Gustafssonin vammat (ketju 2)

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes kirjoitti:Siis myös ortopedi Hirvensalon mielestä alentunut tajunnantila oli hyvin mahdollinen. Olosuhteisiin nähden pulssi ei tainnut olla aivan normaali. Taisi olla liiankin laiska alentuneesta tajunnan tilasta johtuen. Ensiavun antanut lääkäri Hassinen arvioi tilan nimenomaan alentuneeksi tajunnantilaksi. Hän todisti oikeudessa. Ei vaikuta realistiselta sellainen ajatus, että tällainen potilas, joka kannettiin paareilla sairaalaan, olisi puuhaillut telttapaikalla pitkän ajan, liikutellen uhreja, keräten piilotettavia tavaroita, viemällä tavaroita täydellisiin piilopaikkoihin, kuljettamalla kenkiä kauas telttapaikalta, joka matka on kestänyt todennäköisesti yli 20 minuuttia. Käräjäoikeus ei uskonut sellaiseen - ja taisi olla aivan oikeassa - asiasta ei valitettu.
^^ Jos tuo täytyy kääntää sinulle selkokielelle, niin Hirvensalo katsoi sen tajunnatason alenemisen olevan teeskentelyä. Se tuli selväksi jo hänen aiemmin lausumastaan näkemyksestä, eli tästä.

- "Jos hän oli umpitajuttomana surma-aamun kuudesta päivä kahteen, pitäisi löytää sitä vastaavat vammat, mutta niitä ei ollut. Siinä on selvä ristiriita, sillä nyt yksikään palanen ei todenna aivovamman olemassaoloa. Edes sen ajan röntgenkuvissa ei havaittu aivoruhjetta, joka aiheuttaisi tajuttomuuden."

Eli tässä tapauksessa sille tajunnantason alemiselle tätyy etsiä niitä "muita" syitä kuin aivoperäiset syyt. Se on niin jos tajunnantason alentuminen ei johdu neurologista syistä, silloin etsitään niitä mahdollisia muita syitä.

Voisitko luetella sanallisesti ne tajunntason eri asteet? Jotenkin nyt tuntuu, että ne on sinulta hukassa.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

Neurologian professori Juha Öhman oudoksui Gustafssonin totaalisesti pimeitä vuorokausia. Nukkumaanmenosta sunnuntaiyöllä heräämiseen sairaalassa torstaina 9. kesäkuuta.

- Tajuton ei liiku, mutta hän äänteli ja liikkui sinä aikana. Pitkän kokemuksen perusteella on kyseenalaista, että hänellä todetut vammat aiheuttaisivat näin pitkän totaalisen muistiaukon, Öhman sanoi.

Gustafssonin puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi hiillosti Öhmania ja tivasi oliko se kuitenkin mahdollista, että Gustafssonilla oli aivovamma, että hän oli vammojen perusteella tajuton ja liikuntakyvytön.

- Se oli mahdollista, muttei todennäköistä, Öhman totesi.

Öhmanin mukaan Gustafssonilla saattoi olla jonkinasteinen aivovamma, muttei niin vaikeata kuin on kuvattu. Leppiniemen mukaan se oli vähintään keskivaikea. Puolustuksen maanantaiksi kuultavaksi kutsuman neurologin näkemys tukee tätä väitettä. Neurologin mukaan 79 prosentilla kasvomurtumapotilaista on myös aivovamma. Öhmanin mukaan sellaisen mahdollisuus oli kuitenkin puhtaissa pahoinpitelyjutuissa vain kaksi prosenttia.

- Koska Gustafssonilla ei todettu verta aivoselkäydinnesteessä, niin tuntuu erikoiselta, että hänellä on täydellinen blackout, yleensä tajuttomina olleilla ihmisillä on tapahtumista muistisaarekkeita ja he alkavat hissun kissun muistaa jotakin. Osa muistista palautuu, vaikka ei muistaisi itse tapahtumaa, Öhman kertoi.

Keskivaikean aivovamman saaneet potilaat ovat Öhmanin mukaan yleensä keskimäärin puoli vuotta työkyvyttöminä ja tarvitsevat kuntoutusta yleensä sen jälkeenkin.

Xerkes, aivovammoissa on eri tasoja lievistä letaalin. Jos et jostain syystä sitä satu tietämään. Lievää aivovammaa on jälkeenpäin mahdoton kenenkään todentaa, koska niissä oireet ovat väistyviä, eivätkä ne jätä pysyviä vaurioita aivokudokseen. Eli yksikään lääkäri ei kiistä aivovamman mahdollisuutta pois. Kuten Öhman totesi oikeudessa jonkinasteinen aivovamma on "saattoi" mahdollinen, mutta ei niin vaikeata kuin on kuvattu. Ja ne "todennäköisyydet," joilla hän perusteli näkemystään, voit lukea tuosta lainauksestani.

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Mutta aikalaislääkärit, silminnäkijät, ja v.1960 tutkijat, samoin kuin v.2005 käräjäoikeus pitivät vammoja niin vakavina, että näyttää käytännössä mahdottomalta, että tuo mies olisi kyennyt niihin hyvää kuntoa vaativiin puuhailuihin, joita teltalla oli varmuudella tehty. Käräjäoikeuden arvioon, että syytettynä ollut ei voinut juuri vammojensa takia tehdä tuota rikosta, ei ole löytynyt valittamisen aihetta - se on todettu paikkansa pitäväksi ja hyvin perustelluksi. Tämä on faktatietoa... :x
Syyttäjän muutkin olettamukset osoittautuivat heppoisiksi, ja ne kumottiin kohta kohdalta.
Näinhän siinä kävi ja oikein meni! 8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes kirjoitti:Mutta aikalaislääkärit, silminnäkijät, ja v.1960 tutkijat, samoin kuin v.2005 käräjäoikeus pitivät vammoja niin vakavina, että näyttää käytännössä mahdottomalta, että tuo mies olisi kyennyt niihin hyvää kuntoa vaativiin puuhailuihin, joita teltalla oli varmuudella tehty. Käräjäoikeuden arvioon, että syytettynä ollut ei voinut juuri vammojensa takia tehdä tuota rikosta, ei ole löytynyt valittamisen aihetta - se on todettu paikkansa pitäväksi ja hyvin perustelluksi. Tämä on faktatietoa... :x
Syyttäjän muutkin olettamukset osoittautuivat heppoisiksi, ja ne kumottiin kohta kohdalta.
Näinhän siinä kävi ja oikein meni! 8)
Tutkimuspyyntö ainakin NGn vammoista on kyllä lähetetty Töölön sairalaan. Sitä en tosin tiedä miten sen kanssa kävi, mutta kaiketi krp on ne vammat halunnut selvittää. Minulla on se tutkimuspyyntö jossain, laitan sen näytille kunhan löydän sen. Eli, ei nuo vammat tainneet olla niin yksiselitteisiä aikalaistutkijoille. Niistä silminnäkijöistä olen todennut, ettei heillä ollut mitään mahdollisuuta todeta esim NGn sen hetkistä statusta. Ihmettelivät vain, että onpa siinä tapeltu. Siinä tappelu näkemyksessä he kyllä olivat oikeassa, kasvot kun turpoavat herkästi nyrkkitappelussa.

Lääkärit ilman muuta pitivät potilastaan yhtenä uhrina joka oli selvinnyt murhaajan kynsistä. Eihän sellainen voinut juolahtaa edes mieleen, että kolmoismurhasta selvinnyt ei olisi ollut uhri. NG toipui hyvin vammoistaan hyvin, vain se mystinen muistamattomus oli totaali, jolle ei selittäjäänsä löytynyt. Mitään kuntoutusta vaativia jälkiseurauksia ei vammoista jäänyt, kuten tuosta Öhmanin lausunnosta ilmenee. Syksyllä -60 oli jo kovasti ottamassa nyrkkitappelu matsia.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Misri kirjoitti:<blabla>Tutkimuspyyntö ainakin NGn vammoista on kyllä lähetetty Töölön sairalaan. Sitä en tosin tiedä miten sen kanssa kävi, mutta kaiketi krp on ne vammat halunnut selvittää. Minulla on se tutkimuspyyntö jossain, laitan sen näytille kunhan löydän sen. </blabla>
Ensimmäisen G-vammaketjun avaus kertoo muuta:

Gustafssonin vammat ViestiKirjoittaja konsta » Ma Kesä 04, 2007 3:50 pm

Puolustuksen vastineesta:

”Esitutkintapöytäkirjassa ei ehkä yksiselitteisesti käy ilmi kaikki Gustafssonin pään alueella havaitut murtumat. Tenovuo toteaa seuraavaa: ”Dokumenteissa kuvataan Nils Gustafssonilla pään alueella kaikkiaan kuusi eri luunmurtumaa: kahdessa kohtaa vasemassa leukaluussa (os mandibulae), yläleuan luussa (os maxilla) alasivuseinässä ja katossa, poskiluussa T-muotoisena (os zygomaticus), että kallonpohjassa ohimoluussa (os temporale).””

Lisäksi tiedetään varmuudella posken läpireikä, noin 3-4cm johon ilmeisesti liittyi yhden poskihampaan kruunumurtuma, sekä iso ruhjehaava päänsivussa. Lisäksi viiltohaava kyynärvarressa.

Brillen hematoomasta on kaksi mainintaa ja ne viittaavat vahvasti etukallon murtumaan, jota ei havaittu röntgenkuvissa. Hammasklinikalta oli maininta liqvorivuodosta, eli selkäydinnesteen vuotamisesta, mutta oikeus ei ottanut tätä huomioon, koska ainetta ei tutkittu ja osoitettu selkäydinnesteeksi. Lisäksi Hyksistä oli myös epämääräinen mainita kallonmurtumasta, mutta kuvia ei ole enää käytössä. Maininnalla saatettiin tarkoittaa korvakäytävän murtumaa.

Uusissa tutkimuksissa ei löydetty enää selvää merkkiä aivoruhjeesta, vain vähäinen varjostuma vasemassa ohimossa.

Yritin koota tähän kaikki, mitä asiasta tiedetään. Eli pikkuisen on epämääräisyttä, johtuen ennen kaikkea siitä, että Krp aikoinaan unohti vaatia kunnon selvityksen Töölön sairaalasta. Töölön sairaalan diagnoosi oli kuitenkin aivoruhje.


Konstan ilmoituksen mukaan KRP siis unohti vaatia kunnon selvityksen NG:n vammoista.

8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Oli niin pitkä tuo puolustuksen vastine lausunto, että tarkastelen sitä erikseen. Tasapuolisuuden vuoksi olisi pitänyt lainata syyttäjän vast. lausunto tähän viestiini. En kuitenkaan koe sitä mielekkääksi täällä, koska tämä on vammakeskustelu. Bodomin oikeudenkäynti kun oli ja meni jo. Sen verran kommentoin sitä vastinetta, että se oli tyypillisen puolustuksellinen jossa pääasiasiassa oli näitä epävarmuuksia nostettu korostetusi esiin. Se varsinainen asia NGn vammat jäi siinä vähän paitsioon

NGn vammatutkimus oli laaja tutkimus. Myöskin asiantuntijaryhmä oli lääketieteellisesti katsottuna kattava. Mitä tulee noihin hammasklinikan lausuntoihin, niin NGn magneettikuvaukset vastasivat hammasklinikan merkintöjä.. Tässä kys. kuvauksia koskeva lausunto;

LT ja radiologian dosentti, osastonylilääkäri, Seppo K. Koskinen toteaa lausunnossaan:

”Aivojen tietokonetomografiassa ja magneettikuvauksessa kallon sisäiset rakenteet ovat ikää vastaavat, jälkiä vammoista ei ole, lievää pikkuaivoatrofiaa on. Myöskään yläosassa ei ole murtumia.” Yhteenvetona Seppo Koskinen toteaa; ”vasemmalla alaleuassa, poskiluussa ja yläleuan luussa on merkit parantuneista, hyväasentoisista murtumista, jotka vastaavat *hammaslääketieteen laitoksen Nils Gustafssonia koskevissa potilastiedoissa kuvattuja murtumia. Näitä lukuun ottamatta kallon luissa ei ole murtuman jälkiä. Kallon sisäisissä rakenteissa ei ole merkkejä vammoista. Oikean käden kämmenluussa on vanha murtuman jälkitila.” Osastonylilääkäri Seppo Koskisen lausunnon liitteenä on neuroradiologi Kristiina Poussan lausunto. (Liite 15).

Tuosta likvor vuodosta, aika epätoivonen esitys. Totta on, että nenä räkä vuotokin on jonkilaista kudosnestettä, sillä erolla, että aivonesteessä enemmän natriumia ja vähemmän glukoosia kuin nenäräkä vuodossa.

Asiantuntija lääkärin lausunnot, eivät saisi olla nopan heittoa, joko hän on varma näkemästään, tai pitää suunsa kiinni. NGn uudet kuvat ovat kahden radiologin katsomia, joista toinen oli vielä erikoistunut neuroradiologiaan. Myös Öhman on kys. kuvat katsonut, ja heistä kukaan ei nähnyt niissä sitä Tenovuon näkemää "varjostumaa", josta hän ei kuitenkaan lopulta ollutkaan varma mitä oli oikeastaan nähnyt.

Kallon etuosan murtumaa ei ollut, vaan kyse oli korvakäytävän seinämän luunmurtumasta. Joka on hyvin yleinen näissä leukaluun kaksoismurtumissa.

NGn käsivarren haavasta ei ole potilastiedoissa mainintaa, ilmeisesti kyseessä on ollut pelkkä pintahaava, joka ei ole vaatinut toimenpiteitä.

"Kostailematta" totean, että oireita vastaavia vaammoja ei löytynyt?

awa
Angus MacGyver
Viestit: 6541
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa »

Laitan kommentit väleihin:
Mirsi jo paljolti näihin vastasikin.
Wagner kirjoitti:
Misri kirjoitti:<blabla>Tutkimuspyyntö ainakin NGn vammoista on kyllä lähetetty Töölön sairalaan. Sitä en tosin tiedä miten sen kanssa kävi, mutta kaiketi krp on ne vammat halunnut selvittää. Minulla on se tutkimuspyyntö jossain, laitan sen näytille kunhan löydän sen. </blabla>
Ensimmäisen G-vammaketjun avaus kertoo muuta:

Gustafssonin vammat ViestiKirjoittaja konsta » Ma Kesä 04, 2007 3:50 pm

Puolustuksen vastineesta:

”Esitutkintapöytäkirjassa ei ehkä yksiselitteisesti käy ilmi kaikki Gustafssonin pään alueella havaitut murtumat. Tenovuo toteaa seuraavaa: ”Dokumenteissa kuvataan Nils Gustafssonilla pään alueella kaikkiaan kuusi eri luunmurtumaa: kahdessa kohtaa vasemassa leukaluussa (os mandibulae), yläleuan luussa (os maxilla) alasivuseinässä ja katossa, poskiluussa T-muotoisena (os zygomaticus), että kallonpohjassa ohimoluussa (os temporale).”” Tenovuon toteamukset voi asettaa siihen tarkoitushakuiseen "koriin", missä mukamas ammattilainen esittää arvioitaan.

Lisäksi tiedetään varmuudella posken läpireikä, noin 3-4cm johon ilmeisesti liittyi yhden poskihampaan kruunumurtuma, sekä iso ruhjehaava päänsivussa. Lisäksi viiltohaava kyynärvarressa. Tässä läpireikää hieman/paljon suurenneltu (vrt. Gustafssonin valokuvat).

Brillen hematoomasta on kaksi mainintaa ja ne viittaavat vahvasti etukallon murtumaan, jota ei havaittu röntgenkuvissa. Hammasklinikalta oli maininta liqvorivuodosta, eli selkäydinnesteen vuotamisesta, mutta oikeus ei ottanut tätä huomioon, koska ainetta ei tutkittu ja osoitettu selkäydinnesteeksi.Selkäydinnesteen vuoto nenästä ei ole vakava oire, vaikka se olisi tottakin, mutta Gustafssonin tapauksessa siihen johtava vamma pouuttuu. Se että aivoselkäydinnestettä valuu nenästä - ei vaadi välttämättä sairaalahoitoa Lisäksi Hyksistä oli myös epämääräinen mainita kallonmurtumasta, mutta kuvia ei ole enää käytössä. Maininnalla saatettiin tarkoittaa korvakäytävän murtumaa. Tämä on mahdolliseststi juuri näin! Eli totta.

Uusissa tutkimuksissa ei löydetty enää selvää merkkiä aivoruhjeesta, vain vähäinen varjostuma vasemassa ohimossa. Varjostuman tulkitsi neurologi Olli Tenovuo. Näyttääkin siltä, että sen lisäksi, että neurologi Tenovuo ei ole pätevä asiantuntija vammakirurgiassa, niin hän ei myöskään osaa tulkita rtg/MRI -kuvia - valitettavasti! Mikäli kuvassa olisi ollut mitään tulkinnan mahdollisuutta, se olisi uusittu, ja näin varmistettu!!

Yritin koota tähän kaikki, mitä asiasta tiedetään. Eli pikkuisen on epämääräisyttä, johtuen ennen kaikkea siitä, että Krp aikoinaan unohti vaatia kunnon selvityksen Töölön sairaalasta. Töölön sairaalan diagnoosi oli kuitenkin aivoruhje.
Krp pyysi selvityksen vammoista, mutta johonkin se tyssäsi!? Ettei vaan se este olisi ollut Helga ja Otto Gusatafsson?!

Konstan ilmoituksen mukaan KRP siis unohti vaatia kunnon selvityksen NG:n vammoista.Ei unohtanut, vaan siinä oli kuulemma jokin muotovirhe!

8)
Totuus on faktojen tunnustamista.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YNI-1bw6I

http://www.youtube.com/watch?v=5mFSOqKMaJA

http://www.youtube.com/watch?v=aXMM9CHrxlw

"kalanpää minun, minun pää pirun, minä pirun, kala minun"

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Minun muistini mukaan se oli niin, että poliisi kyllä pyysi selvitystä vammoista sairaalalta, mutta jostain syystä sellaista ei koskaan saatu, ainakaan poliisin mukaan. Syytä ei tiedetä.

Miksi käräjäoikeus arvioi, että syytettynä ollut ei suurella todennäköisyydellä vammojensa vuoksi ollut voinut järjestellä teltalla, piilotella kadonneita tavaroita, ja kuljetella kenkiä piilopaikkoihinsa.

Siis eri tavoin kuin awa arvioi.

Kysymys awalle - mistä tämä mahtoi johtua? Tämä käräjäoikeuden kanta? Päättelikö käräjäoikeus väärin?

awa
Angus MacGyver
Viestit: 6541
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa »

Xerxes kirjoitti:
Kysymys awalle - mistä tämä mahtoi johtua? Tämä käräjäoikeuden kanta? Päättelikö käräjäoikeus väärin?
Kyllä, käräjäoikeus päätteli väärin. Noilla tiedossa olevilla vammoilla ihminen on täysin toimintakykyinen. Vastaavilla vammoilla tulee potilaita sairaaloiden päivystyksiin aivan hyvävointisina ja jopa päiviä tapaturmasta tai tappelusta. Näin se vaan on, ja sitä totuutta ei muuta mikään.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes kirjoitti:Minun muistini mukaan se oli niin, että poliisi kyllä pyysi selvitystä vammoista sairaalalta, mutta jostain syystä sellaista ei koskaan saatu, ainakaan poliisin mukaan. Syytä ei tiedetä.

Miksi käräjäoikeus arvioi, että syytettynä ollut ei suurella todennäköisyydellä vammojensa vuoksi ollut voinut järjestellä teltalla, piilotella kadonneita tavaroita, ja kuljetella kenkiä piilopaikkoihinsa.

Siis eri tavoin kuin awa arvioi.

Kysymys awalle - mistä tämä mahtoi johtua? Tämä käräjäoikeuden kanta? Päättelikö käräjäoikeus väärin?
^ Näin olen myös päätellyt, että tutkijoiden lähettämä vammatutkimuspyyntö, oli saapunut sinne sairaalaan. Eli nuo awan esittämät syyt siihen, ettei kys. tutkimuspyyntöä hyväksytty ovat perusteltuja.

Vastaan tähän awalle osoitettuun kysymykseen ( JOKAMIEHEN OIKEUDELLA).

Sinunhan se pitäisi parhaiten tietää, kun jatkusti sitä tuomiopäätöstä tavailet. Sieltähän se selitys löytyy päätöksen perusteluista. Eikö siellä todettu Tenovuon esityksen perusteella, että NGllä huom. "mahdollisesti" on ollut aivovamma joka on vienyt toimintakyvyn. Ja tätä toimintakyvyttömyyttä vahvistettiin vielä paikalla olleiden lääketieteellisesti epäpätevien silminnäkijöiden kuvauksilla, joilla ei siis ollut mitään lääketieteellistä osaamista määritellä NGn yleis-statusta. Ja kun tämä NGn toimintakyvyttömyys oli näin "pätevästi" vielä varmennettu oikein maallikko silnminäkijöiden toimesta. Niin luonnollisesti siten tämä lintupoikien näkemä hahmo oli se tapahtumapaikalla nähty "ulkopuolinen" henkilö. Ja Kivilahden näkemästä klo. kuuden kulkijasta saatiin se tapahtumapaikan suunnalta poistunut "ulkopuolinen" klo. kuuden kulkija.

Käräjäoikeus arvioi annetun näytön, ja perusteluista ilm. se mitä todisteita se on ottanut arvioinnissaan huomioon. Ei siis ole mitään "oikein" eikä "nurinväärinpäin" kudelmaa. Soon Finlex!

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Käräjäoikeuden päätöshän on todettu aivan oikeaksi! Kukaan ei valittanut. 8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes kirjoitti:Käräjäoikeuden päätöshän on todettu aivan oikeaksi! Kukaan ei valittanut. 8)
Jaa, on onko galluppi-kierroksesi ollut kuinka kattava? Tuo oliko päätös oikea, se kysymys sinun pitäisi esittää uhrien omaisille. Lain kirjaimen se ainakin täytti syytetyn osalta. Eli syyttäjäkin tarkasteli sitä valittamisasiaa niistä lähtökodista. Ei ole mitään syytä valittaa pelkän valittamisen vuoksi. Vaan siinä täytyy punnita niitä asiota, onko mitään mahdollisuuksia saada kys. juttuun vielä uutta lisänäyttöä. Eiköhän tämä poikkeuksellisen vanha juttu ollut tullut sen lain vaatiman näytön osalta tiensä päähän. Sen verran kuitenkin vielä totean, että tämä kulunut aika toimi syytetyn eduksi, kaikki teemat näytön osalta katsottiin syytetyn eduksi.

Ja kun ollaan täällä vammakeskustelussa, niin kiistatta NGn vammatutkimus osoitti sen ja se pytyttiin nyky lääketieteen todennäköisyyksillä osoittamaan, että NGllä ole ollut sitä merkittävän tasoista aivoruhjevammaa joka olisi vienyt se toimintakyvyn.

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Jos siis:

" ....... kiistatta NGn vammatutkimus osoitti sen ja se pytyttiin nyky lääketieteen todennäköisyyksillä osoittamaan, että NGllä ole ollut sitä merkittävän tasoista aivoruhjevammaa joka olisi vienyt se toimintakyvyn. ..... "

Jos olisi noin, niin olisihan helppo ollut valittaa päätös nurin. Mutta eihän sitä pystytty osoittamaan, päinvastoin käräjäoikeus totesi, että .... "..... Aivovamman ja sen seurausten olemassaolo on siten otettava huomioon asiaa arvioitaessa, ja ne tukevat vahvasti johtopäätöstä, että surmaaja ei ole Gustafsson. ..... ".

Käräjäoikeuden mielestä vammatutkimus ei sellaista osoittanut, jota Misri esittää. Syyttäjäpuoli esittää yhtä ja toista, mutta ei se kaikki ole totta, mitä syyttäjä esittää, eikä mene läpi sellaisenaan oikeudessa. Onhan tunnettua eri oikeudenkäynneistä, että syyttäjän ja puolustuksen esittämät tutkimukset ja todennäköisyydet usein ovat toisilleen vastakkaisia. Oikeus päättelee mikä "menee läpi" ja on otettava huomioon. Ei suinkaan pystytty "lääketieteen todennäköisyyksillä osoittamaan", se yritys osoittautui vääräksi. Oikeuden kantaa on pidettävä oikeana - se on harkinnan tulos. Yritys oli, mutta se epäonnistui omaan mahdottomuuteensa.

awa
Angus MacGyver
Viestit: 6541
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa »

Xerxes kirjoitti: Käräjäoikeuden mielestä vammatutkimus ei sellaista osoittanut, jota Misri esittää. Syyttäjäpuoli esittää yhtä ja toista, mutta ei se kaikki ole totta, mitä syyttäjä esittää, eikä mene läpi sellaisenaan oikeudessa. Onhan tunnettua eri oikeudenkäynneistä, että syyttäjän ja puolustuksen esittämät tutkimukset ja todennäköisyydet usein ovat toisilleen vastakkaisia. Oikeus päättelee mikä "menee läpi" ja on otettava huomioon.
Käräjäoikeuden maallikkolautamiehet eivät ole lääketieteen ammattilaisia. He päättelivät oma osaamisensa perusteella, ja tässä tapauksessa he päättelivät väärin. Gustafssonin vammat eivät osoittaneet tai selittäneet toimintakyvyttömyyttä, eikä ne myöskään osoittaneet sitä ruhjetasoista aivovammaa, mikä olisi selittänyt pitkän tajuttomuuden. Vastaavat vammat nykyihmisellä eivät aiheuta minkäänlaista toimintakyvyttömyyttä, tuntien tajuttomuudesta puhumattakaan!

Lautamiesten ja käräjäoikeuden tuomarien asiantuntemattomuutta kuvastaa ehkä parhaiten se, että he eivät selvästikään ymmärtäneet mitä termi aivovamma lääketieteessä tarkoittaa!

Tuo Xerxesin sanoma kuvastaa itse asiassa oikein osuvasti lautamiesten kansanomaista päättelykykyä - Oikeus päättelee mikä "menee läpi" ja on otettava huomioon.

Niin - siellä oikein pontevasti päätellään meneekö läpi vai ei! Surkuhupaisaa mutta totta ... valitettavasti.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Xerxes, lautamiehillä ja tuomareilla tuskin on tätä lääketieteellistä asiantuntijuutta aivovammoista ja tapaturvammoista. Eikä heidän myöskään tarvitse perehtyä siitä annettuun esitutkinta materiaalinkaan kirjallisesti, ja turhaahan se olisikin ilman tätä omakohtaista lääketieteellistä asintuntijuutta. Ja näitä asiantuntijatodistajien antamia lausuntoja ja heidän näkemyksiään niistä, täällä punnitaan, ja huom, siihen emme tarvitse sitä lakikijaa.

Vastaa Viestiin