vain kerran tjsp, kuten uusikin) oli blogin nimi, joten SS on itse vaihtanut bloginsa nimen melkein samaksi kuin EE_minttis-blogi.

Kannattaisi vähän penkoa eikä uskoa surutta mitä av-mammat kirjoittelee, siellä on sellanen hysteria ja vaahdotus, että oksat pois. Samoin selviää SSn ja minttiksen blogeja ja päivämääriä seuraamalla, että SS kirjoittaa muutaman päivän viiveellä ihan samalla tavalla pyskoblogiin ja samankaltaista asiaa kuin minttis omassaan, eli häiriköi.
Sitä en tiedä mikä syynä tähän on, muutakuin ne talokaupat :roll:
SS myös kirjoittaa aivan eritavalla kuin minttis (eri ikäiset lapset ja erirotuiset lemmikit). Ainoastaan tuon copycatblogin tyyli muistuttaa erittäin paljon minttiksen blogia, kiusausta?

SS kertoo tässä että hän on psykoblogin ja Onervaisen kirjoittaja
http://elankerran.blogspot.fi/
on kuulemma asuinpaikallaan myös erään leiman saanut.

Onko tämä uusi kiusauksen muoto? Kopioidaan melkein sama :mrgreen: blogiosoite ja haukutaan siellä rivien välistä toista bloggaajaa. Hankkikää ihmiset elämä!
There are no crimes behind enemy lines

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

^ Tuo kaikki sun kirjoittamahan selviää Teresan postaamasta keskusteluketjusta, joten en oikein ymmärrä mitä väärää sen postaamisessa oli. Siellä on linkki siihen S.S-T:n blogikirjoitukseenkin, jossa hän kertoo olevansa psykologin ja Onervaisen takana, ihan omalla nimellään ja naamallaan.

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Niin selviää, jos vaivautuu lukemaan :)

Kuitenkin TB tuossa linkitti sen aloituksen, jossa kerrotaan mintitksen olevan kaikkien noiden blogien takana, se ei pidä paikkaansa, joten ei osuva aloitus.

Samoiten ei pidä paikkansa sekään, että minttis olisi kopikissattanut Sagan blogitekstejä vaan se on juuri toiste päin ainakin jossai-nn versus taruolento blogeissa. Vaikea sanoa aiemmasta, koska Saga on poistanut sen ekan bloginsa, joka kuulemma aiemmin, kokonaan.
There are no crimes behind enemy lines

Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Ettei Rezah vain olisi Vettenterän yksi alter egoista...? :wink: (vitsi vitsi)
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

Rezah kirjoitti:Niin selviää, jos vaivautuu lukemaan :)

Kuitenkin TB tuossa linkitti sen aloituksen, jossa kerrotaan mintitksen olevan kaikkien noiden blogien takana, se ei pidä paikkaansa, joten ei osuva aloitus.
Totta, tuon aloituksen teon aikaan vielä noita blogeja taidettiin linkitellä ympäri nettiä (mikä muuten oli minusta alun alkaenkin kummallista ja ihan asiaan liittymätöntä). Itse linkitetty keskustelu taas on aika perusteellinen. Itsekin meinasin aamulla kommentoida linkkaukseen, että nuo "psykoblogi" ja Onervainen eivät ole Vettenterän blogeja, mutta huomasin sitten että se asia käsiteltiinkin varsin kattavasti juuri siinä samaisessa keskustelussa. No, tämän enempää en itse jatkossakaan puutu tähän Vettenterä-Salin-episodiin, riidelkööt ja syytelkööt aivan rauhassa molemmin puolin. Tuskin vaikuttaa Elisa-caseen yhtään mitenkään.

Avatar
Teresa Banks
Frank Drebin
Viestit: 389
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Rezah kirjoitti:Niin selviää, jos vaivautuu lukemaan :)

Kuitenkin TB tuossa linkitti sen aloituksen, jossa kerrotaan mintitksen olevan kaikkien noiden blogien takana, se ei pidä paikkaansa, joten ei osuva aloitus.

Samoiten ei pidä paikkansa sekään, että minttis olisi kopikissattanut Sagan blogitekstejä vaan se on juuri toiste päin ainakin jossai-nn versus taruolento blogeissa. Vaikea sanoa aiemmasta, koska Saga on poistanut sen ekan bloginsa, joka kuulemma aiemmin, kokonaan.
Juu, en tarkoittanut, että se _aloitusviesti_ olisi jotenkin se oleellisin. Sorry, että en täsmentänyt. Olikohan niin, että about sivulta 6 lähtien homma alkaa keriytyä esiin. Sivulta 6 sivulle 11, en jaksa nyt tarkistaa uudelleen.

Siellä alkupuolella on paljonkin spekua, mikä on osoittautunut jo vääräksi, älkäät siitä välittäkö.

Kumpikin rouvista on kiusannut ja vainonnut toisiaan, ja rikosilmoituksiakin on tehtailtu molemmin puolin. Siksi tuo Saga-homma on oleellinen, että se vaikuttaisi näillä tiedoin olevan yksi keskeisiä motiiveja Mintun Elisa-vedätyksessä - sen lisäksi tietenkin, että asiaan liittyy Mintun (todnäk) oma menneisyys kiusattuna teininä ja sen mutkikas ja näyttävä sublimaatio tällaisen operaation kautta.

---

Vielä tässä linkittelen "minfolaiseen tyyliin": http://adamsonsgrunter.blogspot.fi/2012 ... valhe.html
Tuosta ei sen enempää kommentoitavaa ^. Lukekaa itse, selkeää on ja asiallista. (Sorry, jos on jo linkitetty aiemmin tänne.)
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

Vettenterä pitää edelleen kiinni siitä, että Elisan nimi tosiaan oli Elisa. Tosin mitenpä muutenkaan sen hänen kirjoituksensa perässä olleen nimen selittäisi...
http://aijaa.com/0076510498711

Näköjään Enkeli-Elisa on jo saanut oman Wikipedia-sivunkin...

Vastaa Viestiin