Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Vastarinta
Remington Steele
Viestit: 229
Liittynyt: To Marras 14, 2013 1:23 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Vastarinta »

Rurik Rusit kirjoitti:Missäs katupartiot oli linnanjuhlien aikaan? Olis ollut vastusta molemmille osapuolille, kun anarkistit ja muilutusjoukko olisi kohdannut.
Suurin osa katupartioon osallistuneista lienee ollut 612-tapahtumassa: https://www.youtube.com/watch?v=IZRCeith1kw

Osallistujia noin 200, kaikki meni erittäin tyylikkäästi eikä kenellekkään tullut tarvetta laittaa ikkunoita taikka liikennemerkkejä hajalle.

Olisitko toivonut jonkinlaista isoa joukkotappelua näiden kahden ryhmän välille?
Rescuer kirjoitti:Mitenkäs tuo on mahdollista, kun väkivaltaisten rikollisten fasisitinatsisikojen joukko on ollut liikkeellä?
Tähän olisi mukavaa kuulla vastaus joltakin sellaiselta henkilöltä, joka toistuvasti itkee "väkivaltaisesta äärioikeistosta".
Jokuroti kirjoitti:Natsit marssimassa, oli sitten rauhallisesti tai ei, on aina huolestuttavaa ja negatiivista
Kumpi mielestäsi oli itsenäisyyspäivänä huolestuttavampaa; anarkistien "mielenosoitus" vai 612-marssi? 612-marssista video linkattuna ylempänä ja anarkistien demosta videoita netti täynnä.
Ulrike kirjoitti:No sehän meni sitten ihan tosi hyvin, kun kukaan ei kuullut eikä nähnyt mitään. Viesti matalaotsaisille rotuveljille meni varmasti hyvin perille: turpa kiinni ja pää puskaan. Parempi tietysti niin, ettei tule mummoilta sateenvarjosta päähän.
Kyllä, tapahtuma oli oikein onnistunut. Ensi vuonna epäilemättä marssitaan paljon isommalla porukalla.

Lisää tietoa kyseisestä marssista voi käydä katselemassa sivulla 612.fi tai heidän Facebook-sivulta 612.fi.
En edusta Suomen Vastarintaliikkeen virallista mielipidettä, vaan kyseessä on henkilökohtainen tunnus.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Hieman huvittavaa on sekin, että kun vasemmistoaktiivit riehuvat, hajoittavat paikkoja vähintään 100.000€:n edestä ja tuhoavat yksityisten ihmisten omaisuutta ja liiketilojen ikkunoita yms., niin mediassa uutisoidaan asia "eriarvoisuutena". Vastuu laitetaan yhteiskunnan piikkiin ja korvattavaksi. Vakuutus maksaa ja tekijät kävelevät vapaasti kadulla huutamassa ilosanomaansa. Poliittista vastuutakaan ei vaadita keneltäkään, vaikka tekijöinä ovat vasemmistoaktiivit/sitoutumaton vasemmisto/takkulaiset.

Kun katujengiläiset pahoinpitelevät, ryöstävät ja lähes tappavat suomalaisia ja lapsia kadulla, niin sekin uutisoidaan "eriarvoisuutena". Vastuu laitetaan yhteiskunnan piikkiin ja korvattavaksi. Tosin uhrit eivät saata saada minkäänlaista korvausta vammoistaan. Poliittista vastuutakaan ei vaadita.

Mitäs tapahtuu kun Vastarinnan porukka kävelee kadulla (huom. luit oikein eli "Kävelee kadulla")? Se uutisoidaan isosti lähestulkoon kaikissa Suomen medioissa ja puhutaan, että "Kaduille ei tarvita mitään aikuisia tai "natseja". Nuo kävelevät katupartiot muodostavat valtavan uhan suomalaisille ja suomalaisnuorille". Poliittista vastuuta vaaditaankin yhtäkkiä valtavasti.

Samoin jos katupartion kimppuun hyökkää rautaputkin varustettuina vasemmistoanarkistit, niin se uutisoidaan "Natsien tappeluna".
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Yllä oleva teksti sisältää todella paljon outoja väitteitä ilman yhtäkään lähdettä. Yritetään nyt hiukan purkaa asiaa.
holmesin haamu kirjoitti:Hieman huvittavaa on sekin, että kun vasemmistoaktiivit riehuvat, hajoittavat paikkoja vähintään 100.000€:n edestä ja tuhoavat yksityisten ihmisten omaisuutta ja liiketilojen ikkunoita yms., niin mediassa uutisoidaan asia "eriarvoisuutena".
Suurimmissa medioissa (Yle, HS, Ilta-pulut) tapahtumat kylläkin uutisoitiin mm. mellakkana, riehumisena, rikollisena toimintana ja vandalismina ja HS:ssä kerrotaan rikoksista epäiltyjen kiinniotoista jne. On totta, että joissakin medioissa tuotiin esille mielenosoittajien iskulauseet ja sanoma. Näin totta kai pitääkin tehdä näin huomiota herättävässä mielenosoituksessa.
holmesin haamu kirjoitti:Poliittista vastuutakaan ei vaadita keneltäkään, vaikka tekijöinä ovat vasemmistoaktiivit/sitoutumaton vasemmisto/takkulaiset.
Poliisi on todennut, ettei kiinniotetuilta ole löytynyt yhteistä sanomaa tai ideologiaa. Poliisi ei ole löytänyt myöskään mielenosoituksen järjestäjää ja on todennut, että kyseessä oli hajanainen joukko. Keneltä poliittista vastuuta pitäisi vaatia?

holmesin haamu kirjoitti:Kun katujengiläiset pahoinpitelevät, ryöstävät ja lähes tappavat suomalaisia ja lapsia kadulla, niin sekin uutisoidaan "eriarvoisuutena". Vastuu laitetaan yhteiskunnan piikkiin ja korvattavaksi. Tosin uhrit eivät saata saada minkäänlaista korvausta vammoistaan. Poliittista vastuutakaan ei vaadita.

Katujengiuutisoinnista olikin jo juttua toisessa ketjussa ja tämä on aika off-topicia. Rikoksia eivät tehneet poliittiset toimijat, joten en oikein ymmärrä mitä tarkoitat poliittisella vastuulla. Eriarvoistumiskehitystä vauhdittaneita poliitikoitako? Niitä, jotka eivät ole sulkeneet rajoja kokonaan? Vai niitä, joiden takia Suomi meni EU:iin eikä meillä ole enää markkaa, jonka devalvoinnilla saataisiin vienti vetämään ja No joo... medioissa varmaan ymmärretään, että olisi pölhöpopulistista vaatia poliittista vastuuta vyyhdissä, jolle ei ole yksinkertaista poliittista syytä ja jonka taustoista tiedetään melko vähän.

holmesin haamu kirjoitti:Mitäs tapahtuu kun Vastarinnan porukka kävelee kadulla (huom. luit oikein eli "Kävelee kadulla")? Se uutisoidaan isosti lähestulkoon kaikissa Suomen medioissa ja puhutaan, että "Kaduille ei tarvita mitään aikuisia tai "natseja". Nuo kävelevät katupartiot muodostavat valtavan uhan suomalaisille ja suomalaisnuorille".
Mistä mediasta nämä lainaukset ovat? Lähestulkoon kaikista medioista?
holmesin haamu kirjoitti:Poliittista vastuuta vaaditaankin yhtäkkiä valtavasti.
Keneltä on valtavasti vaadittu poliittista vastuuta?? Ja missä mediassa?

(Jos laittaisit linkit, ei tarvitsisi kysellä.)
holmesin haamu kirjoitti:Samoin jos katupartion kimppuun hyökkää rautaputkin varustettuina vasemmistoanarkistit, niin se uutisoidaan "Natsien tappeluna".
Olet oikeassa, että tässä Iltalehden uutisessa poliisi antoi ilmeisen väärän lausunnon. Seuraavassa saman lehden uutisoinnissa poliisi olikin kommenteissaan hyvin varovainen.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Vastarinta kirjoitti:
Jokuroti kirjoitti:Natsit marssimassa, oli sitten rauhallisesti tai ei, on aina huolestuttavaa ja negatiivista
Kumpi mielestäsi oli itsenäisyyspäivänä huolestuttavampaa; anarkistien "mielenosoitus" vai 612-marssi? 612-marssista video linkattuna ylempänä ja anarkistien demosta videoita netti täynnä.

Ehdottomasti äärioikeisto kaduilla on huolestuttavampaa. Vasemmiston mielenosoitukseksi kehuttu löyhä kansanhölmöily on ehkä näyttävä hässäkkä mutta oikeiston edustamat arvot huolestuttavat eniten, muistettakoon mitä kaikkea äärioikeisto edustaa: terroria, väkivaltaa ja ihmisoikeuksien polkemista. Vaikka nykyäänhän yrittävät kovasti esittää humaania oikeistoa :D Anarkisteista sentään suurin osa on rehellisesti mitä ovat ja nuo säälittävät ikkunan rikkojat ja tagaajat lähinnä lieveilmiö, harmi vaan että kasvava sellainen. Jos kuitenkin Vastarinta haluaa niputtaa nuo lieveilmiöt vasemmiston lipun alle niin varmaankin oikeistonkin kentän koko kirjo voidaan niputtaa?
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

PaxCow kirjoitti:Poliisi on todennut, ettei kiinniotetuilta ole löytynyt yhteistä sanomaa tai ideologiaa. Poliisi ei ole löytänyt myöskään mielenosoituksen järjestäjää ja on todennut, että kyseessä oli hajanainen joukko. Keneltä poliittista vastuuta pitäisi vaatia?
Poliisi saisi, jos haluaisi, selville kuka tai ketkä tuon takana on. Mutta ilmeisesti tuo on niin vähäpätöinen teko, ettei kannata alkaa selvittelemään...
Persuilta vaaditaan sanoutumaan irti rasismista aina, kun jostain tulee jotain rasistisia lausuntoja tai tekoja. Riippumatta siitä, onko kyseessä ollut persujen jäsen. Vasemmisto kun riehuu, niin ei kukaan vaadi vasureita sanoutumaan irti mellakoista yms. Ei vaikka joskus on mukana ollut Vasemmistoliiton kansanedustajakin.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Jokuroti kirjoitti:Ehdottomasti äärioikeisto kaduilla on huolestuttavampaa. Vasemmiston mielenosoitukseksi kehuttu löyhä kansanhölmöily on ehkä näyttävä hässäkkä mutta oikeiston edustamat arvot huolestuttavat eniten, muistettakoon mitä kaikkea äärioikeisto edustaa: terroria, väkivaltaa ja ihmisoikeuksien polkemista. Vaikka nykyäänhän yrittävät kovasti esittää humaania oikeistoa :D Anarkisteista sentään suurin osa on rehellisesti mitä ovat ja nuo säälittävät ikkunan rikkojat ja tagaajat lähinnä lieveilmiö, harmi vaan että kasvava sellainen. Jos kuitenkin Vastarinta haluaa niputtaa nuo lieveilmiöt vasemmiston lipun alle niin varmaankin oikeistonkin kentän koko kirjo voidaan niputtaa?
Mitähän se vasemmisto sitten edustaa? Terroria, väkivaltaa, ihmisoikeuksien polkemista. Viimeiset lähes 70 vuotta vasemmisto on ollut se, joka tuota terroria, väkivaltaa ja ihmisoikeuksien polkemista on viljellyt. Jostain syystä se vain tuntuu eräiltä kirjoittajilta pahasti unohtuvan.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Rescuer kirjoitti:Persuilta vaaditaan sanoutumaan irti rasismista aina, kun jostain tulee jotain rasistisia lausuntoja tai tekoja. Riippumatta siitä, onko kyseessä ollut persujen jäsen.
Siis onko persuja vaadittu sanoutumaan irti esim. SVL:n rasismista? No ei. (Paitsi ehkä silloin vaadittiin kommenttia, kun Juho Eerolan eduskunta-avustaja oli jättänyt jäsenhakemuksen tuohon kansallissosialistiseen ryhmittymään. :P )

Jos persuja vaaditaan sanoutumaan irti puolueeseen täysin liittymättömästä rasismista, se on tietysti tyhmää. Samalla lailla on tyhmää patistella Vasemmistoliittoa (tai yleisesti "vasemmistoa") sanoutumaan irti teoista, jotka eivät liity puolueeseen mitenkään. Ei kukaan kepua tai kokoomuslaisiakaan syytä ns. äärioikeiston teoista, vaikka nämä suomalaista oikeistoa jossain määrin edustavatkin ja vaikka epämääräisesti samaan ajatusmaailmaan liittyvä henkilö hölmöilisi. Epämääräinen syyttely on aika tympeää toimintaa, kohdistui se keneen tahansa.

(Pinnallinen oikeisto-/vasemmistohistoria tässä ketjussa on tylsää. En ymmärrä, mitä sisältöä se tuo keskusteluun suomalaisesta vallankumouksellista kansallissosialistisesta ryhmittymästä tai porukasta, joka vastustaa sitä.)
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

PaxCow kirjoitti:Suurimmissa medioissa (Yle, HS, Ilta-pulut) tapahtumat kylläkin uutisoitiin
Olisi voinut olla vaikeaa olla uutisoimatta, mutta siitäkin huolimatta ne uutisoitiin epämääräisesti ottamatta kantaa itse tekijöihin, vaikka vasemmistoradikalismiin suuntautuneessa takku.netissä näistä mielenosoituksista jauhetaan päivittäin tekoja ja tekijöitä puolustellen.

Samaan aikaan HS:n toimittajatkin haastattelevat yhtä näistä mielenosoitusten pääjärjestäjistä Suvi Auvista, joka suu vaahdossa puolustaa tekoja ja voisi viedä ne paljon pidemmällekin. Saman aatesuunnan omaavia henkilöitä vaikuttaa olevan näissä radikaaleissa paljon enemmän ja se ei herätä Suomessa mitään yleistä pelkoa ja huolestuneisuutta äärivasemmiston edustajista.

Samaan aikaan mm. vasemmiston kansanedustaja Anna Kontulan avustaja Taneli Hämäläinen vähättelee tapahtuneita: "Kyse oli kuitenkin vain 100 000 euron vahingoista ja sen maksavat suurimmaksi osaksi vakuutusyhtiöt. Kuitenkin summa on riittävä, että osa ihmisistä näkee aiheelliseksi suu vaahdoten jakaa oman käden oikeutta ja rajoittaa muiden vapauksia." - TH:n blogi.

Empä ole huomannut julkisuudessa puheita "vapauden rajoituksista", mutta enemmänkin olen huomannut tapahtuneiden vähättelyä. Tekijöistä ei vaikuta kukaan tietävän yhtään mitään, vaikka esiintyvät suunnilleen omilla nimillään ja kuvillaan toimittajien edessä.
PaxCow kirjoitti: Poliisi on todennut, ettei kiinniotetuilta ole löytynyt yhteistä sanomaa tai ideologiaa. Poliisi ei ole löytänyt myöskään mielenosoituksen järjestäjää ja on todennut, että kyseessä oli hajanainen joukko. Keneltä poliittista vastuuta pitäisi vaatia?
Poliisi on osoittanut kuuluvansa pellen rooliin näissä tutkimuksissa, mutta jos kerran mielenosoituksista ilmoitetaan etukäteen takku.netissä, niin sieltä olisi varmaan hyvä lähteä liikkeelle? Samoin iskulauseista, ikkunoiden hajoittamisesta, niiden puolustuspuheenvuoroista yms. voi vetää jokainen omat johtopäätöksensä.

Poliisin puolustamiseksi täytyy sanoa, ettei poliisin tehtävä ole määritellä tekijöiden poliittista taustaa tai vetää siitä joitakin johtopäätöksiä.
PaxCow kirjoitti:Rikoksia eivät tehneet poliittiset toimijat, joten en oikein ymmärrä mitä tarkoitat poliittisella vastuulla.
Poliittista vastuuta voi peräänkuuluttaa siinä, ettei tälläistä tapahtuisi jatkossa. Tietysti voi haukkua poliitikkojakin siitä, että ongelma yksinkertaistettiin "eriarvoisuuden" taakse ja ei ollenkaan mietitty sitäkin, että miksi tekijöistä niin iso osa oli maahanmuuttajataustaisia nuoria, ei köyhiä suomalaisnuoria.
PaxCow kirjoitti:jolle ei ole yksinkertaista poliittista syytä ja jonka taustoista tiedetään melko vähän."
Katujengiväkivallasta tiedetään kaikki asiat tekijöiden nimistä ja teoista lähtien.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

PaxCow kirjoitti:Jos persuja vaaditaan sanoutumaan irti puolueeseen täysin liittymättömästä rasismista, se on tietysti tyhmää. Samalla lailla on tyhmää patistella Vasemmistoliittoa (tai yleisesti "vasemmistoa") sanoutumaan irti teoista, jotka eivät liity puolueeseen mitenkään.
Tietysti kun toimittajat eivät viitsi ottaa selvää asioista ja uutisoida yhteyksistä, niin sen takia vasemmistoliitossa voidaan ajaa "kaksilla kärryillä".

Samaan aikaan kun vasemmistoradikaalit toimivat suoraan vasemmistoliiton tuella ja puolustuspuheenvuoroilla, niin Suomen valtamediassa ei edes haluta ottaa selvää, keitä nämä vasemmistoradikaalit ovat. Vaikka vasemmistoliiton kansanedustajat ja johtohenkilöt tuntisivatkin "ison osan porukasta" (mm. Anna Kontula myönsi suoraan tuntevansa aikaisemman itsenäisyyspäivämellakan jäseniä ja Suvi Auvisesta ei olisi kovin pitkä matka ottaa selvää, että ketkä näihin anarkisteihin kuuluvat).

Samoin takku.net ei ole mikään puoluepoliittisesti sitoutumaton sivusto, vaan suorassa yhteydessä tähän vasemmistoliikkeen ideologiaan. Samalla sivustolla on myös julkisesti ilmoitettu kaikista rikoksista.
PaxCow kirjoitti: Ei kukaan kepua tai kokoomuslaisiakaan syytä ns. äärioikeiston teoista, vaikka nämä suomalaista oikeistoa jossain määrin edustavatkin ja vaikka epämääräisesti samaan ajatusmaailmaan liittyvä henkilö hölmöilisi. Epämääräinen syyttely on aika tympeää toimintaa, kohdistui se keneen tahansa.
Ei tietenkään syytetä, koska ei kepulla ja kokoomuksella ole mitään tekemistä äärioikeistoliikkeiden kanssa.

Samoin ei perussuomalaisillakaan ole mitään tekemistä äärioikeistoliikkeiden kanssa.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Rescuer kirjoitti: Mitähän se vasemmisto sitten edustaa? Terroria, väkivaltaa, ihmisoikeuksien polkemista. Viimeiset lähes 70 vuotta vasemmisto on ollut se, joka tuota terroria, väkivaltaa ja ihmisoikeuksien polkemista on viljellyt. Jostain syystä se vain tuntuu eräiltä kirjoittajilta pahasti unohtuvan.
Muistaakseni Interpolin julkaisemassa eurooppalaisessa terrori-iskujen määrässä vasemmistoryhmien terroriteot olivat selkeässä enemmistössä verrattuna äärioikeiston ja islamistien iskuihin.

Nuo ilmiöt ovat myös kasvamaan päin Suomessa. Samoin vasemmistoradikaalien toiminnassa on sellaisia piirteitä, että tuo porukka on täysin sekaisin. Tästä osoituksena viime vuoden A-studion keskustelu yhden vasemmistoradikaalin puheista (no lopulta paljastui, että mainittu henkilö oli ollut kommunistien puolueen ehdokkaana). Samanlaista uhoilua kuin median lemmikiksi nousseella Suvi Auvisella eli ollaan valmis menemään iskuissa aivan äärimmäisyyksiin, koska ryhmään kuuluu täysin sekopäitä, jotka juttelevat liikaa toisten samanlaistensa kanssa ja suomalainen mediakin komppaa täysillä mukana.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

PaxCow kirjoitti:Olet oikeassa, että tässä Iltalehden uutisessa poliisi antoi ilmeisen väärän lausunnon. Seuraavassa saman lehden uutisoinnissa poliisi olikin kommenteissaan hyvin varovainen.
Iltalehden toimittaja tuossa kirjoitteli omiaan. Pelkästään otsikkokin valehtelee "Uusnatsit tappelivat keskenään". Todellisuudessa vasemmistoradikaalit "varis-verkkolaiset" hyökkäsivät näiden vastarintaliikkeen edustajien kimppuun rautaputkin varustettuina.
PaxCow kirjoitti: Mistä mediasta nämä lainaukset ovat? Lähestulkoon kaikista medioista?
Sitä on vaikeaa sanoa, että miten laajasta uutisoinnista puhutaan. Yksittäisiä kommentteja on ollut niin HS:ssä, joissakin pääkirjoituksissa kuin tuossa Iltalehden uutisoinnissa. Tyyli on kuitenkin edustanut hyvin samanlaista eli "Katupartiot itsessään muodostavat valtavan uhan".

Missä ovat olleet samojen poliitikkojen kommentit katujengiläisten toimista? Eivät nuo katupartiot ole toisekseen ketään menneet pahoinpitelemään kadulle, vaan korkeintaan estämään väkivallantekoja.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

holmesin haamu kirjoitti:Iltalehden toimittaja tuossa kirjoitteli omiaan.
Ymmärsin, että tuossa lainattiin aika suoraan komisario Jere Roimua. Mutta tosiaan, pieleenhän se meni.
holmesin haamu kirjoitti:Samaan aikaan kun vasemmistoradikaalit toimivat suoraan vasemmistoliiton tuella ja puolustuspuheenvuoroilla, niin Suomen valtamediassa ei edes haluta ottaa selvää, keitä nämä vasemmistoradikaalit ovat. Vaikka vasemmistoliiton kansanedustajat ja johtohenkilöt tuntisivatkin "ison osan porukasta" (mm. Anna Kontula myönsi suoraan tuntevansa aikaisemman itsenäisyyspäivämellakan jäseniä ja Suvi Auvisesta ei olisi kovin pitkä matka ottaa selvää, että ketkä näihin anarkisteihin kuuluvat).
Joo, vallankumouksellisten ja väkivaltaisten anarkistien tunnistaminen ja seuranta on tärkeää; rikollinen toiminta pitää kitkeä pois. Kontula kyllä totesi, ettei pidä mellakointia järkevänä, mutta jos hän tietää rikollisesta toiminnasta, totta kai pitää vaatia häntä paljastamaan tietonsa. Mutta miten Suvi Auvinen liittyy Vasemmistoliittoon? Hänhän on julkisuudessa "edustanut" anarkisteja - ei poliittista vasemmistoa.
holmesin haamu (värjäys minun) kirjoitti:Samoin takku.net ei ole mikään puoluepoliittisesti sitoutumaton sivusto, vaan suorassa yhteydessä tähän vasemmistoliikkeen ideologiaan. Samalla sivustolla on myös julkisesti ilmoitettu kaikista rikoksista.
Siis kyseessä on anarkistinen sivusto. Eli se on kyllä määritelmällisestikin puoluepoliittisesti sitoutumaton. On totta, että siellä on julkisesti (mutta anonyymisti) ilmoitettu rikoksista ja tämän vuoksi poliisi varmasti seuraakin sivustoa tarkoin. (Mielenosoituskutsu ei kuitenkaan ole rikos ja vain pieni osa mielenosoitukseen osallistuneista syyllistyi mellakointiin.)
holmesin haamu kirjoitti:Samoin ei perussuomalaisillakaan ole mitään tekemistä äärioikeistoliikkeiden kanssa.
Vasemmistoliiton ja anarkismin välillä olet hyvin innokas vetämään yhteyksiä, mutta etkö todellakaan näe, miksi persuja on syytetty äärioikeiston kanssa flirttailusta? Eikö Suomen Sisulla ole mitään tekemistä äärioikeiston kanssa? Vastahan se itsenäisyyspäivänä oli järjestämässä Timo Hännikäisen kanssa marssia, jota mainostettiin kansallissosialistisilla ja uusfasistisilla sivuilla ja johon osallistui tunnettuja äärioikeistolaisia. Eikö se, että Eerolan eduskunta-avustaja haki jäsenyyttä natsiliikkeeseen, liity äärioikeistoon?

En sano, että PS olisi äärioikeistolainen liike, mutta samalla tavalla sieltä löytyy linkkejä epäilyttäviin äärikansallismielisiin toimijoihin kuin mitä vasemmistosta löytyy anarkisteihin.
holmesin haamu kirjoitti:
PaxCow kirjoitti:Mistä mediasta nämä lainaukset ovat? Lähestulkoon kaikista medioista?
Sitä on vaikeaa sanoa, että miten laajasta uutisoinnista puhutaan. Yksittäisiä kommentteja on ollut niin HS:ssä, joissakin pääkirjoituksissa kuin tuossa Iltalehden uutisoinnissa. Tyyli on kuitenkin edustanut hyvin samanlaista eli "Katupartiot itsessään muodostavat valtavan uhan".
En oikein ymmärrä, miten tuo linkki liittyy tähän. Siinähän poliitikot mielipidekirjoituksessaan tuomitsevat väkivaltaisen katujengin, mutta toteavat, että katupartiot eivät todellakaan ratkaise tilannetta ja että vain poliisi hoitaa järjestyksenpitoa. Tämähän on järkipuhetta! Mitään mainintaa katupartioiden muodostamasta "valtavasta uhasta suomalaisille tai suomalaisnuorille" ei mainita.
holmesin haamu kirjoitti:Missä ovat olleet samojen poliitikkojen kommentit katujengiläisten toimista? Eivät nuo katupartiot ole toisekseen ketään menneet pahoinpitelemään kadulle, vaan korkeintaan estämään väkivallantekoja.
Tarkoitatko "samoilla poliitikoilla" siis tuota kolmen poliitikon joukkoa, joka on linkissäsi? Heidän tekstinsä on aika ylimalkainen "nuorisojengit ovat huolestuttavia, meidän on nyt yhdessä toimittava katujen turvaamiseksi" - lätinää, on vaikea löytää siitä mitään ihmeellistä. Ihan oikeasti: tuo tekstihän on niin ympäripyöreää kuin vain voi olla.

Toisaalta: ilman kunnollisia motiiveja riehuva nuorisojoukko ei ole sama asia kuin ryhmä, joka tähtää vallankumoukseen, jolla on kansainvälistä yhteistyötä ja pyrkii aktiivisesti värväämään lisää ihmisiä. Toki tämä SVL on lähinnä vitsi, mutta sen pyrkimykset valtakunnallisella tasolla ovat vaaralliset.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Anarkistit osallistuivat SAK:n vappumarssille. Onko SAK siis anqrkistinen liitto? No ei ole, ei sen enempää kuin persut äärioikeistoa...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Vastarinta
Remington Steele
Viestit: 229
Liittynyt: To Marras 14, 2013 1:23 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja Vastarinta »

PaxCow kirjoitti:Olet oikeassa, että tässä Iltalehden uutisessa poliisi antoi ilmeisen väärän lausunnon. Seuraavassa saman lehden uutisoinnissa poliisi olikin kommenteissaan hyvin varovainen.
Miksi poliisi valehtelee? Miksi media toistaa poliisin ilmiselviä valheita, vaikka kaikki tarvittavat faktat on kaivettavissa hyvinkin helposti esille? Miksi media ei kyseenalaista poliisin valehtelua? Ei taida olla kovinkaan montaa valtamedian uutista, jossa kerrottaisiin kyseisen tappelun todellinen laita. Aamulehden otsikko "Rautaputkin varustautuneet uusnatsit tappelivat Helsingissä" lienee yksi törkeimmistä. Onko toimittajat ammattitaidottomia vai levittävätkö he tarkoituksella väärää informaatiota?
Jokuroti kirjoitti:Ehdottomasti äärioikeisto kaduilla on huolestuttavampaa. Vasemmiston mielenosoitukseksi kehuttu löyhä kansanhölmöily on ehkä näyttävä hässäkkä mutta oikeiston edustamat arvot huolestuttavat eniten, muistettakoon mitä kaikkea äärioikeisto edustaa: terroria, väkivaltaa ja ihmisoikeuksien polkemista. Vaikka nykyäänhän yrittävät kovasti esittää humaania oikeistoa :D Anarkisteista sentään suurin osa on rehellisesti mitä ovat ja nuo säälittävät ikkunan rikkojat ja tagaajat lähinnä lieveilmiö, harmi vaan että kasvava sellainen. Jos kuitenkin Vastarinta haluaa niputtaa nuo lieveilmiöt vasemmiston lipun alle niin varmaankin oikeistonkin kentän koko kirjo voidaan niputtaa?
Kirjoitin 612-marssista. Miksi on mielestäsi huolestuttavaa käydä laskemassa seppele sankarihaudoille?

Pitäisiköhän tähän kaivaa lista "äärioikeiston" ja äärivasemmiston tekemistä terrori-iskuista ja vertailla kumpi tekee niitä enemmän?
En oikein ymmärrä, miten tuo linkki liittyy tähän. Siinähän poliitikot mielipidekirjoituksessaan tuomitsevat väkivaltaisen katujengin, mutta toteavat, että katupartiot eivät todellakaan ratkaise tilannetta ja että vain poliisi hoitaa järjestyksenpitoa. Tämähän on järkipuhetta!
Meinaako se sitä, että katupartioita ei tulisi ollenkaan olla? Poliisihan nimenomaan epäonnistui tehtävässään turvata tavallisia suomalaisia lapsia ja nuoria, minkä lisäksi he vielä parhaansa mukaan koittivat peitellä epäonnistumistaan. Siksi katupartio liikkui kaupungilla.
Toisaalta: ilman kunnollisia motiiveja riehuva nuorisojoukko ei ole sama asia kuin ryhmä, joka tähtää vallankumoukseen, jolla on kansainvälistä yhteistyötä ja pyrkii aktiivisesti värväämään lisää ihmisiä. Toki tämä SVL on lähinnä vitsi, mutta sen pyrkimykset valtakunnallisella tasolla ovat vaaralliset.
Vähätteletkö lapsia pahoinpitelevän jengin tekoja?

Noin niinkuin pääosin tässä ketjussa ollaan nyt todella pahasti off-topicin puolella. Anarkisteista voi keskustella heille tarkoitetussa ketjussa täällä: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 4&start=75
En edusta Suomen Vastarintaliikkeen virallista mielipidettä, vaan kyseessä on henkilökohtainen tunnus.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Katupartion kimppuun hyökättiin, Helsinki 2014

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Vastarinta kirjoitti:Miksi poliisi valehtelee? Miksi media toistaa poliisin ilmiselviä valheita, vaikka kaikki tarvittavat faktat on kaivettavissa hyvinkin helposti esille? Miksi media ei kyseenalaista poliisin valehtelua? Ei taida olla kovinkaan montaa valtamedian uutista, jossa kerrottaisiin kyseisen tappelun todellinen laita. Aamulehden otsikko "Rautaputkin varustautuneet uusnatsit tappelivat Helsingissä" lienee yksi törkeimmistä. Onko toimittajat ammattitaidottomia vai levittävätkö he tarkoituksella väärää informaatiota?
Kaiken kaikkiaan luulen, että tuo tapaus on sen verran pieni ja mitätön, etteivät toimittajat ole kokeneet poliisin antamien lausuntojen tarkistamista kovin tärkeäksi. Toimittajat tekevät virheitä koko ajan, valitettavasti. Poliisin toimista en osaa sanoa. En sanoisi, että nuo virheelliset väittämät olleet mitenkään "ilmiselviä" valheita - tuskinpa poliisillakaan oli kaikki faktat käytettävissä kauhean nopeasti.
Vastarinta kirjoitti:Meinaako se sitä, että katupartioita ei tulisi ollenkaan olla?
Kyllä. En todellakaan haluaisi uusnatsistista katupartiota lähialueelle. Enkä tunne ketään, joka sellaista haluaisi.
Vastarinta kirjoitti:Poliisihan nimenomaan epäonnistui tehtävässään turvata tavallisia suomalaisia lapsia ja nuoria, minkä lisäksi he vielä parhaansa mukaan koittivat peitellä epäonnistumistaan. Siksi katupartio liikkui kaupungilla.
On totta, ettei poliisi yksin voi partioida jokaista kulmaa ja katua. Ei myöskään yksittäinen höyrypäiden katupartio. On typerää väittää, että marginaaliryhmän katupartiolla olisi vaikutusta katujen turvallisuuteen, vaan ongelmaan pitää puuttua laajemmalla toiminnalla (kuten nuo kolme kaupunginvaltuutettua mielipidekirjoituksessaan totesivat). Oma käsitykseni onkin, että kyseessä oli uusnatsien julkisuustempaus. Tavoite taisi jossain määrin onnistua. Vallankumousta tavoittelevista höyrypäistä puhutaan yhä tälläkin palstalla.
Vastarinta kirjoitti:Vähätteletkö lapsia pahoinpitelevän jengin tekoja?
Ööö... en. Mistä tämän täysin päättömän jutun keksit? :roll:
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Vastaa Viestiin