Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tänä päivänä pohdimme kuumeisesti, että kävikö Anneli Auerin ja Jukka S. Lahden kotona Ulvilassa 1. joulukuuta 2006 tuntematon huppumies tunkeutuen ikkunasta sisään ja pistäen pariskunnan toisen osapuolen kylmäksi. On sitä ennenkin Ulvilassa harrastettu vastaavaa ikkunasta keskellä yötä sisään murtautumista, tosin tässä tapauksessa tunkeutujalle ei käynyt kovinkaan hyvin.

Satakunnassa vietettiin synkkä viikonloppu lokakuussa 1970: peräti neljä ihmistä sai surmansa.
Myöhään lauantai-iltana 17. lokakuuta porilainen koneasentaja hukkui Kokemäenjokeen ollessaan ylittämässä Raumanjuopaa. Kankaanpään Venesjärvellä noin kello 2 sunnuntain vastaisena yönä merikarvialainen neitonen jäi auton alle ja kuoli vammoihinsa sairaalassa. Luvialainen nuori mies sai surmansa sunnuntaina 18. lokakuuta noin kello 14, kun hänen metsästystoverinsa haulikko laukesi vahingossa.

Lauantaina 17. lokakuuta sattui myös tahallinen henkirikos Ulvilan Harjunpäässä. Maanviljelijä Toivo Johannes Iivonen, 65, surmasi kullaalaisen sekatyömiehen Väinö Artturi Niemisen, 34, tontillaan. Miksi näin?

Väinö Nieminen oli seurustellut Iivosen tyttären kanssa joitakin vuosia. Tytär oli pariinkin kertaan ilmoittanut haluavansa päättää seurustelun, mutta Nieminen ei ottanut päätöstä kuuleviin korviinsa. Nieminen oli melkein poikkeuksetta tullut päihtyneenä Iivosen kotiin lauantai- ja sunnuntai-iltoisin. Hän myös uhkaili morsianehdokkaansa henkeä.

Lokakuun 17. päivänä Nieminen rikkoi Iivosen talon ulko-oven. Talon emäntä ja tytär pakenivat naapuriin soittamaan poliisin. Nieminen katosi kuitenkin metsään. Toivo Iivonen oli kysynyt poliiseilta, mitä siitä saa, "jos lyö kerran, ettei se siitä enää nouse". Virkavalta varoitti väkivallan käytöstä, mutta huomautti, että kotirauhan rikkojan saa kyllä poistaa talosta.

Samana lauantaina klo 23.30 talon väen ollessa, tytärtä lukuun ottamatta, nukkumassa Nieminen oli rikkonut morsianehdokkaansa kamarin ikkunan, tarttunut tätä ranteista kiinni ja heittänyt suurehkon kiven huoneeseen. Tytär pakeni naapuriin hälyttämään poliisin. Isäntä Toivo Iivonen yritti sillä välin osua ikkunasta sisään kiipeävää Niemistä kirveen hamaralla päähän. Nieminen pudottautui maahan, ja yritys epäonnistui. Iivonen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vetäisi saappaat jalkaansa ja läksi pihalle kirveen kanssa. Hän tavoitti pakenevan Niemisen ja iski tätä ensin kerran kirveen hamarapuolella takaraivoon. Sitten hän iski tätä vielä kahdesti päähän.

Väinö Niemisen kuolinilmoitus Satakunnan Kansassa 3. marraskuuta 1970:
Kuva

Tuohon aikaan oikeudenkäynnit eivät ainakaan tuntuneet kestävä yhtä kauan kuin nykyään. Tapaus oli esillä Ulvilan kihlakunnanoikeudessa maanantaina 16. marraskuuta 1970 eli noin kuukausi tapahtuneen jälkeen. Apulaispoliisitarkastaja Simo Vira vaati syytetylle rangaistusta murhasta.

Oikeus hylkäsi murhasyytteen ja tuomitsi syytetyn Toivo Iivosen viideksi vuodeksi kuritushuoneeseen lieventävien asianhaarojen vallitessa tehdystä taposta. Lisäksi Iivonen velvoitettiin maksamaan hautaus-ja todistajakulut. Tekovälineenä käytetty kirves takavarikoitiin valtiolle.

Tuomio alistettiin Turun hovioikeuden tarkistettavaksi. HO:n päätös ei ole valitettavasti minulla tiedossa.

Lähteet: Satakunnan Kansa 19. lokakuuta 1970 (Taloon tunkeutujaa kirveellä päähän - miestappo Ulvilassa) sekä Satakunnan Kansa 17. marraskuuta 1970 (Rauhanhäiritsijän kirveellä surmanneelle 5 vuotta kuria)

PS: kiitos nimimerkki Doctor Lecterille, että saattoi tapauksen tietooni.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Sanomat uutisoi tuosta surmantyön tuomiosta seuraavasti:

Kuva
HS 18.11.1970

Kävi kuten vastaavassa ikkunasta tunkeutumisessa samalla paikkakunnalla vuosia myöhemmin. Surmaaja oli talon asukas...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Copy Cat? :lol:
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
reemu75
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: To Heinä 31, 2008 6:54 pm
Paikkakunta: pori

Re: Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Viesti Kirjoittaja reemu75 »

jep tiedän talon ulvilassa,talo on pystyssä vieläkin on luultavasti kesäasuntona...
Porin

Re: Mies tunkeutui ikkunasta sisään Ulvilassa 17.10.1970

Viesti Kirjoittaja Porin »

reemu75 kirjoitti:jep tiedän talon ulvilassa,talo on pystyssä vieläkin on luultavasti kesäasuntona...
Onko tämä se valkoinen talo Puhjun aukean alussa?
Muistaakseni siinä asui ainakin Iivosen "Retsi".
Vastaa Viestiin