28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v naisen - Helsinki, Laajasalo 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
anneli1
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja anneli1 »

Kun noita iltapulujen otsikoita/juttuja ns rivien välistä lukee, niin mitäköhän tuokin tarkoittaa että poliisi kertoo, otsikoiden mukaan siis, että lähellä ollaan, mutta sitten että ketään ei vielä ole pidätetty edes epäiltynä tähän??!

Onko koko juttu sittenkin poliisilla ihan hakusessa, eli oikeastaan ketään ei ole "syytä epäillä" tai "toden näköisin syin" pidättää..

BlackFriday
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 7:52 pm
Paikkakunta: Kotham City

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja BlackFriday »

Minusta puolestaan ulkonäön ja vaatetuksen perusteella kyseessä on eittämättä kokoomuslainen ministeri joka on kaapattu matkalla eduskunnan kyselytuntiin. Voi olla Jeesuskin. Tai Sirpa.

Syyllistä lähtisin ensikädessä haeskelemaan Hans Assman/illuminati/huppumies-linjalta.
Hmm. Kuulostaa mielenterveysongelmaiselta kakkapyllyltä!
ny rillataan @ murobbs: "En puutu tuohon sherlockointiin mutta nyt tässä ketjussa alkaa olla oikeanlaista otetta. Vähän kuin murha.info mutta järkevillä ihmisillä."

Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

anneli1 kirjoitti:Kun noita iltapulujen otsikoita/juttuja ns rivien välistä lukee, niin mitäköhän tuokin tarkoittaa että poliisi kertoo, otsikoiden mukaan siis, että lähellä ollaan, mutta sitten että ketään ei vielä ole pidätetty edes epäiltynä tähän??!

Onko koko juttu sittenkin poliisilla ihan hakusessa, eli oikeastaan ketään ei ole "syytä epäillä" tai "toden näköisin syin" pidättää..
Sitähän tuo selkokielellä vaikuttaa että mitään hajua ei poliisilla tunnu olevan. Lupaava ehdokas selvittämättömien naismurhien joukkoon PK-seudulla. Jos "lähellä" oltaisiin niin toki tekijäehdokas kannattaisi ottaa kiinni niin päästäisiin vieläkin lähemmäksi.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Pyjama-asuisen naisen murha: Poliisi ottanut epäillyn kiinni
Perjantai 17.10.2014 klo 08.43
Poliisi on pidättänyt miehen Laajasalon murhasta epäiltynä. Lisää aiheesta hetken kuluttua.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101 ... 5_uu.shtml

Werrell
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Loka 14, 2014 9:33 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Werrell »

Laajasalon murhamysteerin yksityiskohdat selvisivät

Poliisi kertoi perjantaiaamuna uusia tietoja Helsingin Laajasalossa surmattuna löytyneen naisen kohtalosta.
Naisen ruumis löytyi viime sunnuntaina Laajasalosta, vanhan öljysataman läheltä merestä.

Naisen kuolemaa epäiltiin henkirikokseksi, mikä sittemmin varmistui oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Poliisi on tähän asti kuitenkin ollut hyvin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

Perjantaina poliisi kertoi, että poliisi oli ottanut torstaina kiinni vuonna 1986 syntyneen miehen rikoksesta epäiltynä. Mies oli asunut uhrin kanssa samassa taloyhtiössä, mutta eri portaassa.

Myöhemmin illalla alustavassa kuulustelussa mies oli myöntänyt surmanneensa naisen ja vieneensä hänet mereen.

Poliisi kertoi lisää myös muista tapauksen yksityiskohdista. Väkivallanteko oli poliisin mukaan saanut alkunsa viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä naisen Laajasalossa sijaitsevan asuinkerrostalon edustalla. Sittemmin vuonna 1956 syntynyt ja yksin asunut nainen oli kuljetettu erilaisten vaiheiden jälkeen autolla meren rantaan ja vedetty mereen. Naiseen kohdistunut väkivalta oli jatkunut vielä rannalla.

Poliisin mukaan miehen kertomus ja poliisin keräämät faktatiedot olivat niin yhtenevät, että on todennäköiset syyt epäillä miestä rikoksesta. Tapausta tutkitaan murhana, koska siinä on piirteitä erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

Poliisin mukaan pidätettyä miestä vaaditaan vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Vangitsemisvaatimus käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa viimeistään maanantaina 20.10.

Tutkimuksissa selvitellään jatkossa teon motiivia ja muita tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Niistä ei poliisin mukaan tutkinnallisista syistä voi tässä vaiheessa kertoa enempää.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000822371.html

Werrell
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Loka 14, 2014 9:33 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Werrell »

Elikkä "paikallinen"(Laajasalolainen) oli, niinkuin tekijäkin. Jäädään odottamaan tekijästä tarkempia tietoja..

Werrell
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Loka 14, 2014 9:33 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Werrell »

Mielenkiintoista tästä tekee kyllä toi tapahtumapaikka, niinkuin kaikki spekuloivatkin niin oli ilmeisemmin ulkona piipahtamassa roskia viemässä, röökillä tms. Siinä sitten tapahtumat saanut alkunsa.. Liekö tekijä tullut jostain viihteltä tapahtuma aikaa kun katsoo. Tuskin kukaan odottelee noilla keleillä yötä vasten naapuria ulos.. Myöntänyt heti tekonsakin että olikohan holilla tai huumeilla tekemistä asian kanssa myös..

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja URSA »

Jossain mainittiin naisen omistaneen koiran. Olisiko uhri yksinkertaisesti ollut yöllä ulkona pisittämässä koiraansa? Silloin hän oli vain väärään aikaan väärässä paikassa, oman kotitalonsa pihalla. Tai sitten murhaaja on aiheuttanut häiriötä pihalla, josta nainen on mennyt huomauttamaan.

Poliisit pääsivät murhaajan jäljille ehkä sen takia, jos osa naapureista on havahtunut yöllä huutoihin, ja joku on ehtinyt näkemään, minkälainen auto lähti pihasta. Koira on myös saattanut jäädä pyörimään talon pihalle neuvottomana, ja joku on tunnistanut, kenelle talon asukkaalle se kuului. Siinä vaiheessa on huomattu naisen olevan kateissa, ja hänet tunnistettiin niin nopeasti, koska kuvaa näytettiin julkaisun aikoihin myös hänet tunteneille. Poliisilla ei kuitenkaan ollut silloin vielä syytä uskoa juuri tämän naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi, ja siksi katoamista ei heti yhdistetty merestä löytyneeseen ruumiiseen.

On kyllä raaka murha. Melkein kuusikymppisellä naisella ei ole ollut mitään mahdollisuuksia tapella noin paljon nuorempaa miestä vastaan.

Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 356
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

Helposti tuosta sitten saakin murhan tutkintanimikkeeksi, jos teko on alkanut asuintalon pihalla ja jatkunut sitten vielä satamassa. Tekijällä olisi ollut monen monta mahdollisuutta vielä keskeyttää tekonsa viemättä sitä loppuun saakka, eli ei mene ainakaan loppuun saakka äkkipikaistuksissa tehdyksi teoksi.

Nunis
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Loka 15, 2014 10:12 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Nunis »

Oli pakko rekisteröityä tänne ihan vaan tämän jutun vuoksi, laajasalolainen kun olen :D
Järkyttävä juttu toden totta. Eiks kellään oo mitään spekulaatiota naisen ja miehen keskinäisestä suhteesta? Voiko tosiaan olla vaan naapureita? Mun on pakko sen verran arvailla, että joko kyseessä on naisen poika tai sitten heillä on ollut suhde. Mun on erittäin vaikea uskoa, että kyseessä olis vaan pikaistuksissa (miestä ärsyttänyt joku naisen valitus tms.)

NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Onhan noita henkirikoksia valitettavasti tehty usein "herkemmästäkin" syystä.
Eihän tiedä jos murhaajalla on taustalla esimerkiksi jotakin mielenterveysongelmia/päihdeongelmia, palannut ravintolasta ja "napsahtanut" naapurille jos hänellä on ollut jotakin valitettavaa. :?
Olihan se 10-vuotias lapsikin tappanut 90-vuotiaan naisen kun vanhus korottanut hänelle ääntä... Aivan sairasta! Eikö ihmisiä opeteta enää kohtaamaan konflikteja tai kritiikkiä? :shock:

Minkälaista seutua tämä on? Tietääkö joku taloista enemmän?
Ja juu, tiedän, eihän se sitä tarkoita, että murhaajia tulee vain kaupungin vuokrataloista... kunhan heräsi mielenkiinto. Laajasaloa yhtään tunne tai sen laajuutta, mutta eikös vuoden alussa joku juuri tappanut kaverinsa ampumalla samalla seudulla.

Mutta tietysti voi olla, että tässäkin on takana vielä jotain paljon suurempaa...
Mielenkiinnolla jään odottamaan josko poliisi avaisi tästä vielä jotakin enemmän.

Nunis
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Loka 15, 2014 10:12 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Nunis »

Laajasalohan on iso saari ja itse perheellisenä ihmisenä pidän kyllä edelleen rauhallisena seutuna vaikka ihmeen paljon viime aikoina on otsikoissa ollutkin. Itse olen lähinnä törmännyt perusjuoppoihin, joista on lähinnä kosmeettinen haitta :D Tosin en kyllä öisin tuolla liiku, joten yöelämästä en osaa sanoa mitään.
Suurin osa Laajasalosta on pientaloaluetta, eikä mistään halvimmasta päästä.
Ihmettelen kyllä suuresti, että jos kerrostalon pihalla joku pahoinpidellään henki hieveriin niin miten kukaan ei ole kuullut mitään...?
Ja pakko vielä lisätä, etten usko mihinkään ennaltasuunnittelemattomaan kännitappoon, koska nainen on viety autolla vielä aika kauas. Öljysatamassa ei siis ole lähimainkaan asutusta, eli matka on kuitenkin ollut aika pitkä ja hankala (rannassa ei ole kunnollisia teitä eikä mielestäni mitään valojakaan).

poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Kaustinen kirjoitti:Helposti tuosta sitten saakin murhan tutkintanimikkeeksi, jos teko on alkanut asuintalon pihalla ja jatkunut sitten vielä satamassa. Tekijällä olisi ollut monen monta mahdollisuutta vielä keskeyttää tekonsa viemättä sitä loppuun saakka, eli ei mene ainakaan loppuun saakka äkkipikaistuksissa tehdyksi teoksi.
Niin, tuossa poliisin tiedotteessa ei suoranaisesti sanota naisen olleen hengissä vielä rannalle päätyessään..mutta todennäkösitähän se on. Jotkut ovat vain niin sairaita raivossaan, että saattavat jo kuollutta pahoinpidellä lisää.

Yksi vaihtoehto on, että nainen on tullut alaovelle varta vasten vastaan naapuriaan jostakin syystä? Tai ollut saattamassa tätä ulos luotaan, jos on ollut kylässä? Jos on vaikkapa juopoteltu yhdessä, asuhan on melkolailla vapaa, tuttujen kesken, kotioloissa.

Vielä se, että onko kellään tietoa, missä tämä tapahtumien alkupaikkana ollut kerrostalo sijaitsee? Laajasalohan on aika moniulotteinen...
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Onko menty tupakalle ulos, ja alettu keskustella viina- tai huumeveloista, tai jos nainen loukkasi miehen egoa. Mies luuli, että oli vasikoinut, joka taitaa joissakin piireissä olla pahakin juttu. Lepomäkikin pääsi sillä hengestään.

Jotakin ainetta tuolla miehellä ainakin on täytynyt olla päässään, kun niin pitkän kaavan mukaan retuutti naisen meren rantaan ja vielä pahoinpiteli sielläkin.
Mutta nämä ovat pelkkää spekua, enkä halua kenenkään mainetta mustata. Tämä palsta nyt on tällainen, ettei täällä voi kovin herkkähipiäinen olla.

peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 569
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Laajasalosta löytyi naisen ruumis

Viesti Kirjoittaja peteme »

Väkisin tulee mieleen nuoret vs vanhat asujat. Tupakan savu/melu kiusaa ja siitä valitetaan ja uhkaillaan ilmoittaa isännöitsijälle. Ehkä oli valittanut useasti ja nyt oli viimeinen kerta, ärtynyt sekopää pimahti.

Vastaa Viestiin