Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... rikoksesta
20.3.2013 klo 15:28
Poliisi ei aloita esitutkintaa Hautalan oviremontista ja kotisiivouksesta: ”Ei ole syytä epäillä rikoksesta”
Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) asunnossa syyskuussa 2009 tehty oviremontti ja siivous ei ole johtanut esitutkintaan. Helsingin poliisi teki päätöksen eilen tiistaina.

Talousrikosyksikön päällikkö Ilkka Koskimäki kertoo, että poliisi otti asian oma-aloitteisesti harkintaan viikonlopun aikana. Alkuviikosta myös muutamat kansalaiset olivat poliisiin aiheesta yhteydessä.

Poliisi pohti mahdollisina rikosnimikkeinä veropetosta tai verorikkomusta.

”Päädyimme siihen, ettei ole syytä epäillä rikoksesta”, Koskimäki sanoo. ”Olemme ilmoittaneet päätöksestä verottajalle. Jos verottaja tekee tutkintapyynnön, katsomme uudelleen. Muuten asia ei enää ole meillä vireillä.”

Ministeri Hautalan toimista on tehty 13 kantelua oikeuskanslerille ja 14 kantelua eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kaikki kantelut siirretään käsiteltäväksi oikeuskanslerille, missä käsittelyaika on 6-8 kuukautta.

Hautalan epäillyistä pimeänä teettämistä töistä on kertonut remonttimies, jolla on oikeusriita taloremontista Hautalan miesystävän kanssa. Remonttimies on kertonut Hautalan tietoisesti teettäneen pimeänä työnä oviremontin ja asunnon siivouksen.

Hautala on myöntänyt maksaneensa 80 euroa siivoustyöstä ja jättäneensä työnantajamaksut maksamatta. Ne Hautala on nyt maksanut jälkikäteen. Oviremontin tehnyttä miestä Hautala on pitänyt yrittäjänä. Hautala maksoi miehelle 100 euroa. Hautalalla ei ole suorituksesta kuittia.
Siis,”Päädyimme siihen, ettei ole syytä epäillä rikoksesta”, mutta kuitenkin
”Olemme ilmoittaneet päätöksestä verottajalle. Jos verottaja tekee tutkintapyynnön, katsomme uudelleen.”

Jos poliisi on jo kerran päättänyt, ettei rikosta ole tapahtunut, niin miten sama asia voisi rikokseksi muuttua jos verottaja tekee tutkintapyynnön?

Minä olen tähän asti luullut, että pimeän työn teetäminen on rikos. Poliisin mukaan kyse ei siis ole rikoksesta, vaan aivan laillisesta toimintatavasta.

Sisäasiainministeriön sivuilta kuitenkin saa toisen käsityksen

http://www.intermin.fi/fi/turvallisuus/ ... maa_talous
Talousrikollisuuteen kuuluva osa on harmaa talous, jossa sinänsä laillisesta toiminnasta syntyviä lakisääteisiä velvoitteita, kuten veroja tai eläkemaksuja laiminlyödään. Harmaa talous on niin sanottua piilorikollisuutta, josta vain osa tule viranomaisten tietoon. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan vuonna 2010 tilaaman tutkimuksen mukaan harmaasta taloudessa liikkuu vuosittain arviolta 10-14 miljardia euroa ja siitä aiheutuu yhteiskunnalle taloudellisina menetyksinä 4-6 miljardia euron tappiot.

Harmaata taloutta esiintyy erityisesti työvoimavaltaisilla aloilla, kuten rakennusalalla, majoitus- ja ravitsemisalalla ja kuljetusalalla. Harmaan talouden tyypillisimpiä ilmenemismuotoja ovat palkkojen maksaminen pimeänä tai kuittikauppa.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Poliisi on tehnyt Heidi "hai" Hautalan kohdalla aivan käsittämättömän päätöksen. Oikeesti, miten vitulla ne voi tulla toiseen päätökseen jos verottaja pyytää tutkimaan?
Jos ne tulisi toiseen lopputulokseen siitä että Heidi "hai" Hautala olisikin syyllistynyt rikokseen niin joku poliisihan olisi syyllistynyt virkavirheeseen. Tällaista toteamusta ei poliiseilta koskaan tule.
Elikä Suomen poliisi armahti Heidi "hai" Hautalan kaikesta. Ei kai tämä Suomi ole poliisivaltio???
Nyt voidaan muut lakia vaalivat instanssit lopettaa koska poliisi voi tehdä päätökset ihan omin avuin.


On tämä vaan hienoa että ministerit pysyvät otsikoissa. Uusimpana Erkki "Tuulihattu" Tuomioja.
"Tuulihattu" pitää oikeutenaan maksaa valtion luottokortilla ostoksiaan ja selvitellä jälkikäteen mitä tarttee ostoksista itse maksaa. Tämä on "Tuulihatulla" normaali käytäntö kun on kiire. Mutta miten onkaan säännökset tältä osin?
Eiköhän säännöksissä mitkä "Tuulihattukin" on allekirjoittanut luottokortin lunastaessaan ole TODELLA selkeästi rajattu mihin korttia voi ja saa käyttää?
Mikä perkeleen oikeus on Erkki "Tuulihattu" Tuomiojalla käyttää valtion luottokorttia väärin ja kuitata asia kiinni jäätyään sanomalla et olen aina maksanut jälkikäteen.
Tämä "Tuulihattu" käytännössä ottaa korotonta lainaa luottokortilla valtiolta omiin ostoihinsa koska pitää sitä maan tapana ja kun on niin kiireinen ettei omalla kortilla tai rahalla kerkeä maksamaan. Voi vitun vittu näitä totaali pellejä.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6666
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Heidi Hautala on jälleen myrskyn silmässä. Iltalehti kertoo tänään, että Hautala olisi estänyt Arctia Shipping Oy:tä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacesta. SDP:n Jukka Kärnän mielestä Hautalan pitäisi ymmärtää erota:

- Se, että Hautala vaati Arctia Shippingiä perumaan Greenpeacea vastaan tehdyn rikosilmoituksen, osoittaa Hautalalta harkitsemattomuutta ja kyvyttömyyttä hoitaa hänelle osoitettuja tehtäviä. Ministeri ei yksinkertaisesti voi toimia näin.

- Finnairin työntekijät, Neste Shippingin merimiehet tai Stora Enson häikäilemätön toiminta Kiinassa, näiden kohdalla Hautala ei voinut omien sanojensa mukaan tehdä mitään. Valitettavasti Hautalan toimet tässä rikosilmoitusasiassa ovat niin vakavia, että ministerin olisi ymmärrettävä nyt erota.

Lähde: Iltalehti 9.10.2013: Demariedustaja: Hautalan ymmärrettävä erota
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Eihän tämä nyt ole kummoinen juttu Heidi "Hai" Hautalan meriittilistalla. Tämähän on normaali maan tapa joka on nykyisen hallituksen linjausten mukainen. Onkohan Suomen historiassa yhtään hallitusta joka olisi näin massiivisesti muistanut liikkua moraalin harmaalla alueella???
Moraali puolella on kovin niukasti ministereitä jotka ei olisi mokannut, mutta tämä sekasikiö hallitus vaan porskuttaa ja palkka juoksee.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ja pikku pyhimys Jyrki Himanen-Katainen vaatii Heidi "Hai" Hautalalta selvitystä rikosilmoituksen tekemisen estämisestä.
Siis oikea pikku pyhimys tämä Himanen-Katainen, ei luulis tolla historiikilla paljon vaativan yhtään mitään keltään. Nyt Jyrki Himanen-Katainen heti kotia vaipan vaihtoon, kurahti housuun. Virkamies oli estänyt rikosilmoituksen teon hörhöistä, tosin Heidi "Hai" Hautalan tieten.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Mman
Agentti Scully
Viestit: 691
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Mman »

Vieläköhän Hautala kehtaa ministerinä jatkaa? käy sen verran hitaalla että kehtaa.. 8)


Timo Soini tiukkana: "Hautala ei voi jatkaa"

Keskiviikko 9.10.2013 klo 14.03

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää tietoja ministeri Heidi Hautalan (vihr) puuttumisesta rikosilmoituksen tekemiseen vakavina.

- Jos selviää, että hän on puuttunut tähän prosessiin, niin silloin hän ei voi jatkaa ministerinä, Soini totesi äsken eduskunnassa.

Soinin mukaan kyse on luottamuksesta, ei lakipykälistä.
- Jos hän on asiaan puuttunut, niin luottamus on silloin mennyt. Eihän ministeri voi lähteä puuttumaan viranomaisasioihin.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) tavoin Soinikin odottaa Hautalalta pikaista selvitystä tapahtumien kulusta.

Hautala on parhaillaan matkoilla Yhdysvalloissa.

Soini laajentaa tapauksen koko hallituksen laajuiseksi.
- Ydinkysymys on se, luottaako pääministeri Hautalaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013100 ... 1_uu.shtml


Yksi on hiljaa
|
|
|
|
Hurjat palaverikiireet estivät Niinistöä saapumasta myös eduskunnan täysistuntoon, jonne vihreiden puheenjohtajaa odotti eduskuntatalon ala-aulassa käytännössä koko Suomen media ja hetken aikaa myös tahattomasti paikalle eksynyt tansanialainen vierasryhmä.

Afrikankin asioista mielellään ja ahkerasti kommentoiva ministeri Niinistö ei tullut. Se sijaan muilta hurjilta kiireiltään eduskunnan täysistuntoon ehtivät ministereistä muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd), työministeri Lauri Ihalainen (sd), kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas), sisäministeri Päivi Räsänen (kd), eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok), pääministeri Jyrki Katainen (kok), kuntaministeri Henna Virkkunen (kok), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r), opetusministeri Krista Kiuru (sd) ja asuntoministeri Piia Viitanen (sd).

Mutta ympäristöministeri Ville Niinistöllä (vihr) oli muuta hirveän kiireistä ja tärkeää tekemistä. Juuri tänään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013100 ... 8_uu.shtml
Alex
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: La Huhti 06, 2013 4:04 pm
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Alex »

Onko Hautala koskaan ollut tuon ekoterrorismijärjestön jäsen?
...make you ready for a bit of the old ultra-violence
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ei ole ihan varmaa onko edelleen jäsen, mutta on ollut ja tukenut näitä rahallisesti.
Eroaako Hedi "Hai" Hautala? Ei eroa, tulee puraisemaan kipeästi näitä jotka vaativat eroa.
On hänellä sen verran kontakteja joka suuntaan että tietoja löytyy muista politikoista, niitä ikäviä ja vaiettuja tietoja. Jos eroaa niin muut voivat valmistautua paskamyrskyyn jonka Hautala heittää jotakin kautta medialle, mutta ei suinkaan itse ettei aleta puhumaan katkeroituneesta ex ministeristä.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Mman
Agentti Scully
Viestit: 691
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Mman »

Vihreiden "sädekehä" murenee aika hidasta on etulohkon liikenne jos nyt ei älyä lähteä..


Pääkirjoitus 11.10.2013: Ministeri Hautalan olisi syytä erota

Ministeri Heidi Hautalasta on tullut rasite koko hallituksen uskottavuudelle.
Heidi Hautala tekisi palveluksen puolueelleen jättämällä paikkansa uudelleen täytettäväksi.

Valtionyhtiöiden ohjauksesta vastaavan kehitysministeri Heidi Hautalan rooli tuoreessa Greenpeace-kohussa on kestämätön. Hautala katsoo, että valtion kokonaan omistamien yhtiöiden on siedettävä kansalaisjärjestöjen toimintaa toisella tavalla kuin muunlaisessa omistuksessa olevien yhtiöiden. Käytännön tasolla ministeri siis hyväksyy esimerkiksi Greenpeacen aktiot suomalaisia jäänmurtajia vastaan, niin ettei niihin liittyviä mahdollisia lainvastaisuuksia tarvitse selvittää. Tämä avaa ministeritasolta aikamoisia näkymiä Suomen tulevaisuuteen. Jos koko hallitus hyväksyy Hautalan tulkinnan, niin kansalaisjärjestöjä eivät sen jälkeen koske Suomen lait samalla tavalla kuin tavallisia kansalaisia ja yrityksiä. Epäselvää on myös se, mitä kansalaisjärjestöjä kyseinen valtio-omistajan suurpiirteinen linjaus koskee. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen onkin asiasta toista mieltä. Tolvasen mukaan valtion kokonaan omistaman yhtiön pitäisi sietää muita yhtiöitä vähemmän lain rikkomista.

Hautala on tapauksessa pyrkinyt vetäytymään valtionyhtiöiden omistajanohjauksesta vastanneen virkamiehen Pekka Timosen selän taakse. Timosen kertoman mukaan hän on ohjeistanut asiassa Arctia Shippingin toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa. Ministeri Hautalaa on informoitu asiasta ja hän on sen hyväksynyt. Ministeri on poliittisesti vastuussa myös virkamiehensä toiminnasta. Asian tekee erittäin herkäksi se, että Greenpeacessä toimii näkyvissä tehtävissä henkilöitä, joilla on läheinen suhde vihreisiin. Kaukaa haettu ei ole ajatus siitä, että vihreä ministeri haluaa suosia lähellä omia arvojaan olevaa järjestöä. Julkisuudessa voisi herättää kysymyksen myös siitä onko Greenpeace suomalaisittain kansalaisjärjestö lainkaan. Pääsevätkö suomalaiset jäsenet päättämään järjestön asioista ja kuinka avointa on järjestön toiminta ja talous ylipäätään. Suomen perustuslain pohjalta kaikkia kansalaisia on kohdeltava yhdenvertaisesti, riippumatta siitä mihin järjestöihin he kuuluvat.


Jo aiempi ministeri Hautalan kärähtäminen pimeän työn teettämisestä olisi muissa Pohjoismaissa riittänyt syyksi ministerin eroon. Hautalan kohdalla asia painettiin villaisella ja hän joutui eroamaan vain harmaan talouden ministerityöryhmästä. Hautalan otteiden epävarmuus valtionyhtiöiden ohjauksessa on ollut silmiin pistävää. Linja on horjunut ja lipsuu nyt Greenpeacen osalta todella merkittävästi. Ministeri Hautalan uskottavuuden menetys nakertaa jo koko Jyrki Kataisen hallituksen uskottavuutta. Missä tahansa muussa läntisen demokratian maassa Hautala olisi jo eronnut.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/20 ... 2_pk.shtml
dmm
Neuvoja-Jack
Viestit: 545
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja dmm »

Ja niinhän se erosi...
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"
Mman
Agentti Scully
Viestit: 691
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Mman »

dmm kirjoitti:Ja niinhän se erosi...
Ettei vaan ollut PerusS Oinosen mobilisoima tämä case .. :lol:
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Saapa nähdä riittääkö Heidi "Hai" Hautalan ero. Kun nääs tuli toi pirullinen kiristystapauskin vahingossa julki. Toimitusjohtajaa kiristettiin potku-uhalla mikäli ei peru aiheelista rikosilmoitusta tästä terroristijärjestöstä.
Heidi "Hai" Hautala oli tietoinen tästä kiristyksestä ja hyväksyi, jos ei peräti vaatinutkin sitä.
Vaan eihän sitä saa enää kurmuttaa, vaikka onkin syyllistynyt rikokseen istuvana ministerinä oman ministeriönsä alaisessa asiassa.
Paskamyrskyä odotellessa, milloin Hautala sen äheltää?
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Vihreät onnistuu äheltämään tuostakin p@$kavyörystä itsensä eroon, niin kuin aina ennenkin. Ja ovat seuraavien vaalienkin jälkeen hallituksessa...
Ja naiskiintiön takia saadaan uudeksi ministeriksi varmaankin taas pieni vihainen nainen Anni Sinnetännemäki. Joka ei ole yhtään sen parempi vaihtoehto kuin Hautala.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8295
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Nyt alkaa olemaan jo koomisia piirteitä Hautalan perinnön ottajista. Yksi ehdokas kerrallaan kurkkii jauhopussiinsa tarkastaakseen jauhojen puhtoisuuden. Ainut joka on varma oman pussinsa sisällöstä näyttäisi olevan Tuija Brax, koska on ilmoittanut olevansa käytettävissä ministerin pallille. Mutta onko Braxilla ihan puhtaat jauhot pussissa?
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin