Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Paikalla
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2889
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Laittelenpa tänne kokonaisuudessaan tuon pätkän, josta Siru83 kirjoittanut Esan lainauksen Ma Joulu 12, 2011 1:26 pm.
Juttu löytyi Kadoksissa -sivustolta sekä Iltalehden sivuilta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2006091 ... 8_uu.shtml
Laitetaan nyt tänne kokonaisuudessaan niin ei katoa bittiavaruuteen
tuo linkki. ;)
Uutinen siis vuodelta 2006.
Kuusi vuotta kateissa
Onko Ismo elossa?

Torstai 14.9.2006 klo 11.02

Kuva
"Kuvateksti: Suomi24-keskustelu-palstan lukijat epäilivät jo ratkaisseensa mysteerin, kun he löysivät googlettamalla Kumpulaisen kaiman. Poliisi hillitsi intoa soittamalla kaimalle ja kirjoittamalla foorumille oikaisun."

Rallimies katosi saunalta jälkiä jättämättä.

Kilpakaveri odotti jo löylyssä kolmipäiväisen, rankan rallireissun jälkeen maanantaina 14. helmikuuta 2000.

Hän puheli Ismo Kumpulaisen kanssa "niitä näitä" viimeisen kerran pukuhuoneessa. Kumpulainen ei koskaan ilmestynyt suihkun puolelle syystä, joka vielä kuuden vuoden jälkeenkin on täysi mysteeri.

Mies katosi vartissa jäljettömiin. Saunakassi jäi laverille.

- Huutelin ensin pesuhuoneen ovelta. Odotin hetken, haahuilin hallissa ja pihalla. Illalla soitin hänen vaimolleen, onko mies tullut kotiin vai missä keikkuu, kilpakaveri Esa Hannula ihmettelee yhä.

Riihimäen poliisi on käynyt läpi vaihtoehdot henkirikoksesta omaehtoiseen katoamiseen ja itsemurhaan. Varmoja vastauksia ei löydy.

- Ismo Kumpulaisesta ei ole olemassa yhtään varmaa elonmerkkiä. Meistähän jää jälkiä, kun elämme: pankkitilit, maksuvälineet, puhelut, vakuutukset... Passi ja kaikki henkilökohtaiset tavarat jäivät kotiin, rikoskomisario Mika Heikkonen ihmettelee.

Salasuhde ja avioton lapsi

Autokorjaamoissa pätkätöitä tehnyt ja rallipajaa pyörittänyt Kumpulainen oli velkaa eri suuntiin. Häntä oli niiden takia uhkailtukin.

- Kyse oli silti "vain" tuhansista markoista, pikkutipeistä. Yleisen elämänkokemuksen mukaan sellaiset summat pystyy kyllä tiukan paikan tullen hoitamaan, eikä niiden pohjalta kai ketään päiviltä oteta, Heikkonen miettii.

Oliko raha silti syy livistää? Ainakin mies oli avioiduttuaan vaihtanut sukunimeään Immosesta Kumpulaiseksi velkojia harhauttaakseen.

Sukulaiset paljastivat, että mies oli menneisyydessään piileskellyt kolme vuotta Ruotsissa ja vaihtanut usein asuinpaikkaa.

Läheisillekin tuli silti poliisitutkinnan myötä hätkähdyttävänä yllätyksenä, millaista kaksoiselämää Kumpulainen oli viettänyt: hänellä oli salasuhde ja vaiettu lapsi toiselle naiselle.

Kotona odottivat tuolloin 2- ja 4-vuotiaat pienokaiset.

Ismo on ollut kateissa 12 vuotta, jos lasketaan katoaminen siitä 14.2 saunaillan havainnosta. Tuossa nyt selveni, että katoaminen on tapahtunut vartissa.
Onkohan missään mainittu oliko miehillä saunajuomaa ja minkä verran Ismo käytti alkoholia? Ja miksi ei mennyt heti samaan aikaan Esan kanssa löylyihin? :P
Ja mikähän on tarkalleen tuo "Illalla soitin hänen vaimolleen"??? Milloin illalla? Paljon kello oli, kun tuo katoaminen tapahtui?

Nyt nuo Ismon lapset ovat 14 ja 16v + "salasuhdelapsi" ja ilmeisesti vielä neljäskin? Minkä ikäisiä mahtavat loput lapset olla?

Kyllä jaksaa tämäkin tapaus ihmetyttää edelleen!
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Kerrassaan mielenkiintoinen juttu, kun sen nyt kahlasin läpi.
En tosin vielä katsonut tuota ohjelmaa Ismosta, mutta ajatuksia heräsi jo ketjun luettuani.

Ensin muuan sana siskosta joka esiintyy kasvottomana. Mulle tulee väistämättä siitä tunne, että mahdolliset velkojat ei oo jättäneet lähisukulaisiakaan rauhaan ja näin ollen sisko ei halua, että hänet tunnistetaan. Kyseinen asia voi myös ahdistaa niin paljon, että on veljeelleen sen takia vihainen, koska on saanut kärsiä veljen törttöilyjen takia itsekin. Haluaisiko tuolla, että toitottaa tuota kuolemaa niin kovin, viestiä mahdollisille vainoajille, että turhaa enää uhkailla tms.koska kyseinen henkilö on kuollut.
Mahdollista on, että tietää veljensä olinpaikan, mutta salaa sen monista syistä.

Nuo kommentit ettei jättäisi lapsia yms. en anna mitään arvoa. Niin kuin joku totesi, tiukan paikan tullen vain oma napa on mistä kannetaan huolta.
Tuosta saunan jälkeen katoamisesta. Eikö ovi käynyt tai mitään. Kaveri on saunan puolella ja kuulee, että ovi käy vaikka äsken jo oltiin ikään kuin vähentämässä vaatetusta saunaan menoa varten. Jotain kummaa tuossa on.

Sen verta liukasliikkeiseltä Ismo vaikuttaa, että loppuratkaisun suhteen pidän itsemurhaa aika epätodennäköisenä vaihtoehtona.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Tässä tapauksessa mielestäni kaikki mahdollisuudet ovat avoinna ja Herlocilla oli mielestäni erittäin hyviä ajatuksia jutusta ja siskon käytöksestä, jos on joutunut esimerkiksi velimiehen velkojen takia aikaisemmin kiristyksen kohteeksi ja ehkä jopa uhkailluksia, ei siinä varmastikaan kovin lämpimiä tunteita herää ja toiset ovat muutenkin "kylmempiä" ihmisiä kuin toiset. Sisko ei välttämättä halunnut näyttää tunteitaan kameran edessä tai sitten on jo itkunsa itkenyt.
Tämä on yksi niitä tapauksia joiden en usko koskaan selviävän mikäli kyseessä ei ole vapaaehtoinen katoaminen.
j3kku
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Elo 05, 2011 9:48 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja j3kku »

Olen tätä foorumia seuraillut jokusen vuoden ja palanut halusta kommentoida yhtä sun toistakin tapausta, mutta enpä ole päässyt aikomuksista pidemmälle. Nyt kuitenkin rohkaistuin kommentoimaan!

Vaikka kyseessä on vanha juttu ja heikolta näyttää koko homman selviäminen, on minunkin silti pakko tätä asiaa jotenkin spekuloida ja tuoda omat (ehkä hivenen vajaavaiset) spekulaationi mukaan. Pyydän anteeksi jos toistan vanhaa tai muuten sönkötän jotain huuhaata, mutta en ole tosiaan mikään murhatutkija. Lähinnä vaan utelias pikkulikka.

Se mitä ihmettelen eniten, on se, mistä tämä "velkoja" tms. mahdollinen surmaaja olisi tiennyt Ismon olinpaikan (eli tallin). Siis JOS kyseessä on henkirikos; itse kylläkin uskon enemmän vapaaehtoiseen katoamiseen. Mutta siis. Herroilla oli takana jokusen päivän rallireissu, joten ensimmäisenä mieleeni ei tulisi lähteä etsimään paluun jälkeisenä aamuna kyseistä heppua tallilta, vaan olettaisin hänen vaikkapa nukkuvan kotonaan. Esahan Kadonneissa sanoi heidän nukkuneen pari tuntia, ennen kuin lähtivät pesemään rallipölyjä.

Toinen ihmetystä herättävä asia on se, että mikäli tämä "noutaja" olisikin tiennyt Ismon olinpaikan, miten hän olisi uskaltanut laskea sen varaan, että Ismolla ei olisi seuraa/seura ei huomaisi Ismon noutamista? Jos joku tosiaan on Ismon hakenut matkaansa ihan sisältä asti, on vain suoranainen ihme, ettei Esa ole tätä huomannut (kuten joku sanoikin, että piippu ohimolla ollaan kyllä hiljaista poikaa, mutta mistäpä mahdollinen surmaaja olisi voinut tietää Esan istuvan lauteilla eikä vaikkapa hengailevan Ismon välittömässä läheisyydessä?).

No, tokihan voi olla, että tämä Ismon napannut henkilö (mikäli näin on tapahtunut) on ollut hyvinkin tietoinen heidän liikkeistään ja ehkäpä Ismokin tiennyt kyseisen henkilön tulevan "vierailulle". Nojoo, ihan kuinka vaan. Silti uskon Ismon elelevän Ruotsissa onnellisena uuden henkilöllisyyden turvin.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5190
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Mielestäni kaksi todennäköistä vaihtoehtoa.
1. Teki itsemurhan ja onnistui siinä niin hyvin ettei ole vielä tullut löydetyksi.
2. Omasta mielestäni edellistä todennäköisempi vaihtoehto on, että Esa on katoamisen takana.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

En usko että esa tämän takana olisi..vaikea kuvitella että hänellä olisi ollut pokkaa tulla omalla nimellään ja naamallaan kadonneet-sarjaan..toisaalta jos siihen on pystynyt niin tietää että se hälventää epäilyksiä hänen suhteen..mutten siltikään usko.sen voin uskoa että esa tietää edes jossain määrin sen että ismo piileksii kenties siellä ruotsin puolella.. :roll:
pienikin hetki on arvokas
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Luulisi poliisin ainakin tarkastaneen tuon saunatilan mm. mahdollisten verijälkien osalta, tietenkään se yksin ei todista mitään. Kuitenkin kun tapausta on henkirikoksena tutkittu, luulen poliisin tarkastaneen sellaisten henkilöiden mahdollisen motiivin, joiden seurassa henkilö on viimeksi nähty. Varsinkin kun heti alussa Kumpulaisen katoamista tutkittiin henkirikoksena, on varmasti Esa kuulusteltu tarkkaan ja hänen mahdollinen motiivi selvitetty, jotenkin en jaksa uskoa Esan syyllisyyteen.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja strangelove »

tyyppi85 kirjoitti:En usko että esa tämän takana olisi..vaikea kuvitella että hänellä olisi ollut pokkaa tulla omalla nimellään ja naamallaan kadonneet-sarjaan..
Raija Juutilan murhasta tuomittua Tauno Luukkalaa haastateltiin aikoinaan Poliisi-tv:ssä. Esimerkkejä päinvastaisesta käyttäytymisestä siis löytyy.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja elli72 »

strangelove kirjoitti:
tyyppi85 kirjoitti:En usko että esa tämän takana olisi..vaikea kuvitella että hänellä olisi ollut pokkaa tulla omalla nimellään ja naamallaan kadonneet-sarjaan..
Raija Juutilan murhasta tuomittua Tauno Luukkalaa haastateltiin aikoinaan Poliisi-tv:ssä. Esimerkkejä päinvastaisesta käyttäytymisestä siis löytyy.
Todella outoa olisi, jos tämä Esa ei mitään asiasta tietäisi. Olen itse aina ollut sitä mieltä, että joko Esa on ollut mukana lavastamassa katoamista, siis jos Kumpulainen on itse vapaaehtoisesti kadonnut, tai sitten Esa on "hoidellut" Kumpulaisen pois päiviltä.

Jos Kumpulainen sen sijaan olisi tehnyt itsemurhan, on hän ajankohdaksi valinnut todella erikoisen ajankohdan. Miten hän on tiennyt, että Esa ei heti lähde etsimään ja löydä häntä, ja itsemurha jäisi vaan yritykseksi. Toisaalta myös, jos Kumpulainen olisi tehnyt itsemurhan, miksi ruumista ei ole koskaan löytynyt.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Ismo Kumpulaisen tapaus YLEn Elävässä arkistossa

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

aunila kirjoitti:Ismo Kumpulaisen tapaus kadonneet-sarjasta on nyt Elävässä arkistossa. Ohjelma nimeltään Pikataival käsittelee Kumpulaisen salaperäistä katoamista Ruotsin rallin jälkeen: http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag= ... a=5963[url][/url]
Mä en oman tietokoneeni melko heikon ja epäluotettavan toiminnan takia ole ainakaan ihan heti valmis tsekkaamaan noita pitkiä videoklippejä, joten voisko joku referoida sen verran, että tsekattiinko sen ralli/saunareissukaverin taustat ja mahdollisuus katoamisen aiheuttamiseen.
Vaikealta tuntuu myös hyväksyä sitä, että jos tyypillä on sotkuja pankin, vakuutusyhtiön, verottajan tai luottoa antavan firman kanssa poliisi antaisi hänen vapaaehtoisesti kadota. Sen mitä tarkoittaa sukulaisten haluttomuus selvittää tapausta tulkitkoon jokainen oman mielensä mukaan, mulla on omani.
Mutta sen verran sanon esimerkiksi Raija Juutilan tapaukseen vedoten, että turhan läheltä lopulta hänkin, tosin kuolleena, löytyi vaikka oli vajaat parikymmentä vuotta kadoneena.

Onhan sitäkin ollut, enimmäksen tosin ulkomailla, että joko sukulainen tai sukulaiset yhdessä on lavastaneet ei niin toivotun ihmisen kadonneeksi ja sitten mukamas savat häneltä postia. Tätä muistan esiintyneen ainakin Josef Fritzlin tapauksessa.
Mites noi vakuutukysymykset, jos kaikki vakuutusmaksut on asiallisesti maksettu, saako kukaan mitään korvauksia jos on tällainen epäselvä juttu, jossa vaan on otettu hatkat perheestä eikä kohtaloa varmuudella tiedetä.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Tämä on niin mystinen juttu.
Itselläni vahvin epäily on, että tämä saunakaveri on vain katoamisessa luvannut hoitaa täällä päässä vastuun "katoamisesta". Ismo kuitenkin ollut aikaisemminkin hävyksissä just Ruotsissa, ja nyt olivat tulossa sieltä rallireissusta. Jospa tämä saunakaveri onkin tullut ihan itekseen pois ja kertonut tarinan jonka ovat yhdessä tuumineet,-jota ei voi selvittää.
Nindettuli
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: La Huhti 28, 2012 2:06 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Nindettuli »

Tuo edellä oleva oli mielenkiintonen pointti, itselle ei ole tullut ollenkaan mieleen, että Ismo ei välttämättä koskaan edes kotiinsa saapunut. Eikö niin, että Esa on ainut, joka on nähnyt Ismon rallireissun jälkeen?
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Mutta miksi Esa puhuisi tällaisessa tapauksessa sillä tavalla kuin julkisuudessa on puhunut, eli "Ismo katosi omasta tahdostaan", "Olisi jo aika näyttää naamansa", etc? Luulisi, että jos Esa ja Ismo olisivat yhdessä suunnitelleet Ismon katoamisen jo Ruotsin puolella, niin Esa tekeytyisi täysin tietämättömäksi.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Totta kyllä tuo, että se tuntuu oudolle miten kaveri sanoo että olis aika jo tulla ihmisten ilmoille. Jollei sitten ole jäänyt heillä puheeksi, että Ismo on vain "jonkun aikaa" hävyksissä. Aikaa alkoikin mennä,-ja on mennyt, pikkasen enempi mitä kaveri oli kuvitellut.
hupakko
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 1:22 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja hupakko »

En sitten millään usko että Esa olisi katoamisen takana, ei käy järkeen.Ismo K on ennenkin tehnyt katoamistempun miksei nytkin.Olihan hänet hyvin tunteva henkilö nähnyt huoltiksella ja kumpulainen oli kiireesti marssinut ulos.Uskon että piileksii Ruotsissa.Onhan maailmalta kokemuksia vapaaehtoisista katoamisista jotka ovat kestäneet kymmeniä vuosia.Kumpulainen on kaksoiselämästä tullut tunnetuksi ,pystyy siis tähänkin.Mitä tulee hänen siskonsa esintymiseen tv.ssä "kasvottomana"ei todista mitään .
Vastaa Viestiin