Yleinen huumausainekeskustelu sekä pienemmät huumausainerikokset

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Reindeerspotting-ohjaajalle vankeutta
Lapin käräjäoikeus on tuominnut Reindeerspotting-huumedokumentin ohjanneen Joonas Neuvosen 2,5 vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Neuvonen oli päätekijänä laajassa Subutex-tablettien maahantuonti-, myynti- ja välitysjutussa.

Lääkkeeksi tarkoitetun Subutexin päihdekäyttö yleistyy Pohjois-Suomessa. Laittomalla Subutex-kaupalla tienattiin oikeuden mukaan kymmeniä tuhansia euroja.

Kuva

Käräjäoikeuden mukaan Neuvonen oli tuonut maahan, myynyt, välittänyt, luovuttanut ja pitänyt hallussaan yhteensä 1382 erityisen vaaralliseksi huumausaineeksi luokiteltuja Subutex-tabletteja.

Oikeus totesi ohjaajan myyneen tableteista 503 ja saaneen niistä yhteensä 22 350 euroa. Hän oli hankkinut Subutexeja suuria eriä ja myynyt niitä suurissa erissä muille. Oikeus piti Neuvosen huumausaineiden myyntiä ammattimaisena.

Hän muun muassa järjesteli huumausaineen maahantuonnin siten, että joku toinen toi huumeen Suomeen.

Oikeuden mukaan Neuvonen junaili useita henkilöitä kuriireiksi noutamaan Subutex-tabletteja Ranskan Pariisista Suomeen.

Yleensä kuriirit salakuljettivat huumeet Suomeen Kinder-munissa, jotka oli kätketty kehon sisään. Yhteen munaan mahtui noin 50 tablettia.

Lisäksi Neuvonen myi tabletteja useita kertoja eri henkilöille muun muassa helsinkiläisissä ravintoloissa. Osa tableteista oli varastoitu maastokätköihin Rovaniemelle ja Pohjois-Ruotsiin.

Elokuva Subutex-käyttäjistä

Neuvonen oli oikeuden mukaan merkittävä tekijä Rovaniemen Subutex-markkinoilla, koska ennen hänen tuloaan tablettien saanti oli ollut vaikeaa kaupungissa. Neuvonen tunsi hyvin käyttäjät, sillä hänen ohjaamansa dokumentti Reindeerspotting, joka sai ensi-iltansa vuonna 2010, kertoi rovaniemeläisistä Subutexin käyttäjistä.

Subutexien maahantuontia, välitystä ja myyntiä tapahtui vuosien 2010-2012 aikana Rovaniemellä ja Helsingissä.

Neuvonen kiisti syytteet oikeudessa.

Subutex-jutussa tuomittiin Neuvosen lisäksi 31 muuta henkilöä eripituisiin rangaistuksiin. Suurin osa tuomituista oli ollut mukana myymässä huumeita, vain kaksi tuomittiin pelkästä huumeiden käytöstä.

Kolme miestä sai ehdottomat vankeustuomiot joko törkeästä huumausainerikoksesta tai huumausainerikoksesta. Loput saivat ehdollista vankeutta, yhdyskuntapalvelua tai sakot. Osana vyyhtiä kaksi naista tuomittiin rahanpesusta sakkoihin. Osa tuomituista käytti itse Subutexiä, mutta oikeuden mukaan Neuvonen ei ilmeisesti itse käyttänyt ainetta.

Syytekohtia laajassa jutussa oli peräti 37. Pieni osa syytteistä hylättiin joko kokonaan tai osittain.

Subutex-lääkettä käytetään huumeriippuvaisten korvaus- ja vieroitushoidossa. Huumeidenkäyttäjät käyttävät ainetta yleisesti huumaamistarkoituksessa.
Yle
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja joey »

En usko hetkeäkään, etteikö Neuvonen olisi myynyt huumeita jossain määrin myös ennen vuotta 2010. Näyttö taisi riittää vain tuosta lähtien, ja se dokumentissakin näytetty Pariisin-matka lienee ollut siis ensimmäinen tiedustelu-/tunnustelukeikka maahan.

Mielenkiintoinen tapaus kyllä sinänsä, kouluesimerkki diilereiden kultaisesta säännöstä: hyvä diileri ei käytä diilaamaansa kamaa itse.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliisin telekuuntelu ei riittänyt todisteeksi

Huumekauppiaan tuomio aleni yli puolella


Itä-Suomen hovioikeus alensi kuopiolaisen huumekauppiaan Kaarlo Kankkusen, 41, tuomiota huomattavasti. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Kankkusen seitsemän vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Hovioikeus alensi nyt tuomion kolmeen vuoteen. Hovioikeuden mukaan Kankkusen voitiin todistaa ostaneen 360 grammaa amfetamiinia 600 gramman sijasta lokakuun 2010 ja kesäkuun 2011 välillä.

Käräjäoikeus oli myös todennut Kankkusen myyneen amfetamiinia merkittäviä eriä oikeudessa nimetyille henkilöille. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi suurimman osan syytteistä ja katsoi, ettei poliisin telekuuntelu riittänyt niistä todisteeksi.

Hovioikeus piti ennallaan sotkamolaisen Kyösti Isbergin, 34, viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion. Hänen katsottiin toimittaneen huumeita Ruotsista Suomeen. Mukana kaupoissa olleen Kari Lindgrenin, 52, tuomio säilyi 3,5 vuodessa.

Amfetamiinia edelleen Kuopiossa ja Siilinjärvellä myyneen Kai Tolvasen, 31, tuomio aleni puolella vuodella kahteen vuoteen ja kolmeen kuukauteen vankeutta.

Lisäksi viisi miestä saivat tuomioita huumekaupoista sekä kaksi miestä kiristyksestä heidän perittyään väkivallalla uhaten velkoja Paltamossa 2011.

Savon Sanomat

Kankkusen toinen nimi Kristian ja Isbergin toinen nimi Allan.

Kyösti Allan Isberg...?

Jaa juu sama mustalainen taas asialla:
Ailar kirjoitti:Tässä tuosta Lecterin mainitsemasta tapahtumasta. Oliko tää siis Tarkin eka keikka?? Onko jutussa mainittu Kyösti Allan Isberg mustalainen? Miks on niin tutunoloinen nimi?!

...Kyösti Allan Isberg Helsingistä 5 vuodeksi...
tässä ketjussa sivulla 2 lisää

Mustalaiset kun ovat niin sukurakkaita, niin oliko tämä Seinäjoella uhrinsa hengiltä kiduttanut Mertsi Allan Isberg (Mike Soldier?) jotain sukua tällä Kuopiossa tuomitulle Isbergille.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
annaanna

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Käsittääkseni Kyösti Isberg on mustanaamion kaltainen alati uudestisyntyvä hahmo.
Yhden tiedän jo kuulemma kuolleen, yhden muistan surullisen hahmon ritarina. Oli ressukka kyennyt tekemään kaksi ja puoli päivää kevyttä puistotyötä kesäkuussa, kun äkillisesti oli selkä pettänyt. Olin paikalla kun tuli "toristajan" kera vaatimaan palkkasaataviaan :D . Aikamoinen show.

Koventamisperusteena ei sitten tässäkään jutussa kyetty käyttämään sitä järjestäytynyt rikollisuus -perustetta. Ehkä tässä syyteharkintaan menossa olevassa Turun suunnalla selvitetyssä huumausainejutussa kyetään. Ennen syytteitä jo kerrotaan nuo jengijäsenyydet, ehkä tästä se taivas aukenee. Ketjua lukiessa syntyy vaikutelma, ettei tämä huumausainekauppa ihan totaalisesti olekaan rikollisten mopokerhojen hallussa, vaikka tietyt viranomaistahot niin ovat raportoineet. Sitä harjoittavat niin mummot kuin mustalaiset. Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuuden kanssa tai myös olla vähän niin ja näin.
Bandidos-kerhon jäseniä epäillään törkeistä huumerikoksista
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194798 ... sista.html
Aamulehti

Bandidos mc -kerhoon liittyvä huumausainerikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan.

Varsinais-Suomen poliisin huumerikosyksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan huumausainerikoskokonaisuudessa, jossa yhteensä seitsemää henkilöä epäillään törkeistä huumausainerikoksista tai avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

42-vuotias turkulaismies järjesti 40-vuotiaalle turkulaismiehelle lähes viisi kiloa Bandidos-moottoripyöräkerhon maahantuomaa amfetamiinia.

42-vuotiaalla oli luottamuksellinen suhde useisiin Bandidos-kerhon jäseniin ja hän järjesteli kerhossa korkeassa asemassa olevan, Raisiossa asuvan, 33-vuotiaan miehen kautta amfetamiinikauppoja.

33-vuotias kävi itse näyttämässä amfetamiinin vastaanottajalle muutamaa päivää ennen toimitushetkeä paikan, johon amfetamiini tultaisiin toimittamaan. Kolme päivää myöhemmin 32-vuotias Bandidos-kerhon prospect-jäsen toimitti amfetamiinin ennalta osoitettuun paikkaan, josta 40-vuotias turkulaismies yhdessä toisen 29-vuotiaan turkulaisen miehen kanssa tuli sitä noutamaan.

Amfetamiinit toimitettiin noutopaikkaan henkilöautolla, joka on Bandidoksen Support-kerhon jäsenen omistuksessa. Ajoneuvosta löytyi edellä mainitun huumausaine-erän lisäksi lisää amfetamiinia, jota epäillään ajoneuvon 35-vuotiaalle omistajalle kuuluvaksi.

Epäillyistä kuusi on edelleen tutkintavankina.
Mixu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 12:38 pm

4 kg amfetamiinia ja subua...

Viesti Kirjoittaja Mixu »

Oli Tamer Cokkaran hallussa ja ehdotonta vankeutta tuli kuusi vuotta.

Uutisen mukaan herra oli Raaseporista. Olin luullut, että herra olisi ollut Pohjois-Helsingistä.

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa?
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: 4 kg amfetamiinia ja subua...

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

No, olipas - taas - otsikko avaukselle, ja olipas taas avaus!

Luulikohan joku osto- ja myynti-ilmoitukseksi?

Toki parempi tai ainakin yhtä hyvä kuin ne "kukaan tietoo"-tyyliset otsikot.
Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

Doctor Lecter kirjoitti:Poliisin telekuuntelu ei riittänyt todisteeksi

Huumekauppiaan tuomio aleni yli puolella


Itä-Suomen hovioikeus alensi kuopiolaisen huumekauppiaan Kaarlo Kankkusen, 41, tuomiota huomattavasti. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Kankkusen seitsemän vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Hovioikeus alensi nyt tuomion kolmeen vuoteen. Hovioikeuden mukaan Kankkusen voitiin todistaa ostaneen 360 grammaa amfetamiinia 600 gramman sijasta lokakuun 2010 ja kesäkuun 2011 välillä.

Käräjäoikeus oli myös todennut Kankkusen myyneen amfetamiinia merkittäviä eriä oikeudessa nimetyille henkilöille. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi suurimman osan syytteistä ja katsoi, ettei poliisin telekuuntelu riittänyt niistä todisteeksi.

Hovioikeus piti ennallaan sotkamolaisen Kyösti Isbergin, 34, viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion. Hänen katsottiin toimittaneen huumeita Ruotsista Suomeen. Mukana kaupoissa olleen Kari Lindgrenin, 52, tuomio säilyi 3,5 vuodessa.

Amfetamiinia edelleen Kuopiossa ja Siilinjärvellä myyneen Kai Tolvasen, 31, tuomio aleni puolella vuodella kahteen vuoteen ja kolmeen kuukauteen vankeutta.

Lisäksi viisi miestä saivat tuomioita huumekaupoista sekä kaksi miestä kiristyksestä heidän perittyään väkivallalla uhaten velkoja Paltamossa 2011.

Savon Sanomat

Kankkusen toinen nimi Kristian ja Isbergin toinen nimi Allan.

Kyösti Allan Isberg...?

Jaa juu sama mustalainen taas asialla:
Ailar kirjoitti:Tässä tuosta Lecterin mainitsemasta tapahtumasta. Oliko tää siis Tarkin eka keikka?? Onko jutussa mainittu Kyösti Allan Isberg mustalainen? Miks on niin tutunoloinen nimi?!

...Kyösti Allan Isberg Helsingistä 5 vuodeksi...
tässä ketjussa sivulla 2 lisää

Mustalaiset kun ovat niin sukurakkaita, niin oliko tämä Seinäjoella uhrinsa hengiltä kiduttanut Mertsi Allan Isberg (Mike Soldier?) jotain sukua tällä Kuopiossa tuomitulle Isbergille.
K eli Kaarlo Kankkunen sai muistaakseni vuonna 2006(tai 2007) edellisen tuomionsa amfetamiinin myymisestä. Hän ei siviilissä ehtinyt kauan olla ,kun taas häkki heilahti.
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado
aga
Adrian Monk
Viestit: 2756
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja aga »

Hollannin Eindhoven haluaa viljellä kannabiksensa itse

Julkaistu: 3.4.2013 22:33

Hollantilainen Eindhovenin kaupunki ehdottaa, että se voisi viljellä itse kannabista kuuluisiin coffee shopeihin.
Kaupungin johto uskoo, että näin voitaisiin välttää laittomien huumeiden tulo kahviloihin.

Kaupunginjohtaja Rob van Gijzel ehdotti "valvottua" viljelyä kirjeessä Hollannin oikeusministerille Ivo Opsteltenille.

Kaupunginjohtajan mukaan kaupungin liepeillä rehottaa laiton kannabiksen viljely, johon liittyy läheisesti järjestäytynyt rikollisuus. Kuvaan tulee rahanpesua, pelottelua ja uhkailua.

- Kahviloiden omistajat pakotetaan yhteistyöhön rikollisten kanssa.
Valvotulla viljelyllä rikollisuudesta päästäisiin eroon, uskoo kaupungin johto ja ehdottaa kolmen vuoden kokeiluaikaa.

STT-AFP


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 59093.html
aga
Adrian Monk
Viestit: 2756
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja aga »

Ulkomaat 5.4.2013 klo 18:10

Enemmistö yhdysvaltalaisista kannattaa marihuanan laillistamista

Mielipiteet vaihtelevat hyvin vähän riippumatta siitä, oliko marihuanan käyttö jossain muodossa sallittu osavaltiossa. Jopa 77 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että marihuanan lääkekäyttö on hyväksyttävää.

Ensimmäistä kertaa yli neljän vuosikymmenen aikana marihuanasta tehdyissä kyselytutkimuksissa enemmistö yhdysvaltalaisista puoltaa huumausaineen laillistamista.

Pew Research Centerin tekemän haastattelututkimuksen mukaan 52 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että marihuana tulisi laillistaa. Ajatusta vastusti 45 prosenttia.

Tutkimus tehtiin 13.-17. maaliskuuta. Kyselyyn vastasi 1 501 yli 18-vuotiasta yhdysvaltalaista.

Kannatuslukujen muutos on dramaattinen verrattuna vuoden 1969 kyselyyn - silloin 84 prosenttia vastusti marihuanan laillistamista.

Noin puolet kaikista 18-65 -vuotiaista kertoi kokeilleensa marihuanaa. Viimeisen vuoden aikana huumausainetta käyttäneistä ilmoitti käytön syyksi viihdekäytön, 30 prosenttia käytti marihuanaa lääkinnällisissä tarkoituksissa.

Myös asenteet marihuanaan ovat muuttuneet. Vastaajista 38 prosenttia uskoi, että marihuana johtaa kovempien huumausaineiden käyttöön. Vuonna 1977 niin sanottuun porttiteoriaan uskoi 60 prosenttia.

Kaikkiaan 72 prosentin mielestä Yhdysvaltain hallituksen yritykset marihuanaa koskevien lakien toteuttaminen tulee siitä saatavia hyötyjä kalliimmaksi. Asiassa ei eroja ollut edes puoluetasolla - republikaaneista 57 prosenttia oli samaa mieltä, demokraateista 59 prosenttia.

Mielipiteet marihuanan laillistamisesta vaihtelivat hyvin vähän riippumatta siitä, oliko sen käyttö jossain muodossa sallittu osavaltiossa.

Vastaajista 51 prosenttia kertoi tuntevansa olonsa kuitenkin epämukavaksi, jos heidän seurassaan käytettäisiin marihuanaa. Tämä ei ole ongelma 48 prosentille vastaajista.


http://yle.fi/uutiset/enemmisto_yhdysva ... ta/6567411
kiusausko
Harjunpää
Viestit: 303
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 7:32 am
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja kiusausko »

Jos elämän tarkoitus onkin päihtyä... Kokea jonkinlainen yhteys omaan kroppaan, olla yhteydessä hyvin voimakkaasti fyysiseen olotilaansa hinnalla millä hyvänsä juuri silloin, kun mieli niin sanoo. Jos tarkoitus ei olekaan käyttää päätä ilman päihteitä, vaan nimenomaan reAgoida päihtymyksen tuottamaan tilaan juuri siten, kun se milloinkin ideoita tuo päähän?

Alkaa pikkuhiljaa voimistua käsitys siitä, että ihmisen ei ole tarkoitus tässä maailmankaikkeudessa mitenkään pyrkiä mihinkään varsinaiseen äkkisältään ajateltuun hyvyyteen vaan tuottaa päihtyneenä oman kehonsa informointiin perustuvia tapahtumia täysin miettimättä sitä, mitä muut tästä ajattelevat.

Unohdetaan siis typerästi luonnehdittu terveen järjen käyttö ja pyritään kaikki siihen, että olemme jatkuvasti meille itsellemme sopivimman päihteen alaisuudessa ja tehkäämme päätöksiä meille itsellemme sopivassa tilassa riippumatta siitä, mikä on sopivaksi luonnehdittu. Tai jos ei suorastaan vaikutuksen alaisena huvita olla, niin on ihan ok käyttää itselle sopivaa päihdettä silloin, kun itse haluaa.
Mä en oo mikään sun henkilökohtainen poliisi. No, lopeta sitten se vitun partiointi.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2756
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja aga »

Sunnuntaisuomalainen: Suomi on omavarainen marihuanamaa

7.4.2013 6:16 - Tero Karjalainen

Suomeen ei ole muutamaan vuoteen tuotu kannabista ulkomailta. Räjähdysmäisesti levinnyt kotikasvatus on tehnyt maasta omavaraisen marihuanan tuottajan, kirjoittaa Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

- Kotikasvatusta on niin paljon, että jos käyttöannoksen haluaa, sen saa jo kaverilta tai kaverin kaverilta, poliisitarkastaja Pentti Kangasniemi Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi takavarikoi Suomessa viime vuonna ennätykselliset 18000 kannabiskasvia. Tieto ilmenee poliisin vielä julkaisemattomista takavarikkotilastoista. Vuonna 2011 kannabiskasveja takavarikoitiin 16400. Takavarikkotilastojen perusteella kotikasvatuksen suosio on kuudessa vuodessa yli kaksinkertaistunut. Vuonna 2007 kasveja takavarikoitiin 7600.

- Kasvattaminen on tilastojenkin valossa lisääntynyt entisestään, Kangasniemi sanoo.

Kangasniemen mukaan poliisi ei enää erityisesti jahtaa kotikasvattajia vaan viljelmät löytyvät muiden virkatehtävien yhteydessä. Syinä tähän ovat poliisien resurssipula ja näkemys siitä, ettei sakottaminen paranna päihdeongelmaista ihmistä.

Sunnuntaisuomalainen kävi 57-vuotiaan kannabiksen kotikasvattajan kotona. Kannabis kasvaa olohuoneeseen pystytetyssä teltassa, kasvilamppujen alla.

Aiheesta lisää sunnuntain Etelä-Suomen Sanomissa.


http://www.ess.fi/?article=410094
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Arlene »

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... -vantaalla

Minä en halua omaan talooni "vuokraviljelöitä" ja korjata niiden jäljiltä lattioita!
Paikalla
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3851
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201304 ... 9_ul.shtml
Perjantai 12.4.2013 klo 12.54 (päivitetty klo 15.35)

Ruotsalaismies tuomittiin kuolemaan huumeiden salakuljetuksesta.

Ferry Linnbark pidätettiin Malesian Kuala Lumpurin lentokentällä joulukuussa 2011 kun hänen hallustaan löytyi peräti 4,3 kiloa metamfetamiinia. Ainetta hän kuljetti laukussa.

44-vuotias Linnbark tuomittiin tänään kuolemaan paikallisessa tuomioistuimessa.

- Kuolemantuomio on ainoa mahdollinen rangaistus, sanoi tuomari Noor Azian paikallisten lehtien mukaan.

Kuolemaantuomittu mies asui Tukholman lähistöllä, ja hän omisti kahvilan ja pizzerian ennen kuin muutti ulkomaille.

Ex-vaimo ei ole pitänyt mieheen yhteyttä useisiin vuosiin.

- Herranen aika. Tämä on aivan hirveää. Virheistä pitää rangaista, mutta kenenkään elämää ei saa riistää, nainen sanoi Aftonbladetille.
Huumerikoksista nuijittuja kuolemantuomioita ei juurikaan panna täytäntöön oikein missään maassa joten eiköhän tämäkin vielä vankeusrangaistukseksi muunnu. 4,3 kilosta metaa lienee luvassa juhlavan pituinen istunto.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2756
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja aga »

Voi helvetti mitä touhua, eletäänkö me vuotta 1984?

Miksi poliisit ja koirat tutkivat ihmisiä Rotuaarilla?

Oulu 8:09 | Susanna Kemppainen

Rotuaarilla kävellyt mies joutui keskiviikkona yllättävään tilanteeseen. Häntä vastaan tuli kaksi miestä ja koira, joka alkoi täysin odottamatta nuuhkia häntä.

Miehet antoivat koiran haistella häntä ja tekivät hänelle tarkastuksen. He kertoivat olevansa poliiseja.

Mies ihmettelee, onko hän epäilyttävän näköinen vai mistä oli kyse.

Miksi poliisit käyttäytyivät näin, Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Tapani Tasanto?

”Meillä oli keskiviikkona useita siviilipukuisia poliisipartioita koirineen Oulun keskustan kaduilla tekemässä huumeiden katuvalvontaa. Koirat on koulutettu reagoimaan huumeisiin. Jos koira saa vainun ja se kohdistuu ihmiseen, tehdään hänelle tarkastus.”

Eikö poliisin pidä esittäytyä ensin?

”Kyllä. Jos koira reagoi ihmiseen, poliisien pitää esittäytyä ja kertoa, mistä on kyse. Heillä on aina mukana myös virkamerkit, joiden esittämistä voi vaatia.”

Saako poliisi tutkia satunnaisen kulkijan taskut?

”Kyllä saa, jos koira merkkaa hänet. Hänelle voidaan tehdä tarkastus esimerkiksi mahdollisen huumausainerikoksen tai huumausaineen käyttörikoksen selvittämiseksi. Tietyissä tilanteissa myös hänen kotiinsa voidaan tehdä kotietsintä.”

Saattaako koira reagoida, vaikkei olisi mukana huumeita?

”Voi. Riittää, että henkilö on ollut tekemisissä huumausaineiden kanssa.”

Voiko kuka tahansa joutua siviilipukuisten poliisien tutkimaksi missä ja koska tahansa Oulussa?

”Kyllä voi, jos koira reagoi häneen. Teemme katuvalvontaa jatkossa entistä enemmän ja kuljemme koirien kanssa yleisillä paikoilla sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa, joissa voidaan olettaa huumeita liikkuvan.”

Miten ihmiset reagoivat tällaisiin tarkastuksiin?

”Poliisit tietävät, että heidän pitää työskennellä yleisillä paikoilla hienotunteisesti ja ketään loukkaamatta. Kukin kokee kuitenkin asiat omalla tavallaan. Tämänkaltaisista tilanteista on kanneltu eduskunnan oikeusasiamiehelle.”


http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/miksi ... la/627739/
Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

NÄIN me liuúmme pikkuhiljaa pienin askelin kohti Poliisin Kaikkivaltiutta :( :(
pian Kaikkivaltias Poliisin tietokoneella näkyy tilansaldomme,kaikki ostomme, sijaintimme ½metrin tarkkuudella,senhetkinen pulssimme,verenpaineemme.. Olemme matkalla 100% Valvontayhteiskuntaa.. :( pian alkaa ennustettu "siruttaminen" josta meitä jo varoitetaan..
Vastaa Viestiin