Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Joulu 30, 2014 11:37 am

Niinhän tuossa poliisien tiedonannossa todettiin, ei ole kyseessä ryöstö hengenriiston lisäksi.
Täällä tänään, missä huomenna?

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja LAWoman » Ti Joulu 30, 2014 11:54 am

En uskoisikaan sen olevan pääsyy tälläiseen mutta lähinnä mietin mikä oli se syy lähestyä uhria.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Destiny » Ti Joulu 30, 2014 12:08 pm

Toi on ihan tyypillinen tapa, polkaista reiskoista/sauleista kantapäät alas, moni tekee saman lenkkareille. Monesti näitä näkee just tupakoitsijoilla, koska silloin ne roimii ikäänkuin pistokkaina/sandaaleina, jotka voi vaan tökätä jalkaan, kun käy ulkona. Röökinhakupaikka ja kapakka lienee siis hyvin lähellä kotia. Tuskin kuitenkaan kyydillä lähdetty?
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Zara
Alibin kestotilaaja
Viestit: 339
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Zara » Ti Joulu 30, 2014 1:15 pm

Sitä mietin, että jos on lähtenyt tupakanhakureissulle illalla, niin eikö puoliso ihmetellyt, miksei kuulu takaisin ja olisi soittanut jossain vaiheessa poliisille? Nythän tieto miehen kohtalosta tuli poliisille vasta kun uhri löydettiin aamulla. Tuleekin mieleen, että ko. herralle on kenties ollut tyypillisiä tällaiset "tupakanhakureissut", joilla päädytäänkin baariin ja tullaan jopa seuraavana päivänä vasta kotiin?
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."

pikkuruinen
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Joulu 30, 2014 1:57 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja pikkuruinen » Ti Joulu 30, 2014 1:38 pm

Kuulin aiemmin huhua että uhri olisi ollut Käräjätörmästä kotoisin, mutta epäilen tätä tietoa. Sinä iltana ja yönä oli erittäin kylmä ja uhrilla ohkaiset vaatteet. Ja eikös Pallopojaltakin saa tupakkaa? Ennen sai ainakin joten jos Kärtsystä olisi kotoisin ja vain tupakkaa lähtenyt hakemaan, olisi se haettu muualta. Uskoisin että uhri asui joko Ristimäessä tai niissä Siwan lähellä olevissa kerrostaloissa. Törmäsin Facebookissa itsekin uhriin puolivahingossa, tutunnäkönen heppu mutta niin on moni muukin tesomalainen naama tuttu. En tiedä saako uhrin nimeä tai nimikirjaimia julkaista joten en sitä tee.

Avatar
Kalistinpää
Sammakkoprofessori
Viestit: 453
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää » Ti Joulu 30, 2014 2:08 pm

Jahas, tutkitaan murhana, tekotapa ilmeisesti häijyhkö?
Vai onko epäilyä suunnitelmallisuudesta? Kovin hiljaa poliisi edelleen on.

"Tesoman surman tutkinnan rikosnimike on muuttunut murhaksi. Aiemmin tekoa tutkittiin tappona, mutta tutkinnassa on tullut esiin piirteitä, joiden mukaan teko täyttää murhan tunnusmerkit.
Murhaa tutkitaan muun muassa silloin, kun teko on tehty vakaasti harkiten tai erityisen raa’alla tai julmalla tavalla. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen ei tarkenna surman tekotapaa.
40-vuotias mies surmattiin sunnuntai-iltana Tampereen Tesomalla. Uhri löytyi maanantaiaamuna pyörätieltä."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194950 ... naksi.html
- Oderint dum metuant -

Scarlett
Alibin kestotilaaja
Viestit: 348
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett » Ti Joulu 30, 2014 2:59 pm

Tuo huhu Kärjätörmässä asumisesta pitänee paikkaansa. Itse päättelin saman ruumiin sijainnista ja siitä, että on ollut Tesomajärvenkadulla aiemmin illalla. Poliisihan sanoi, että lienee ollut matkalla kotiin. Löytöpaikka on sellainen, että jos Tesomaksi laskettavalla alueella asuu, niin ainoa mahdollinen on enää Käräjätörmä ja sitten mennäänkin Myllypuronkadun yli ja Lintuviidan/Lamminpään puolelle. Käräjätörmässähän on aika paljon kerrostaloja ja kaupungin vuokratalojakin.

Samaa mietin myös siitä, että jos röökiä tarvii illalla hakea, niin siinähän on Pallopoika ihan vieressä ja jos haluaa suunnata Tesoman keskustaan päin, niin 300-400 metriä ennen Siwaa on liikekeskuksen Valintatalo, joka on myös sunnuntaisin auki yhteentoista illalla. Valintatalon vieressä on joku kunnon lähiökapakka ja liikekeskuksen yläkerrassa toinen. Pallopojan vierellä on taas Tohlopin paikallinen kuppila, joten sekä tupakat että oluttuoppiset olisi saanut hoidettua lähempänäkin kotoa kuin lompsia tohveleissa mielestäni aika kauas. Matkaa sinne Siwalle ja Olkkoselle on nähdäkseni ehkä 1,3km oikopolkujakin. Ja ruumishan löytyi taas aika läheltä oletettua kotia eli on päässyt varmaan 80-90% matkasta ennen kuin tie päättyi siihen.

Kun nyt murhaa tutkitaan, niin lieneekö sitten tekijä valinnut paikan tarkoituksella tuollaiseksi. Sehän on oikeasti niiden puiden takana, ettei esimerkiksi satunnainen autoilija välttämättä huomaa edes käynnissä olevaa tapahtumaa, jos ei erikseen katsele sinne kevyenliikenteenväylälle. Voihan kyseessä olla todellakin "väijytys", jossa Olkkosesta tai muualta tuli vinkki, että nyt se lähti kotiin ja kostonhimoinen murhaaja asettui odottamaan paikalleen. Tai sitten poimi kävelyseuraa (naapuri tms.) siitä liikekeskuksen baareilta ja jotain tapahtui matkalla. Vai onko rouvan kiehahtanut lopullisesti tupakanhakureissuihin ja käveli miestään vastaan itse?

Avatar
Kalistinpää
Sammakkoprofessori
Viestit: 453
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää » Ti Joulu 30, 2014 3:21 pm

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194950 ... s+oli.html

"
Tampereella sunnuntai-iltana surmattu 40-vuotias mies oli asunut Tesomalla vasta vuoden verran. Mies oli tunnettu siitä, että hän käytti usein aamutossuja. Surmailtana jalassa olleet punaiset Sauli-tossut hän oli hankkinut aivan äskettäin.
Hänet tunteneet sanovat miehen olleen olleen harmiton ja symppis kaveri, joka ei haastanut riitaa ja viihtyi omissa oloissaan."

Harmiton ja symppis, eli ei ainakaan mihinkään JR-kuvioon viittaa.
- Oderint dum metuant -

sine qua non

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ti Joulu 30, 2014 4:10 pm

Kävelin kolmisen tuntia sitten koiran kanssa Tesoman valtaväylän viereistä kävelytietä. Siinä oli kaksi muistokynttilää palamassa pari-kolmesataa metriä uimahallin risteyksestä Tesomalle päin jonkun matkaa ennen kävelytiellä olevaa mäkeä. Jos kynttiöiden kohdalla tai niiden läheisyydessä on uhrin löytöpaikka (ja mahdollisesti myös tappopaikka), niin siinä ei kyllä juuri ole puita kävelytien ja autotien välillä näköesteenä, vaikka välimatkaa kevyenliikenteen väylän ja autotien välillä onkin muutama metri. Itse murhatyöhän on voinut tapahtua niin, ettei kukaan ole juuri silloin sattunut kulkemaan ohitse, mutta ruumis on kyllä ollut niin näkösällä, että sen olisi autostakin havainnut.

Jos ei joku kävelijä tai pyöräilijä olisi ruumista huomannut niin joku autoilija, koska niin kuin joku jo aiemmin mainitsi, on Tesoman valtaväylä sellainen, että sillä on liikennettä melkein ympäri vuorokauden – puolenyön ja aamukuuden välillä tuosta on takuulla kulkenut useampikin ajoneuvo ja kävelijä. Uhrin vaatteethan olivat kyllä valokuvien perusteella melko vaaleat, mutta arvelisin, että silti niin hyvin lumesta erottuvat, että ei ihmisen kokoista hahmoa voi olla huomaamatta autostakin käsin.

Voihan niinkin ikävästi olla, että joku tai useampikin on ruumiin havainnut, mutta ei ole vaivautunut pysähtymään saati ilmoittamaan asiasta poliisille. Ihmiset voivat olla pöyristyttävän välinpitämättömiä. Mutta voisiko tosiaan olla niin, että uhri ei olekaan lähtenyt baarista suoraan kotiinsa vaan on viettänyt aikaa jossakin muualla sisätiloissa ja on vasta myöhemmin aamuyöllä ollut matkalla kotiinsa ja tällöin joutunut veriteon kohteeksi?

Scarlett
Alibin kestotilaaja
Viestit: 348
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett » Ti Joulu 30, 2014 4:19 pm

Menen itsekin tästä hetken päästä Tesomalle asioille, niin pitää kruisaista sitä kautta. Kevyenliikenteenväylä on tuttu siinäkin, että kesäaikaan pyöräilen silloin tällöin sitä pitkin. Minusta se pyörätie on jotenkin uhkaava. Olen oikeasti miettinyt monta kertaa, että joku hullu hyppää jostain tai näen ruumiin. En tiedä, miksi juuri se pätkä on sellainen, kun en yleensä mörköjä näe missään tai pelkää turhia. Ehkä juuri siksi, että se on aika hiljainen ja vieressä synkkä metsä.

Riippuu kuskista, olisiko ohiajava huomannut ruumista. Jos siihen hiukan pöllysi lunta päälle, niin ei sitä välttämättä näe, jos ei valo ole kohdalla. Taksikuskit ja muut ammattiautoilijat on kyllä hyviä näitä bongaamaan ja yleensä soittavat apuakin. Siksi tuntuu oudolta, ettei kukaan olisi sitä huomannut noiden tuntien aikana, vaikka keskivertokuski kaahaisikin ohi mitään näkemättä. Kehtaako joku ilmoittaa, että näki ruumiin jo klo 23:30 ja ei ilmoittanut siitä mihinkään? Aika noloa. "Joo, mä näin jonkun pötköttelemässä siellä, mutta ajattelin sammuneeksi ja hyvähän se siinä -20 -asteen pakkasessa on pötkötellä." :(

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja LAWoman » Ti Joulu 30, 2014 4:31 pm

Luulisi ettei näillä keleillä kukaan jättäisi tarkistamatta jos on nähnyt kaverin makoilemassa maassa. Pakkasella ja lumesta pitää käydä kyllä ehdottomasti tarkistamassa onko millainen hätä kyseessä. Kesäkeleillä helpommin jättäisi makoilemaan, jos katsoisi ohimennen että jahans, denso ottaa hieman lepoa.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

kallesanteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 297
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 5:11 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja kallesanteri » Ti Joulu 30, 2014 4:44 pm

Onko se kevyenliikenteen väylä valaistu? Jos on valopylväät niin on sitten vielä toinen asia, että paloivatko ne valot? Ruumiin löytäjä tietänee asian ja poliisi.
Joo, oikeen tuntuu joo, kyllä, hjyvää on.

mikaelk

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja mikaelk » Ti Joulu 30, 2014 4:54 pm

Perheenisä löytyi kuolleena Tampereelta - poliisi tutkii nyt murhana

Tampereen Tesoman henkirikosta tutkitaan murhana, kertoo poliisi.

Rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan teko on vaatinut vakaata harkintaa, ja lisäksi tekotapa on ollut raaka.

Henkirikoksen uhrina kuollut mies löytyi maanantaiaamuna kuuden jälkeen Tesoman valtatien kevyen liikenteen väylältä. Viimeinen havainto miehestä elosta on edellisillalta kello 23 aikaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123 ... 2_uu.shtml

jh90
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Marras 20, 2014 12:20 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja jh90 » Ti Joulu 30, 2014 5:03 pm

Kuva
Miehen ruumis löytyi tältä tieltä maanantaina.

sine qua non

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ti Joulu 30, 2014 5:08 pm

Kyllä se kävelytie on valaistu, ainakin mitä olen itse siitä iltamyöhällä kävellyt. Onhan tosiaan mahdollista, että ruumis on ollut sopivasti lumen peitossa ja/tai jotenkin ihmeen kaupalla jäänyt muuten huomaamatta ohikulkeneilta siihen eilen aamulla klo 06.10 tapahtuneeseen löytämiseensä asti. Vaikea vain uskoa, että niin olisi, mutta kuten aiemmin mainittu, vaikea on myös uskoa, että kukaan jättäisi parinkympin pakkasella tarkistamatta maassa makaavan vointia. Mene tiedä.

(Lievä offtopic: En tosin mene vannomaan, että kävelytie oli valaistu toissailtana ja -yönä. Täällä Tampereella kaupunki kun tuntuu säästävän aivan sattumanvaraisilla tempauksilla, vai mikä lienee syynä siihen, että joskus saattavat olla valot poissa joltakin kävelytien tai pururadan pätkältä joko yhden illan tai muutamia päivä ja sitten ne taas syttyvät. Rikkinäisen lampun takia ei tarvitsisi sammuttaa kilometrin matkalta valoja, ei ainakaan päiväkausiksi. Esim. netissä kaupungin sivuilla ei ilmoituksia ole näistä katkoista, joten kiva siinä on kesken lenkin keksiä uusi reitti, kun ei pilkkopimeässä viitsi kulkea. Lähiurheilukentällä on kuitenkin poltettu valoja joka päivä iltamyöhään koko kuraisen ja mustan syksyn ajan, vaikka siellä ei mitään urheilua ole voinut harrastaa. Järjenkäytöllä ei tunnu olevan mitään tekoa näiden asioiden kanssa, taitaa tulla eri toimialojen budjeteista nämä rahat... Sorry tämä ot!)

Vastaa Viestiin