Kaksi tappoa ja omakotitalon tuhopoltto Kempeleessä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Neiti Lemon
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Kesä 09, 2013 9:38 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Neiti Lemon »

IL:

Käräjillä karmivat syytteet: Poika jätti isän ja tädin palavaan taloon
Tiistai 27.5.2014 klo 17.56

Oulun käräjäoikeus käsitteli tiistaina viime uudenvuoden yönä tapahtuneita järkyttäviä rikoksia.

Nuorta miestä syytetään isänsä ja tätinsä taposta, äitinsä pahoinpitelystä sekä törkeästä vahingonteosta.

Syyttäjän mukaan tuolloin 23-vuotias syytetty saapui puolen yön jälkeen Kempeleessä sijaitsevalle tätinsä omakotitalolle, jossa hänen tätinsä, äitinsä ja isänsä istuivat iltaa.Syytetty käyttäytyi paikalla oudosti muun muassa viiltelemällä itseään kasvoihin.

Äiti pakeni, muut kuolivat

Lopulta mies alkoi väkivaltaiseksi myös muita kohtaan ja yö sai karmivan päätöksen.Syytteen mukaan syytetty työnsi ensin äitinsä maahan, otti tätä hiuksista kiinni ja viilsi hedelmäveitsellä kaulaan haavan. Äiti pakeni pakalta omaan kotiinsa noin kilometrin päähän.
Tämän jälkeen syytetty iski syyttäjän mukaan nojatuolissa istunutta reumasairasta isäänsä samalla hedelmäveitsellä neljä kertaa selkään ja yhden kerran kylkeen.
Paikalla ollut täti seurasi tapahtumia läheiseltä sohvalta pystymättä tekemään mitään. Lopulta syytetty viilsi syytteen mukaan tätiään viisi kertaa kaulaan ja kolme kertaa ylävartaloon.

Oikeudessa tapausta kuvailtiin rituaaliseksi teurastamiseksi.

Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt peittää tapot sytyttämällä nojatuolin tuleen sytyttimellä.

Ohikulkija teki hälytyksen kello neljä aamuyöllä, jolloin talo oli jo täyden palamisen asteella eikä mitään ollut tehtävissä.
Noin 50-vuotias isä ja 60-vuotias täti kuolivat palavaan taloon. Sitä, kuolivatko uhrit puukoniskuihin, ei ole saatu selville. Ruumiinavauspöytäkirjojen mukaan molemmat ovat hengittäneet häkäkaasuja.
Syytetty pakeni tekojensa jälkeen kotiinsa, jossa hän riisui veriset vaatteensa ja heitti ne veitsen kanssa katolle. Veitsi löytyi vasta lumien sulamisen jälkeen.

Kuuli ääniä?

Syytetty myöntää teot.

Puolustusasianajaja Pasi Hagmanin mukaan motiivia ei ole tiedossa. Syytetyllä oli ollut aiemmin riitaa isänsä kanssa. Syytetty on myös kertonut kuulleensa päässään ääniä, jotka ovat käskeneet häntä tekoihin.
Puolustuksen mukaan mies on kärsinyt pitkään mielenterveysongelmista, ja joulukuussa tilanne oli mennyt huonompaan suuntaan. Syytetty oli elänyt asunnossaan eristäytyneenä ja ilman sähköjä.
Tiistaina mies oli käräjäoikeudessa vaitonainen. Hän ei vilkaissutkaan häneltä vahingonkorvauksia vaativia omaisiaan. Hän ei myöskään halunnut tulla kuulluksi oikeudessa.

Jutussa annetaan tuomio myöhemmin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014052 ... 3_uu.shtml

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Pää tutkitaan

Käräjäoikeus antoi tuomion Kempeleen surmista
Perjantai 30.5.2014 klo 11.09

Oululaismies on syyllinen isänsä ja tätinsä kuolemaan, katsoo Oulun käräjäoikeus. Se antoi asiassa välituomion perjantaina.

Kempeleen uudenvuoden surmista epäiltyä syytetään kahdesta taposta

Syytetty on määrätty omasta pyynnöstään mielentilatutkimukseen, joten oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeisiin ja tuomioon vasta sen valmistuttua.

Rikos tapahtui Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla viime uudenvuoden yönä. Oikeuden mukaan parikymppinen mies viilsi veitsellä äitiään sekä puukotti isäänsä ja tätiään useita kertoja.

Puukotuksen uhrien jäätyä avuttomaan tilaan mies sytytti tätinsä omakotitalon tuleen. Noin 50-vuotias isä ja 60-vuotias täti menehtyivät palossa.

Mies on tunnustanut teot.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta kahdesta taposta, törkeästä pahoinpitelystä sekä joko törkeästä vahingonteosta tai tuhotyöstä. Omakotitalo tuhoutui palossa täysin.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014053 ... 5_uu.shtml

Kuva
Tällainen kummajainen istui oikeudessa
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

30.5.2014
30.5.2014
1288695023805.jpg (52.84 KiB) Katsottu 7908 kertaa
tuo on vanha vangitsemiskuva,tältä se näytti 30.5 eli tänään,hieno valtion verkkapuku
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Kas,kun ei kukaan ole vielä ollut vaatimassa huppua valtion verkkapukuun.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Isänsä ja tätinsä tappanut ja talon polttanut mies pakkohoitoon

Keskiviikko 19.11.2014 klo 13.49

Mies todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi.

Isänsä ja tätinsä viime uutenavuotena Kempeleessä puukottanut vuonna 1989 syntynyt mies on todettu mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi. Näin ollen miestä ei voida tuomita vankilaan kahdesta taposta ja törkeästä tuhotyöstä, joihin hänen todettiin syyllistyneen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehenpakkohoitoon.

Mies oli viettämässä viime uudenvuodenaattoa vanhempiensa kanssa tätinsä omakotitalossa Kempeleessä. Illan päätteeksi hän puukotti ensin isäänsä ja tämän jälkeen isänsä siskoa. Oikeustieteellisessä tutkimuksessa molemmista uhreista löytyi useita teräaseen jälkiä ylävartalosta.

Puukotusten jälkeen mies sytytti talon palamaan ja poistui paikalta naapurissa asuvan äitinsä luo. Äiti oli ollut viettämässä iltaa samassa talossa, mutta lähtenyt kotiinsa hetkeä ennen tapahtumien alkua. Ennen äidin lähtöä mies oli tehnyt tälle väkivaltaa.

Poistuttuaan tekopaikalta mies oli heittänyt puukon äitinsä talon pihalle, käynyt suihkussa ja mennyt nukkumaan. Poliisi tavoitti hänet myöhemmin äitinsä kotoa.

Mies ei ollut käräjäoikeudessa kuulemassa tuomiota. Lääkärilausunnon mukaan mies ei pystynyt osallistumaan oikeuden käsittelyyn terveydellisistä syistä.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014111918850814

Linkki lisätty
-NILS-

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Tässäpä vielä poimintoja Kalevan uutisesta.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan mies on määrätty sairaalahoitoon. Asia selvitettiin mielentilatutkimuksen yhteydessä ja miehen todettiin jo tuolloin olevan tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies on sairautensa vuoksi erittäin vaarallinen itselleen ja muille.
Mies puukotti omakotitalossa olleita isäänsä ja tätiään useita kertoja, sytytti sen jälkeen olohuoneessa olleen nojatuolin palamaan ja poistui paikalta. Uhrit olivat tapahtumahetkellä vahvassa humalatilassa.
Käräjäoikeus alensi miehelle määrättyjä vahingonkorvauksia yhdellä neljänneksellä syyntakeettomuuden vuoksi. Mies joutuu maksamaan vahingonkorvauksia vainajien omaisille ja muille asianomistajille yli 60 000 euroa.
Onkohan tekijälle yritetty hankkia koskaan apua?

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8171
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »



Noilla eväillä voi mennä aika pitkä aika Vaasan sairaalassa. Hoitajille ei varmaan ihan helpoimmasta päästä hoidettavana. Saa vahtia ettei se tapa itseään, tai ei tapa muita ihmisiä.
Helpoin keino aukaista lääkekirja ja etsiä lääke millä tyyppi saadaan vihanneksen asteelle kuola suusta valuen.
Toi vahingonkorvausten alentaminen on täysin kosmeettinen juttu. Tuskin pääsee osingoille palaneen talon vakuutusyhtiön maksamista korvauksista.
Onneksi on sijoitettu Vaasaan niin on lopuilla sukulaisilla lyhyt matka käydä moikkaamassa.

Mitä tuohon aikaisempaan avun hankintaan tulee, niin se ei selviä koskaan meille vaikka olisi ollut laitoksissa ennenkin. Ne on salassa pidettäviä terveystietoja.
Piilohomot on in.

Colicco
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2014 6:14 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Colicco »

kakkosurpo kirjoitti:Noilla eväillä voi mennä aika pitkä aika Vaasan sairaalassa. Hoitajille ei varmaan ihan helpoimmasta päästä hoidettavana. Saa vahtia ettei se tapa itseään, tai ei tapa muita ihmisiä.

Mitä tuohon aikaisempaan avun hankintaan tulee, niin se ei selviä koskaan meille vaikka olisi ollut laitoksissa ennenkin. Ne on salassa pidettäviä terveystietoja.
Millä perusteella tuolla teolla tulee pitkä aika sairaalassa? Ja onhan ne aiemmat laitoshistoriat aina selvinneet muidenkin kohdalla niin miksi tämä olisi poikkeus eli yksi sadasta josta sellainen ei selviäsi,tokihan se ei nyt selviä jos sellaista ei ole ollutkaan..

Lainausta lyhennetty
-NILS-

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8171
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Voi kun joku on agressiivisella itkupotkuraivariasenteella liikkeellä, hyi hyi ja tutti suuhun heti.


Koetappa vaikka kaivella tämän henkilön sairauskertomuksia itsellesi, eikö onnistu? Ai nekö onkin salassapidettäviä tietoja? Ihanks totta, sinä valaistunut yksilö?
Ainut mahdollisuus olisi ollut saada tämän henkilön saiarauskertomusta, laitoshoitoja tai muuta terveyteen liittyvää selville olisi ollut se että tuomioistuin olisi kertonut niistä. Vaan ei kertonut.

Mitä tulee tuohon mitä aikaisemmin kirjoitin todennäköisestä piiiiiiiitkästä hoitojaksosta vanhassa Vaasassa niin pohjautuu vain tuohon erittäin vaarallinen omalle ja muiden terveydelle sekä hengelle lausekkeeseen. Vain meinaatko, siinä tuttia imeskellessäsi, että liikkuu jo ulkona tai on pääsemässä ulos lähipäivinä?
Kerro meille taas kuinka vaikeaa on päästä lomille linnasta jos vähän ylilomailee tai pikkuisen töhöilee, olet siinä oikea asiantuntija, tai aisantuntija.
Piilohomot on in.

tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Tämä on nykyään jaakko kelontekemä,voi mm instassa seurata jannun päivityksiä hullujenhuoneelta,lomat rullannu pitkään jo kivasti,pääsee kylille ostoksille,kirpparille yksin jne
Kyllä sitä itekki ennemmin hullujenhuoneella olis ku linnassa 12 vuotta,puhumattakaan että joillakin on menny siellä yli 20 vuottakin komerossa "hyvää yötä klo 16.30"..bilistä pelaillaan,käydään kaupoilla,elokuvissa,pizzalla.lomilla jopa viikkoja kerralla ym mukavaa toimintaa,leivotaan,urheillaan,istutaan grillaamassa ja puhelin kokoajan ja netti käytössä 247.Linnassa istut kopissa etkä mitään voi.
j.k.kelontekema vanhan vaasan mielisairaala,tunnistin käden tatuoinnista sieltä
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.

tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Kuva
Kovasti puhuu instan storyissä ja kuvien teksteissä miten puhumalla pääsee kohta pois koska on edennyt nopeammin kuin muut ja on jossain avoimella puolella joka johtaa pian kotiutukseen.
ihmettelee kun muut tappajat siellä kehuu tapoilla jotka on tehty kännissä eikä pidä niitä minään.Se pitää tehdä selvinpäin jos tekee.
Johan tästä kahdesta henkirikoksesta onkin reilut 5 vuotta menny,vähän niinkö olis eka kertalaisena 10 vuoden kakun istunu jos pian pääsee siviiliin :roll: Mutta ei tuota kyllä pois pidä päästää missää nimessä..Sen verran pehmeitä juttuja että jos tuo jotaki päihdettä ottaa niin varmasti menee pasmat,jumalat ja avaruus sekasin.


Näkemykset alkoholista:
Negatiivinen


Uskon,en itsekään jois enää tuon uudenvuoden jälkeen...
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.

tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

NancyDrew kirjoitti:
Ke Marras 19, 2014 10:09 pm
Onkohan tekijälle yritetty hankkia koskaan apua?
GXOeYTH.jpg
GXOeYTH.jpg (109.01 KiB) Katsottu 262 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.

Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2021
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotitalon tuhopoltto Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Vai oikein vanha fraasi "ne jotka tietää niin tietää", tää on niin ärsyttävä sanonta varsinkin täällä minfossa.
"If you aim for a king, you better not miss"

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Kaksi tappoa ja omakotipalo Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

tokkaukko kirjoitti:
Ma Syys 16, 2019 6:03 pm
Tämä on nykyään jaakko kelontekemä,voi mm instassa seurata jannun päivityksiä hullujenhuoneelta,lomat rullannu pitkään jo kivasti,pääsee kylille ostoksille,kirpparille yksin jne
Täältä siis löytyy.

Random
Poliisikoira Rex
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Marras 06, 2023 3:11 pm

Re: Kaksi tappoa ja omakotitalon tuhopoltto Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Random »

Taitaa Jaakkoa menneisyys kalvaa....Kaikkea se tuoki tuolla mölisee yksikseen.

"Eiköhän nää väkivaltaiset painajaisunet riitä. Niissä minä on se joka syyllistyy väkivaltaan. Nyt olin nukkunut ulkona kaupan edessä penkillä ja joku äijä tuli jotain uhoaan. No Tapoin sen sitten siinä ja kaivoin silmät päästä. Sitten jäin pelkäämään poliisin pidätystä ja kiinni jääntiä. Se oli brutaalin näköistä kun kaivo sen silmän päästä irti."

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553690020491

Vastaa Viestiin