Tappo Kärsämäellä 13.12.1961

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
greenpower
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Tammi 26, 2008 9:17 pm

Tappo Kärsämäellä 13.12.1961

Viesti Kirjoittaja greenpower »

Antti Isola tappoi pikaistuksissaan Viljo Leskelän tuona kyseisenä joulukuun päivänä.
kaikkia jotain aiheesta tietäviä pyydetään ilmoittamaan tietonsa alibista jne..

Tapauksesta oli kaksi ketjua. Ne yhdistetty ja ketju siirretty Kyselyistä alueelle Henkirikokset kotimaa. Otsikko päivitetty
-NILS-
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tappo Kärsämäellä 13.12.1961

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tässä eräs lehtiartikkeli tapauksesta. Vaikuttaa olleen melko perinteinen suomalainen kännitappo.

Satakunnan Kansa 15.12.1961, s. 11

Juopottelu päättyi järkyttävään verityöhön

Juopottelun seurauksena syntynyt riita johti miestappoon keskiviikkoiltana Kärsämäen Hallanperällä. Työmiehet Viljo Leskelä ja Kalevi Mäkikangas olivat keskiviikkoiltana palanneet juovuksissa Kärsämäen kirkonkylästä kotikylälleen Hallanperälle ja menneet jatkamaan ryypiskelyä Antti Isolan torppaan, missä heidän seuraansa liittyi myös Isola. Jostakin syystä syntyi miesten kesken illan kuluessa riitaa ja Isola uhkaili aluksi puukolla Leskelää, joka puolestaan käytti tuolia puolustusaseena. Seurueen kolmas jäsen Kalevi Mäkikangas sai vihdoin Isolalta puukon pois ja kävi kätkemässä sen ulos rakennuksen alle. Hänen palattuaan sisälle ja mentyä Leskelän kanssa rauhoittamaan torpan toisessa huoneessa olleita Isolan alaikäisiä lapsia haki Isola ulkoa kirveen. Sisään astuttuaan hän löi kirveellä Leskelää vasempaan ohimoon, johon tuli ammottava haava. Verityön uhria lähdettiin kuljettamaan Ouluun sairaalahoitoon, mutta matkalla hän kuoli.

Henkensä menettänyt Viljo Leskelä oli 34-vuotias ja häneltä jäi vaimo ja neljä alaikäistä lasta. Verityön tekijä Antti Isola on 41-vuotias ja hänellä on puoliso ja 10 alaikäistä lasta. Mainittakoon, että mainittuna iltana olivat Leskelän ja Isolan vaimot yhdessä Hallanperän koululla kuusijuhlassa.
Ördög
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:49 pm
Paikkakunta: Nordsjö

Henkirikos Kärsämäellä 60-luvulla - löytyykö tietoa?

Viesti Kirjoittaja Ördög »

Sain Flashbackin foorumilla (Ruåtsista, siis) yksityisviestin, joka koskee 1960-luvulla Kärsämäellä tapahtunutta henkirikosta. Viestin lähettäjä ei osaa suomea, ja pyysi siksi minua tekemään tiedusteluja asiassa. Hänellä itsellään ei ole mitään kirjallista materiaalia tapauksesta, ilmoitti vain mitä muut ovat kertoneet. Yrityksistään huolimatta hän ei ole löytänyt verityöstä mitään lisätietoja, ja hän arveleekin ettei tällaisista jutuista mielellään puhuta lähipiirissä eikä paikkakunnalla...

Mutta meillä murhainfolaisilla sellaisia ongelmia ei ole! Onko siis kukaan kuullut / lukenut tällaisesta tapauksesta?

Tämän tiedustelijan mukaan eräs lähisukulainen, nimeltään Antti Isola ja kotoisin Kärsämäeltä, olisi joskus 60-luvulla lyönyt lankonsa kirveellä kuoliaaksi. Langon nimi oli luultavasti Ojalehto, joskin asia ei ole täysin varma. Tietenkin alkoholilla oli osuutensa.

Tekijä tuomittiin moneksi vuodeksi vankeuteen. Ollessaan vankilasta lomalla Helsingissä hän otti mahdollisesti hengiltä toisenkin miehen. Mutta mitään todisteita epäilyille ei saatu, eikä Isolaa tiettävästi asetettu syytteeseen tai tuomittu.

Isola oli muiden ikätovereidensa tapaan ollut sodassa, ja tiedustelijan mukaan kokemus oli jättänyt häneen syvät jäljet. Hänellä oli kymmenen lasta, eikä hän ollut mikään pehmoisä. Hän kuoli 1980-luvulla, kertoman mukaan.
Nie wird so viel gelogen wie nach der Jagd, im Krieg und vor Wahlen. (Otto von Bismarck)
greenline84
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Joulu 18, 2013 10:41 am

Re: Tappo Kärsämäellä 13.12.1961

Viesti Kirjoittaja greenline84 »

Isola tuomittiin myös toisesta henkirikoksesta toisin kun sanoit ja hän suoritti rangaistuksensa siitä :!:
Vastaa Viestiin