32-vuotias mies surmattiin jalkajousella - Oulu 23.9.2013

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Poliisi tutkii Oulun Myllyojan henkirikosta tappona

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

mielikki kirjoitti:Ei poliisi murtaudu noin tökerösti.Kuka sitten maksaa oven??
Kyllä huoltoyhtiön nopsaan saa paikalle.Murto jäljet ovat tulleet aikaisemmin.
Tiilitien useat asunnot ovat kaupungin vuokra-asuntoja,levottomia kuulemani mukaan.
jos ei yleisavainta ole saatavilla,niin ovi avataan sorkkaraudalla,tuohan on oikein siiskin vielä,vähän sälettä pois edestä ja poks,ovi on auki.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 32v. mies surmattiin, Oulu 23.9.2013

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

22-vuotiasta miestä syytetään Oulun käräjäoikeudessa ensisijaisesti taposta, toissijaisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä vaatii 10 vuoden vankeutta.

Syytetty teki teon alkoholin, lääkkeiden ja huumeen vaikutuksen alaisena. Jousi laukesi syytetyn mukaan vahingossa varmistimen räpläyksen aikana.

Lisää aiheesta: Ilta-Sanomat
Katruska
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Elo 28, 2008 7:24 pm

Re: 32-vuotias mies surmattiin jalkajousella - Oulu 23.9.2013

Viesti Kirjoittaja Katruska »

Tässä tuo iltasanomien juttu:

Jalkajousen nuoli lävisti alivuokralaisen - mies kuoli eteisen lattialle

Julkaistu: 24.1.2014 20:56, päivitetty: 24.1.2014 23:04

Oululaismies viritti voimakkaan varsijousen asunnossa, jossa se laukesi ja lävisti lähellä seisseen miehen rintakehän kuolettavasti.
Syyttäjä vaatii varsijousta huolimattomasti käsitelleelle oululaismiehelle taposta vähintään kymmenen vuoden vankeustuomiota. Oulun käräjäoikeus aloitti varsijousisurman käsittelyn perjantaina.

Tappo sattui syyskuussa kerrostalossa yksityisasunnossa, jossa oli 31-vuotiaan uhrin ja 22-vuotiaan syytetyn lisäksi yksi mies. Humalainen syytetty toi kaverinsa kanssa voimakkaan varsijousen asuntoonsa, jossa uhri oli alivuokralaisena.

Kuulusteluissa syytetty kertoi, että hän aikoi jättää aseen säilöön asuntoonsa, jossa ei tuolloin oleillut. Teon aikana mies oli alkoholin, lääkkeiden ja huumeen vaikutuksen alainen. Hän päätti kuitenkin virittää aseen.

- Varmistinta räplätessäni virittämäni nuoli lähti yhtäkkiä jousesta. Kun nuoli lähti, tajusin heti sen osuneen. Menin paniikkiin ja lähdin ulos asunnostani. Myös kaverini tuli ulos saman tien, syytetty kertoi esitutkinnassa.

Poliisi tuli peräänajon takia
Tapaus sattui Oulun Myllyojalla. Poliisi tuli teon jälkeen etsimään varsinaista vuokralaista asunnosta. Syy kotietsintään oli, että taposta syytetty oli ajanut surmapaikalta paetessaan toisen auton perään. Peräänajoepäily muuttui tapon tutkinnaksi, kun poliisi löysi uhrin kuolleena eteisen lattialta.

31-vuotias epäilty ja tämän ystävä otettiin kiinni kaupungilta pian teon jälkeen. Pois viskattu ase löytyi muutamaa päivää myöhemmin yleisövihjeen perusteella. Syytetty on ollut oikeudenkäyntiin asti vangittuna. Hänellä on aikaisempaa rikostaustaa.

"Ei riitaa"
Syytetyn ja asunnossa olleen todistajan humalaiset muistikuvat tapahtumista olivat ristiriitaiset, mutta molempien mukaan alivuokralaisen kanssa ei ollut mitään riitaa. Syytetyn mukaan ase laukesi vahingossa.

- Hän sohi jousella asunnossa ja osoitti välillä minua, välillä uhria. Olimme kaikki seisaallaan, kun nuoli lähti jousesta. Uhrin tuupertuessa ajattelin, että apua voisi hälyttää, mutta kun kaveri kertoi hänen kuolleen, se tuntui turhalta. Menin aivan shokkiin tilanteesta, todistaja kertoi esitutkinnassa.

Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota taposta tai toissijaisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta. Käräjäoikeus päättää tuomiosta myöhemmin.

Juttua korjattu kello 23.04. Varsijousi ei ole luvallinen metsästysase.
Ihminen tuntee vain itsensä, tarkkaile jokaista..
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 32-vuotias mies surmattiin jalkajousella - Oulu 23.9.2013

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Jarkko Ahti Antero Hyttinen tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen taposta.

Lähde: Kaleva
Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: 32-vuotias mies surmattiin jalkajousella - Oulu 23.9.2013

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

Hovin ratkaisu tullut http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014103 ... 4_uu.shtml.

Mies tappoi kaverinsa varsijousella - motiivia ei löytynyt

Hovioikeus tuomitsi kaverinsa varsijousella tappaneen miehen vankilaan yhdeksäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi.

Teko sattui oululaisessa asunnossa viime syksynä.

Asunnossa asunut 23-vuotias Jarkko Ahti Antero Hyttinen oli aiemmin samana päivänä ostanut tutultaan tehokkaan varsijousen. Tapahtumahetkellä Hyttinen oli päihtynyt alkoholista, kannabiksesta ja lääkeaineista.

Hyttinen "sohi" uudella aseellaan ympärilleen asunnossa, jossa oli hänen lisäkseen kaksi muuta miestä.

Yhtäkkiä varsijousi laukesi, ja nuoli iskeytyi vaakasuorassa toisen miehen rintaan läpäisten voimallaan koko vartalon.

Hyttinen ja toinen mies pakenivat paikalta.

Kolari paljasti

Poliisi pääsi rikoksen jäljille, koska Hyttinen oli veriteon jälkeen kolaroinut ja paennut paikalta. Poliisi teki kotietsinnän hänen asuntoonsa ja löysi ruumiin.

Oulun poliisi otti Hyttisen kiinni hetkeä myöhemmin.

Käräjillä ja myöhemmin hovioikeudessa Hyttinen kiisti tappoaikeet. Hänellä ei ollut mitään riitaa tai edes velkasuhdetta uhrinsa kanssa. Entuudestaan tuntematon ase vain laukesi vahingossa.

Myös toinen asunnossa ollut mies todisti samaa. Riitaa ei ollut.

Todistaja kertoi Hyttisen esitelleen uutta asettaan ja pelleilleen sen kanssa. Todistajan mukaan uhri oli todennut Hyttiselle, että "älä sohi sillä".

Seuraavassa hetkessä ase laukesi.

Ei ihan ensi kerta

Tuoreella päätöksellään Rovaniemen hovioikeus päätyi Oulun käräjäoikeuden kannalle. Kyse on taposta.

Hyttisen olisi pitänyt ymmärtää aseen vaarallisuus ja ymmärtää että kehoon osuva nuoli on varsin todennäköisesti tappava.

Ase ei ollut hänelle täysin outo. Oikeus huomautti, että Hyttinen oli aiemmin päivällä nähnyt kuinka ase toimii ja kokeillut kerran sitä itsekin.

Hovioikeuden mukaan nuoli ei lähtenyt vahingossa. Ennen laukausta varmistin piti poistaa ja asetta pitävän henkilön tuli painaa liipaisinta.

Motiivia teolle ei kuitenkaan oikeussalissa löytynyt.

31.10.2014 klo 5:49


Minun mielestäni ratkaisu ei ole ihan linjassa. En tosin ole tuomiota lukenut, vaan olen iltapäivälehden asiasta kertoman varassa ja asiasta kerrottuhan voi olla maalattu suuntaan tai toiseen.

Mutta, tässä jos missä tapauksessa kuulostaa siltä, että tappotahallisuutta ei ole ollut. Ehkäpä motiivia teolle ei löytynyt, koska motiivia ei ollut. Noh, voihan sitä ihmisen tarkoituksellisesti tappaa ilman motiiviakin, mutta lehdessä kerrottu välittää kuvaa humalaisten hosumisesta, missä tilanteessa teko on hyvinkin voinut olla vahinko. Paikalta pakeneminenkin välittää enemmänkin kuvaa paniikista, kuin varsinaisesta pakenemistarkoituksesta tarkoituksellisen henkirikoksen jälkeen.

Oikeuksissa on päädytty tuomitsemaan näin ulkopuolisen korvaan tahallisilta kuulostavat tuottamuksiksi ja nyt kun kerrankin kuulostaisi siltä, että kyseessä voisi ihan oikeasti olla tuottamus, niin tapoksihan se menee. Aika hyvä tuomiokin vielä tuli.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8263
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 32-vuotias mies surmattiin jalkajousella - Oulu 23.9.2013

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Harvoinpa tappaja motiivia kertoo kuulusteluissa, sen enempää kuin oikeudessa, ellei se ole jotenkin omaa asemaa parantava.
Motiiveja voi olla mitä vaan mitä ei ole tullut julki. Yhteiset kamat, naiset, yleinen vittuuntuminen toiseen..............
Mitä tulee kaverin puheisiin niin siinä on ollut aikaa sopia jutut etukäteen, ja kaveri on ollut vasikoimatta tappajaa.
Tuo kertoo jo asiasta jotakin että varsijousestakin on poistettava varmistin ennen kuin se on laukaisukunnossa. Eikä se nuolikaan itsestään siihen ole pompannut. Puhumattakaan varsijousen virittämisestä.
Jos tällä tappajalla ei ole pohjia niin ulkona on 4,5 vuoden päästä vetämässä rojua torveen. Lomilla paljon aikaisemmin.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin