Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » Pe Helmi 06, 2015 12:44 pm

Kyllä tämä karkoituslaki on olemassa ja sitä myös käytetään. Laitan omalla otsikollaan, koska täälläkin on toivottu allekirjoittamaan lakialoitetta rikollisten karkoittamisesta. Sori, jos tyypin tekoset on jo otettu esille jonkun otsikon alla.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1423193607089 ... usimmat-#6

Seksuaalirikoksista tuomittu kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on peruuttanut useista seksuaalirikoksista tuomitun afganistanilaisen kiintiöpakolaisen pakolaisaseman ja määrännyt tämän karkotettavaksi kotimaahansa. KHO kumosi ennakkopäätöksellään Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen.

Nyt 26-vuotias mies tuli Suomeen kymmenisen vuotta sitten kiintiöpakolaisena äitinsä ja kuuden sisaruksensa kanssa. Pakolaisasema perustui hänen äitinsä asemaan yksinäisenä haavoittuvana naisena ja yksinhuoltajana.

Ennen Suomeen muuttoaan perhe oli asunut useita vuosia Irakissa. He joutuivat muuttamaan taleban-hallinnon takia Afganistanista Irakiin perheen isän kuoltua sairauteen.


Suomessa mies tuomittiin vuonna 2011 vankeusrangaistuksiin useista seksuaalirikoksista. Ensin hän sai yli kaksi vuotta vankeutta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Puoli vuotta myöhemmin toinen käräjäoikeus tuomitsi hänelle neljä kuukautta ehdotonta vankeutta pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Tämän jälkeen maahanmuuttovirasto päätti peruuttaa miehen pakolaisaseman. Päätöksen mukaan miehen kotiseutu Afganistanissa on niin turvallinen, ettei hän ole enää turvapaikan tai muunkaan suojelun tarpeessa.

Koska pakolaisasema peruttiin, miehelle ei myöskään myönnetty enää oleskelulupaa. Sen sijaan hänet määrättiin karkotettavaksi kotimaahansa, koska seksuaalirikosten takia hänen katsottiin vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi maahanmuuttoviraston päätöksen. Sen mukaan Afganistanin turvallisuus- ja ihmisoikeustilanteessa ei ole tapahtunut niin merkittäviä ja pysyviä muutoksia, että maa olisi turvallinen miehelle.

Koska mies oli hallinto-oikeuden mukaan edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa, häntä ei voida rikoksista huolimatta karkottaa Suomesta.

Korkein hallinto-oikeus taas päätyi eri tulokseen. Se huomautti, että miehen pakolaisasema perustui nimenomaan äidin haavoittuvaan asemaan.

"Pakolaisasema ei ole perustunut esimerkiksi perhettä uhanneeseen poliittiseen, etniseen tai uskonnolliseen vainoon", KHO totesi.

KHO jatkoi, ettei miehellä itsellään ole ollut ongelmia Afganistanin viranomaisten kanssa. Hän puhuu darin kieltä, ja yksi hänen siskoistaan asuu perheineen vanhalla kotiseudulla.

Mies on etniseltä taustaltaan hazara, ja KHO:n mukaan hazarat ovat perinteisesti syrjittyjä ja halveksittuja. Taleban-hallinnon kukistumisen jälkeen he ovat kuitenkin menestyneet taloudellisesti ja poliittisesti. Tämän takia ei KHO:n mukaan ole uskottavaa, että mies joutuisi epäinhimillisen kohtelun kohteeksi etnisen taustansa tai shiialaisuutensa takia.

Näiden syiden takia KHO katsoi, että miehen pakolaisasema voidaan lakkauttaa.

Miehelle ei voida myöntää oleskelulupaa, koska hän on syyllistynyt rikoksiin.

Edes miehen perhesiteet eivät oikeuta oleskelulupaan. Miehellä on Suomessa kuusivuotias tytär, mutta hän ei selvityksen mukaan pidä tyttäreensä tiivistä yhteyttä.

Oikeuskäsittelyn aikana mies meni naimisiin Suomen kansalaisen kanssa. KHO ei pohtinut avioliiton vaikutusta oleskeluluvan saamiseen, vaan jos mies haluaa vedota siihen, hänen on haettava oleskelulupaa uudelleen.

Lopuksi KHO määräsi miehen karkotettavaksi rikosten perusteella. KHO huomautti, että kaikki rikokset ovat kohdistuneet toisen henkilön ruumiilliseen koskemattomuuteen. Sen takia miehen voidaan arvioida vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1227
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Pe Helmi 06, 2015 12:55 pm

Olisi hienoa, jos oikeusjärjestelmämme voisi karkoituspykälän tuella syrjiä positiivisesti näitä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia:

Ei anneta rikoksesta tuomiota, vaan tehdään karkotuspäätös. Sitten myönnetään uusi oleskelulupa (tai suoraan kansalaisuus) eri statuksella ja tällä perusteella kumotaan myös karkotus.

Tämä voisi olla hyvä ja humaani käytäntö, jolla myös edesauttaisimme tarvittavien 1,8 miljoonan maahanmuuttajan tulevaa ankkuroitumista maahamme. :D
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

sine qua non

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Pe Helmi 06, 2015 4:27 pm

KHO:n pontevasta päätöksestä huolimatta on niin, että jos mies ei halua lähteä Suomesta, niin hänen ei todennäköisesti tarvitse. Edelleenkin ilmeisesti on voimassa tämä:
Korkein hallinto-oikeus teki viime keväänä ulkomaalaislain 51 pykälän tulkinnasta päätöksen, jonka mukaan henkilölle on myönnettävä tilapäinen oleskelulupa, jos hän ei suostu vapaaehtoiseen paluuseen eikä vastaanottava maa suostu pakkopalautukseen.
http://yle.fi/uutiset/sadat_kaannytetyt ... en/6866683

Linkin takana oleva juttu on vuodelta 2013. Siinä mainitaan myös, että Afganistan on yksi näitä maita, joihin pakkopalautukset eivät onnistu, koska Afganistan ei yleensä ota vastaan pakolla palautettavia kansalaisiaan.

Joten vaikka kuinka KHO olisi ao. miehen kohdalla päättänyt, että karkotetaan, niin KHO on jo valmiiksi mitätöinyt tämän päätöksen aikaisemmalla päätöksellään, jonka mukaa oleskelulupa kuitenkin annetaan, jos palautus ei onnistu.

Kallistuisin aika ankaraan kohteluun näiden taparikollisten kohdalla, jotka eivät karkotuspäätöksestä huolimatta suostu lähtemään ja pakkopalautus ei onnistu. Turvasäilöön vain, ei kontakteja ulkomaailmaan, huonoa ruokaa, ei pelikonsoleita, apeat verhot ikkunoihin. Kun on valmis lähtemään, niin tiukasti vartioituna saatto lentokoneeseen ja pois vain.

Turvasäilöpalvelut voitaisiin ostaa Venäjältä.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Pe Helmi 06, 2015 4:51 pm

Lainaan itseäni maahanmuuttoketjusta:
PaxCow kirjoitti:KKO teki vuonna 2013 päätöksensä siitä, että jos palautus ei onnistu, henkilölle pitää myöntää tilapäinen oleskelulupa. Tammikuussa 2014 uutisoitiin, että vuonna 2013 annettiin 222 tilapäistä oleskelulupaa. Nämä siis oletettavasti annettiin pääasiassa henkilöille, joita ei voitu palauttaa kotimaahansa. Vuonna 2013 kielteisiä käännytyspäätöksiä annettiin 1903 kpl (käsittääkseni nämä olivat lainvoimaisia päätöksiä, joihin ei voinut enää hakea muutosta). Vajaa 12 prosenttia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista siis ilmeisesti sai tilapäisen oleskeluluvan.

Lähteet:
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ole ... teri-15062
http://www.migri.fi/download/45916_Turv ... 5abafed188
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Wolfmother
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2011 4:50 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja Wolfmother » Pe Helmi 06, 2015 5:56 pm

"Tämän takia ei KHO:n mukaan ole uskottavaa, että mies joutuisi epäinhimillisen kohtelun kohteeksi etnisen taustansa tai shiialaisuutensa takia." !!!
Minkälainen kohtelu on ollut tämän miehen uhreilla? Ei ole ollut hiukkaakaan inhimillisyyttä. Miksi hänen oikeutensa menisivät lasten oikeuksien edelle?
Törkeää edes ajatella tällaisen "ihmisen" kohtelua karkotuksen jälkee! Se on ihan sama, kunhan saadaan maasta pois.

slk
Sammakkoprofessori
Viestit: 401
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja slk » Pe Helmi 06, 2015 10:47 pm

Wolfmother kirjoitti:"Tämän takia ei KHO:n mukaan ole uskottavaa, että mies joutuisi epäinhimillisen kohtelun kohteeksi etnisen taustansa tai shiialaisuutensa takia." !!!
Minkälainen kohtelu on ollut tämän miehen uhreilla? Ei ole ollut hiukkaakaan inhimillisyyttä. Miksi hänen oikeutensa menisivät lasten oikeuksien edelle?
Törkeää edes ajatella tällaisen "ihmisen" kohtelua karkotuksen jälkee! Se on ihan sama, kunhan saadaan maasta pois.

KHO ajattelee asiaa koska Suomi oikeusvaltio.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7165
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Seksirikos-kiintiöpakolainen karkotetaan Afganistaniin

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Joulu 04, 2018 1:42 am

Saatiinkohan tämä pois Suomesta? Sinällään melko merkityksetöntä turvallisuuden kannalta, kun noihin aikoihin alkoi oikea seksuaalirikoksia suorittavien tulva Suomeen.

Nythän näitä vaikuttaa olevan vielä vaikeampaa saada takaisin sinne mistä tulikin. Eikä lähtömaita voi syyttää, moni niissä huokaisi varmaan helpotuksesta, kun pääsivät rikollisistaan eroon "koneinsinööri-kepposen" avulla.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Vastaa Viestiin