Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi, vaimo vankilaan

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi, vaimo vankilaan

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Iltalehti kertoo yöllä tapahtuneesta rajusta puukotuksesta.
Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi

Tiistai 5.8.2014 klo 04.00

44-vuotias mies kuoli kerrostaloasunnossaan Oulun Meri-Toppilassa tiistaina keskiyöllä.

Oulun poliisi sai ilmoituksen puukotuksesta Pinkelintiellä sijaitsevassa kerrotalossa tiistaina kello 00.14.

Poliisipartio löysi 44-vuotiaan miehen asunnostaan, jossa hän makasi puukonpistosta aiheutunut haava kaulassa. Ensihoitoyksikkö yritti elvyttää miestä, mutta hoitotoimenpiteistä huolimatta uhri menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalle.

Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä kerrostaloasunnosta. Oulun poliisin johtokeskuksen mukaan alkoholilla oli osuutta asiaan.

Tapausta tutkitaan tappona.
Otsikkoa täydennetty
-NILS-
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Uusimmasa alibissa juttua, teon tekijänä oli uhrin vaimo Nina Oksanen. Pariskunta vietti tiistai iltaa taloyhtiön grillikatoksessa jossa oli muitakin. Kesken illan aviomies meni kotiin ja Nina jäi juhlimaan katokseen. Nina halusi kotiin ja otti ystävän turvakseen miehensä uhmakkaan käytöksen vuoksi. Tuttavan saatettua Ninan kotiin ja mentyään omaan asuntoon , Ninan kertoman mukaan aviomies tuli veitsi kädessä kohti. Nina juoksi makuuhuoneesen ja lähetti tuttavalleen tekstiviestin tapahtuneesta. Tämän jälkeen aviomies tuli makuuhuoneeseen. Makuuhuoneessa syntyi kamppailu,jonka aikana Nina työnsi miehensä sängylle ja yritti ottaa veistä pois. Veisi osui miehen kaulaan ja aiheutti kuoleman. Tuttava tuli paikalle ja näki vertavuotavan miehen. Asuntoon soitettiin ambulanssi jolle kerrottiin miehen kaatuneen puukkoon.

Syyttäjän mukaan Nina tappoi tahallaan miehen, hyökäten sängyllä makaavan miehehn päälle ja lyömällä voimakkaasti kaulaan. Syyttäjä vaati Ninalle 10 vuoden rangaistusta.


Pariskunnan elämä ei ollut puhtoista. Nina asui Vantaalla miehensä kanssa,kunnes syksyllä 2013 mies menehtyi väkivallan uhrina. Nina tapasi pian uuden miehen joka oli kuolleen aviomiehensä ystävä. Tapailu muuttui ystävyydestä rakkaudeksi ja heti jouluna pariskunta ryhtyi juomaan. Mustasukkainen miesystävä sanoi vievansä joulun mennesään. Tästä suivaantunut Nina otti veitsen ja löi miestään selkään. Mies pääsi ulos asunnosta ja pääsi hoitoon Nina otettiin kiinni. Ninan päästyä tutkintavankeudesta oli mies odottamassa ja viemässä naista maistraattiin.Pariskunta vihittiin ja päättivät aloittaa uuden elämän Oulussa,jossa heillä ei ollut mitään siteitä. Ouluun pariskunta muutti huhtikuussa 2014. Uuusi onni uudella paikkakunnalla ei alkanut hyvin. Aviomies tuli heti omistuishaluiseksi Ninasta ja Ninasta entistä äkkipikaisempi. Nina pahoinpiteli erästä naista pariskunnan kodissa lyömällä. Motiivina oli Naisen varastama 10 euroa. Kuukautta myöhemmin Eräällä grillikatoksella Nina pahoinpiteli toisen naisen kopauttamalla kaljapullolla päähän. Vähänaikaa ennen kohtalokasta elokuista yötä aviomies puukotti Ninaa pakaraan. Ninan päästyä sairaalasta asia sovittiin ja alettiin juomaan.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8275
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kyllä tämä Nina vaikuttaa uhrilta tässä jutussa. On kuitenkin ollut niin pelottava ja arvaamaton Ninan aviomies.
Meidän täytyy vain sivuttaa noi väärin perustein Ninan syyksi lasketut jutut. Ihan varmasti Ninan mies edellisellä kerralla juoksi selkä edellä Ninan kädessä olleeseen puukkoon, vaikka Ninan kuinka yritti väistellä. Ja noi pahoinpitelytkin on varmasti tuulesta temmattuja. Kummassakin tapauksessa Ninan kimppuun on käyty raivon vallassa ja Nina poloinen on vähän puolustanut itseään.
Ninahan ei ole missään epämääräisissä piireissä koskaan liikkunut, mitä nyt ex:ä tapettiin.
Ouluunkin nämä muuttivat varmaankin liittyäkseen lestiksiin.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Kissimirri
Remington Steele
Viestit: 231
Liittynyt: To Elo 07, 2008 3:42 pm

Re: Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi

Viesti Kirjoittaja Kissimirri »

Nainen tuomittiin miehensä taposta ja pa­hoin­pi­te­lyis­tä vuosiksi vankilaan

Oulu 20:38 | Päivitetty 20:47

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1970 syntyneen Nina Christa Kaarina Oksasen kymmenen vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon.

Oikeuden mukaan Oksanen oli syyllistynyt tappoon, törkeään pahoinpitelyyn sekä kahteen pahoinpitelyyn. Lisäksi tuomiossa otettiin huomioon naisen aiemmat rikokset, joista hänellä oli menossa ehdonalainen vapaus. Aiemmat tuomiot lisäsivät vankeusrangaistuksen mittaa kahdella vuodella ja viidellä kuukaudella.

Oksanen tappoi aviomiehensä lyömällä häntä puukolla kaulaan Oulussa elokuussa 2014. Sitä ennen nainen oli tönäissyt miehen sängylle ja istunut hänen päälleen. Puukonisku ulottui 10 sentin syvyyteen ja katkaisi kaulalaskimon kokonaan.

Oksanen kiisti syyllistyneensä tappoon mutta myönsi, että mies oli saanut surmansa hänen tekojensa seurauksena. Naisen mukaan veritekoa oli edeltänyt painitilanne, jossa mies oli uhannut naista veitsellä. Tapahtuman yhteydessä veitsi oli osunut miehen kaulaan.

Oikeuden mukaan asunnossa ei ollut kamppailun jälkiä, eikä nainen ollut loukkaantunut. Lisäksi hän oli käyttäytynyt aggressiivisesti pihalla hetki ennen verityötä. Oksanen on lisäksi myöntänyt, että hänellä olisi ollut mahdollisuus poistua asunnosta.

Puukotti miestä aiemminkin

Törkeä pahoinpitely tapahtui joulukuussa 2013 Vantaalla, kun Oksanen oli lyönyt samaa miestä veitsellä selkään. Isku oli osunut vasemman lapaluun seudulle. Oikeuden mukaan puukonisku oli tullut yllättäen.

Pahoinpitelyt sattuivat Oulussa kesällä 2014. Kesäkuussa Oksanen löi naista nyrkillä pään alueelle sekä potki kylkiin. Uhrille tuli useita mustelmia ja haavoja.

Heinäkuussa 2014 Oksanen oli puolestaan kiskonut toista naista hiuksista ja lyönyt useita kertoja nyrkillä päähän ja kasvoihin sekä tyhjällä olutpullolla päähän. Mustelmien ja hiertymien lisäksi uhrille tuli ompelua vaatinut haava päähän.

Oulun käräjäoikeus antoi tapauksesta välituomion viime vuoden joulukuussa, jossa päätettiin tehdä Oksaselle mielentilatutkimus sekä pyytää vaarallisuuslausunto. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos antoi lausuntonsa huhtikuussa 2015. Sen mukaan Oksanen on syyntakeinen.

Vankeustuomion lisäksi käräjäoikeus määräsi naisen maksamaan yhteensä lähes 10 000 euroa korvauksia neljälle eri henkilölle.


http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/naine ... an/700116/
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi, vaimo vankilaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nainen surmasi aviomiehensä puukoniskulla kaulaan - hovi piti voimassa vuosien vankeustuomion

Rovaniemen hovioikeus piti voimassa 10 vuoden ja 6 kuukauden tuomion, jonka käräjäoikeus langetti Nina Crista Kaarina Oksaselle taposta, törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta pahoinpitelystä.

Oksanen surmasi aviopuolisonsa 5. elokuuta 2014 Oulussa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun aviopari ja neljä muuta henkilöä viettivät iltaa taloyhtiönsä grillikatoksella nautiskellen olutta.

Avioparille oli tullut illan aikana sanallista riitaa keskenään, minkä vuoksi aviomies päätti mennä kotiin. Mies kävi useampaan otteeseen pyytämässä myös vaimoaan kotiin nukkumaan.

Lopulta kello 23 aikoihin myös vaimo päätti lähteä kotiin. Pariskunnan kotona vaimo työnsi aviomiehensä sängylle, istui hänen päälleen ja löi voimakkaasti miestä puukolla kaulaan.

Puukko upposi lyönnin voimasta noin kymmenen senttimetrin syvyyteen katkaisten vasemman kaulalaskimon kokonaan. Mies kuoli paikalle.

Silminnäkijällä vaihtelevat kertomukset
Surman jälkeen asuntoon tuli paikalle yksi grillikatoksella aiemmin iltaa istuneista miehistä, mutta hänen kertomuksensa näkemästään vaihtelivat niin esitutkinnassa, kuin käräjä- ja hovioikeudessa.

Hätäkeskustallenteelta kuitenkin paljastui, että mies ja Oksanen soittivat hätäkeskukseen ja väittivät aviomiehen puukottaneen itse itseään. Oikeus piti hätäkeskukselle esitettyä väitettä yhdessä sovittuna.

Oikeudessa Oksanen väitti, että pariskunta oli kotona ajautunut riitaan ja aviomies oli lähestynyt häntä puukon kanssa. Aviomiehen kuolema aiheutui naisen mukaan sattumanvaraisesta lyönnistä sängyllä kamppailun yhteydessä, kun Oksanen yritti puolustautua.

Sekä hovioikeus että käräjäoikeus totesivat, ettei asunnolla ollut merkittäviä kamppailun jälkiä ja mikäli aviomies olisi lähestynyt Oksasta puukon kanssa, tämä olisi voinut paeta esimerkiksi ulko-ovesta.

Hovioikeuden mukaan, vaikka aviopari oli riidellyt jo grillikatoksella, oli sieltä lähtiessä Oksanen ollut aggressiivisempi osapuoli. Muut paikallaolijat kertoivat Oksasen todenneen kotiin lähtiessään "mikkihiiren nyt lähtevän laulukuoroon".

Hovioikeus katsoi, ettei Oksasen menettelyssä ole ollut kyse hätävarjelusta vaan taposta.

Puukotti miestään jo aiemmin
Oksanen sai yhteensä 10 vuoden ja 6 kuukauden tuomion taposta, törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta pahoinpitelystä.

Törkeä pahoinpitely oli kohdistunut aviomieheen Vantaalla joulukuussa 2013, jolloin Oksanen oli jo tuolloin lyönyt miestä veitsellä selkään.

Kaksi muuta pahoinpitelyä tapahtuivat Oulussa kesällä 2014. Kesäkuussa 2014 Oksanen löi naisuhria nyrkeillä kasvoihin, kuristi tätä ja potki uhriaan kylkiin. Heinäkuussa 2014 Oksanen kiskoi toista naista hiuksista, otti hänet kuristusotteeseen kaulasta, löi useita kertoja nyrkillä kasvoihin ja tyhjällä olutpullolla päähän.

Käräjäoikeusvaiheessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi syytetystä vaarallisuusarvion. Nainen arvioitiin erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle, minkä vuoksi hänet määrättiin suorittamaan rangaistusaika kokonaan vankilassa.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut eikä muuttanut tuomiota.

Iltalehti
Lauantai 14.5.2016 klo 12.32

"Nainen arvioitiin erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle, minkä vuoksi hänet määrättiin suorittamaan rangaistusaika kokonaan vankilassa".

Melkoisen harvoin nainen saa moisen diagnoosin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8275
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Raju puukotus Oulussa - mies menehtyi, vaimo vankilaan

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Hyi kauheaa mitä sukupuolirasismia havaittavissa tuossa tuomiossa. Eihän nainen voi olla vaarallinnen kenellekkään.
Äkkiä hakemusta korkeimpaan oikeuteen, muuten joutuu istumaan melkein kympin.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin