Potilas tappoi hoitajan Moision sairaalassa 1998

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Potilas tappoi hoitajan Moision sairaalassa 1998

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tämä veriteko tapahtui Moision psykiatrisessa sairaalassa Mikkelissä myöhään perjantai-iltana 11. joulukuuta 1998. Nuori tahdosta riippumattomassa hoidossa ollut miespotilas sai salaa haltuunsa veitsen ja pahoinpiteli sillä erään valvontavuorossa olleen naissairaanhoitajan kello 17.50. Hoitaja kuoli saman päivän aikana Mikkelin keskussairaalassa kello 23.50. Hän oli ensimmäinen sodan jälkeen työpaikallaan surmattu hoitaja.

Syyttäjä vaati potilaalle rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä taposta ja pahoinpitelyn yrityksestä. Mikkelin käräjäoikeus passitti syytetyn odotetusti mielentilatutkimukseen. Sen mukaan hän oli tekohetkellä yllätys yllätys, syyntakeeton eli ymmärrystä vailla. Käräjäoikeus oli samaa mieltä ja jätti potilaan rangaistukseen tuomitsematta 2. joulukuuta 1999. Hänet passitettiin takaisin hoitoon.

-escada-
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 10:57 am

Viesti Kirjoittaja -escada- »

Oli ihan unohtunut juttu jo mutta muistui hämärästi mieleeni kun näin otsikon. Sukulaiseni on tuolla töissä. En muista että oliko silloin työvuorossa.

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Potilas tappoi hoitajan Moision sairaalassa 1998

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Tämän jutun henkilö on ollut jo kohta 25 vuotta tahdonvastaisessa hoidossa. Moisiostahan tuli liukas lähtö, ilmeisesti Niuvanniemeen, oman turvallisuutensa takia.
Yllä oleva kirjoitti että liippasi läheltä. Mulla ei nyt niin läheltä, mutta tiedän tapauksesta sen verran että tyyppi jatkaa hoidossa oloaan suljetussa laitoksessa.

Oli jo ennen tekoaan jonkun aikaa osastolla missä ovet ja ikkunat ovat kiinni. Olikohan niin että jotenkin oli saanut päivällisruokailun yhteydessä veitsen haltuunsa, ja myöhemmin alkoi heilua sen kanssa.
Piilohomot on in.

Sienisalaatti
Javier Pena
Viestit: 1870
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Potilas tappoi hoitajan Moision sairaalassa 1998

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Kellään sattumoisin tietoa, onko muita (psyk.) hoitajia kuollut työtehtävissään rauhan aikana, tuon tapahtuneen jälkeen? Läheltä piti -tapauksia on varmasti ollut useita.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.

Vastaa Viestiin