Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kyynaama
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Marras 29, 2013 3:17 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Kyynaama »

Arvasin näköjään väärin aiemmassa viestissäni, tapauksestahan on uutisoitu varsin kattavasti ja seurueen etniset taustatkin on tuotu avoimesti esiin. Kerrankin sai yllättyä positiivisesti uutisoinnin osalta. :D Tällä kertaa vaikuttaisi jopa siltä, että melkein kaikki ammutut laukaukset ovat kerrankin osuneet johonkin, mikäli Iltalehden sivuilla olleen lähistön asukkaan haastatteluun on luottaminen. Voihan toki olla, että nyt kun johonkin on osuttu, niin on osuttu oman seurueen jäseniin, eikä todelliseen kohteeseen. :P

Miksi ihmeessä joka ainoa kerta, kun jollain keskustelufoorumilla keskustellaan jostakin mustalaisiin liittyvästä rikoksesta, tulee joku esittämään tämän saman kuluneen argumentin: "mustalaiset eivät sentään tapa lapsiaan"? No, onhan se hyvä, jos löytää edes yhden positiivisen asian edustamastaan kansanryhmästä. Onko tämä oikeasti paras vasta-argumentti, jonka romaniyhteisön edustajat tähän keskusteluun pystyvät antamaan? Itse toivon sisimmässäni, että ei ole, vaan ne romanit, joka pystyisivät keskustelemaan näistä asioista fiksusti, jättäytyvät suosiolla pois nettikuskusteluista ja romanien taholta tulleiden fiksujen kommenttien puute johtuu siitä.

Nimimerkki kakkosurpo antoikin tuossa pari viestiä aiemmin hyvän vastineen nimimerkin ville moro kirjoittamaan vuodatukseen. Nostan hattua, että joku viitsi edes vastata tuohon, sillä viestin asiasisältö oli aikalailla minimissä, pääpointti näytti olevan valtaväestön haukkuminen. Rikosaiheinen foorumihan tämä on ja mielestäni täällä paheksutaan aivan yhtälailla myös valtaväestön tekemiä rikoksia, josko nimimerkki ville moro tutustuisi foorumin sisältöön hieman tarkemmin. :wink: Toki tässä ketjussa on syyllistytty jonkin verran yleistämiseen, myös itse olen yksi näistä yleistäjistä, mutta ottaen huomioon omat kokemukseni asianosaisen kansanryhmän edustajista, en ikävä kyllä ihmettele yleistämistä ja tapauksen mahdollisesti aiheuttamia tunnekuohuja ollenkaan.

Lopuksi vielä suuri kiitos nimimerkille URSA aikaisempien ampumistapausten koostamisesta. JR-puolella noista olikin jo juttua, mutta ne oli hyvä saada myös tähän ketjuun, sillä kyseessä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun ammutaan. Nyt jokainen voi sen itse todeta lukemalla nuo URSAN koostamat uutiset.
Kyynaama
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Marras 29, 2013 3:17 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Kyynaama »

Eihän siellä mihinkään ole osuttu ainakaan Iltalehden uutisen mukaan, olisipa pitänyt käydä lueskelemassa ennen edellisen viestin kirjoittamista. Mikäli tuo toistakymmentä laukausta pitää paikkansa, niin yli puolet ohi. Onpa aikamoinen määrä harhaluoteja viuhunnut ilmassa. :?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121 ... 6_uu.shtml
Malminkartanossa ammuttiin "pitkän matkaa toistakymmentä" laukausta

Maanantai 16.12.2013 klo 13.45

Malminkartanossa ottivat yhteen kaksi seuruetta: toinen lähiöstä ja toinen "maakunnista", kertoo poliisi.

Helsingin poliisi on maanantaina jatkunut Malminkartanon perjantaisen tulitaistelun tutkintaa. Tutkinnanjohtajan mukaan välikohtauksen selvittely ottanee aikansa.

- Eipä se kovin nopeasti etene, aika rajallisesti mennään, rikosylikomisario Arto Karalahti Helsingin poliisilaitokselta myöntää.

Malminkartanolaisen ravintolan edustalla sattuneessa yhteenotossa ammuttiin "pitkän matkaa toistakymmentä" laukausta. Ammuskelussa loukkaantui viisi henkilöä, jotka ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, kertoo Karalahti.

Hänen mukaansa pidätettynä tapauksen tiimoilta on tällä hetkellä kuusi henkilöä, joista yksi on vielä sairaalassa. Ainakin osaa epäillyistä esitetään huomenna vangittavaksi. Rikosnimikkeinä ovat tapon yritys, vaaran aiheuttaminen ja ampuma-aserikos.

Poliisin mukaan tulitaistelua edelsi riita, jonka perimmäinen syy on yhä kysymysmerkki.

- Sitä tullaan meille tuskin selvittämään, Karalahti pohtii.

Hänen mukaansa ammuskelussa oli osallisena kaksi seuruetta, joista toisen jäsenet olivat kotoisin "lähiöstä", toisen taas "maakunnista".
Ja HS kertoo seuraavaa
Malminkartanon ammuskelun syy yhä epäselvä
16.12.2013 13:50 2

Rikoskomisario Jari Koski poliisi kasaa parhaillaan viime öisen Malminkartanon ampumavälikohtauksen tapahtumia pala palalta. Kosken mukaan ampumisessa on käytetty käsiaseita. Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä sekä muualta pääkaupunkiseudulta. Tarkkaa lukumäärä kiinniotetuista Koski ei kuitenkaan halua paljastaa.

Helsingin Malminkartanon lauantaisen ammuskelun syy on poliisille vielä epäselvä. Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen kuusi miestä. Helsingin käräjäoikeus käsittelee heidän vangitsemistaan keskiviikkona.

Tutkinnanjohtaja Arto Karalahden mukaan kaikki rikoksesta epäillyt on tavoitettu. Heitä epäillään muun muassa tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Kaikki ammuskelussa käytetyt aseet olivat luvattomia.

Ammuskelu tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä Malminkartanonaukiolla. Viisi ihmistä loukkaantui.

Kahden seurueen välille oli syntynyt riitaa ravintola Kievarissa, jossa seurueet olivat viettämässä iltaa. Riitelijät tukijoukkoineen olivat lopulta siirtyneet ulos Malminkartanonaukiolle, missä ampuminen alkoi välittömästi.

"Riidan syy on yhä epäselvä", Karalahti sanoo.

Muutama ammuskelusta haavoittunut on vielä sairaalassa.

Toinen riidassa osallisena ollut seurue on Karalahden mukaan paikallisia, toinen oli tullut pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kaikki osalliset ovat romaneja.

Poliisin mukaan lauantainen ammuskelu on yksittäistapaus ainakin siinä mielessä, ettei häiriöiden tai rikosten ole havaittu lisääntyneen Malminkartanossa viime aikoina.

"Pitää kuitenkin muistaa, että Malminkartanossa on juna-asema ja paljon esimerkiksi vuokra-asuntoja. Tällaiset tekijät näkyvät. Rikosten määrässä Malminkartano on Helsingissä top 10:ssä tai 15:ssä", sanoo rikosylikomisario Juha Laaksonen Helsingin poliisilaitokselta.
Jane T
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Jane T »

FlirtingWithDisaster kirjoitti:...Täällä rakkaassa kotilähiössäni, juuri nämä nuoret eläkeläiset kauppaavat piriä/subua, asiakkaan ikään katsomatta. Itse katsoisin tämän olevan törkeää väkivaltaa lapsia kohtaan. Ei liene epäilystäkään siitä, etteikö "vanhempain neuvosto" tietäisi asiasta. Yleiseen häiriköintiin, en nyt jaksa edes puuttua( kuten; että ne koirat on pakko paskottaa juuri päiväkodin pihassa)....
...lyhensin lainausta...

Sama meno on täällä minunkin kotilähiössäni, ja nimenomaan tuo subun ja lääkkeiden myynti on tämän syksyn aikana lisääntynyt näkyvästi ja häiritsevästi. Ostarin kulmien lisäksi nämä työkyöpelit ovat keksineet uuden diilauspaikan; lasten leikkipuiston liepeet ja iltaisin samaisen puiston päiväkodin piha! Myyjinä ei ole pelkästään nuoria eläkeläisiä ja eläkettäriä, joukossa on myös keski-ikäisiä eläkehamosia. Poliisit onneksi pyörivät paikalla kiitettävän paljon, mutta eipä se näytä puhdetöitä haittaavan.
Ei sitten mikään järjen hivenkään kenekään "eläkeläiskerhon" nupissa yhtään välähdä, että kaikista lasten paikoista pysytään pois ja kaikki lapset jätetään rauhaan, mutta kun ei näy valoa niin ei näy.
ville moro
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Joulu 15, 2013 1:52 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja ville moro »

kakkosurpo kirjoitti:
ville moro kirjoitti:on se kyllä kumma että aina kun mustalaiset tekee jotain niin sitä haukutaan että mustalaiset om koko suomen rikkollis järjestö ja että jos mustalaisia ei olis niin ei olis rikollisuuttakaan,mutta ei katsota sinne omaan takkiin olenkaan pistetäämpä muistin virkistämiseksi muutama tapaus tänne,oliko hyvinkäällä katolta apunut mies mustalainen, ei,oliko jokelan koulusurmat tehnyt mustalainen,ei entä kauhajoen koulusurmat,ei oliko 2v lapsen pahoin pidellyt mustalainen,ei no sitten päästään perhe surmiin missä on tapettu akat lapset koiria ja kissoja ja kilpikonnia myöten onko kuulunut että tekijä olis mustalainen, ei, voisin kirjoittaa sata eri tapausta missä ihan tavallinen perus suomi poika on ollut rikkomassa lakia ja tuhonnut monen ihmisen elämän, en toki väitä että mustalaiset olis oikein tehnyt mutta mikä siinä on että ei huomata omassa rodussa vikoja, se om se on miehen teko kun ei puolustele omaa heimoa jos ne väärin tekee kuulu sitten mustalaisiin tai kanta suomalaisiin,senkin voin luvata että vaikka kaikki suomen mustalaiset poistuisi suomesta nii siltikin täällä tulisi olemaan rikollisuutta ja ihan kanta väestön puolesta niinkuin yllä mainitsin nuo tapaukset,ei mustalaiset ole kiduttanut lapsia ja lopuksi tappanut tukehduttamalla, no pointti kävi varmaan selväksi katsokaan aluksi omaan takkiin mitä sieltä löytyy ennen kun tuutte tänne kommentoimaa kaikki samaa asiaa jos joku mustalainen törttöilee niin ei se tarkoita että kaikki automaattisesti on mukana enhä minäkään pidä kaikkia suomalaisia lapsen surmaajina tai kouluampujina.
Toivottavasti sinulla lukutaito on hiukan parempi kuin kirjoitustaito.
Olit niin ovelasti piilottanut pointtisi ettei se nyt oikein löydy. Aivan kuin moottorisahat, öljykanisterit, kahvipaketit ja pistoolit hameenhelmoihin, niitä ei näy kuten ei näy sinun pointtisiakaan.

Mustalaisten perheväkivalta on yhtä todellista kuin muillakin, se on osa teidän elämää joka harvoin tulee julkisuuteen, nääs kulttuuri estää niiden julkitulon. Siinä olet oikeassa että mustalaiset ei tapa omia lapsiaan tai akkaansa kovinkaan usein. Eikä näköjään huonon ampumataidon takia edes miehiään. Mutta eihän teillä olekkaan kuin muutama tuhat perhettä. Muista teidän lukumääränne suhteutettuna teidän rikollisuuteen, se muuten on aivan vitun järkyttävän suuri. Teitä on 10 000- 12 000 tässä maassa ja rikoksia tehtailette joka ikinen vuosi tuhansia. KYLLÄ, olette Suomen suurin järjestäytynyt rikollisryhmä, ja ihan kultturin ansiosta, omia ei ilmianneta vaikka tiedettäisiin miten vakava rikos tahansa, päinvastoin, pyritään suojelemaan kaikin keinoin.

Lähes lukutaitoisena huomaat varmaan että tälläkin palstalla käsitellään KAIKKIA rikoksia, niin valkoisten, mustalaisten, neekerien, aasialaisten tahi minkä rotuisten vaan tekemiä rikoksia. Mutta kukapa on tehnyt mustalaisten tekemät rikokset mitä täälläkin käsitellään??? Onko ne valkoisten, neekerien tahi aasialaisten tekemiä? Ilmeisesti et arvannut noista oikeaa vaihtoehtoa, joten helpotan sinun aivojen työskentelyä kertomalla että kyllä ne on mustalaisten tekemiä rikoksia.

Ei mustalaisten tarvitse Suomesta mihinkään poistua, lopettavat vain ton järjestäytyneen rikollisuuden, ja toinen juttu, menevät kaikki työikäiset töihin, toivottavasti et pyörtynyt kun luit sanan töihin. Se työ ei ole se millä housut pysyy jalassa, eikä se ole se mikä tulee illan jälkeen, eikä se ole synonyymi teidän käyttämälle sanalle hyö. Pirin, subun, lääkkeidenmyynti, varastaminen, vanhusten ryöstäminen ei ole työtä vaikka varmaan niissäkin tiukanpaikan tullen tulee hiki.

Seuraavaan postaukseesi älä piilota pointtiasi hameenhelmoihin vaan tuo se ihan reilusti julki.
no sanon tämän pointin niin suoraa että sinäkin ymmärrät,yhtä lilla niin kantaväestöstä kuin mustalaisista löytyy rikollisia ja niinkuin sanottu en sano että mustalaiset olisi oikein tehnyt mutta samalaisia urpoja löytyy kantaväestöstäkin,jos et NYT ymmärrä niin en voi auttaa ja joo kyllä rupes heikottaa ja nälkäkin tuli kun rupesit kiroilemaan keskellä päivää Eli töistä puhuit teen joka kuukausi töitä kun täytän työkkäri lapun mut skulle voin sanoa että muista mennä huomena töihin niin voin ostaa uudemman mersun syn bero rahoilla ja muista tehdä oikein otsa hiessä kun haluisin espirit mallin
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1011
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Toivottavasti en ole niin juntti että en ymmärtänyt ton yläpuolellani olevani viestin olevan vitsi. Itse teen perse ruvella duunia 12h/24 viisi päivää viikossa ja viereisen talon mannet laulaa aamusta iltaan karaokea eli kait se on elämän valinnoista kiinni miten aikaansa viettää juu
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2650
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Kyllä poliisi olisi saanut tiedotteessaan ilmaista paremmin että manneseurue otti mittaa toisesta. Tässähän joutui lukemaan rivien välistä: seurueet ottivat aseellisesti yhteen, ei kuolonuhreja. Saa olla medialukutaito kunnossa että tuosta saa revittyä mustalaisten välienselvittelyn.

Mannet ei muuten monesti halua tappaa, jalkaan vain. Sitten kun aletaan niin ruumiita tulee, kuten siellä (Jyväskylässä?) muutama vuosi sitten kun paukuttelun jäljiltä löytyi 3 ruumista rappukäytävästä.

Ja nuo nakkiputkan ampujat sitten erikseen. Ampujahan oli vaimontappaja joka oli ollut muutaman kuukauden vapaalla. Tuskin edes sukunsa rakastama.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
MushroomCloud
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 1:20 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja MushroomCloud »

Vähän ot mutta joitain kuukausia sitten katselin ikkunasta täällä vähän helsinkiä pohjoisempana kun tämä "vähemmistö" alkoi ammuskeleen toisiaan tossa alkuillasta, sivullisia oli liikkeellä paljon. No tottakai siihen tulee helvetisti poliiseja jotka saivat vielä suurimman osan porukasta kiinni mutta jokaikinen siitä kuitenkin pienen selvittelyn jälkeen lähti ihan omilla mersuillaan liikkeelle. Kaiken lisäks tästä ei kirjoitettu sanaakaan missään...Aikamoista tasa-arvoa...
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2650
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

MushroomCloud kirjoitti:Vähän ot mutta joitain kuukausia sitten katselin ikkunasta täällä vähän helsinkiä pohjoisempana kun tämä "vähemmistö" alkoi ammuskeleen toisiaan tossa alkuillasta, sivullisia oli liikkeellä paljon. No tottakai siihen tulee helvetisti poliiseja jotka saivat vielä suurimman osan porukasta kiinni mutta jokaikinen siitä kuitenkin pienen selvittelyn jälkeen lähti ihan omilla mersuillaan liikkeelle. Kaiken lisäks tästä ei kirjoitettu sanaakaan missään...Aikamoista tasa-arvoa...
Joo, en ihmettele yhtään. Poliisilla ja medialla on jokin sopimus että: a)Suomen romanivähemmistön ja b)maahanmuuttajien omista välienselvittelyistä ei julkaista tietoa. Jollei satu mitään merkittävää ts. että valtaväestö huomaa tai on vaarassa.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
FlirtingWithDisaster
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Su Joulu 15, 2013 1:01 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja FlirtingWithDisaster »

Huhujen mukaan, eräs tapauksessa mukana ollut kulmahousu välttelee edelleen lain huteraa kouraa. Tarinan mukaan vieläpä luoti jalassaan. Kyseinen hevosmies on kaiketi turkulainen ja kulkee nimellä Allu ( omaperäistä). Kysesillä tapahtumilla ei siis ollut mitään tekemistä romanikulttuurin kanssa. Onhan se niin, että ammutuksi tulee, jos esimerkiksi savolaisena menet hämäläisten kansoittamaan pubiin, saati pohjalaisten. Pitäisikö näistä edes rangaistusta jakaa.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin käräjäoikeus annosteli tuomioita tänään kolmelle miehelle: alastarolainen Dimitri Ärling sekä helsinkiläiset Nico Palm ja Johnny Grönfors saivat 4 vuotta 2 kuukautta vankeutta tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeus hylkäsi erään nuoremman alastarolaismiehen syytteen tapon yrityksestä, koska oikeudessa ei selvinnyt hänen ampuneen laukaustakaan.

Lähde: MTV
Ellen
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 11:17 pm

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Ellen »

markotapani kirjoitti:Tulipahan taas mieleen et onko hameloissa viety mutkat sisälle baariin, miehiltähän takit otetaan pois ja jos mutka painaa taskussa niin ammattipoke hoitaa asian. En tunne paikkaa et onko pubi jossa takit päällä? toki se taskuase kulkee kulmahousun taskussa sisään..ja sit valitetaan kun tumma ei pääse baariin sisään..toki se ase kulkee valkolaisen taskussakin. Henk.koht vaan sen tumman taskusta se mutka on rintaan ovella painettu, ei ikinä liipasimesta vedetty mut..
Tossa kyseissä baarissa ei ole pokea. Narikka on, mutta ei pakollinen. Kun asuin malminkartanossa, kävin tuolla usein. Melkein joka ilta (ainakin niinä iltoina kun itse olin siellä) sieltä joku viskattii niskaperse-otteella pihalle, joko baarimikon tai jonkun toisen asiakkaan toimesta. Silloin kun tämä ammuskelu tapahtui, asuin lähistöllä. En kuullut laukauksia, mutta julmettu määrä poliiseja rupes yks'kaks keskellä yötä pyörimään pihalla. Aamulla vasta luin lehdestä mitä oli tapahtunut.
All this talk about equality. The only thing people really have in common is that they are all going to die.
-Bob Dylan-
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin Malminkartanossa 14.12.2013 ampumisvälikohtaus

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mustalaisten perinnepäivää on käsitelty hovissa ja tuomiot alenivat koska ammuskelu on osa mustalaiskulttuuria ja kulttuurihan on sellainen pyhä lehmä, että siihen ei pidä kajota, vaan edistää kaikin tavoin:

Hovi alensi tuomioita Malminkartanon ampumisessa

Helsingin hovioikeus alensi kahden miehen vankeustuomiota Malminkartanon ampumisessa.
Kyse on joulukuussa 2013 useista ammutuista laukauksista. Kahteen eri seurueeseen kuuluneet miehet riitautuivat ravintolassa ja siirtyivät ulos selvittelemään välejään.

Hovioikeus katsoi kuten käräjäoikeuskin aiemmin, että kyse oli tapon yrityksestä, ei hätävarjelusta kuten miehet väittivät. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että tuomiot olivat kahden osalta liian ankaria.

Toisen 24-vuotiaan miehen ehdoton vankeustuomio lyheni kolmeen vuoteen ja toisen, niin ikään 24-vuotiaan miehen, kahteen ja puoleen vuoteen. Käräjäoikeus oli tuominnut miehet neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Kolmannen jutussa tuomitun miehen tuomiota ei enää puitu hovioikeudessa.

IS
Julkaistu: 16.1.2015 12:11

Iltalehdessä: Nico Dimitri Allan Palmin, 24, ehdoton vankeustuomio lyheni kolmeen vuoteen ja Johnny Joel Michael Grönforsin, 24, kahteen ja puoleen vuoteen. Käräjäoikeus oli tuominnut miehet neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Toivottavasti työpaikat säilyvät ja vankeuden jälkeen on taas mihin mennä rakentamaan yhteiskuntaan ja sitä kautta maksamaan veroja. Ööö... jokin ei nyt täsmännyt... Ai niih, se kulttuuri.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin