Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Mies pahoinpideltiin hengiltä Hausjärvellä

Tiistai 1.1.2013 klo 13.31

Poliisi tutkii uudenvuodenaattona Hausjärvellä tapahtunutta henkirikosta.

Hätäkeskus sai ilmoituksen Oitissa yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä noin kello 22.30 illalla.

Paikalle hälytettiin ambulanssi ja poliisit. Pahoinpitelyn uhri, hausjärveläinen mies, kuoli elvytyksestä huolimatta.

Teosta epäiltynä on otettu kiinni kolme henkilöä. Tapausta tutkitaan tappona.

IL

John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1595
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Hausjärven taposta pidätetty kolme
Kanta-Hämeen poliisi on pidättänyt kolme henkilöä epäiltynä miehen taposta Hausjärvellä. Rikoskomisario Jari Uotila uskoo heidän osallisuutensa ja rooliensa selviävän tänään alkaneissa kuulusteluissa. Vangitsemisvaatimuksista tai vapauttamisista päätetään sen mukaisesti lähipäivinä.

Ulkopuolinen ihminen hälytti maanantai-iltana apua asuntoon, josta löytyi vaikeasti pahoinpideltynä yli 50-vuotias hausjärveläismies. Hän kuoli elvytyksestä huolimatta.

Poliisi otti yhden ihmisen kiinni tästä asunnosta ja kaksi muuta muualta eilen.

Rikoskomisarion mukaan pahoinpitely on voinut tapahtua muuallakin kuin asunnossa. Ainakin yksi epäilty oli tekijälle entuudestaan tuttu,sanoo Uotila.

(MTV3 - STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... etty-kolme
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja aga »

Sama nimi rikoskomisariolla kuin viime keväänä menehtyneellä Cannonballin presidentillä/perustajalla...

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Onko kellään mitään tarkempaa tietoa tai huha kuultuna tapauksesta?
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Syyttäjä vaatii Hausjärvellä miehen surmanneille vuosia vankeutta

PAIKALLISET

11.5.2013 07:30 Kommentoi 1
HAUSJÄRVI | Vuodenvaihteessa Hausjärvellä tapahtunutta veritekoa käsiteltiin eilen Hyvinkään käräjäoikeuden Riihimäen istuntosalissa.

Syytteessä on kaksi miestä ja yksi nainen. Syyttäjä vaatii heille vankeusrangaistuksia.

Naiselle vaaditaan törkeästä pahoinpitelystä sekä varkaudesta vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta. Molemmille miehille vaaditaan taposta vähintään yhdeksän vuoden vankeustuomiota.

Surma tapahtui uudenvuoden aattona Oitissa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Hätäkeskukseen ilmoitettiin yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä heti kello 22.30 jälkeen.

Paikalle hälytettiin sekä poliisi että ambulanssi. Uhri, hieman päälle viisikymppinen mies menehtyi kuitenkin elvytyksestä huolimatta.

Syyttäjän mukaan syytteessä oleva nainen on taivutellut miehet mukaansa uhrin asunnolle. Nainen oli puhunut miehille häneen kohdistuneesta aikaisemmasta rikoksesta.


http://www.aamuposti.fi/artikkeli/23687 ... -vankeutta

kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Oitin miestaposta yhdeksän vuoden tuomiot

HÄMEEN SANOMAT
KANTA-HÄME
|JULKAISTU: 24.05.2013
0
Oittilaisen yli 50-vuotiaan miehen viime uutenavuotena kuoliaaksi pahoinpidelleet kaksi miestä tuomittiin yhdeksän ja puolen sekä yhdeksän vuoden vankeuteen taposta.

kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Tekijät ovat 36-vuotias Petri Heikki Laakkola ja 26- vuotias Sami Vienola. Molemmat saivat 9 vuotta. Nainen,uhrin entinen naisystävä sai törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden tuomion.

Uudenvuodenaattona kolmikko oli istunut iltaa, jolloin nainen oli kertonut miehille hänen entisen miesytävänsä raiskkanneen hänet. Miehet päättivät antaa miehelle "muistutuksen". Nainen opasti miehet uhrin asunnolle ja painoi ovikelloa uhrin avatessa oven. Mentiin sisälle istumaan,jossa toisen syytetyn mukaan keskusteltiin raiskauksesta, tämän uhri oli Laakkolan mukaan myöntänyt. Uhri tönäistiin, lyötiin nyrkein, potkittiin jaloin, lopulta Laakkola heitti mikroaaltouunin uhrin päähän. Miehet pahoinpitelivät. Nainen ei miesten ja oman kertoman mukaan koskenutkaan uhriin. Nainen tuomittiin pahoinpitelystä siksi, että asunnolle oltiin lähdetty naisen aloitteesta ja johdattunut miehet asunnolle,jonne eivät olisi osanneet mennä.

taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Hovi vahvisti miesten tuomiot:

Raiskaajaksi väitettyä ”opetettiin” jopa mikroaaltouunilla
KOTIMAA | Turun Sanomat 17:56

Raiskaajaksi mainitun miehen ”opettaminen” johti miehen kuolemaan Hausjärvellä Kanta-Hämeessä viime uudenvuodenaattona.

Kouvolan hovioikeus vahvisti teon tiistaina tapoksi. Petri Heikki Laakkola, nyt 36, sai yhdeksän ja puoli vuotta ja Sami Tapio Valdemar Vienola, 26, yhdeksän vuotta vankeutta.

HO:n mielestä tahallisuuteen viittaa se, että Laakkola ja Vienola lähtivät kostoreissulle yhdessä. He kävivät pienemmän ja humalaisen uhrin kimppuun heti päästyään tämän asuntoon. Parivaljakolla oli aikaa miettiä seurauksia, kun pahoinpitely pitkittyi ja paheni.

Lopuksi uhri makasi keittiön lattialla, ja Laakkola pudotti hänen päälleen liki 13 kiloa painaneen mikroaaltouunin.

Oikeuslääkärin mukaan kuoleman aiheutti potku kylkeen. Kuolemaan johtanut ilmarinta ei voinut syntyä elvytyksessä tai kaatumisessa niin kuin syytetyt väittivät.

TS-STT
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/547925 ... ltouunilla
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17030
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmattiin Hausjärvellä 31.12.2012

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Haminalaismieheltä velkaa väkivaltaisesti perinyt väitti olleensa uhri – Kymenlaakson käräjäoikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana

Haminassa asuntoon tunkeutunut mies on aiemmin tuomittu taposta.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen viiden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Haminassa tapahtuneesta nujakasta. Miehen syyksi luettiin törkeä kotirauhan rikkominen, pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Oikeuden puntaroitavana oli joulukuussa 2018 tapahtunut selkkaus. Riidatonta asiassa oli, että mies oli lähtenyt Vantaalta autolla kolmen muun henkilön kanssa Haminassa asuvan miehen luokse. Seuranneista tapahtumista osapuolilla oli poikkeavat näkemykset.

Syytteen mukaan Vantaalta saapunut mies meni luvatta haminalaismiehen asuntoon, suihkutti tätä kaasusumuttimella ja yritti lyödä vasaralla päähän. Asunnonhaltija sai torjuttua iskut ja työnsi hyökkääjän loitommalle, jolloin tämä kaatui päin takkaa. Asuntoon tunkeutunut mies sai sairaalahoitoa vaatineen päävamman.

Nosti itse syytteen uhria vastaan
Oikeudessa syytetty mies kiisti teot ja väitti, että asunnonhaltija oli lyönyt häntä vasaralta aiheuttaen kallonmurtuman. Mies väitti menneensä asunnolle noutamaan sinne jääneitä kalastusvälineitä.

Syyttäjä jätti alun perin syytteen nostamatta haminalaismiestä vastaan. Tämän jälkeen 33-vuotias mies nosti itse syytteen tapon yrityksestä asunnonhaltijaa vastaan. Toissijaisena rangaistusvaatimuksina oli törkeä pahoinpitely ja vammantuottamus. Oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain mukaan asianomistaja saa itse nostaa syytteen rikoksesta, jos syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai rikoksen esitutkintaa ei toimiteta tai se keskeytetään tai lopetetaan.

Miehellä aiempi tuomio taposta
Käräjäoikeus ei uskonut syytetyn esittämää vaihtoehtoista tapahtumankulkua. Esimerkiksi syytetyn haminalaismiehelle lähettämät tekstiviestit, osapuolten ja osin todistajienkin kertomukset osoittivat, että syytetyn tarkoituksena oli periä velkaa haminalaismieheltä. Tekstiviesteissä ei mainittu mitään kalastusvälineistä. Mies oli varustautunut väkivaltaan soveltuvalla vasaralla ja kaasusumuttimella.

Käräjäoikeus otti huomioon myös sen, että miehellä on aiempaa väkivaltarikostaustaa. Haminalaismiehellä oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa olevan vaarassa ja hänen puolustautumisensa katsottiin hätävarjeluksi.

33-vuotias mies on aiemmin tuomittu taposta. Hän pahoinpiteli yhdessä toisen henkilön kanssa miehen hengiltä vuonna 2012. Motiivina oli se, että uhrin oli väitetty raiskanneen entisen naisystävänsä. Tekijöitä veritekoon yllyttänyt uhrin entinen naisystävä tuomittiin kahden vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Haminan tapauksesta annettu tuomio ei ole lainvoimainen. 33-vuotias mies on ilmaissut tyytymättömyytensä koko käräjäoikeuden tuomioon.
...
Koko juttu täällä: Kymen Sanomat
6.5.2021 15:04

Annettujen tietojen perusteella 5 kk:n tuomion saanut on Hausjärvellä 2012 miehen tappanut Sami Vienola; kaksi miestä pahoinpiteli, naisen saama 2v tuomio, raiskauspuheet. Ikä ei tosin ihan täysin natsaa kuluneiden vuosien kanssa.
Asuntoon tunkeutunut mies sai sairaalahoitoa vaatineen päävamman.
Eiköhän päävamma ole tullut jo Vienolaa tehtäessä; kusta lorahti sekaan.
- Mutta ei pidä tunkeutua asuntoon - tulee päävamma. Tällä kertaa ulkoinen sellainen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin