Raaka tapon yritys Tiger-yökerhossa -Helsinki 2011

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kaalisoppa
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Kaalisoppa »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/veri- ... 64796.html

Veri roiskui Tigerin VIP-tiloissa: "Kurkku vedettiin auki"

Julkaistu: 28.09.2011 11:05

Kaksi kovan luokan rikollisjengin jäseneksi epäiltyä miestä sai tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytteen yökerho Tigerin toukokuisesta wc-puukotuksesta.

Syyttäjän mukaan teko oli harkittu murhan yritys. Syyttäjä vaatii miehille kovennettuja rangaistuksia sillä perusteella, että puukotus tehtiin järjestäytyneen United Brotherhood -rikollisryhmän jäseninä.
Järjestö on tänä vuonna ollut taajaan esillä, kun sen jäseniä on epäilty mm. törkeästä raiskauksesta ja kaksoismurhasta.

Tigerin puukotuksesta syytetyt 27- ja 30-vuotiaat miehet kiistävät olevansa jäseniä missään rikollisessa ryhmässä. Heidän mukaansa syytteellä ja järjestöllä ei muutenkaan ole mitään tekemistä keskenään.

Puukotus tapahtui 30. toukokuuta Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevan yökerhon VIP-tilassa, jossa United Brotherhood- miehet olivat omassa pöytäseurueessa.

- Menin baaritiskille tilaamaan juotavaa ja siinä alkoi tilanne. Minut pyydettiin tai käskettiin vessaan, uhri kertoi oikeudessa.

Miestenhuone tyhjennettiin muista asiakkaista.

- Kaksi kaveria jäi, pitkä ja pätkä. Pitkä kysyi, että seuraanko heitä. Sanoin, että en seuraa. Hän mumisi jotain, ja pätkä otti veitsen esiin, uhri sanoi.



"Tajusin, että nämä ovat tosissaan"


Nuorempi United-mies viilsi syytteen mukaan kääntöveitsellä kaulaan, korvan alueelle ja ohimoon pitkiä, syviä haavoja. Syytetyillä oli uhrin mukaan jengitunnukset päällä ravintolassa.

- Kun vedettiin kurkku auki, tajusin, että nämä ovat tosissaan vetämässä minua kylmäksi.

Oli silkkaa sattumaa, ettei kaulan viilto katkaissut isoja suonia. Silti verenhukka oli niin suuri, että henki pelastui vain, koska mies saatiin nopeasti sairaalaan ja heti leikkaukseen.

Teon motiivi jäi täydeksi arvoitukseksi uhrille. Häneltä oli vain tiukattu useaan kertaan, että seuraako hän United-miehiä, mitään muuta häneltä ei kysytty.

- Minulla ei ole kenenkään kanssa riitaa, enkä tunne kumpaakaan tekijöistä tai heidän kavereitaan. Tämä on täysi mysteeri minulle ja kaikille muillekin, että miksi minut on valittu.

Voi olla, että kyse oli pelkästään vainoharhaisesta väärinkäsityksestä. Jälkeenpäin on käynyt ilmi, että uhri oli aiemmin illalla ehkä ollut eräässä toisessa ravintolassa samaan aikaan kuin syytetyt.

Nämä saattoivat siis luulla uhria varjostajaksi nähdessään tämän uudestaan Tigerissa.

Molemmat syytetyt kiistävät syytteen kokonaan. 27-vuotias katsoo puolustaneensa itseään hätävarjelutilanteessa. Hänen mukaansa uhri oli hyökännyt hänen kimppuunsa veitsen kanssa, kun hän oli mennyt miestenhuoneeseen.

30-vuotias sanoo, että hän ei tehnyt mitään väkivaltaa. Päinvastoin hän kiskoi 27-vuotiaan pois kamppailutilanteesta lopettaakseen kärhämän.

Uhri vaatii yhteensä yli 33 000 euron korvauksia mm. kivusta, särystä, kärsimyksestä ja kosmeettisista haitoista.

Nuoremmalle syytetylle vaaditaan rangaistusta myös rattijuopumuksesta sekä amfetamiinin ja rauhoittavien lääkkeiden käyttörikoksista.
Xina
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 10:13 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Xina »

Voi jestas kuin tyhminä nuo tuomitut oikein poliisia pitää. Poliisi kuten niin moni muukin tietää heidän olevan unitedin porukkaa. Ihme että toinenkin ei narahtanut huumeista.
Naapurin akka!
huhhuhhh
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Heinä 07, 2011 1:37 pm

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja huhhuhhh »

Aika perinteistä että toinen ottaa syyt niskoilleen. Toivottavasti eivät mene oikeudessa tohon halpaan vaan molemmille kunnon kakku.
Avatar
vandaali
Nikke Knakkertton
Viestit: 155
Liittynyt: To Helmi 12, 2009 4:39 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja vandaali »

Uhrin tietäen en kyllä yhtään ihmettelisi jos olisi käynyt uhoamassa nähtyään liivimiehiä. Sehän ei tietenkään tekoa missään nimessä oikeuta mutta antaa tapahtumaan toisen näkökannan.
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Tosi hyvää mainosta muuten Tigerille, että VIP tiloista on varattu liiviporukallekin omat tilansa ja melkeenpä yksityisoikeus vessoihin :D Itse menin joskus liiviporukalle ehdottamaan stailausta, kerroin miten so last season oli ne nahkaliivit kun vois jotenkin tuoda sen saman lookin näille vuosiluvuillekin. Pojat eivät sitten ymmärtäneet ja kaverini suositteli paikalta poistumista vähin äänin. Kummallisen huumorintajuttomia tyyppejä...
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Rokkijäbä
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Syys 03, 2010 10:34 pm

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Rokkijäbä »

LAWoman kirjoitti:Tosi hyvää mainosta muuten Tigerille, että VIP tiloista on varattu liiviporukallekin omat tilansa ja melkeenpä yksityisoikeus vessoihin :D Itse menin joskus liiviporukalle ehdottamaan stailausta, kerroin miten so last season oli ne nahkaliivit kun vois jotenkin tuoda sen saman lookin näille vuosiluvuillekin. Pojat eivät sitten ymmärtäneet ja kaverini suositteli paikalta poistumista vähin äänin. Kummallisen huumorintajuttomia tyyppejä...
Kylläpä olet huumorintajuinen ihminen =). Olis mielenkiintosta nähdä miten sinä ''humoristi'' suhtautuisit jos sinun pukeutumista/ulkonäköä tullaan arvostelemaan.
Sivistyneiden ihmisten parissa harvemmin toisten pukeutumista/ulkonäköä arvostellaan, kukin on mitä on - edustaa mitä edustaa ja menee omalla tyylillään, thats it. :roll:
,,;`Rikollinen mieli, hyvä mieli!`;,,
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Onhan tuotakin tapahtunut, puolin ja toisin :lol:

Sanoisin kuitenkin, että kyseessä ei ollut arvostelu sen suorassa merkityksessä vaan koko porukan updeittaus. Mulla oli suuret visiot, joita lähdin myymään, mutta ei vaan läpi mennyt - halusivat pitää tyylinsä. Näin porukan visioissani aivan uuden linjan liiviporukkana, josta muutkin haluaisivat ottaa jatkossa mallia.

Ei myynyt ei.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Sivistyneet ihmiset suhtautuvat arvosteluunkin päällisin puolin asiallisesti ja pitävät mahdolliset negatiiviset tunteet sisällään. Sivistyneissä piireissä pyritään välttämään kaikin keinoin antamasta sellaista vaikutelmaa, että väkivallan uhka leijuu ilmassa.
Puoskari Catajisto
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: La Touko 17, 2008 2:43 pm
Paikkakunta: Irkutsk

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Puoskari Catajisto »

Tiger-yökerhon puukottajalle viisi vuotta vankeutta



Helsinkiläisessä Tiger-yökerhossa miestä vakavasti puukottanut 27-vuotias helsinkiläismies joutuu vankilaan muun muassa tapon yrityksestä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sami Oskari Mäklinin viideksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomioon sisältyy hänen aiemmin saamansa kahdeksan kuukauden ehdollinen tuomio.

Hän joutuu myös maksamaan uhrille korvauksia muun muassa kivusta, särystä, kärsimyksestä ja kosmeettisesta haitasta yhteensä 14 000 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan Mäklin viilsi uhria kääntöveitsellä kaulaan, korvalehteen ja ohimoon Tigerin vip-tilojen wc:ssä viime toukokuun lopussa.

Uhrin mukaan hänet kutsuttiin wc-tiloihin, missä kaksi miestä kävi hänen kimppuunsa. Uhri kertoi uskovansa, että hänet yritettiin tappaa.

Vammat aiheuttivat runsasta verenvuotoa, mutta oikeudessa kuullun lääkärin mukaan ne eivät kuitenkaan olleet hengenvaarallisia.

Syyttäjä vaati sekä Mäklinille että toiselle miehelle rangaistusta murhan yrityksestä. Oikeus hylkäsi syytteen toisen miehen osalta kokonaan, koska tämän osallistumisesta puukotukseen ei löytynyt näyttöä.

Mäklin taas syyllistyi oikeuden mielestä tapon yritykseen murhan yrityksen sijaan. Lisäksi hänet tuomittiin rattijuopumuksesta ja kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta.

Syyttäjä vaati myös, että rangaistusta mitattaessa olisi otettu huomioon, että rikos oli tehty järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenenä. Molemmat syytetyt ovat keskusrikospoliisin mukaan kokelasjäseniä United Brotherhood -järjestössä.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan katsonut saaneensa näyttöä siitä, että Mäklin olisi tehnyt rikoksen nimenomaan United Brotherhoodin nimissä.



http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseu ... vankeutta/
Valoa on enemmän kuin ikkuna näyttää.
Xina
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 10:13 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Xina »

Ihanaa kuulla, että tämä Mäklin pysyy kiven sisällä jokusen vuoden. Ei ole aiheuttamassa harmia muille ihmisille, ja vaikeuttamassa heidän elämää. Traumojakin on jo aiheuttanut matkallaan riittämiin!!!
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... kotuksesta

Julkaistu 28.06.2012 12:30 päivitetty 13:37
Hovioikeus langetti viisi vuotta Tiger-yökerhon puukotuksesta

Helsingin hovioikeus ei muuttanut Helsingin käräjäoikeuden ratkaisua vuosi sitten sattuneessa ravintola Tigerin puukotusjutussa.

Hovi tuomitsi käräjäoikeuden tapaan Sami Oskari Mäklinin rangaistukseen tapon yrityksestä. Oikeus totesi Mäklinin yrittäneen toukokuussa 2011 tappaa miehen Tigerin VIP-tilojen vessassa viiltämällä tätä puukolla kaulaan, ohimolle ja korvaan.

Mäklinin viiden vuoden tuomioon sisältyi tapon yrityksen lisäksi muita rikoksia ja Mäklinille aiemmin tuomittu ehdollinen vankeusrangaistus.

Käräjäoikeuden tapaan hovi hylkäsi Mäklinin kanssa vessassa olleen miehen syytteen. Oikeuden mukaan mies ei osallistunut Mäklinin tekoo tai edistänyt sitä.

Hovin ratkaisu ei ollut yksimielinen. Yksi tuomareista olisi tuominnut miehen avunannosta tapon yritykseen.

Alunperin miehiä syytettiin murhayrityksestä. Syyttäjän mukaan molemmat ovat United Brotherhood -jengin jäseniä.

(MTV3)
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Olikos tämä nyt niin, että uhri on mamu-taustainen ja pahasti velkaantunut entinen monialayrittäjä, pizzeriat, pienoisbussitaksifirma jne alan henkilö? Jätti palkat maksamatta yms. Asui viime ajat kait jossain Sipoon ja Porvoon metsissä ns. hävöksissä velkojilta. Tai jotain.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Raju puukotus Tiger-yökerhossa

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Doctor Lecter kirjoitti:Olikos tämä nyt niin, että uhri on mamu-taustainen ja pahasti velkaantunut entinen monialayrittäjä, pizzeriat, pienoisbussitaksifirma jne alan henkilö? Jätti palkat maksamatta yms. Asui viime ajat kait jossain Sipoon ja Porvoon metsissä ns. hävöksissä velkojilta. Tai jotain.
Kerrohan lisää? Tuo perspektiiviä kyllä tapahtumiin!
osama
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Touko 25, 2013 5:25 pm

Re: Raaka tapon yritys Tiger-yökerhossa -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja osama »

Ilmeisesti tää kaveri jo vapautunu??
Jarno-T
Nikke Knakkertton
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 7:14 pm

Re: Raaka tapon yritys Tiger-yökerhossa -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Jarno-T »

Vastaa Viestiin