Rautavaaran perhesurma 26.10.2014, äiti ja 3 lasta kuoli

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Ja lisättäköön, että en vingu, enkä nillitä, vaan myönnän itsekin reilusti olevani haaskalla (tämä kommenttini taisi tipahtaa jostakin välistä). Laitan nyt kuitenkin tämän siskopuolen mielipiteen yle:n sivuilta:

http://yle.fi/uutiset/rautavaaran_uhrie ... le/7556818

Rautavaaran uhrien omainen asiattomasta kirjoittelusta: "Pitäisi miettiä, että mitä jos sattuisi omalle kohdalle"
Rautavaaran sunnuntaisen kuolonkolarin uhrien muistoksi on perustettu uusi Facebook-ryhmä. Alkuperäinen sivusto jouduttiin sulkemaan asiattoman kirjoittelun takia. Turmassa kuolleen naisen siskopuoli toivoo sururauhaa.

Rautavaaran kuolonkolarin uhrien muistoksi maanantaina perustettu Facebook-sivu jouduttiin poistamaan asiattomien kommenttien takia. Yhteisöpalveluun on perustettu uusi, suljettu ryhmä. Alkuperäisen sivuston sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

– Tämä ryhmä on luotu kunnioittamaan 26.10.2014 Rautavaaralla tapahtuneessa bussiturmassa menehtyneitä ja ottamaan osaa omaisten suruun. Pidetään kommentit asiallisina. Tämän ryhmän tarkoitus on auttaa omaisia surussa ja tukemaan meitä muitakin joita tämä tapahtuma on koskettanut tai järkyttänyt, uuden Facebook-ryhmän esittelyssä todetaan.

Toivon, ettei tuomittaisi, koska kukaan meistä ei varmasti ole niin puhdas, että voisi heittää sen ensimmäisen kiven.
– Rautavaaran uhrien omainen
Ryhmän yksi ylläpitäjistä on turmassa kuolleen naisen siskopuoli. Hän toivoo, että jokainen nettikirjoittelija miettisi ainakin hetken ennenkuin laukoisi mielipiteitä tapahtuneesta ja asianosaisista.

– Toivon, ettei tuomittaisi, koska kukaan meistä ei varmasti ole niin puhdas, että voisi heittää sen ensimmäisen kiven. Elämä vaan ei ole niin mustavalkoista. Annettaisiin rauha surra eikä riepoteltaisi netissä, heitettäisi asiattomia kommentteja. Pitäisi miettiä, että mitä jos sattuisi omalle kohdalle, haluaisiko lukea tuollaisia juttuja pitkin internettiä ja ties mistä, nainen sanoo.

"Omaisista pahinta tämä on tietysti lasten isälle"

Nainen kertoo, ettei hän ole ollut tekemisissä turmassa kuolleen siskopuolensa kanssa vuosikausiin. Hänellä ei ole siten ollut tietoa perheen mahdollisista ongelmista.

– Me emme olleet nähneet 14 vuoteen. Olemme siskopuolia, meillä on yhteinen äiti, mutta emme ole koskaan asuneet yhdessä. En ollut kahteen vuoteen kuullut hänestä mitään. Mutta tottakai sisko on aina sisko. Omaisista pahinta tämä on tietysti lasten isälle, nainen toteaa.

Rautavaaran uhrien muistoksi perustetussa uudessa ja suljetussa Facebook-ryhmässa oli tiistaihin keskipäivään mennessä yli 500 jäsentä.

– Jos kommentit ovat asiallisia, niin ryhmästä saa voimaa surun käsittelyyn ja menetykseen, nainen kertoo.

Nurmeslainen nainen ja hänen kolme lastaan kuolivat sunnuntai-iltana Rautavaaralla sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Poliisi epäilee, että nainen ajoi henkilöautonsa tahallaan päin linja-autoa, jonka kyydissä oli perheen isä.
DrHouse
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Syys 22, 2011 9:27 am

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja DrHouse »

Spekultantti kirjoitti:
DrHouse kirjoitti:Speku: onko tuo isä mahdollisesti juurikin bussin kuljettaja ? Jotenkin tuli tämmöinen käsitys mieleen.
Ei ollut kuljettaja, vaan matkustaja. Selviää kyllä useammista uutisista ihan pintapuolisellakin lukemisella.
Identiteetin salaamiseksi noin just kerrottaisiinkin.

Lähinnä aloin yhdistelemään sitä että isä oli työmatkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00, toisaalta bussikuski oli töissä matkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00. Bussikuski on pysäyttänyt bussin siksi aikaa että mies on soittanut vaimolleen, miksi ? Miksi bussikuski ei ole esim soittanut poliiseja paikalle kun bussissa ollut pariskunta on alkanut riitelemään, ellei riitelijä ole bussikuski itse, onko nainen halunnut kolarilla tappaa myös kuskina toimineen miehensä. Miksi isä hyppäsi tappelun jälkeen takaisin bussiin, kuskina toki olisi pakko tehdä työvuoro loppuun... jne jne.. kun on tarpeeksi vainoharhainen niin alkaa yhdistelemään :D
"Luuranko kaapissa tuo iloa ja kauhua vuosiksi eteenpäin!" , Anneli Auer
OmituinenHöpöttäjä
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Kesä 16, 2011 12:13 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja OmituinenHöpöttäjä »

DrHouse kirjoitti:Identiteetin salaamiseksi noin just kerrottaisiinkin.

Lähinnä aloin yhdistelemään sitä että isä oli työmatkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00, toisaalta bussikuski oli töissä matkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00. Bussikuski on pysäyttänyt bussin siksi aikaa että mies on soittanut vaimolleen, miksi ? Miksi bussikuski ei ole esim soittanut poliiseja paikalle kun bussissa ollut pariskunta on alkanut riitelemään, ellei riitelijä ole bussikuski itse, onko nainen halunnut kolarilla tappaa myös kuskina toimineen miehensä... jne jne.. kun on tarpeeksi vainoharhainen niin alkaa yhdistelemään :D
Joopa joo, jos nyt käyttäisit vaikka sen puolikin tuntia näiden aikaisempien viestien lukemiseen niin sinullekin selviäisi paljon tästä asiasta.
Vainoharhainen saa olla mutta tuo vaikuttaa jo hieman typerältä.
Useammassa otsikossa kerrotaan bussikuskin olleen lähes 60-vuotias, kun taas lasten isä noin neljänkymmenen ikäinen.
eternitystory
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2014 4:31 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja eternitystory »

reppuli kirjoitti:
chevyman kirjoitti:
Tekeekö mielikuvitus tepposeset,vai näkyykö työssä yhdessä kohtaa ihmisen pää tuossa kuvassa
h-auton kattolinjan kohdalla bussin tuulilasin lähellä
Harhaa taitaa olla, perustelut:
a) ei lainkaan verta eli tummia kohtia
b) liian iso suhteessa auton kokoon

Veikkaan että beige kohta on katon verhoilun alta paljastunutta eristemateriaalia (tai jokin heijastus, kuten joku ehti ehdottaakin). Ihmiset lienevät aika kompaktissa paketissa tuolla jossain.. Todella puistattava ajatus.
voisiko joku ympyröidä sen kohdan, missä pää on? Itse en erota.
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

DrHouse kirjoitti:
Spekultantti kirjoitti:
DrHouse kirjoitti:Speku: onko tuo isä mahdollisesti juurikin bussin kuljettaja ? Jotenkin tuli tämmöinen käsitys mieleen.
Ei ollut kuljettaja, vaan matkustaja. Selviää kyllä useammista uutisista ihan pintapuolisellakin lukemisella.
Identiteetin salaamiseksi noin just kerrottaisiinkin.

Lähinnä aloin yhdistelemään sitä että isä oli työmatkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00, toisaalta bussikuski oli töissä matkalla Nurmeksesta Kuopioon sunnuntai iltana klo 20.00. Bussikuski on pysäyttänyt bussin siksi aikaa että mies on soittanut vaimolleen, miksi ? Miksi bussikuski ei ole esim soittanut poliiseja paikalle kun bussissa ollut pariskunta on alkanut riitelemään, ellei riitelijä ole bussikuski itse... jne jne.. kun on tarpeeksi vainoharhainen niin alkaa yhdistelemään :D
No höpsistä :) Bussikuski oli vähän alle 60 v, joka loukkasi lievästi rintakehäänsä ja jota poliisi pääsi heti puhuttamaan. Isä on n. 40 v ja oli shokissa, niin että vasta tänään tiistaina kuultiin häntä. Bussissa oli kuitenkin 14 matkustajaa, en tiedä lasketaanko isäkin noihin, mutta joka tapauksessa nämä, sekä muut paikalle osuneet ohikulkijat, toimittajat ja poliisit ovat tehneet eron henkilöiden välille.
Aaron
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 11:11 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Aaron »

Tekoon johtaneiden taustojen ymmärtäminen on eri asia, kuin teon hyväksyminen. On selvää, että äiti on ollut umpikujassa, luultavimmin jo pidempään, sillä tällaisia tekoja ei tehdä hetken mielijohteesta. Kun kuormittavia asioita on sitten kerääntynyt liikaa, voi lopputulos pahimmillaan olla tämä. Se, mikä on kenellekin liikaa, sitä on turha väitellä. Joku kestää vuosikausia helvettiä ja toinen murtuu kohdatessaan ensimmäisen vastoinkäymisen. Jollain on enemmän suojaavia tekijöitä ja toisilla taas altistavia. Se on monimutkainen kombo perinnöllisyyttä ja ympäristön vaikutusta.

Pienten lasten vanhemmat kärsivät usein myös uni deprivaatiosta, joka hämärtää todellisuuskuvaa entisestään ja saattaa johtaa myös psykoosiin. Nämä ovat kylmiä faktoja, unenpuute sairastuttaa täysin terveenkin henkilön ja murtaa hänen psyykkeen, siksihän sitä on käytetty myös kidutuskeinona.

Mielen sairauksia ei vieläkään ymmärretä kunnolla, niiden fysiologiaa ja vaikutusta esim. ajatteluun. Se, että joku täällä paasaa että "olisi ajatellut" on sama kuin sanoisi halvaantuneelle pyörätuolipotilaalle;nouse ylös ja kävele, niin me muutkin teemme.

Teko saa ja sen kuuluukin herättää tunteita, mutta täällä kiroaminen/uhoaminen/yksityiskohdilla mässäily ei valitettavasti auta. Se saattaa toki olla osa kirjoittajan tunteiden säätelyä ja selviytymisstrategiaa.

Olisi ollut hienoa jos kiinnostus tätä perhettä kohtaan olisi ollut olemassa jo ennen tapahtunutta. Jos joku olisi ojentanut sen kätensä silloin, se on usein niin pienestä kiinni.

Arvosteleminen ja tuomitseminen on helppoa: surullista kyllä, ne eivät estä näitä tekoja tulevaisuudessakaan.Päinvastoin, ne luovat yhä kovempaa ilmapiiriä, mikä vaikeuttaa entisestään avun saamista ja hakemista.
kurko74
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 3:38 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja kurko74 »

Nainen syntynyt 1981 ja mies 1973.
Crishelle
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Crishelle »

Musta tuon poliisille soittamattomuuden voi siinä mielessä ymmärtää, että ihan arkielämässäkin tulee nähtyä tämän tästä tilanteita, joissa ihmiset selvittelevät välejään. Tuskin kuskia on sillä uhattu, että "kohta rysäytän auton tän bussin keulaan ja tapan sekä itseni että perheeni sillä, uskallapas vain jatkaa ajamista". En minä ainakaan henkilökohtaisesti jaksa korvaani lotkauttaa naapurin pariskunnan välienselvittelyille, ellei se oikeasti ala kuulostaa siltä, että kohta jotakuta sattuu ja lujaa.

Uskon, että lasten äiti on ensi alkuun kuulostanut vain epätoivoiselta naiselta, joka on halunnut sovintoa ja anelee miestään kuuntelemaan ja ymmärtämään häntä. Vasta sen jälkeen, kun hän on bussilta lähtenyt ja ajanut kenties hyvänkin matkaa eteenpäin, on päättänyt tehdä sen viimeisen U-käännöksen. Tämä on siis vain olettamukseni. En usko, että "normaali" ammattikuljettaja vain päättää jatkaa ajamista, jos joku on selkeästi uhannut jotain näin kauheaa. Tai jos onkin, lasten isä on saattanut hävetä jo aiheutunutta hässäkkää ja kehottaa vain kuskia jatkamaan matkaa, koska ei ole uskonut, että äiti todella tekisi mitään itselleen tai varsinkaan lapsilleen eikä halua, että sivullisille tulee henkilökohtaisten juttujen takia enää yhtään enempää ongelmia.

Mitä tulee siihen, että jonkun olisi pitänyt huomata perheen ahdinko... kieltämättä, mutta sekin riski olisi ollut olemassa, että koko asia olisi kielletty. Ei siinä silloin paljoa voi tehdä, jos toinen ei myönnä, että ongelmia on. Ja jos olisikin, olisiko kukaan siviili-ihminen todella voinut auttaa? Se olisi voinut tosin antaa aikaa siihen, että ammattiapu olisi ehtinyt hätiin, jos joku olisi vaikka ystävystynyt äidin kanssa ja tuonut näin ollen ainakin äidille tukea tilanteeseen.

Aina jossitella voi...
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"
Nuunu
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Loka 27, 2014 11:02 am

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Nuunu »

Voi jospa äiti olisi sanonut jollekin että apua, en selviä tästä omin avuin..
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Turvaverkko taisi pettää, kuten Vilja Eerikan tapauksessa:

Rautavaaran tragedia: Perheestä tehtiin lastensuojeluilmoitus syyskuussa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... sa/4459018

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan poliisi teki perheestä lastensuojeluilmoituksen jo syyskuussa.

Syyskuun alussa perheen isä kutsui poliisipartion kotiin rauhoittamaan voimakasta sanaharkkaa, jotta isä pääsisi aamulla lähtemään töihin.

– Nurmeksen poliisi on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt lastensuojeluilmoituksen ohjeiden mukaan.

Emme tiedä vielä, onko Nurmeksen lastensuojelu tehnyt asialle mitään. Selvittelemme tilannetta, toteaa Mansikka-aho.

Lastensuojelulain mukaan ilmoituksen käsittelyaika on 7 arkipäivää ja lastensuojeluselvityksen 3 kuukautta.

Jos ilmoituksen perusteella tarvetta ilmenee, sosiaalityöntekijän on tehtävä selvitys lapsen tilanteesta kolmen kuukauden sisään asian vireille tulosta eli lastensuojeluilmoituksen tekemisestä.

Nurmeksen lastensuojelussa ei tiedetä vielä perhettä
Valvirasta todetaan, että perheeseen pitää olla viipymättä yhteydessä.

– Viranomaisten tulisi olla yhteydessä perheeseen jo samana päivän aikana, kun saavat ilmoituksen. Jos lapsen huoltajat eivät asu lasten kanssa myös heille tulisi ilmoittaa, kertoo sosiaalihuollon ylitarkastaja Laura Kallio Valvirasta.

Nurmeksen sosiaalihuollonpäällikkö Ritva Tikka ei osaa kertoa, miten kuolonkolarissa mukana olleen perheen lastensuojeluilmoitusta on käsitelty.

– Meillä ei ole virallista tietoa, mistä perheestä on kyse, toteaa Tikka.

Nurmeksessa tehtiin viime vuonna kaikkiaan 46 lastensuojeluilmoitusta, joista 44 ilmoituksesta ehdittiin tehdä lastensuojelutarpeen selvitys kolmen kuukauden määräajan sisällä.
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja annijatta »

HerlockSholmes kirjoitti:
seppoilmari kirjoitti:Nyt ei tarvi isin enää osallistua lasten kasvattamiseen eikä huolehtimiseen, voi aloittaa sen uuden elämän puhtaalta päydältä kunhan muistaa jatkossa että lapsista pitää huolehtia eikä jättää sitä vain toisen osapuolen tehtäväksi sillä lomaa arjesta kaipaa äitikin.
Ihan oikeasti, aikuisten oikeasti.

Nyt kaikki femakkoläskit tai muuten vaan typerykset jättäkää nämä miestä syyllistävät kommentit muhimaan omaan pääkoppaanne. Nainen ajoi sitä autoa, nainen tappoi lapset ja itsensä. Kaikki ovat viime kädessä vastuussa vain omista teoistaan.
Niin kaikki ovat vastuussa omista teoistaan. Koska tämä isä oli siittänyt nämä lapset, oli hän myös vastuussa näistä lapsistaan. Vai eikö siittäminen ole teko? Tämä isä oli vastuussa lastensa hyvinvoinnista. Täällä uhotaan että olisi paska akka tappanut vain itsensä. Kukas helvetti niistä lapsista olisi huolehtinut, kun isällä oli tärkeämmät ajatukset mielessään kuin lapsensa.
Turha luulla että tollanen itseään ja omaa onneaan ajatteleva miehenkuvatus olisi pystynyt huolehtimaan lapsistaan. Jos olisi olisivat lapset ja avokki hengissä. Sielläpähän miettii loppuikänsä oliko se itsekkyys ja oman onnen etusijalle laittaminen kaiken tämän väärtti.
En tuomitse isää, sanonpahan vain että tosimies olisi toiminut toisin. Hän on jo tuominsa saanut ja elää sen kanssa lopunikäänsä. Osaansa en kadehdi. Säälittää vain se että egoistit eivät herää näkemään omaa egoismiaan ennenkuin on liian myöhäistä.

Ja lastensuojelu ei poista isää vastuusta suojella lapsiaan. Kun oli uusi kumppani katsottuna niin lapset vain mukaan sinne uuteen onnelaan kun äiti niitä ei jaksa yksin hoitaa.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
Black Faraday
Remington Steele
Viestit: 214
Liittynyt: To Maalis 28, 2013 11:06 am

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja Black Faraday »

Aaron kirjoitti:Tekoon johtaneiden taustojen ymmärtäminen on eri asia, kuin teon hyväksyminen. On selvää, että äiti on ollut umpikujassa, luultavimmin jo pidempään, sillä tällaisia tekoja ei tehdä hetken mielijohteesta. Kun kuormittavia asioita on sitten kerääntynyt liikaa, voi lopputulos pahimmillaan olla tämä. Se, mikä on kenellekin liikaa, sitä on turha väitellä. Joku kestää vuosikausia helvettiä ja toinen murtuu kohdatessaan ensimmäisen vastoinkäymisen. Jollain on enemmän suojaavia tekijöitä ja toisilla taas altistavia. Se on monimutkainen kombo perinnöllisyyttä ja ympäristön vaikutusta.

Pienten lasten vanhemmat kärsivät usein myös uni deprivaatiosta, joka hämärtää todellisuuskuvaa entisestään ja saattaa johtaa myös psykoosiin. Nämä ovat kylmiä faktoja, unenpuute sairastuttaa täysin terveenkin henkilön ja murtaa hänen psyykkeen, siksihän sitä on käytetty myös kidutuskeinona.

Mielen sairauksia ei vieläkään ymmärretä kunnolla, niiden fysiologiaa ja vaikutusta esim. ajatteluun. Se, että joku täällä paasaa että "olisi ajatellut" on sama kuin sanoisi halvaantuneelle pyörätuolipotilaalle;nouse ylös ja kävele, niin me muutkin teemme.

Teko saa ja sen kuuluukin herättää tunteita, mutta täällä kiroaminen/uhoaminen/yksityiskohdilla mässäily ei valitettavasti auta. Se saattaa toki olla osa kirjoittajan tunteiden säätelyä ja selviytymisstrategiaa.

Olisi ollut hienoa jos kiinnostus tätä perhettä kohtaan olisi ollut olemassa jo ennen tapahtunutta. Jos joku olisi ojentanut sen kätensä silloin, se on usein niin pienestä kiinni.

Arvosteleminen ja tuomitseminen on helppoa: surullista kyllä, ne eivät estä näitä tekoja tulevaisuudessakaan.Päinvastoin, ne luovat yhä kovempaa ilmapiiriä, mikä vaikeuttaa entisestään avun saamista ja hakemista.
Kiva, että tänne tuli yksi täysijärkinenkin paikalle. Lopetan nyt tämän ketjun seuraamisen koska tulee todella paha olo siitä, miten halpamaisia ihmiset voi olla.
huolestunut äiti
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Helmi 18, 2014 4:32 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja huolestunut äiti »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102 ... 6_uu.shtml

28.10.2014 klo 14:01

Äiti oli lapsirakas mutta mustasukkainen

kolaripaikka Rautavaara.jpg
kolaripaikka Rautavaara.jpg (65.95 KiB) Katsottu 1856 kertaa
Nurmeslaisen perheen äiti ajoi kovaa vauhtia bussia päin Rautavaaralla Ylä-Savossa sunnuntai-iltana. Kyydissä olivat 6-, 2- ja 1-vuotiaat lapset. Kuva Timo Hartikainen.

Äiti ja perheen isä ovat asuneet koko parisuhteensa ajan Nurmeksessa. 33-vuotias nainen oli Pohjois-Karjalasta kotoisin.

Mies rakentaa ammatikseen torikivetyksiä. Viikon mittaiset keikat ovat kuljettaneet häntä ympäri Suomea.

Työkomennukset ruokkivat Iltalehden saamien luotettavien tietojen mukaan mustasukkaisuutta. Avopari oli ollut yhdessä puolenkymmentä vuotta.

Mies oli aika ajoin harkinnut suhteen lopettamista.

Iltalehden tietojen mukaan turmatyön motiivi saattaa liittyä pidemmän aikaa kestäneisiin parisuhdeongelmiin ja erityisesti vaimon äärimmäiseen mustasukkaisuuteen.

Pariskunnan hyvin tuntevat henkilöt kuvailevat, että kun mies oli ollut ajoittain poissa Nurmeksesta, avovaimo oli reagoinut kodin ulkopuoliseen elämään kielteisesti ja kontrolloinut miehensä menoja voimakkaasti.

Yhä sairaalassa

Surmatyön tehnyt äiti on itse sanonut tuttavapiirissä olevansa hyvin lapsirakas.

Toisaalta hänet tuntevat kuvailevat äitiä henkilöksi, jonka mielialat vaihtelivat voimakkaasti.

Tragedian jälkeen isä on saanut Kuopion yliopistollisessa sairaalassa psykososiaalista tukea eikä mies ole pitänyt yhteyttä edes sukulaisiinsa. Poliisikin on lykännyt miehen kuulemista toistaiseksi.

Poliisi kuulustelee noin 20 henkilöä selvittääkseen teon taustat ja motiivit.

Jutun tutkinnan arvioidaan kestävän noin 2 kuukautta.

Kuva lisätty
-NILS-
iitukka92
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Su Marras 11, 2012 1:43 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja iitukka92 »

Missään ei ollu mitään puhetta että olis ollu toinen nainen kiikarissa paitsi suoli24.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11418
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nainen ja kolme lasta kuolivat kolarissa Rautavaaralla

Viesti Kirjoittaja URSA »

Spekultantti kirjoitti:Turvaverkko taisi pettää, kuten Vilja Eerikan tapauksessa:

Rautavaaran tragedia: Perheestä tehtiin lastensuojeluilmoitus syyskuussa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... sa/4459018

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan poliisi teki perheestä lastensuojeluilmoituksen jo syyskuussa.

Syyskuun alussa perheen isä kutsui poliisipartion kotiin rauhoittamaan voimakasta sanaharkkaa, jotta isä pääsisi aamulla lähtemään töihin.

– Nurmeksen poliisi on toiminut esimerkillisesti ja tehnyt lastensuojeluilmoituksen ohjeiden mukaan.

Emme tiedä vielä, onko Nurmeksen lastensuojelu tehnyt asialle mitään. Selvittelemme tilannetta, toteaa Mansikka-aho.

Lastensuojelulain mukaan ilmoituksen käsittelyaika on 7 arkipäivää ja lastensuojeluselvityksen 3 kuukautta.

Jos ilmoituksen perusteella tarvetta ilmenee, sosiaalityöntekijän on tehtävä selvitys lapsen tilanteesta kolmen kuukauden sisään asian vireille tulosta eli lastensuojeluilmoituksen tekemisestä.

Nurmeksen lastensuojelussa ei tiedetä vielä perhettä
Valvirasta todetaan, että perheeseen pitää olla viipymättä yhteydessä.

– Viranomaisten tulisi olla yhteydessä perheeseen jo samana päivän aikana, kun saavat ilmoituksen. Jos lapsen huoltajat eivät asu lasten kanssa myös heille tulisi ilmoittaa, kertoo sosiaalihuollon ylitarkastaja Laura Kallio Valvirasta.

Nurmeksen sosiaalihuollonpäällikkö Ritva Tikka ei osaa kertoa, miten kuolonkolarissa mukana olleen perheen lastensuojeluilmoitusta on käsitelty.

– Meillä ei ole virallista tietoa, mistä perheestä on kyse, toteaa Tikka.

Nurmeksessa tehtiin viime vuonna kaikkiaan 46 lastensuojeluilmoitusta, joista 44 ilmoituksesta ehdittiin tehdä lastensuojelutarpeen selvitys kolmen kuukauden määräajan sisällä.
Vertaus Vilja-Eerikan tapaukseen on aiheellinen. Tässäkin on kyse julmasta lasten murhaamisesta.

Tietysti olisi lohduttavaa kuvitella, ettei nainen yhtään ymmärtänyt tekonsa seurauksia ja oli täysin sekavassa mielentilassa, tai että se olikin onnettomuus. Kuitenkaan kolaria ei esimerkiksi tutkita suuronnettomuutena vaan tahallisensa tekona, joten asiasta on käytännössä jo täysi varmuus. Mikään ei tässä vaiheessa viittaa naisella olleen mielenterveysongelmia.
Vastaa Viestiin