Enkeli-Elisan tapaus

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Avataas toi TB:n viimosin linkki,ennenkuin katoaa.Oli aika hauska.


11.7.2012

20 tapaa peitellä valhe
Viimepäivinä media ja virtuaalimaailma on kohissut Enkeli-Elisa -ilmiöstä Helsingin Sanomien julkaistua kuukausiliitteessään artikkelin, jossa tarinan ytimessä olevien Enkeli-Elisan ja hänen vanhempiensa koko olemassaolo asetettiin kyseenalaiseksi.

Totta vai tarua? Faktaa vai fiktiota? Siitä haluavat päästä perille niin kansalaiset kuin virkavaltakin (tosin oletan, että jälkimmäisen ryhmän kiinnostus rajoittuu tässä tapauksessa lähinnä julkaistussa kirjassa raportoitujen väkivallantekojen ja itsemurhan todenperäisyyden selvittämiseen, joten tämä ei tarjonne kummoisia vastauksia ensimmäiselle ryhmälle).


Kuva: sxc.hu
Koko tapaus on monessakin mielessä absurdi ja samalla ehkä juuri siksi niin monelle kuitenkin kutkuttavan mielenkiintoinen, mutta ei siitä sen enempää. Tapaukseen palataan vielä varmasti vähintäänkin esimerkkitapauksena monen tieteenalan keskustelussa.

Aamulehti tiedusteli kohun keskiössä olevalta kirjailijalta todisteita, jotka hän on luvannut esittää valheiksi epäiltyjen väitteittensä tueksi myöhemmin syksyllä. Kirjailija vastasi: "Katsotaan nyt, onko edes mitään tarvetta esittää niitä"

Inspiroiva tositarina

Tämä julkisuudessa ollut tapaus ja siitä lukemani artikkelit sekä yllämainitsemani siteeraus nosti esiin mielessäni kauan pyörineen ajatuksen. Juteltuani muutaman ihmisen kanssa, sain lopulta inspiraation kirjoittaa bloggauksen valehtelemisesta.

Ja vaikka en nyt sen tarkemmin yksilöi alla olevan tekstin taustoja tai sen syntyyn vaikuttaneita henkilöitä, toivon, että se toimisi ihmisille silmien avaajana ja keskustelunherättäjänä kaikenlaista ympärillämme vallitsevaa vilppiä ja valheellisuutta vastaan.

Yhdistetään voimat ja paljastetaan valehtelijat!

20 tapaa peitellä valhe

1. Kiistä valehtelusyytös ponnekkaasti ja sanakääntein, joita käyttäessäsi et joudu varsinaisesti etkä tarkalleen ottaen oikeastaan puhumaan totta.

2. Toista valhe mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi. Varmista kuitenkin samalla, että et tule tässä vaiheessa kertoneeksi asiasta lisätietoja, jotka saattaisivat aiheuttaa lisäkysymyksiä.

3. Pöyristy siitä, ettei pelkkää sanaasi uskota.

4. Pöyristy erityisen voimakkaasti siitä, että sinun uhrautuvuuttasi, tarkoitusperiäsi, hyvyyttäsi ja erinomaista suoraselkäisyyttäsi saatetaan näin kavalasti asettaa kyseenalaiseksi.

5. Viittaa muihin, jotka ovat kanssasi samaa mieltä (mieluiten vaikutusvaltasiin tahoihin, joilta asiaa ei voi tarkistaa)

6. kerää joukko pelkkä sanaasi uskovia todistamaan omalla sanallaan, että pelkkä sanaasi voi uskoa. Jos ketään sanaasi uskovia henkilöitä ei löydy, voit itse keksiä heitä tai esiintyä sellaisina (toimii varsinkin virtuaalimaailmassa).

7. Siirrä kaikkien huomio yllättäen puskan takaa kimppuusi käyneeseen "hyökkääjään" (valheesi epäilijä) sekä hänen tai häneen tavalla tai toisella liitettävän tahon tekemiin vääryyksiin. Myös muut kuin asiaan liittyvät vääryydet ovat hyödyllisiä.

8. Painota joka käänteessä joutuneesi kohtuuttoman vainon ja kiusaamisen kohteeksi. Julista tämä kovaan ääneen turuilla ja toreilla sanaasi uskovien säestyksellä aina, kun mahdollista.

9. Kohdatessasi kysymyksiä, vastaa asian vierestä tai kokonaan aiheen ohi. Ohjaa keskustelu valheen ytimestä sivuraiteille. Kuulijoiden hölmistyneistä ilmeistä saa plussaa.

10. Säilytä rauhallinen perusilme, jähmetä kehosi ja puhu tasaisella äänellä. Älä paljasta ajatuksiasi ilmeillä, eleillä äläkä äänensävyllä. Luota tasaisen sanatulvan puuduttavuuteen. Seuraa kuitenkin katseellasi herpaantumatta keskustelukumppaniasi, jotta huomaat heti mahdolliset epäilyksen merkit. (Jos ilmeettömyys on ylivoimaista, anna kontrollin herpaantua täysin ja yliammu kehollinen viestintä täysin.)

11. Kerro kaikissa mahdollisissa medioissa, että kaipaat yksityisyyttä ja haluat välttää median huomiota.

12. Käytä kaikki medialta saamasi huomio henkilökohtaisten tunteittesi ja kokemasi vääryyden esille tuomiseen. Vältä sanatulvalla varsinainen asia, suorat kysymykset ja niihin vastaaminen.

13. Paina mieleesi ilmoille päästämäsi asiat mahdollisimman tarkasti, jotta osaat toistaa ne myöhemmin samanlaisina. Tämä on kinkkinen juttu ja vaatii paljon harjoittelua. Vaihtoehtoisesti: suolla niin paljon ristiriitaista selostusta niin moneen eri paikkaan, ettei niistä ota selvää enää se kuuluisa vanha Erkkikään.

14. Estä kaikin mahdollisin keinoin toimintaasi kriitisoiva keskustelu. Erityisesti on syytä hyödyntää tukiverkostoa, jotta mielikuva sinusta viattomana uhrina säilyy. Tässä ovat kaikki keinot sallittu - vain mielikuvitus kattona.

15. Jos et muuten onnistu harhauttamaan kysyjää, vetoa ylempiin tahoihin, jotka kieltävät tai estävät sinua antamasta suoraa vastausta. Tähän soveltuvat yhtälailla todelliset kuin kuvitellutkin auktoriteetit - ehdottoman tärkeää on kuitenkin varmistaa niiden yleisluontoisuus (hyödynnetty auktoriteetti ei saa olla yksittäishenkilöiksi identifioitavissa: esim. "poliisit" on ok, nimeltä mainittava rikoskomisario - ei hyvä).

16. Älä todistele valhetta tarkistettavilla väittämillä. Jos kuitenkin olet jostain syystä näin mennyt tekemään, kiistä yksiselitteisesti tarkistettujen väittämien kaikkinainen merkitys valheen todisteena.

17. Älä ikinä tee lupauksia valhettasi totuudeksi todistavien asioiden esittämisestä. Mutta jos kuitenkin hetkellisessä megalomanisessa mielenhäiriössä sattuisit sellaista tekemään, toimi seuraavasti:
A) aseta lupauksen toteuttamiselle näennäisen yksinkertaiset mutta käytännössä mahdottomat ehdot (extrapisteitä ehdoista, joiden täyttyminen edellyttäisi valheesi olevan totta).
B) pelaa aikaa - mitä hullunkurisempi selitys viivästykselle on, sitä enemmän aikaa saat pelattua.
C) toivo ja luota siihen, että kaikki unohtavat tekemäsi lupauksen.
D) jos lupaus ei unohdu, ilmoita ykskantaan ettei sen toteuttaminen ole viivästyksen tai muiden projektin vaiheiden vuoksi tarpeellista. Muita perusteluja ei tarvita.
E) jos ytimekkäästä vakuuttelusta huolimatta lupauksen täyttämistä kuitenkin vaaditaan, palaa takaisin kohtaan A.

18. Mikäli olet valheenpeittelyprojektin edetessä erehtynyt askartelemaan valheesi tueksi fyysisiä todisteita, potkaise välittömästi itseäsi nilkkaan rangaistukseksi amatöörimäisyydestä. Fyysinen todiste voi tuntua hetken aikaa vakuuttavalta, mutta se kääntyy helposti sinua vastaan. Kadota se, anna se pois, tuhoa se, kiistä sen olemassaolo, syö se, väitä vaikka ufojen siepanneen sen - - ihan mitä tahansa! Kunhan sitä ei hyödyttömäksi käytyään enää kukaan, koskaan, missään pääse näkemään saati tutkimaan lähemmin.

19. Muuntele yksityiskohtia pieninä annoksina. Takinkäännön huomaavat kaikki, puolihuolimattomaan lipeiden oikaisuun ei kukaan kiinnitä huomiota vaikka lopulta koko takki olisikin tipotiessään.

20. Älä lannistu! Jos kaiken valheenpeittelyprojektisi eteen tekemäsi kovan uurastuksenkin jälkeen löytyy joku, joka vielä epäilee tai yrittää paljastaa valheesi, ei hätää! Jatka projektia sinnikkäästi kohdasta 1. Epäilijöiden määrällä tai perusteluilla ei lopulta ole valheen tai sen peittelyprojektin kannalta minkäänlaista merkitystä. Tärkeintä on, että uskot itse itseesi.

Tämä kirjoitus on fiktiivinen kuvaus todellisista ihmisistä todellisissa tilanteissa.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1582
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Nooruska kirjoitti:Ettei Rezah vain olisi Vettenterän yksi alter egoista...? :wink: (vitsi vitsi)
Käsittääkseni täällä ei ole sallittua spekuloida nimimerkkien henkilöllisyyttä? (vitsi vitsi)

Vaikka minttis olisi valehdellut, minusta tämä hänen lastensa, miehensä ja perheensä syyttely ja paikoittain erittäin rankat syytökset ovat julmaa ja epärelevanttia.
There are no crimes behind enemy lines

Avatar
Teresa Banks
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Rezah kirjoitti: Vaikka minttis olisi valehdellut, minusta tämä hänen lastensa, miehensä ja perheensä syyttely ja paikoittain erittäin rankat syytökset ovat julmaa ja epärelevanttia.
Mä en ole nähnyt lasten, miehen tai perheen syyttelyä missään. Onko sellaista oikeasti ollut?
Kyllä minuakin hirvittää tilanne läheisten kannalta. Senkin vuoksi olisi tärkeää, että Minttu ymmärtäisi luopua nyt tästä vedätyksestään ja saisi tukea ja apua. Vähitellen aallot tyyntyvät, ja pian tämä on vain yksi "ruokolahtelainen" monien muiden joukossa. Mutta mitä pidempään Minttu pitää stooria yllä (ja mitä pidempään osa Elisa-uskiksista kannustaa häntä siihen), sitä raskaammaksi tilanne käy kaikille lähipiirissä.
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

^ En minäkään. Rankin juttu, mitä joltain keskustelupalstalta olen lukenut, taisi olla jotain sellaista että miksei Vettenterän mies ole julkisesti tukenut häntä vahvistamalla että hänkin on tavannut Elisan vanhemmat. Sinänsä se ei tietenkään ole kenenkään nettipalstailijan asia haluaako joku kommentoida jotain julkisesti (ja henkilökohtaisesti ymmärrän täysin ettei halua), mutta ei tuo nyt minusta, etenkään yksittäisenä kommenttina, mitään rankkaa syyttelyä ollut jos syyttelyä ollenkaan. Ikävää ja ehdottomasti tuomittavaa, jos jossain oikeasti on Vettenterän perhettä syytelty! Mistä niitä lapsia on voitu syytellä?

nalle_natunen
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 4:58 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja nalle_natunen »

Rezah kirjoitti:Ja millä ilveellä saat petoksen aikaiseksi, jos kuollut olikin 17 vuotias poika?

Blogia aloitettaessa oli varmasti ensijaisena pitää nimi ja kuolinpäivä valheellisena, ja ihan syystä.
Mielestäni Minttu Vettenterän toiminta on ollut monellakin tapaa petollista. Kyseessä saattaa jopa olla rikoslain tarkoittama petos, sillä ilmeisesti Vettenterän perustama yhdistys sekä siihen liittyvät oheisprosessit perustuvat osaltaan erehdyttämällä saavutettuun taloudelliseen etuun. Pitäisi varmaan kysyä, olisiko MV ilman tätä erehdytystä saanut taloudellista hyötyä niinkin paljon kuin nyt on (todennäköisesti) saanut. Tuskinpa olisi?

Mietin myös hyvän tavan vastaista (ja siten jopa lain vastaista) markkinointia. MV:hän on ilmiselvästi käyttänyt äärimmäisyyksiin menevää sissimarkkinointia myydäkseen kirjaansa ja saadakseen äänensä kuuluviin. Onko tuollainen markkinointi hyvän tavan vastaista? Kuluttajana olisin varsin loukkaantunut, jos olisin ostanut kirjan tahi lahjoittanut rahaa MV:n yhdistykselle. Todennäköisesti myös pyytäisin rahojani takaisin.

Kaiken tämän jälkeen haluaisin vielä kriittisyydestäni huolimatta todeta, että koulukiusaaminen on vakava ongelma ja siihen pitää puuttua. Sitä ei kuitenkaan saisi romantisoida tai esittää valheellisten tietojen valossa. Mielestäni kaiken tämän sotkun taustalla on vain katkeroituneen MV:n epätoivoinen taistelu, jolla hän ehkä haluaa kostaa omille kiusaajilleen. Tai vain kerätä rahaa epäilyttävin keinoin muka kirjailijana.
// Non naunci habeo //

Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4152
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Minkälaisesta lehtijutusta oli kyse?

– Se oli uutislehden lehtiartikkeli. Sanotaan näin, että siinä oli kyse eräästä toisesta Elisan ikäistä koskettaneesta tragediasta. Siinä yhteydessä oli sitten ollut puhetta myös Elisan itsemurhasta.
Näin lukee Aamulehden sivuilla koskien sitä lehtijuttua, minkä hän oli luvannut näyttää yhtenä todisteena.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1582
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Tällä palstalla ei onneksi ole mopo karannut, mutta esim. Ee Facebook-ryhmässä jo puhuttiin minttiksestä lapsentappajana ja varoitetaan mitä tekee lapsilleen ja itselleen, mielipuoli-ihmisenä.

Aiemmin linkittämäni Spiikin tyttären itsemurha on myös täällä:
http://www.spiik.fi/wp/wp-content/tiedo ... ojella.pdf


Isä kertoo, että tässäkin tapauksessa kyseessä oli poika joka tytärtään kiusasi enimmäkseen. Myös isä luennoi kiusauksesta nykyään, en näe eroa minttikseen luennoijana. Isä pitää myös ammattiauttajia monesti epäpätevinä, tässäkin ammattilainen oli tehnyt itsetuhoisuustestin ja huolta ei pitänyt olla, käsitin myös ettei hänen puheillaan autettu Camillaa.

Viittaisko tuo ALn juttu jossa mainittu Elisa tähän? Eli siis vuosi mainittu, 2009?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121 ... 3_uu.shtml
There are no crimes behind enemy lines

Avatar
Teresa Banks
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Rezah kirjoitti: Viittaisko tuo ALn juttu jossa mainittu Elisa tähän? Eli siis vuosi mainittu, 2009?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121 ... 3_uu.shtml
Viittaat varmaan tähän juttuun: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194752 ... totta.html

Mulla on käsitys, että Enkeli-Elisan esikuvana on sekä a) nuori Vettenterä itse että b) Elisa-niminen tyttö, joka on kuollut vuonna 2007 ja jonka muistosivu kuolinpäivineen etc. löytyy netistä.
Kohdasta a väitän olevani satavarma, kohdasta b en.

---

Ja siis tuohon muistosivuun olen törmännyt itsekin, ja vuosiluku jäi mieleen,
koska 2007 --> 07.02. = "Enkeli-Elisan" "kuolinpäivä".
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Destiny kirjoitti:Käy viuhke ja sutina E-E Fb-sivuilla.Ylläpitäjät jakelevat kriittisille banneja,kokonaisia viestiketjuja poistetaan.
Itse olen seuraillut sivua ja sieltä on poistettu viestejä/kokonaisia viestiketjuja,joissa on kriittisiä kommentteja ja epäilijöiden kommentteja ja kysymyksiä,joihin ei saada vastauksi.Ne ei eivät ole sisältäneet haukkumista tai herjaamista.

Kerrotaan,kuinka ihmiset on saaneet banneja sivustolle,ollessaan vaan eri mieltä tai esittäessään tikkoja kysymyksiä tai epäileviä kommentteja,ihan asiallisella tekstillä.

Ja tämä sivusto on kiusaamista vastaan!Huvittavaa käytöstä ylläpitäjiltä.

Ymmärrän toki,jos poistetaan asiattomuudet ja asiattomat käyttäjät.Mutta,että sensuroidaan sen sijaan,että annettaisiin ihmisille vastauksia.
Tämä on aiheuttanut sen,että moni "uskoja" on kääntynyt asiaa epäilevälle kannalle.On heitetty jopa epäilyjä,että koko sivusto olisi ernäisten Minttu-alteregojen ylläpitämä.
Eilen lueskelin tuota sivua ja sensurointi jatkui. Sitä oli välillä vähän hankala lukea, kun sieltä välistä puuttui viesti, johon sitten kuitenkin viitattiin.
Ja koko FB sivu menee uusiksi huomenna. Mitähän tuostakin pitäisi ajatella.
Minua tämä tapaus alkoi kiinnostaa hesarin jutun jälkeen, että en ole höynäytetty. Ihmettelen vaan, mitä tämä Vettenterä oikein kuvittelee saavuttavansa? Tai sitten tuo Rezahin linkissä oleva Spiik?
Saako Vettenterä mitään palkkiota, jos hän käy kouluilla puhumassa? Ja tuo yhdistys? Saako se mitään rahallista tukea mistään?
Onko Minttu Vettenterä ollut "oikeissa töissä" koskaan?

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

nalle_natunen kirjoitti:Pitäisi varmaan kysyä, olisiko MV ilman tätä erehdytystä saanut taloudellista hyötyä niinkin paljon kuin nyt on (todennäköisesti) saanut. Tuskinpa olisi?
No ei varmasti olisi. Tämäntyyppisen omakustanteena julkaistun nyyhkytarinan ainoa kirjallinen arvo perustuu siihen, että sitä ostaneet ihmiset ovat ajatelleet sen perustuvan oikeaan henkilöön, johon he voivat samaistua ja jota he ovat jo kaiken maailman yhteisöissä surreet. Tämä kynäilijä ei vaikuta olevan kielellisestikään erityisen lahjakas. Tosin tuskinpa se saavutettu taloudellinen hyöty mitään valtavan suurta on tässäkään tapauksessa. Voi myös miettiä, onko taloudellisen edun tavoittelu ollut se päämotiivi miksi hän on tällaiseen vedätykseen lähtenyt jos on lähtenyt, itse luulisin sen kummunneen jostain muualta kuin rahantavoittelusta, ainakin alunperin. Jos siis vedätystä on tapahtunut. Tietynlaista "nimeä" hän kuitenkin on kerännyt (ei tosin kohun jälkeen enää niin positiivisessa valossa... :roll: ) ja esiintynyt jonkinlaisena "koulukiusaamisen asiantuntijana" aina ajankohtaisohjelmia ja luentoja myöten, joten jos siihen tilanteeseen on päästy/ajauduttu valheeseen perustuvan tempauksen takia, se on todellakin vähintääkin kyseenalaista.
Rezah kirjoitti:Tällä palstalla ei onneksi ole mopo karannut, mutta esim. Ee Facebook-ryhmässä jo puhuttiin minttiksestä lapsentappajana ja varoitetaan mitä tekee lapsilleen ja itselleen, mielipuoli-ihmisenä.
No eihän tuo sentään mitään lasten tai Vettenterän perheen syyttelyä ole vaan Vettenterän itsensä. Ei sillä, tottakai tuollaiset kommentit ketä tahansa kohtaan ovat väärin ja paheksuttavia! Ja valitettavasti tänä nettiaikana kyllä aika odotettavissa tällaisissa tapauksissa jotka syystä tai toisesta kuohuttavat monien tunteita.
Rezah kirjoitti:Viittaisko tuo ALn juttu jossa mainittu Elisa tähän? Eli siis vuosi mainittu, 2009?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121 ... 3_uu.shtml
Voisi olla. Siinä tapauksessa ne oikeiksi väitetyt päiväkirjamerkinnät ovat väärennettyjä. Ja todennäköisesti vähän kaikki muukin.


Enkeli-Elisan sivut on kadonneet... FB-ryhmä siis pystyssä, mutta se projektin kotisivu on poissa. Tulee vain teksti Not Found... outoa?

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja fangs »

Arlene kirjoitti:Ja tuo yhdistys? Saako se mitään rahallista tukea mistään?
Se kerää jäsenmaksuja ja jotain t-paitoja oli myynnissä, mutta nyt ne on vedetty myynnistä pois. Mitään tietoa ei toistaiseksi ole millaista toimintaa tuon yhdistyksen olisi tarkoitus harjoittaa, siis ihan käytännössä.

Avatar
Teresa Banks
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Olikos tämä jo täällä?

Ei kiusata! -yhdistys siivoilee sivujaan.

Sivut nyt: http://www.eikiusata.net/

Sivut aiemmin: http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Vettenterä putsaa jälkiään, Enkeli-Elisa-bannerit pois sivuilta.
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4152
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Onko Minttu Vettenterä ollut "oikeissa töissä" koskaan?
Jostain muistelisin lukeneeni, että ei. Oli ollut kai kokoajan kotona lastensa kanssa, jona aikana noita kirjojaan pusannut. On ymmärrykseni mukaan ollut tasaisesti niin masentunut ettei ole ollut työkykyinen.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Nooruska kirjoitti:Tälläsen löysin, kun googlettelin: "Lisäksi Elisa kirjoitti pk:ssaan että lisäsi FB:ssä isänsä kaverikseen, mutta isä kirjoittaa blogissaan ettei ollut FB:ssä eikä siten tiennyt siellä
tapahtuneesta kiusaamisesta."

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1507130
Elisa osuus ohjelmasta alkaa n. 26 minuutin kohdalla.

Avatar
Teresa Banks
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Elisa

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

No niin.
Koko Enkeli-Elisan nettisivustoa ajetaan juuri nyt alas.

http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/ ... n#15188767
Viimeksi muokannut Teresa Banks, Ke Heinä 11, 2012 9:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sky's bright, the traffic light
Now and then a truck
And they hadn't seen a cop around all day what luck

Vastaa Viestiin