Lohjalla poliisioperaatio 24.11.2012

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
buracee
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 9:47 pm

Re: Lohjalla käynnissä poliisioperaatio 2012

Viesti Kirjoittaja buracee »

Kuuleman mukaan tuo ampumispaikkana ollut talo paloi eilen.
Lokki
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 9:37 pm

Re: Lohjalla käynnissä poliisioperaatio 2012

Viesti Kirjoittaja Lokki »

Rintamamiestalo paloi Lohjalla - yksi ihminen loukkaantui

Lauantai 22.12.2012 klo 22.50 (päivitetty 23.12.2012 klo 07.19)

Lohjan Moisionkadulla sijaitseva rintamamiestalo paloi lauantaina pahoin. Hätäkeskus sai tiedon palosta kello 22.15.
Talo tuhoutui palossa täysin.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen Lohjalla Moisionkadulla "soihtuna" palavasta talosta lauantaina iltakymmenen jälkeen.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli kuitenkin ehtinyt kehittyä niin voimakkaaksi, ettei rakennus ollut enää pelastettavissa.

Syttymisaikaan talossa oli sisällä yksi asukas, joka onnistui pelastautumaan omin avuin. Hän kuitenkin loukkaantui palossa, ja hänet kuljetettiin Lohjan sairaalaan.

Pelastuslaitos joutui sammutustöiden lomassa purkamaan muun muassa talon kattorakenteita, jonne palo oli ehtinyt levitä.

Koko talo irtaimistoineen tuhoutui korjauskelvottomaksi.

Iltalehden saamien tietojen mukaan kyseessä on sama talo, jossa vuonna 1987 syntynyttä miestä ammuttiin 24. marraskuuta. Poliisi ei kuitenkaan vahvista tietoa.

Ampumistapauksessa oli taustalla velan perintää.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Iltalehti 23.12.2012
Lokki
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 9:37 pm

Re: Lohjalla käynnissä poliisioperaatio 2012

Viesti Kirjoittaja Lokki »

Murhayritykselle ja tulipalolle ei ole löydetty yhteyttä Moisiolla
Paikalliset
28.12.2012 08:00

LOHJA | Moisiolla viime lauantaina tapahtuneen tulipalon ja aikaisemman, aseellisen murhayrityksen välille ei toistaiseksi ole löytynyt yhteyttä. Poliisi tutkii edelleen asiaa.

Tulipalo syttyi lauantai-iltana kello 22:n aikoihin samassa rakennuksessa, jossa tapahtui aseella tehty murhayritys runsas kuukausi sitten eli marraskuun 23. ja 24. välisenä yönä.

– Kyseessä on sama rakennus, mutta nämä ovat kaksi eri asiaa, sanoo ylikomisario Paavo Myöhänen Länsi-Uudenmaan poliisista.

– Tässä vaiheessa olemme siis kallistuneet sille kannalle, että murhayritys ja tulipalo eivät liittyisi toisiinsa. Sataprosenttista varmuutta ei tietysti vielä ole.

Myöhäsen mukaan asiaa on jo ehditty selvitellä mm. kuulustelemalla talossa viime aikoina oleskelleita ihmisiä.

Alakerrassa oli tulipalon syttyessä yksi henkilö, joka oli päässyt omin avuin ulos. Ilmeisesti hänelle ei aiheutunut vakavia vammoja, lukuunottamatta savun hengittämistä.

– Häneltä saa parhaiten selvitystä tapahtumien kulusta. Nyt näyttää siltä, ettei tulipalon syttymiseen kytkeytyisi mitään ulkopuolista tekijää, ainakaan näillä tiedoilla. Veikkaan, että tämä on sattumien summa.

Myöhäsen mukaan tulipalossa ei olisi tuhopolton merkkejä, vaan se olisi saanut alkunsa vahingosta, eli ’tulen käsittelystä siten, että se on päässyt leviämään’. Paikalla ollut henkilö ei ole poliisin mukaan ollut tekemisissä murhayrityksen kanssa.

Tulipalon syttymissyytä selvitetään parhaillaan teknisillä tutkimuksilla, eikä Myöhänen voi tässä vaiheessa sanoa siitä mitään varmaa. Ensi viikon puolivälissä asiasta saadaan lisätietoa.

Tulen syttyminen juuri murhayrityksen tekopaikalla on herättänyt monissa epäilyksiä, että kyse saattoi olla tarkoituksellisesta todistusaineiston tuhoamisesta.

Myöhäsen mukaan talo ehdittiin kuitenkin tutkia perusteellisesti murhayrityksen jälkeen ennen tulipaloa.

Valkoinen, iäkäs mineriittipintainen omakotitalo on edelleen pystyssä, mutta sisäpuolelta se on tuhoutunut asumiskelvottomaksi.

Murhayrityksen kohteeksi talossa joutunutta, ampumisesta vakavasti loukkaantunutta miestä on jo pystytty kuulemaan murhayritykseen liittyvistä tapahtumista.

Ampumista pidetään suunnitelmallisena tekona. Uhri kuljetettiin ampumapaikalta Moision talosta Lohjan Rovastinkadulle, mistä vartija löysi hänet aamuyöllä.
Vastaa Viestiin