SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Syyrian sodasta palaaville hoitotakuu

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3643
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Toivottavasti on yksittäistapaus. Kääntyy rauhan ja rakkauden uskontoon, ja heti täytyy lähteä taistelemaan uskonveljien rinnalla.

Onhan suomalaisia ollut mukana palkkasotilaina ties missä rähinässä, mutta taisi olla ensimmäinen kerta kun syntyperäinen suomalainen lähti johonkin kahinaan uskonnollisista syistä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Eipä ole sosialidemokraatin, Tuula Väätäisen, ehdotelmasta kuulunut enää mitään...

Kova oli länsimailla hinku tukea pres Assadin vastaista toimintaa; rahaa, aseita, myötätuntoa...

Vaan kuinkas sitten kävikään. Suomalaisista olivat demarit ensimmäisten joukossa tunkemassa kieltään ISIS-porukan perseeseen ja antamassa Kaunialan sotavammasairaalaa veloituksetta heidän käyttöönsä. Alkoi Syyriaan kalifaattia perustamaan lähteneiden "suomalaisnuorten" sääliminen. "Kun he palaavat, niin tarvitsevat tukemme ja rahamme".

Oliko länsi siinä uskossa että Syyria tarvitsee demokratian? Ja sen saamiseksi olkoot kaikki keinot sallittuja? Mutta tarvitseeko Syyria demokratiaa? Ei! Joillekin valtioille ei sovi se, mikä sopii esim. eurooppalaisille. Tuliko Liibyaan demokratia kun Gaddafin valta kaatui? Ei. Ovatko asiat nyt paremmin? Eivät. Ählämimaissa lienee diktatuuri parempi vaihtoehto. Ainakin se on parempi kuin sosialidemokratia. Joka taasen on se demokratian pahempi muoto.

Mutta miten kansanedustaja Väätäinen (sd) aikoo nyt perusteella kalifaatin sotureiden paluun "rakentamaan yhteistä Suomeamme". Olihan lähtijä "espoolaismies", "ehta suomalainen", kuten HS kirjoitti.
- Ettäs nekin piripäät kehtaavat moista tekstiä suoltaa.

Tuon "espoolaismiehen" isä on kuitenkin yhteiskunnallisesti valveutuneempi neekeri, somali, kuin monet muut, joten sietääkin kysyä, mitä tulee näistä "syrjäytyneiden" lapsista kun ei-niin-syrjäytyneiden lapsista tulee kaulankatkojia, päänirrottajia, hulluja fanaatikkoja.
- Muslimi tuli kaapista ulos - ei sen enempää eikä vähempää.

Muistakaamme Tuula Väätäistä sähköposteilla, kirjeillä, korteilla, kermakakulla sun muilla kun on noinkin avoimesti päänirrottajien asialla!

Hienoa SDP että teillä on riviessänne kalifaatin kannattajia. Onhan se sentään enemmän kuin suomalainen duunari. Joka ei ole teille merkinnyt aikoihin enää yhtään mitään.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Palautetaanpa tämä keskustelu syksyyn 2013:
Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) lähetti perjantaina tiedotteen koskien hänen torstaina jättämäänsä kirjallista kysymystä Syyriasta palaavien suomalaisten hoidosta.

Koko tiedote kuuluu näin:

SDP:n kansanedustaja, Puolustusvaliokunnan jäsen Tuula Väätäinen muistuttaa, että ei ole eilen 12.9.2013 jättämässään kirjallisessa kysymyksessä esittänyt kriisinhallintapalveluksessa olevien statuksen laajentamista muille kuin mitä nykyisessä sotilastapaturmalainsäädännössä säädetään.
- Haluan tietää koko hallituksen kannan kysymykseen. En ole rinnastanut konflikteihin yksilöinä osallistuvia ihmisiä rauhanturvaajiin tai muihin kriisinhallintapalveluksessa oleviin enkä ole sitä mieltä että heitä tulisi julkisen vallan puolesta samassa asemassa pitää, Väätäinen toteaa.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/syy ... ainen-8319

Ministeri Risikko vastasi:
Edellä esitetyn perusteella ei ole tarvetta ryhtyä erityisiin toimiin asian johdosta.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp ... 13_p.shtml
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PaxCow kirjoitti:P
Ministeri Risikko vastasi:
Edellä esitetyn perusteella ei ole tarvetta ryhtyä erityisiin toimiin asian johdosta.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp ... 13_p.shtml
Erityisiin toimiin vai erityistoimiin? Että ihan tavalliset toimet riittävät; Suomen passi ja kansalaisuus pois sekä paluu kalifaattiin tai Somaliaan. Suomen ei pidä nössöillä näissä tapauksissa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1881
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

En ymmärrä, miksei tiedotusvälineissä ole mainittu sitä tosiasiaa, että nämä Isiksen toivot syyllistyvät sotarikoksiin taistellessaan siviilejä surmaavissa, etnistä puhdistusta suorittavissa joukoissa. Suomessa on tuomittu Ruandan kansanmurhaan syyllistyneitä, joten myös Lähi-Idässä kansanmurhaan syyllistyneiden tuomitseminen, varsinkin kun kyse on Suomen kansalaisista, pitäisi olla selvää. Vai eikö sotaoikeus koske herrakansaa?
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Olisiko tässä nyt käynyt sillai, että niin poliitikot ja viranomaiset eivät oikein tiedä kuinka jihadistien paluuseen pitäisi suhtautua? Eihän tälläistä pelkoa tai huolta heidän saapumisestaan olisi jos Suomen maahanmuuttopolitiikka olisi ollut hallinnassa. Supossakin pohditaan että voi voi heidän paluunsa kanssa. Odottavat poliitikkojen ohjeita. He taasen pelkäävät rasismisyytöksiä tai sitä, että muslimit loukkaantuvat tai joku ottaa puheeksi ihmisoikeudet.

Viranomaiset kyttäävät rajalla poliitikkojen siunauksella tuoko joku Eestistä liikaa alkkoholia, ajaako joku eestin kilpisellä autolla liian kauan Suomessa, vai tuoko joku pari kartonkia liikaa savukkeita Venäjältä. Mutta siihen ei puututa, että Suomeen tulee uskonsodista takaisin ihmisiä, jotka ovat näyttäneet Suomelle persettään koko ikänsä ja valmiit tappamaan mielikuvitusolennon näkemyksien vuoksi huvikseen ihmisiä.

Suomeen tulee myös ihmisiä joiden oikeaa nimeä emme tiedä emmekä tule koskaan tietämään. He saavat asunnon, ruoan, rahaa ja loputonta ymmärrystä. Siihen vielä meedian ja viranomaisten valheet päälle tulijoiden henkeäsalpaavista osaamiskyvyistä, yhteisöllisyydestä, antirasismista ja fazerit, finnairit, stockmannit sekä nokiat niin ollaankin valheessa kaulaa myöten.
- Se, että savukkeista ja viinoista menetään muutama miljoona verotuloja on tärkeämpää kun se, että älämölöporukka tullessa ihmisoikeuksien kanssa Suomeen, niin menetetään joka vuosi kymmeniä miljoonia verotuloja. Ollaan huolissaan palaavien jihadistien jaksamisesta ja puuhastellaan heille virikkeitä etteivät syrjäydy. Edellenkin nähdään, että lähtöä jihadistiksi edelsi rasismi ja syrjäytyminen Suomessa. Paha olo. Johon syyllistyy tietysti kantaväestö.
- Meidän pitäisi kait tehdä jotain tämän kantaväestön kanssa.

Juuri saamamme tiedon mukaan etnoräppäri on tullut kaapista:

Lehti: Hip-hop-artistia epäillään Isiksen mestaajaksi

Lontoolainen hip-hop-artisti on pääepäilty yhdysvaltalaistoimittaja James Foleyn mestaukseen, kertoo brittilehti Sunday Times.

Sunday Timesin mukaan Britannian tiedustelupalvelu MI5 on varma, että 23-vuotias Abdel-Majed Abdel Bary on naamioitunut jihadisti, joka esiintyy Isiksen julkaisemalla mestausvideolla.
- MI5 on tunnistanut brittiläisen jihadistin, joka pitää veistä [Foleyn] kurkulla, poliisilähde sanoo Timesille.

Video Foleyn teloituksesta ladattiin nettiin tällä viikolla.
...
Räppäristä jihadistiksi

Brittilehti Independent kertoo, että Bary tunnettiin artistinimillä L Jinny ja ja Lyricist Jinn. Hänen kappaleitaan soitettiin BBC:n radiokanavilla vuonna 2012.

Baryn isä Adel Abdul Bary on kotoisin Egyptistä, ja hänen uskotaan kuuluneen Osama Bin Ladenin lähipiiriin. Häntä epäillään Yhdysvalloissa pommi-iskuista maan suurlähetystöihin Afrikassa 1998.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201408 ... 3_ul.shtml
Sunnuntai 24.8.2014 klo 14.30

Nyt enää odotellaan Palefacen puolustusänkytystä tälle kollegalleen; länsimaat, suuryhtiöt, persut, rasismi, karkoitusuhka, työttömyys, syrjäytyminen, moskeijoiden vähyys Britanniassa, vähäpukeiset naiset, homot...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3697
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: SDP:n kansanedustaja: Syyrian sodasta palaaville hoitota

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Britanniassa ovat sitten päättäneet alkaa takavarikoimaan epäiltyjen jihadistien passeja, jotta eivät lähtisi...

http://yle.fi/uutiset/britannia_alkaa_t ... ja/7445951

No eihän siinä nyt ole mitään järkeä...
Antaa niiden mennä vaan, kunhan eivät tule takaisin!!!
(no ei taida demareiden märät unet islamistiveteraanien paapomisesta toteutua, todennäk. sieltä ei kovin helposti vammautuneita evakuoida ja muutenkin taitaa Kalifaatille ja muille tulla kohta vähän kovempi paikka eteen)

Vaikka CNN:n mukaan juurikin Soumesta on lähtenyt eniten ähmättejä väkilukuun suhteutettuna toteuttamaan rauhanuskontoa:


http://yle.fi/uutiset/cnn_suomesta_laht ... an/7446158

Tämä onkin sitten taas hyvä uutinen! Mitä useampi, sen parempi!
Ahmed ahne käskee ja Kalifaatti kutsuu! Menolipulla tosin.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaistaa"

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ”ohituskaistaa” sosiaalipalveluihin – ministeriö pitää ongelmallisena
Suomesta on arvioitu lähteneen ulkomaille terroristijärjestöjen riveihin noin 80 henkilöä. Suomeen palanneita on parikymmentä.

Julkaistu: 30.8. 7:00

Viranomaiset ovat pohtineet Isisin luota Suomeen palanneille ”ohituskaistaa” asuntojonoihin ja yhteiskunnan palveluihin.
Isisin alueilta Suomeen palaaviin vierastaistelijoihin ja heidän perheisiinsä liittyy uhkia, jotka voisivat näkyä väkivaltana kaduilla ja kouluissa tai pahimmillaan johtaa viranomaisten mukaan joukkosurmaan ja terrori-iskuun.

Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.

Ministeriö huomauttaa, että oikeustajun kannalta voisi olla ongelma myöntää Isisin luota palanneille ”ohituskaista” yhteiskunnan palveluihin, kun muut kansalaiset joutuvat jonottamaan pitkään esimerkiksi asuntoa.

– Tähän liittyy erityisesti kysymys siitä, nähdäänkö tällainen erityinen tuki niin, että yhteiskunta palkitsee niitä, jotka ovat toimineet yhteiskuntaa vastaan.

Ministeriön mukaan sosiaalityöntekijät joutuvat pohtimaan ongelmaa käytännön työssään.

Vantaan kaupungin lausunnossa sisäministeriön ehdotukseen huomautetaan, että palvelujärjestelmästä puuttuu taistelualueelta palaaville tarvittava ”erityispalvelu ja erityiskohtelu”.

– Riskinä on, että kyseessä oleva ryhmä jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluita, jos ”ohituskaistaa” ei kehitetä, Vantaan lausunnossa sanotaan.

Ilta-Sanomat pyysi Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomia selventämään lausuntoa.

– Ajattelen niin, että jos yhteiskuntaan integroituminen on parhaita suojamekanismeja radikalisoitumista vastaan, asunto, työpaikka ja opiskelu ovat keskeisiä, Cantell-Forsbom kertoo.

Cantell-Forsbomin mukaan vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto.

– Pitäisi tietenkin olla muutakin tukea. Pelkkä asunto ei ratkaise vielä mitään. Muutkin elämän peruspilarit pitää olla kunnossa.

Vantaan kaupungin palveluiden asiakkaina on ollut muutamia henkilöitä, jotka ovat palanneet taistelualueelta. Näissä tilanteissa on tarjottu sosiaaliohjausta ja mielenterveyttä edistäviä palveluita.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotukseen antamassa lausunnossa suhtaudutaan positiivisesti ”erityiseen tukeen” taistelualueelta palaaville vierastaistelijoille.

– Nopeasti apua tarvitsevat ennen kaikkea taistelualueelta palaavat lapset ja perheet, jotka ovat olleet väkivaltaisessa ympäristössä ja nähneet ja ehkä kokeneet väkivaltaa. Vierastaistelijoiden osalta sen selvittäminen, ovatko he syyllistyneet rikoksiin, on ensisijaista. Myös heille voidaan tarjota tukitoimia harkinnan mukaan jossain vaiheessa, sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kertoi Ilta-Sanomille.

Raha-automaattiyhdistys on rahoittanut radikalisoitumisen ehkäisyä varten perustettua Radinet-hanketta, jonka yksi kohderyhmä on avustushakemusten mukaan vierastaistelijat. Hanke on saanut viime vuonna ja tänä vuonna Ray:ltä avustusta yhteensä 300 000 euroa. Ray:n alustavan arvion mukaan hanke saa ainakin vielä ensi vuonna reilut 140 000 euroa. Nuoret taistelualueelta palaavat voivat saada apua myös poliisin niin sanotusta Ankkuritoiminnasta, jossa on mukana muun muassa sosiaalityöntekijöitä ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Suomesta on lähtenyt terroristijärjestöjen riveihin noin 80 henkilöä. Määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia matkustajia ei välttämättä ole pystytty yksilöimään.

Supon terrorismintorjunnan yksikön erikoistutkija Pekka Hiltunen kertoi aiemmin tänä vuonna Ilta-Sanomille, että osa Suomesta lähteneissä on noussut Isisissä merkittäviin asemiin.

– Vaikuttaa siltä, että Suomesta matkustaneita on kohonnut varsin merkittäviin rooleihin. Puhutaan muutamista henkilöistä. Heidän tarkkoja roolejaan en voi avata, mutta voin sanoa, että he ovat merkittävissä ja vaikuttavissa rooleissa.

Suomeen konfliktialueilta palanneiden vierastaistelijoiden määrä on pysynyt edelleen noin 20 hengessä.

– Palaajailmiöön liittyy potentiaalisia riskejä hyvin paljon. Jos henkilö pitää edelleen kiinni radikaali-ideologiasta ja hänellä on aseellista kokemusta ja koulutusta, kyllähän se uhkaa nostaa.

Antti Honkamaa
Mistä kyse

Varsin suuri osa taistelualueille Suomesta matkustaneista on Suomen kansalaisia tai heillä on kaksoiskansalaisuus.
Kun taistelualueelta palataan Suomeen, viranomaiset selvittävät, onko palaaja syyllistynyt siellä rikokseen. Suomen viranomaisilla on toimivalta muun muassa terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin rikoksiin ja sotarikoksiin, vaikka ne olisi tehty Suomen ulkopuolella.
Joidenkin vierastaistelijoiden voidaan esimerkiksi tiedustelutiedon perusteella olettaa syyllistyneen rikoksiin, mutta riittävän näytön saaminen voi olla käytännössä mahdotonta taistelualueelta, jossa viranomaistoiminta on olematonta.
Kuka on näin typerän idean takana? Nimiä kiitos. Jutussa ei kerrota.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Lähde ulkomaille tekemään rikoksia ja palkkioksi saat palatessa kämpän, hoivaa ja tukea.

KemikaaliAli
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 22, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaalla

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja KemikaaliAli »

En tiedä nimiä, mutta näille sotureille pitäis järjestää ohituskaista suoraan Allahin luo.
Rehellinen tyä ei oo koskaan kannattanu. Eikä kannata!

Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Että saavat ohittaa suomalaiset asunto- ym. jonoissa. Vittu kun vituttaa tällainen toiminta. Jos ovat lähteneet täältä sotiakseen isiksen riveissä niin eikö olisi kaikille paras ratkaisu, että näitä ei enää Suomeen päästettäisi. Pysykööt siellä minne ovat menneetkin.
Gods made heavy metal.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Sisäministeriö sen kummemmin nimiä mainitsematta näköjään tän nerokkuuden takana.
Vantaan kaupungin puolesta komppaa näköjään Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbom haarat märkänä. Käsittämätöntä.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja URSA »

Mikä ihmeen logiikka tuossa on? Erityiskohtelun väitetään ehkäisevän radikalisoitumista. Eikö Syyriassa Isisin riveissä taistellut jihadisti ole radikalisoitunut jo aikoja sitten?

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Vankilaan ne tarvitsisivat ohituskaistan.

Jos kyseessä on Suomen kansalainen ja hän liittyy Suomea vastaan avointa sotaa käyvän kalifaatin joukkoihin, niin kyllähän se on maanpetos, valtiopetos, valtiopetoksen valmistelu tai ainakin laiton sotilaallinen toiminta riippuen siitä, millaisena tekijänä ISISiä pidetään. Plus mahdolliset taistelutoimissa tehdyt rikokset.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos
https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtiopetos

Jos henkilö ei ole Suomen kansalainen, niin Puolustusvoimien tulisi ehkäistä vihollistaistelijoiden tunkeutuminen Suomen alueelle asevoimin.

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Suomeen tuleville ISIS-sotureille esitetty ”ohituskaista

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Taas yritetään rakastaa ja paapoa rikolliset ehjäksi. Hah.
All is pretty.
- Andy Warhol

Vastaa Viestiin