Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
markkula1
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Loka 19, 2007 2:48 pm
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja markkula1 »

Muistaakseni vuonna -97 tapahtui Hakalahdenkadulla kahden miehen kuolemaan johtanut puukotus. Uhrit löysi ohikulkija aamulla tapahtumapaikan pihamaalta. Oliskohan tämä tapaus? Aika vierii niin vinhaan. Asuin siihen aikaan paikkakunnalla ja muistaakseni tarkempi ajankohta olisi ollut syksy -97. Niin ja ja tietysti oli sitten se 2001 tapahtunut ampumis juttu, muistaakseni Pakkahuoneenkadulla jossa ampuma välikohtauksessa kuoli 2 (murha/itsemurha) ja yksi haavoittui.

Öjassa oli sitten -70 ja -80-luvun taitteessa ampumavälikohtaus omakotitalossa, jossa mies ampui vaimonsa ja olikohan vaimon veljen, tämän jälkeen mies yritti riistää itseltään hengen haulikolla, vain herätäkseen puolipäätä kevyempänä, eli jäi henkiin ja sai tuomion. Minkälaisen? En tiedä.

Tapauksesta oli avattu kaksi ketjua Kyselyissä. Ne yhdistetty, ketjun otsikko päivitetty ja ketju siirretty alueelle Henkirikokset kotimaa
-NILS-

karramurmur
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2008 12:50 am

Viesti Kirjoittaja karramurmur »

Kiitokset Markkula1,mut muistelisin,et 80-luvulla ois tapahtunu toinen puukon heiluttelu,mis kuoli myös kaks miestä.tää ois tapahtunu enemmän keskustassa,vaikkei tuo hakalahdenkatukaan kaukana keskustasta oo.mun muisti voi kyl pettääkki.

joona.linna
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja joona.linna »

Hakalahden "Galaksisurma"

Kokkolan kaksoissurma tapahtui osoitteessa Hakalahdenkatu 62 ajankohta oli 05/98. Alibin käsipokkarissa on ollut juttu aikoinaan. Toinen miehistä tuli talon laseista läpi, tappaja sai miehen kiinni pihalla jolloin mies pyysi; älä lyö enään,surmaaja vastasi; nyt tulee lähtö Galaksiin ja iski puukon miehen rintaan!
On työn alla!

Tullikamarinkadun kaksoissurma 2001.

Kokkolan Tullikamarinkatu 2 b-rappu 1-krs. jossa mies kiipesi tikkailla asuntoon ampui ex- vaimonsa ja itsensä, samaan aikaan pariskunta surmattiin metsässä Etelä-Suomessa tekijät olivat nuoria.Tullikamarinkadun murhenäytelmä jäi julkisuudessa taka-alalle ja hyvä niin. Asunnossa oli kahden suomalaisen naisen lisäksi afrikalainen "häntäheikki" joka sai osuman alavatsaan, suoraan sanottuna luoti osui munille, mahtoi käydä kipiää kun 9mm kuula repii kiveksiä? Marokkolainen häntäheikki häipyi paikkakunnalta.

Ainoa 8o-luvun kaksoissurma jonka tiedän on Öjan kylän kaksoissurma(15.4.1980)
Öjan kaksoissurmasta olen postannut jutun. Armas Kudjoi sai vaimonsa murhasta ja vaimonsa veljen taposta 13-vuotta käräjäoikeudessa, tapauksesta valitettiin hoviin, mutta tekijä taisi kuolla ennen hovioikeuden käsittelyä.
Vainajat eivät vaikene

karramurmur
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ma Joulu 29, 2008 12:50 am

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja karramurmur »

Ehkä se on tuo Hakalahdenkadun juttu mitä muistelin. Kaks miestä tapettiin puukolla kuitenkin. Onko Joonalla tästä tietoja, nimiä ym. Tai onko Markkula viel langoilla.

joona.linna
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja joona.linna »

Tekijä oli Pasi Manner,surmatujen nimet oli lehdessä myös Jorma m. ja Heimo p. "Hemppa" ,jo nimet kertoo että olivat "puistokemistejä" harmittomia sellaisia.Talossa oli kaksi muuta miestä surmaajan ja tapettujen lisäksi,ja tekijälle tekaistiin alibi joka oli valheellinen josta tulikin tuomio.Manner sai kahdesta taposta 13-vuoden tuomion,Heimon kohdalla oikeus piti tappoa julmana kuten yllä kirjoitin.Motiivi oli (huhu puhe) mustasukkaisuus,joka kohdistui Heimoon turpaan veto karkasi ns.lapasesta.Manner oli pyydetty mukaan kovan ja kylmän maineen takia.

-94 Manner ampui katkaistulla haulikolla toista miestä autossa kylkeen erään omakotitalon pihalla,oliko jopa niin että äiti katsoi vierestä kun poikaa ammuttiin!

Manner aiheutti pelkoa ja sekasortoa moni ongelmaisten asuin rakenuksessa ns.Hermannissa osoiteesa Hermanrenlundinkatu 1,haulikko puhui ja ikkunat helisivät kun Pasi ammuskeli talossa ikkunoita rikki ja ikkunoista ulos viereisiin taloihin.Vaasan silloinen erikoisryhmä poliiseja tuli paikalle Manner sai poliisin luodista vatsaan ja jalkaan.Kysyä voi miksi silloin poliisi ei ampunnut kerralla kohdalle kuin Oulussa tänä vuonna?
Vuotta en muista oisko -88-90 ?

Mielenkiintoinen katu Kokkolassa tuo Hermanrenlundinkatu on.Eli alussa Hermanni sekä lahkouskovaisten kirkko ja Hermaninkadun toisessa päässä on "päätepiste" keskussairaala kappelineen.Kadun keski vaiheilla oli ennen Tankkis-bup ns.Luotibaari joka on ollut Alibissa ja Ilta-Sanomissa murha ja tappo yritysten takia!Eikä siinä vielä kaikki! Kadun toisella puolella on veronmaksajille tyyris asuinrakennus,yli sata metriä pitkä kerrostalo,talossa asuu mustalaisia,mustaihosia,muslimeja ja muita työtävieroksuvia toki aamulla jokunen töihinkin lähtee.Tuolle pyhätölle on siunattu oma nimikin,Luttula! Nimensä se sai vanhasta tapahtumasta talossa oli ollut lutikoita ja muita syöpäläisiä,talo tiivistettiin kuin Auzvitsin kaasukammiot ja säiliöauto ruiskutti talon sisälle jotain tuholais myrkkyä!
Vainajat eivät vaikene

Puhelinkortti
Jack Bauer
Viestit: 954
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Pollarin Hemppa oli erittäin huumorintajuinen mies. Soitteli kitaraa ja lauloi Hectorin kappaleita.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vähissä ovat minunkin tiedot:

Kahdesta taposta lähes 14 vuoden tuomio Kokkolassa

Kokkolalainen Pasi Elias Manner, 46, tuomittiin Kokkolan käräjäoikeudessa 13 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen kahdesta taposta.

Manner surmasi Kokkolassa mustasukkaisuudesta ja kostosta kaksi kokkolalaista miestä.
Surmat tapahtuivat, kun ryypiskelyn jälkeen miesseurue meni toisen surmatun asuntoon antamaan tämän kanssa asuneelle miehelle "sakinhivutusta". Kiista riistäytyi käsistä, ja Manner surmasi talon molemmat asukkaat.


HS 28.7.1998

Ansiokkaasti Keski-Pohjanmaan kepposteluja seurannut nimimerkki joona.linna saattaisi tietää enempi...?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Teko on tapahtunut v. 1998. Ainakin HS otsikoi 1.6.1998: "Kokkolassa paljastui kaksoissurma".
12.6.1998 otsikoitiin: "Kokkolan miessurmien tutkimus edennyt".
Ja jo heinäkuussa 1998 saatiin käräjien tuomio! Nopeata toimintaa.

Tämän enempää tietoa minulla ei tästä tapauksesta valitettavasti ole.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Kokkolassa 1998

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kas, niinpä olikin:

Kokkolassa paljastui kaksoissurma

Kokkolan ydinkeskustasta löytyi kaksi miestä surmattuna sunnuntaiaamuna.

Kokkolan poliisille ilmoitettiin yhdentoista aikaan aamulla, että Hakalahdenkatu 62:n pihamaalla makaa kuollut mies. Poliisipartio havaitsi paikalle saavuttuaan miehen surmatuksi.
Pian tämän jälkeen samasta osoitteesta löytyi talon sisältä toinen surmattu mies. Vainajat ovat keski-ikäisiä kokkolalaisia miehiä. Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro, millä ja miten surmaamiset on tehty. Kokkolan poliisi tutkii surmia kaikilla käytössä olevilla voimavaroilla. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä ja surmien tekoajaksi on vahvistumassa kello 5.30 ja 8.10 välinen aika.

Tutkinnan yhteydessä poliisi on ottanut kiinni yhden kokkolalaisen keski-ikäisen miehen, jonka osuutta surmiin parhaillaan selvitetään.


HS 1.6.1998

Ja seuraavaksi uutisoitiin notta...

Kokkolan miessurmien tutkimus edennyt

Kokkolassa vajaat kaksi viikkoa sitten sattuneiden miessurmien tutkimukset ovat edenneet poliisin mukaan hyvin.
Kaksi keski-ikäistä miestä puukotettiin kuoliaiksi Hakalahdessa toissa sunnuntaina. Toinen surmatuista löytyi kuolleena omakotitalon pihasta ja toinen talon sisältä. Molemmat surmatut olivat talon asukkaita.
Tutkijat ovat saaneet selvitettyä melko tarkasti tapahtumien kulun ja paikalla olleiden henkilöllisyyden.


HS 12.6.1998

Oikeudenjako on kyllä suoritettu harvinaisen nopeasti.

Jaa, eipä tässä kyllä mitään kummallista ollut. Uhrien määrä on normaalia kännitappoa suurempi ja mukana on sentään ollut jonkinasteinen suunnitelmallisuus sakinhivutuksesta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin