Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Olen miettinyt, että väkisinkin juominen raskausaikana on vaikuttanut lapsiparkoihin muutenkin kuin pienellä syntymäpainolla. Ovatkohan he olleet jotenkin epämuodostuneita, vammautuneita ja Kaisa on nähnyt heidät ns. pikkuhirviöinä, jotka ovat vain tulleet sekoittamaan hänen elämäänsä eikä viattomina, pieninä lapsina mitä he kuitenkin ovat olleet ihan kaikesta mahdollisista ulkonäöllisistäkin "vioista" huolimatta. Helpompi olla tuntematta mitään vauvoja kohtaan(!?) omassa pienessä päässään.
Marlee
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 9:23 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Marlee »

pikas.so kirjoitti:
Marlee kirjoitti:
Spekultantti kirjoitti:V*nen ei kuulosta ollenkaan oululaiselta nimeltä, eikä edes pohjoissuomalaiselta.

Nainen oli kotoisin Itä-suomesta mutta jo lapsena muuttanut perheineen pohjoissuomeen kuten
tuossa edella kirjoitettiin.

Missä kohtaa tarkalleen on edellä kirjoitettu kohta. Voitko Marleen linkittää tai kertoa tarkan sivun.
Tuolla keskustelussa tarkalleen tämän otsikon alla:

Tälläinen on Oulun vauvasurmista epäilty

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=7530&start=0
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Bias »

ILTALEHTI

Miksi äiti säilytti lasten ruumiit?
Perjantai 6.6.2014

Raskauden voi torjua mielessään täydellisesti, kertoo oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo.


Äitien lapsilleen tekemistä henkirikoksista tutkimuksen vuonna 1999 julkaisseen Jaana
Haapasalon mukaan vastasyntyneen surmanneet ovat usein nuorempia kuin vanhemman
lapsen surmanneet, asuivat yksin ja ovat usein myös itse henkisesti
kiinni lapsuudenperheessään. (MARKKU RUOTTINEN)

Oulussa löydettiin keskiviikkona viisi kuollutta lasta kellarista. Eilen Oulun käräjäoikeus vangitsi 35-vuotiaan naisen epäiltynä todennäköisin syin viidestä taposta.

Millaisissa tilanteissa äiti voi päätyä surmaamaan oman vastasyntyneensä, oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo?

- Taustalla on aina vakava, usein lapsuudessa syntynyt, trauma. Usein nämä naiset ovat myös torjuneet raskauden ja synnytys tulee ikään kuin yllätyksenä, joka alkaa "yhtäkkiä" vessanpöntöllä istuessa tai sängyssä maatessa.

- He ovat torjuneet raskauden niin täydellisesti, että siitä puhutaan vaiettuna raskautena.

Miten viidesti?

Voiko vaiettu raskaus tapahtua monta kertaa?

- Se on mahdollista. Tällaisissa tapauksissa kaikki seksuaalisuuden ja raskauden välinen yhteys on usein torjuttu. Koko elämänalue saattaa olla poissa henkilön tietoisuudesta. Puhutaan dissosiaatio-ilmiöstä.

Nainen kertoi synnyttäneensä lapset kotonaan 5-10 vuotta sitten. Hänellä on kuitenkin myös yksi elävä lapsi. Mistä tämä kertoo?

- Se onkin mielenkiintoista, että mitä oikein on tapahtunut. Miksi näissä muissa raskauksissa on käynyt näin? Ovatko tapahtumat liittyneet akuutteihin stressitekijöihin tai onko hänellä ollut jokin elämäntilanne, joka on laukaissut tapahtumat? Joka tapauksessa taustalla on aina vaikeat, traumaattiset kokemukset, Haapasalo toteaa.

Eli kuka tahansa ei kykene tällaiseen?

- Ei.

Tunneside vauvoihin?

Miksi äiti on säilyttänyt vauvojen ruumiit?

- Näkisin, että äidille on syntynyt jonkinlainen tunneside syntyneeseen lapseen. Ehkäpä synnytyksen hetkellä - vaikka hän onkin ehkä ajatellut, että lapset ovat kuolleita - hänelle on voinut tulla olo, ettei hän pysty luopumaan ruumiista.

- Minusta säilyttäminen kertoo siitä, että äidillä on olemassa jonkinlainen tunneside kuolleisiin lapsiinsa. Mutta, eihän sitä varmaan kukaan lopulta oikein osaa selvittää, miksi hän on ruumiit säilyttänyt. Jotenkin ne ovat osa häntä.

Voiko ihminen jatkaa elämäänsä ns. normaalisti tällaisen jälkeen?

- Voi, jos hän on torjunut raskauden täysin.

Voiko tällaisia tapauksia ehkäistä mitenkään?

- Jos yksikään lapsi ei traumatisoituisi vaikeasti ja pystyisi elämään turvallisen lapsuuden, niin sehän se keino olisi, Haapasalo toteaa. "
Lapsuudessa koettu vakava trauma, raskauden (ja seksuaalisuuden) torjuminen mielestä, päihteiden väärinkäyttö, holtittomuus, ylenpalttinen miellyttämisen ja huomion tarve... Isä joka kiirehtii leimaamaan valehtelijaksi, perhe sulkee pahana tyttärenä pois.

Aika surullinen, mutta selvä mallihan tässä on.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
Lokki Holmes
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2014 1:31 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Lokki Holmes »

cicero kirjoitti:
MelkoNormi kirjoitti: Siskon luonne on ollut toinen ja menestynyt elämässään paremmin mikä osaltaan on myös varmasti aiheuttanut sellaista hyväksyttävyyden hakemisen tarpeutta Kaisan kohdalla. Jos oikein ironisesti asiaa katsotaan niin kumpikin siskoksista ovat toimineet kätilöinä...
(Olen ollut tällä Foorumilla toisissa keskusteluissa aiemmin toisella nimimerkillä, joka umpeutui umpeutuneen sähköpostiosoitteen myötä. Nyt piti tehdä uudet tunnukset, jotta pääsen tätä kommentoimaan.)

Mielestäni tämä Ciceron heittämä analyysi on aika mielenkiintoinen näkökulma pohdittavaksi. Kuinka paljon se, että sisko on kätilö ja ehkä menestynyt syytetyn silmissä, on vaikuttanut siihen, että syytetylle on tullut fiksaatio itsesynnyttämisestä ja siinä hallitsemisesta.

Piti jo aiemmin myös kommentoida, että tuo nyyhkykirje syytetyltä sai kyllä hänet kuulostamaan siltä, että hän on hyvin itsekeskeinen ihminen, joka kärsii empatiakyvyn puutteesta. Kaikesta on selvitty selittelemällä ja sääliä hakemalla.

Edit: sorry, viittaukset menivät vähän miten sattuu, kun en ole pitkään aikaan tätä käyttänyt. Sorry!
Ei sovi peiliä syyttää, jos naama on ruma.
venäläinen sananlasku
Zala
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Loka 28, 2009 7:31 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Zala »

juurihoitaja kirjoitti:
Niin no, Kuopion murhaaja-akka häviää kolmella, mutta toisaalta hänen murhaamansa vanhempi lapsi on ollut koko ajan tietoinen siitä, että äiti tappaa hänet, mietis mitkä ajatukset lapsella on mahtanut olla kuoleman hetkellä? Silti tämä tekojaan suunnitellut saa tukea ja ymmärrystä fanijoukoltaan tuolla Kuopio-ketjussa. Hirveä tapaus tämäkin on, mutta ei esim ruumiin pakastaminen tee itse teosta uhrille sen karmeampaa. Molemmat jutut menevät murhina ja se on hyvä. Sen sijaan kyselen miksi nämä Kuopion murhaaja-akan fanijoukot eivät ole täällä hirmuisella vimmalla ulkoistamassa syyllisyyttä äidistä pois?
Miltäs luulet, että viidestä vastasyntyneestä on tuntunut jättää kitumaan kylmänä ja mahdollisesti vielä elossa sankoon laitettaessa? Kaameita tapauksia kumpikin, mutta en lähtisi vertaamaan kumpi nyt tuntui pahemmalle. Murhia molemmat tapaukset, piste.
Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Minua kiinnostaisi tietää mitä K:n lapsuudessa on tapahtunut. Seksuaalista väkivaltaa kokenut voi yrittää lavastaa uudelleen tilanteita joissa hän ei kokisi olevansa altavastaaja. Asiaa käsiteltiin alkusyksyllä olleessa ohjelmassa Ei oikea raiskaus? Toivottavasti muistan nyt nimen oikein. Ohjelma kertoi ruotsalaistytöstä joka juotettiin pahoinvoivaksi kotibileissä ja oksentelun jälkeisessä lohduttelusessiossa tapahtui tytön ja ihastuksen akti jonka jälkeen ihastuksen kaverit marssivat vuorollaan panemaan ja kuvailemaan kännistä tyttöä.

Takaisin K:aan. Kuinka ihmeessä saamattomalla ihmisellä voi olla aina kannellinen ämpäri ja pakkaustarvikkeita sopivasti synnytyksen aikaan? Ymmärrän toki että paljon marjastavilla ihmisillä voi olla useampikin kannellinen ämpäri. Oliko tällä rouvalla minkäänlaista luontoharrastusta? Edes sen vertaa että tekisi omat kotiviinit itse kerätyistä aineksista? Vai onko se enemmän ysärijuttuja? Kotiviiniämpärissähän olisi kyllä tilaa isommallekin vauvalle.

En asu missään pikkukylässä mutta täältä pääsee halutessaan luontoretkeilemään. Siitä huolimatta kantamarketissa myydään milteipä jatkuvasti eioota kun kysyn elintarvikemuovisten kannellisten ämpäreiden perään.

Sääliksi käy kyllä lapsiparkoja. Kai sieltä Oulusta voi käydä vaikka Haaparannan puolella gynellä uusittamassa pillerit tai hankkimassa muunlaista ehkäisyä. Pitää olla kyllä jotenkin välinpitämätön sp-tautienkin suhteen jos ilman ehkäisyä uskaltaa seksiä harrastaa. Luulisi klamydiankin iskeneen jossain vaiheessa ja sehän aiheuttaa lapsettomuutta. Klamydia voi joillakin olla varsin oireeton ja senpä vuoksi se niin vikkelästi leviää. Jos lääkitsee tukalaa oloa käsikauppalääkkeillä niin hyvin kipua sietävä ihminen pystyy klamydian kanssa elämäänkin.

Pitääpä lueskella kuinka nuo käsikauppalääkkeet vaikuttavat sikiöön ja keskenmenoriskiin.
Hys hys!
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Bias »

Keskenmenoriskiä lisäävät monet ihan luontaiset aineet, kuten vaikkapa papaija, ananas, kaneli, yletön määrä C-vitamiinia ja aloe.

En pitäisi kannellisen ämpärin omistamista kyllä mitenkään epätavallisena. Toki ne ovat meilläkin päin joskus marja-aikaan loppu, mutta itselläkin löytyy useampi kaapista. Ei pelkästään marjastukseen, vaan olen ostanut niitä siman tekoon ja esim. joulun aikaan teen sankoon italiansalaattia. Äitini säilyttää sellaisessa perunoita jääkaapissaan.

Aika monista ihan normaaleista asioista on tässä ketjussa tehty mystisiä, ihan sillä perusteella että itseltä ei jotain kotoa löydy jne. Ihan kuin muovin johon kääriä mitä tahansa (tässä tapauksessa vauva), pakastimen ja kannellisen ämpärin omistaminen olisivat jotenkin poikkeuksellista tässä maassa. Mitään muuta poikkeuksellista siinä ei ole kuin niiden käyttö.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
rippe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Joulu 14, 2014 10:37 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja rippe »

Mun mielestä kannellisen ämpärin omistaminen ei myöskään mikään epäilyttävä seikka. Tai muutenkaan sellainen asia, jota tarvitsisi erityisesti mystifioida. Mutta jos halutaan oikein saivarrella tämän asian äärellä, niin hänhän pakkasi yhden lapsen todistuksensa mukaan ainakin kenkälaatikkoon ämpärin sijasta.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja cicero »

Siis kuinka nopeaan tahtiin raskauksia on ollut kun kolme viimeistä ovat aviopuolison ja he ovat tavanneet 2010...Onko hän siis ollut koko ajan raskaana :shock: Vai olenko mä nyt tajunnut jotain väärin. Ovat menneet naimisiin joulukuussa 2010 ja tavanneet seitsemän kuukautta aiemmin. Ja Kaisalla oli kaksi ruumista piilossa jo ennen sitä (tiedetysti) Olivatko ne kaksi ekaa laitettu sekä kenkälaatikkoon että toinen saunankiuluun ja nämä kolme viimeistä sankoihin?
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Salli-neiti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Heinä 05, 2014 12:32 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Salli-neiti »

Salli-neiti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Heinä 05, 2014 12:32 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Salli-neiti »

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sy ... us/684336/

Syyttäjä vauvasurmista: Jos ei murha, törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus

Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Sari Kemppainen pitää viiden vauvan kuolemaan johtaneita rikoksia edelleen viitenä murhana ja viitenä hautarauhan rikkomisena.

Hän on kuitenkin esittänyt tiistaiaamuna vaihtoehtoiset syytteet Oulun käräjäoikeudelle.

Syyttäjä vaatii, että toissijaisesti 35-vuotias oululaisnainen tulee tuomita viidestä törkeästä pahoinpitelystä ja viidestä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hän aikoo kommentoida vaatimuksiaan tarkemmin loppulausunnossaan, jonka hän ryhtyy antamaan puoli yhdentoista aikaan.

Oululaisnainen kiistää sekä murhasyytteet että toissijaiset syytteet törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeistä kuolemantuottamuksista. Hän lähtee edelleen siitä, ettei hän ole syyllistynyt asiassa minkäänlaiseen rikokseen. Jos hänet kuitenkin tuomitaan rikoksesta, katsoo hän syyllistyneensä korkeintaan kuolemantuottamukseen.

Myös puolustus pitää loppulausuntonsa tänään.
Talventoivo
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2014 12:29 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Talventoivo »

Onko jossain sanottu että vauvat olisi löydetty ämpäreistä? Eikö ämpäreitä olisi voinut olla vain yksi, josta ruumiit on sitten pakattu muovipusseihin tms. Ja onhan ämpärillä voinut olla jokin käyttötarkoitus kotitaloudessa, vaikkapa pyykkien liotus, ja sitten on vaan ostettu uusi ämpäri tuota tarkoitusta varten vanhan jouduttua varastoon. Ei se ämpärin hankkiminen kovin monimutkaista ole.
sandras85
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Joulu 08, 2014 10:56 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja sandras85 »

Huh huh... Mitähän tälle lapselle on tapahtunut? :shock: :shock:
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/yl ... na/684349/
Yllätyskäänne: Vauvasurmista syytetty oli jälleen raskaana

Viiden vauvansa murhasta syytetty 35-vuotias oululaisnainen oli raskaana myös kuudetta kertaa.

Naisen puolustaja, asianajaja Meeri Palosaari kertoo, että oululaisnainen oli raskaana myös kesällä 2014.

”Hän oli jo lähellä raskauden puoliväliä”, Palosaari kuvailee.

Palosaaren mukaan tieto raskaudesta tuli yllätyksenä niin syytetylle kuin Palosaarellekin.

”Raskaus ei ollut hänestä millään tavoin päällisin puolin havaittavissa”, hän sanoo.

Palosaari nosti tuoreen raskauden esiin loppupuheenvuorossaan Oulun käräjäoikeudessa.
rippe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Joulu 14, 2014 10:37 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja rippe »

Ööh... Apua?

Onkohan tuossa mennyt jo toimittajallakin raskauksien määrä sekaisen (en ihmettele, koska aika haastava tuon henkilön raskauksista on jo pysyä kärryillä)? Mutta eikös tuon pitäisi olla seitsemäs raskaus? Siis yksi elävä ja 5 kuollutta entuudestaan, ja nyt tämä uusi. Eikös toi ole jo seitsemän yhteensä?

Mutta jos hän tosiaan kesällä oli noin kuudennella kuulla, niin kait sen lapsen olisi pitänyt nyt jouluun mennessä jo syntyä? Abortti olisi ainakin ollut mahdoton enää tossa vaiheessa.
Salli-neiti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: La Heinä 05, 2014 12:32 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Salli-neiti »

Ei jumalauta.
Eiköhän se ole abortoitu.
Vastaa Viestiin